gości, a może przy okazji spróbować przekonać ich do diety paleo. Taki kawał mięsa z kością zawsze robi dobre wrażenie. Baraninę można zaserwować np. z sałatką brokułów, batatów oraz granatu. Potrzebne składniki: Łopatka barania Czosnek Rozmaryn Sól i pieprz Oliwa z oliwek Przygotowanie: Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, nacieramy oliwą z oliwek oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Do brytfanny wrzucamy
PaleoLifejalapeno 1 łyżeczka harissy lub innej ostrej pasty paprykowej ( lub do smaku) 1 łyżka pasty pomidorowej 1/2 pęczka pietruszki 10 listków mięty 2 łyżki oliwy 1 łyżka melasy z granatów (opcjonalnie) 1 -2 łyżki soku z cytryn sól sumak Antep Isot papryka - turecki czarny pieprz do smaku przygotowanie Cebulę bardzo drobno pokroić ( można w blenderze), wymieszać z harissą
Stare Garyłyżka naturalnego kakao odtłuszczonego 1 czubata łyżka jogurtu naturalnego 1 jajko Do podania: ekologiczny dżem z owoców leśnych bez dodatku cukru Symbio świeże owoce (u mnie banan, winogrona, granat) płatki migdałowe, wiórki kokosowe Wszystkie składniki placka umieszczamy w misie blendera i blendujemy przez ok 1 minutę na głdaką masę. Wylewamy na lekko natłuszczoną, rozgrzaną patelnię o srednicy 18 cm. Smażymy
Zawsze głodna!tuńczyka, ośmiornicę, kalmary... a wszystko oczywiście z puszek. Dzięki czemu mogliśmy się przekonać, że rybki z puszek mogą mieć smak, konsystencję i charakter. To nie muszą być „rozerwane granatem” czy rozgotowane papki. A Janusz Stanisław Andrasz z Luzomanii przygotował kilka propozycji z użyciem zawartości konserw :) A do „rybek” z puszki idealne jest białe wino Quinta da Romaneira Branco
królestwo garówżytniej (lub innej, np owsianej, pszennej) - łyżeczka proszku do pieczenia - garstka borówek amerykańskich - olej kokosowy do smażenia (lub inny tłuszcz, np. oliwa z oliwek) Do podania: - syrop klonowy - pestki granatu - jeszcze więcej borówek amerykańskich :) Przygotowanie: Zmiksować z blenderze: banana, jajko, jogurt, otręby, mąkę, proszek do pieczenia. Na koniec dodać borówki i delikatnie wymieszać. Patelnię wysmarować olejem kokosowym, rozgrzać
Zgrabne Gotowaniesię robi i jest niesamowicie zdrowa! Składniki kasza jaglana ugotowana na sypko olej kokosowy virgin do podgrzania kaszy białe winogrona jeżyny 2 łyżki soku z acerola opcjonalnie kiwi gold granat Wszystkie owoce odpowiednio przygotuj, podziel. Ugotowaną kaszę jaglaną podpraż na oleju kokosowym. Wsyp wszystko do miski. Dodaj soku z acerola. Wymieszaj. I zabierz ze sobą wszędzie. Ja zabieram
Z Kuchni Do KuchniTruskawki z kruszonką 7. Czekoladowe truskawki 8. Panna cotta z galaretką truskawkową 9. Błyskawiczny deser z truskawkami 10. Waniliowy pudding z tapioki z sosem truskawkowym 11. Panna cotta z granatem 12. Kulki a'la rafaello 13. Muffinki z truskawkami 14. Panna cotta kakaowa 15. Deser jogurtowy-malinowy z nasionami chia 16. Kulki owsiano-czekoladowe 17. Sernik truskawkowy inaczej 18. Kaszak
Ugotowaćsobą. Słońce spakować do słoika Friends of Glass i wyjść z domu. Poza domem wszystko smakuje inaczej. Składniki w nierównych proporcjach popping (amarantus eksponodowany) białe winogrono mango ziarna granatu kiwi golden banany jabłka spora ilość migdałów melasa z trzciny cukrowej Skworcu sok z acerola Owoce umyj, obierz, odpowiednio przygotuj. Wsyp popping, dodaj soku z acerola. Wymieszaj. Dodaj rozdrobnione
Z Kuchni Do Kuchniczystka? 1 super dojrzałe mango Składniki umyj, odpowiednio obierz i wrzuć w blender, zalej chłodnym naparem. Wsyp nasiona chia. Zmiksuj. Pij na zdrowie z dodatkiem listków mięty i nasion granatu. Możesz śmiało przygotować wcześniej, spakować w dobry słoik i zabrać ze sobą do pracy lub na uczelnię. Doda optymizmu i siły, cokolwiek byś nie robił w życiu! Na zdrowie
Z Kuchni Do Kuchnitakiej formie znacznie lepiej zachęcają niż np. jako zwykła surówka. 1. Biały serek naturalny (polecam Bielucha) + żółta papryka + pomidor koktajlowy + warstwa serka (barwiony kilkoma kroplami soku z buraka) + ziarenka granatu 2. Biały serek naturalny (plus szczypta kurkumy dla koloru) + plasterki jabłka + plasterki selera naciowego + rodzynki 3. Biały serek naturalny (plus szczypta kurkumy dla koloru) + drobno pokrojone mango + pomidorki koktajlowe
Powiedz dietom niespodziewaliśmy się tak wielkiego zainteresowania. Wszystkim serdecznie dziękujemy za udział i zapraszamy niebawem na następne konkursy Książkę "Apetyt na Francję" otrzymuje Małgośka L Książkę "Hummus, za'atar i granaty" otrzymuje Mała Mi Zwycięzcom gratulujemy i prosimy o kontakt mailowy
Kulinaria - potrawy z różnych stron światasłodko z owocami. Super pomysł na śniadanie, słodki obiadek lub podwieczorek. Jestem fanem takich słodkich dań, uwielbiam je Mandarynki wyjąć z puszki i odsączyć. Winogrona, maliny umyć i osuszyć. Granata przeciąć na pół i wyjąć pestki. Owoce można dodać dowolne, nie muszą być koniecznie te które ja podałam Mleko wlać do garnka, dodać cukier waniliowy i szczyptę soli, zagotować
Kuchnia Pokoleńśmietanowa: 700ml śmietanki 30% 250g serka mascarpone 1/4 szklanki cukru pudru 2 śmietan fixy 1 tabliczka mlecznej czekolady Owocowy wierzch: 2 kiwi 100g czerwonych winogron 3 mandarynki 1 nieduży granat 1. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy po trochu cukier, następnie żółtka. Do tak przygotowanej masy wsypujemy wymieszane ze sobą mąki. Mieszamy delikatnie
Szefowa kuchniBardzo interesujące połączenie smaków daje wyjątkowo ciekawą przekąskę. Charakterystyczny smak bakłażana został tu połączony z orzechami włoskimi i słodko-cierpkim smakiem granatów. Odrobina przypraw wzbogaca tą gamę o dodatkowe nuty. Każdy zawinięty kawałek jest akurat na dwa kęsy, więc można je jeść również rękami jako szybką przekąskę
Milion Smaków