granat - 2641 przepisów (strona:133/177)

Ciasto leśny mech- na dużą blaszkę 191

oraz śmietan-fixy, miksujemy. Masę śmietanową wykładamy na ciasto, wyrównujemy, całość posypujemy pokruszonym ciastem, i mamy piękny, zielony mech. Na wierzch ciasta możemy ułożyć dowolne owoce, np maliny, owoce granatu. Ja tym razem nie dawałam owoców. Jeśli zetniecie sporo ciasta z góry nie musicie wszystkiego kruszyć, chodzi o to by warstwą mchu zakryć masę :-) Jak będzie więcej to sie będzie

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Dischi volanti w kurkach z wędzonym węgorzem z szynką parmeńska i parmezanem 105

posiekanej natki pietruszki 1/2 posiekanego koperku 1 plaster szynki parmeńskiej   ( PROSCIUTTO) pokrojona w kostkę 2 łyżki tartego parmezanu Pieprz i sól do smaku Szczypiorek drobny ,owoc granatu i kiełki czosnku   do dekoracji Sposób: Makaron gotujemy według przepisu. Al dente Kurki myjemy,oczyszczamy i większe kawałki kroimy. Następnie smażymy je na maśle dodając koperek , pieprz ,sól

Viola cooks with passion
Pasztet z Sarny 106

podczas pieczenia spala nam się polać wierzch bulionem i piec w piekarniku najlepiej program fun 180 stopni około godziny Smacznego Do ozdoby użyłam kiełków rzodkiewki szczypiorku czosnkowego i owoców granatu

Viola cooks with passion
Natjun :) 159

zniknął bardzo szybko :) Soki Natjun są fantastyczne! Mają w składzie tylko naturalne składniki lub składnik! Są bez dodatku cukru. Każdy charakteryzuje się innymi właściwościami zdrowotnymi. Na przykład sok z granatu  łagodzi problemy trawienne, działa odmładzająco na skórę, łagodzi objawy napięcia przedmięsiączkowego i menopauzy.  Wykazuje działanie przeciwnowotworowe. Z kolei następny, z kwiatów czarnego bzu , nazwany naparem wspiera naturalną odporność

Zdrowie na języku :P
Panna cotta z białą czekoladą i sosem z czerwonej porzeczki 124

wyjątkowego! Na moim blogu możecie znaleźć jeszcze trzy przepisy na panna cottę - najbardziej klasyczną, śmietanowo-waniliową panna cottę z sosem malinowym , wegańską, kokosową panna cottę z sosem z pestek granatu , a także jogurtową panna cottę z sosem rabarbarowym . W panna cottcie z białą czekoladą powróciłam do korzeni, tzn. zrobiłam ją na bazie tłustej śmietany. Z uwagi na niejedzenie mięsa

Chilli Czosnek i Oliwa
Deserki z kiwi i mascarpone 127

koniec mus z kiwi. Herbatniki łamiemy w drobne kawałki i wkładamy do szklanek/pucharków do 1/3 wysokości, ostrożnie łyżką nakładamy krem. Na wierzch dorzucamy po kilka ziarenek granatu (lub mogą też być porzeczki), wkładamy po 1/2 herbatnika i chłodzimy w lodówce

Kolorowy Przepisownik
CIASTECZKOWY DESER 139

przygotowaniu deser na bazie pełnoziarnistych ciasteczek    SKŁADNIKI 1 banan, 6 szt. herbatników zbożowych , 4 łyżeczki nutelli, 4 czubate łyżki jogurtu greckiego, 2 łyżki ajerkoniaku, jagody, ziarna granatu, rurki czekoladowe do dekoracji WYKONANIE Banana obieramy, kroimy w plasterki. Ciastka kruszymy. Na dnie pucharków układamy banany, na przemian polewamy jogurtem oraz nutellą, wierzch posypujemy ciasteczkami, polewamy ajerkoniakiem, posypujemy owocami

słodki bratek
Bezglutenowa owsianka z quinoą "na bogato" 117

owsianych BG 2 łyżki płatków jaglanych BG 1 łyżka płatków teff 1 łyżeczka zmielonego siemienia lnianego 1 łyżeczka miodu 2-3 kumkwaty 5 owoców miechunki peruwiańskiej 2 łyżki owocu granatu 3 orzechy brazylijskie 1 łyżka oleju arachidowego Wykonanie: Płatki bezglutenowe zalewamy wrzątkiem i mieszamy z ugotowaną, gorącą quinoą, dodajemy len i łyżeczkę miodu, jeszcze raz mieszamy. Posypujemy kawałkami uprażonych

Quinoa Raz!
Sokowirówka 3 w 1 Ultimate Juicer - wrażenia z użytkowania 190

cytrusów To jedyna funkcja urządzenia, w której znalazłam małą wadę – głośność. Urządzenie świetnie radzi sobie z cytrusami, wyciska je do samej skórki. Wyciskarka poradziła sobie nawet z owocem granatu, z którego sok uwielbiam. Praca urządzenia jest jednak głośna, więc nie ma szans wycisnąć sok rano bez obudzenia domowników – jeśli mieszkacie w mieszkaniu, a nie w domu. Czy warto kupić? Zdecydowanie

Gotowanie i blogowanie
Szpinakowe naleśniki o smaku kokosowym 131

dodać wiórki wymieszać obroty 3, czas 4 sek Nadzienie – serek wymieszać z cukrem, wiórkami i śmietaną. Dosłodzić do smaku. Na każdy naleśnik nałożyć twarożek, obsypać ziarenkami granata, zawinąć. Posypać cukrem pudrem Podawać ciepłe. Są rewelacyjne, nawet ktoś kto nie lubi szpinaku będzie zadowolony. Polecam gorąco

Kuchnia Pokoleń
Szpinakowe ciasto i śródmiejskie sentymenty 147

cytryny  Na krem 250ml kremówki (30 lub 36 %) 125g serka mascarpone 1,5 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny Do dekoracji różne kwaskowate owoce (oryginalnie granat, u nas to co dojrzało w ogródku- białe, czarne i czerwone porzeczki, białe i czerwone maliny i owoce świdośliwy) Mrożony szpinak rozmrażamy na sitku lub durszlaku i odciskamy nadmiar wody. Spód

les mirabelles
KOKOSOWY PUDDING CHIA Z OWOCAMI I SYROPEM KLONOWYM 114

łyżki nasion chia ¹⧸₂ szklanki mleka kokosowego ¹⧸₂ szklanki mleka zwykłego lub roślinnego ( migdałowego, ryżowego) 2-3 łyżki syropu klonowego lub płynnego miodu, syropu z agawy świeże owoce ( maliny, borówki, pestki granatu, pokrojone w kosteczkę kiwi oraz truskawki) WYKONANIE Do miseczki wsypujemy nasiona chia i zalewamy mlekiem kokosowym i zwykłym. Mieszamy, odstawiamy na 30 minut do napęcznienia. W międzyczasie kilkakrotnie mieszamy. Przykrywamy

cool and minty
SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z GROSZKIEM 116

czerwona cebula 3 ugotowane ziemniaki w mundurku 3 jajka ugotowane na twardo pieprz do smaku 2-3 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany 1 puszka groszku natka pietruszki, cytryna, owoc granatu do ozdoby

Kulinarne Fantazje Marioli
W poszukiwaniu trendów w jedzeniu – trendy food 115

właśnie woda w ostatnich latach jest podstawą naszego nawadniania. Powoli zaczyna się cenić także naturalne napoje wspomagające nasz organizm w różnych dolegliwościach chorobowych. Trendy są np. soki z brzozy, granatu, aloesu czy noni odznaczające się szczególnymi właściwościami zdrowotnymi. Na topie są też owocowo-warzywne koktajle, które zabieganym i zapracowanym osobom mogą zastąpić śniadanie. Picie ma już za zadanie nie tylko

Poezja smaku
Jaglana egzotyka 168

zblendowaniu dodać wiórki kokosowe i całość wymieszać łyżką. Masę równo rozprowadzić na spodzie tarty a na wierzchu ułożyć ulubione owoce. U mnie: 3 kiwi, 1 mało mango, 1/2 owocu granatu. Pełna dowolność. Z każdymi sezonowymi, czy egzotycznymi owocami tarta będzie pyszna! Smacznego

gutfut