oraz śmietan-fixy, miksujemy. Masę śmietanową wykładamy na ciasto, wyrównujemy, całość posypujemy pokruszonym ciastem, i mamy piękny, zielony mech. Na wierzch ciasta możemy ułożyć dowolne owoce, np maliny, owoce granatu. Ja tym razem nie dawałam owoców. Jeśli zetniecie sporo ciasta z góry nie musicie wszystkiego kruszyć, chodzi o to by warstwą mchu zakryć masę :-) Jak będzie więcej to sie będzie
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuposiekanej natki pietruszki 1/2 posiekanego koperku 1 plaster szynki parmeńskiej ( PROSCIUTTO) pokrojona w kostkę 2 łyżki tartego parmezanu Pieprz i sól do smaku Szczypiorek drobny ,owoc granatu i kiełki czosnku do dekoracji Sposób: Makaron gotujemy według przepisu. Al dente Kurki myjemy,oczyszczamy i większe kawałki kroimy. Następnie smażymy je na maśle dodając koperek , pieprz ,sól
Viola cooks with passionpodczas pieczenia spala nam się polać wierzch bulionem i piec w piekarniku najlepiej program fun 180 stopni około godziny Smacznego Do ozdoby użyłam kiełków rzodkiewki szczypiorku czosnkowego i owoców granatu
Viola cooks with passionzniknął bardzo szybko :) Soki Natjun są fantastyczne! Mają w składzie tylko naturalne składniki lub składnik! Są bez dodatku cukru. Każdy charakteryzuje się innymi właściwościami zdrowotnymi. Na przykład sok z granatu łagodzi problemy trawienne, działa odmładzająco na skórę, łagodzi objawy napięcia przedmięsiączkowego i menopauzy. Wykazuje działanie przeciwnowotworowe. Z kolei następny, z kwiatów czarnego bzu , nazwany naparem wspiera naturalną odporność
Zdrowie na języku :Pwyjątkowego! Na moim blogu możecie znaleźć jeszcze trzy przepisy na panna cottę - najbardziej klasyczną, śmietanowo-waniliową panna cottę z sosem malinowym , wegańską, kokosową panna cottę z sosem z pestek granatu , a także jogurtową panna cottę z sosem rabarbarowym . W panna cottcie z białą czekoladą powróciłam do korzeni, tzn. zrobiłam ją na bazie tłustej śmietany. Z uwagi na niejedzenie mięsa
Chilli Czosnek i Oliwakoniec mus z kiwi. Herbatniki łamiemy w drobne kawałki i wkładamy do szklanek/pucharków do 1/3 wysokości, ostrożnie łyżką nakładamy krem. Na wierzch dorzucamy po kilka ziarenek granatu (lub mogą też być porzeczki), wkładamy po 1/2 herbatnika i chłodzimy w lodówce
Kolorowy Przepisownikprzygotowaniu deser na bazie pełnoziarnistych ciasteczek SKŁADNIKI 1 banan, 6 szt. herbatników zbożowych , 4 łyżeczki nutelli, 4 czubate łyżki jogurtu greckiego, 2 łyżki ajerkoniaku, jagody, ziarna granatu, rurki czekoladowe do dekoracji WYKONANIE Banana obieramy, kroimy w plasterki. Ciastka kruszymy. Na dnie pucharków układamy banany, na przemian polewamy jogurtem oraz nutellą, wierzch posypujemy ciasteczkami, polewamy ajerkoniakiem, posypujemy owocami
słodki bratekowsianych BG 2 łyżki płatków jaglanych BG 1 łyżka płatków teff 1 łyżeczka zmielonego siemienia lnianego 1 łyżeczka miodu 2-3 kumkwaty 5 owoców miechunki peruwiańskiej 2 łyżki owocu granatu 3 orzechy brazylijskie 1 łyżka oleju arachidowego Wykonanie: Płatki bezglutenowe zalewamy wrzątkiem i mieszamy z ugotowaną, gorącą quinoą, dodajemy len i łyżeczkę miodu, jeszcze raz mieszamy. Posypujemy kawałkami uprażonych
Quinoa Raz!cytrusów To jedyna funkcja urządzenia, w której znalazłam małą wadę – głośność. Urządzenie świetnie radzi sobie z cytrusami, wyciska je do samej skórki. Wyciskarka poradziła sobie nawet z owocem granatu, z którego sok uwielbiam. Praca urządzenia jest jednak głośna, więc nie ma szans wycisnąć sok rano bez obudzenia domowników – jeśli mieszkacie w mieszkaniu, a nie w domu. Czy warto kupić? Zdecydowanie
Gotowanie i blogowaniedodać wiórki wymieszać obroty 3, czas 4 sek Nadzienie – serek wymieszać z cukrem, wiórkami i śmietaną. Dosłodzić do smaku. Na każdy naleśnik nałożyć twarożek, obsypać ziarenkami granata, zawinąć. Posypać cukrem pudrem Podawać ciepłe. Są rewelacyjne, nawet ktoś kto nie lubi szpinaku będzie zadowolony. Polecam gorąco
Kuchnia Pokoleńcytryny Na krem 250ml kremówki (30 lub 36 %) 125g serka mascarpone 1,5 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny Do dekoracji różne kwaskowate owoce (oryginalnie granat, u nas to co dojrzało w ogródku- białe, czarne i czerwone porzeczki, białe i czerwone maliny i owoce świdośliwy) Mrożony szpinak rozmrażamy na sitku lub durszlaku i odciskamy nadmiar wody. Spód
les mirabellesłyżki nasion chia ¹⧸₂ szklanki mleka kokosowego ¹⧸₂ szklanki mleka zwykłego lub roślinnego ( migdałowego, ryżowego) 2-3 łyżki syropu klonowego lub płynnego miodu, syropu z agawy świeże owoce ( maliny, borówki, pestki granatu, pokrojone w kosteczkę kiwi oraz truskawki) WYKONANIE Do miseczki wsypujemy nasiona chia i zalewamy mlekiem kokosowym i zwykłym. Mieszamy, odstawiamy na 30 minut do napęcznienia. W międzyczasie kilkakrotnie mieszamy. Przykrywamy
cool and mintyczerwona cebula 3 ugotowane ziemniaki w mundurku 3 jajka ugotowane na twardo pieprz do smaku 2-3 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany 1 puszka groszku natka pietruszki, cytryna, owoc granatu do ozdoby
Kulinarne Fantazje Marioliwłaśnie woda w ostatnich latach jest podstawą naszego nawadniania. Powoli zaczyna się cenić także naturalne napoje wspomagające nasz organizm w różnych dolegliwościach chorobowych. Trendy są np. soki z brzozy, granatu, aloesu czy noni odznaczające się szczególnymi właściwościami zdrowotnymi. Na topie są też owocowo-warzywne koktajle, które zabieganym i zapracowanym osobom mogą zastąpić śniadanie. Picie ma już za zadanie nie tylko
Poezja smakuzblendowaniu dodać wiórki kokosowe i całość wymieszać łyżką. Masę równo rozprowadzić na spodzie tarty a na wierzchu ułożyć ulubione owoce. U mnie: 3 kiwi, 1 mało mango, 1/2 owocu granatu. Pełna dowolność. Z każdymi sezonowymi, czy egzotycznymi owocami tarta będzie pyszna! Smacznego
gutfut