dodać więcej). Blendujemy przez chwilę. Ta część masy nie musi być taka bardzo gładka jak pierwsza. Do salaterki nakładamy masę jaglano-budyniową a następnie masę jaglano-kakaową, posypujemy owocami granatu i gotowe. Można dodawać dowolne owoce lub posiekane orzechy. Smacznego! Autor: Córka
Moja Mama Gotujeostatnią nowością czyli z pieczonym batatem. Szczerze powiedziawszy to bardzo trudno jest mi wybrać faworyta, ale jednak numerem jeden zostanie pieczony batat z cieciorką z masłem orzechowym, sosem z granatów, rukolą, pieczonym boczniakiem, serkiem labneh i miętą. Była to pyszna kompozycja smaków ! Zdecydowanie do powtórzenia. Koszyk z batatem Koszyk z indykiem Siewcy Smaków Hala Koszyki Warszawa, ul. Koszykowa 63 lok.10
Kulinarne przygody Gatitystresem oksydacyjnym wywołanym przez wolne rodniki. SKŁADNIKI : 200 g kaszy gryczanej 2 Bardzo dojrzałe banany 🍌 woda łyżeczka cynamonu/kardamonu olej kokosowy do smażenia Świeże owoce / pestki granata Waniliowy jogurt sojowy PRZYGOTOWANIE: Kaszę gryczaną przepłukać na sitku , następnie zalać wodą i namoczyć całą noc. Odsączamy namoczoną kaszę na sitku , następnie miksujemy z bananem, i przyprawami
Marcepanowa kuchniasię prezentuje. Zobaczcie sami na zdjęciach poniżej. I przyszedł czas na desery ! Przed nami pojawił się mus czekoladowy z pieczoną śliwką, papryką i wiśniami (22 zł), mus jerozolimski z granatem i sezamem (20 zł), bazyliowa panna cotta z dżemem pomidorowym (18 zł) i domowa chałwa z owocami. Wszystkie desery przepyszne, choć mi do gustu przypadła najbardziej panna cotta i chałwa
Kulinarne przygody GatityOstatnio bardzo popularne stało się ciasto szpinakowe – zielony mech. Charakteryzuje się wyjątkowo wyrazistym zielonym kolorem oraz dodatkiem w postaci suszonej żurawiny lub owocu granatu. Postanowiłam użyć suszonej żurawiny gdyż bardziej przypomina las. Jest to troszkę zdrowsza wersja zwykłego ciasta, między innymi przez szpinak, suszoną żurawinę oraz mąkę pełnoziarnistą. Należy jednak pamiętać, że zawiera również sporą ilość cukru oraz tłuszczu
wysmienitynich podany hummus z suszonymi pomidorami i podpłomykami. Talerzy mam naprawdę sporo, ale tylko nieliczne sztuki lubię szczególnie. Podobają mi się zwłaszcza jasne kolory, ostatnio połączenie bieli z granatem. Zauważyłam, że w stylizacjach kulinarnych lubię podobne kolory do tych, które znajdują się w mojej szafie na ubrania. Jasne barwy, na próżno szukać w mojej szafie koloru czarnego, nie znajdziecie tego
Moja smaczna kuchniaYerba mate pita w umiarkowanych ilościach ma dla nas wiele właściwości zdrowotnych. Ożywia i pomaga utrzymać dobrą kondycję. Skład: yerba mate sin palo 90%, owoc guarany, płatki słonecznika, kwiat granatu, aromat. Herbata liściasta. Yasmeen green 70g - herbata zielona smakowa - jaśminowa - uwielbiam zielone herbaty, bardziej te z jakimś aromatem, są dla mnie delikatniejsze i mogę je spokojnie pić nie słodząc
kruche babeczkisię z postem Żywienie dziecka - czym skorupka za młodu nasiąknie , który wprowadzi Cię do tej cotygodniowej serii. Śniadanie 8:00 Płatki jaglane ugotowane na mleku kokosowym, syrop klonowy i granat. II Śniadanie 10:30 Jabłko. Zupa 13:00 Zupa krem z brokułów (zmiksowane brokuły, ziemniaczki, pietruszka, marchewka, cebula, czosnek i seler). II Danie 16:00 Ziemniaki, indyk przyprawiony kurkumą
lady-och-mistrzyni.blogspot.comłyżek sosu sojowego ciemnego - 2-4 ziarenka pieprzu czarnego - 2-3 listki laurowe - 1-2 ziarenka ziela angielskiego - 200-300 ml wody - sól - 1/2 łyżeczki melasy z granata - 1 posiekana szalotka Mięso kroimy w grubą kostkę, rozgrzewamy woka z oliwą, dodajemy szalotkę, czosnek i przyprawy, smażymy przez 4-6 minut. Dodajemy mięso i obsmażamy przez 10-15 minut. Zalewamy sosem
SMYKWKUCHNIrozdrobnionego, 1 1/3 szklanki cukru, 3 jajka, 1 1/3 szklanki oleju, 2 szklanki mąki krupczatki, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 600 ml śmietany 30%, 2 śmietan-fix, cukier wanilinowy, granat lub jagody do ozdoby. Przygotowanie: Rozmrażamy szpinak i odsączamy z wody. Miksujemy jajka z cukrem, wlewamy powoli olej dalej mieszając. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Po połączeniu całej
Państwo Wojtczuk gotująŚmietanę ubijamy dodając śmietan-fix i cukier puder. Do ubitej śmietany dodajemy serek mascarpone i lekko mieszamy z całością. Babeczki napełniamy kremem. Wierzch posypujemy pokruszonym ciastem i granatem. Smacznego
Pyszności SłodkościSKŁADNIKI : 150 g łososia macerowanego 100 g sera fety garść ciemnych oliwek opakowanie roszpunki kilka pomidorków koktajlowych 2 jajka ugotowane na twardo owoce granatu kilka kaparów oliwa z oliwek parmezan do posypania
Kulinarne Fantazje MarioliRóżowa Kuchnia oraz inni blogerzy zapraszamy was na Kulinarny poradnik na walentynki Przepisy z miłością czyli kolejnego e-booka. Czekają na was afrodyzjaki, imbir, granat,wanilia czy czekolada. I to nie tylko w deserach.Zapraszam kochani. e-book do pobrania już jest
Różowa kuchniasłodko, a tym czasem kasza jaglana sprawdza się w obu wariantach. Podobnie jest z moimi placuszkami. W dzisiejszej odsłonie prezentuję je w słodkim towarzystwie sosu z kiwi i granatem. Ponieważ do ciasta nie dodaje nic poza szczyptą soli to placuszki można podać też w wersji wytrawnej, np. z salsą pomidorową. Wszystko zależy tylko do Was i waszej wyobraźni
Przysmaki Karolkipłatkami świeżego kokosa i pomelo, piernikowego musu w otoczonego czekoladą z dodatkiem pudru miodowego oraz selekcję domowych lodów: waniliowe, bazyliowe i z rokitnika, podane z mini bezami i granatem. Muszę przyznać, że wszystkie dania zostały przygotowane perfekcyjnie i pięknie podane. Trudno jest wybrać co mi smakowało najbardziej... ? Przystawka, zupa, danie główne, desery ... ? Wszystko idealnie wpasowało się w mój smak
Kulinarne przygody Gatity