Przepis na : śniadanie
Owsianka to danie, które w moim domu najczęściej robię na śniadanie . Podstawą owsianki są płatki owsiane oraz woda lub mleko. Całość należy gotować przez kilka minut, po czym podawać na ciepło. Smak każdej owsianki zmieniają dodatki, z którymi to owsiankę najczęściej podajemy. Sięgnąć można po świeże jak i suszone owoce, orzechy, miód, syrop klonowy, czekoladę bądź migdały. Jeśli lubisz płatki owsiane to koniecznie sprawdź poniższe przepisy. Ciasteczka owsiane Batony bezglutenowe z figami Domowa granola Znajdziesz ... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...