granat - 2641 przepisów (strona:120/177)

Wegańskie pomidorowe placuszki z kalafiorem (dieta dr. Dąbrowskiej) 114

Dąbrowskiej: leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną

Kulinarne przygody Gatity
Jogurtowy koktajl (smoothie) z cytrusami i ananasem 152

szpinakiem i nasionkami chia Koktajl z rzodkiewką Wiosenny detox, czyli zielony koktajl Koktajl jogurtowy z nasionami chia i mango Koktajl z jarmużu i kiwi Zielony koktajl z jarmużem i granatem Koktajl szpinakowy z zielonym jabłkiem Smoothie z mango i pomarańczą Jogurtowy koktajl z cytrusami i ananasem Czas przegotowania: 15 minut Składniki: 200 ml naturalnego jogurtu 1/2 pomarańczy plasterek świeżego imbiru

Kulinarne przygody Gatity
Wegańska kalafiornica z pomidorami (dieta dr Dąbrowskiej) 148

warzywny zupę z kiszonych ogórków wegański rosół z makaronem z marchewki sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym grillowaną cukinię z warzywami po grecku frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką

Kulinarne przygody Gatity
Świąteczne ciasto drożdżowe z masą makowo bakaliową na mleczku kokosowym 134

maku mielonego, 50 g orzechów tartych laskowych, 400 ml mleka kokosowego (1 puszka), 3 kopiaste łyżki cukru brązowego, 100 g rodzynek, 150 g suszonej żurawiny z sokiem z granatów, 100 g migdałów - płatki, słupki, 30 g cukru o smaku pomarańczowym (ewentualnie skórka otarta z 1 pomarańczy + 20 g cukru pudru), ciasto: 300 ml mleka, 100 g miękkiego masła, 3 średnie

Moniki Smakołyki
Kaki i mozzarella a’la caprese 144

dnia dopada mnie głód to przygotowuję ekspresową sałatkę a’la caprese z różnych składników n.p. z buraka , z kiwi, z awokado. Tym razem Piotrek przywiózł z Niemiec oprócz mango, granatu i awokado – persymonę, czyli kaki. Postanowiłam zrobić kolejny eksperyment wzorując się na włoskiej sałatce caprese i połączyć ser mozzarella, (który zawsze mam w lodówce) ze słodkim owocem kaki. Powstało

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Domowa granola 124

banan’ 2 łyżki miodu 100g łuskanego słonecznika 100g pestek dyni 100g orzechów nerkowca 100g orzechów laskowych 2 łyżki nasion chia 100g żurawiny suszonej (użyłam żurawiny z sokiem z granata) Sposób przygotowania: Sok podgrzewamy z miodem, a następnie miksujemy z bananem. Pozostałe składniki mieszamy ze sobą w misce i powoli zalewamy sokiem z bananem. Mieszamy dokładnie, wykładamy na blaszkę od piekarnika

Kuchnia w czekoladzie
Pigwy poszetowane w soku z granatów 151

inaczej powolne gotowanie produktów w wodzie, bulionie czy soku poniżej temperatury wrzenia. To pyszny i odświętny deser, ja polecam go na święta wielkanocne. Pigwy poszetowane w soku z granatów. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Suszone pomidory w oleju 136

stronie  Turcja od kuchni . A ponieważ w szafce od dłuższego czasu leżała torebka suszonych pomidorów, szybko postanowiłam je przerobić. Zamiast oliwy dałam olej, nie dodałam też melasy z granatu (łyżka),  dałam więcej czosnku.  Pomidory wyszły świetne! Można użyć swoich ulubionych ziół i przypraw. Polecam! składniki 250 g suszonych pomidorów 3  - 4 duże ząbki czosnku 1 łyżeczka

Stare Gary
Ciasteczkowa tarta z czekoladowym musem i wiśniami (bez pieczenia) 148

posypana krokantem z orzeszków arachidowych jest pyszna J To połączenie zawsze się udaje i smakuje wybornie,   zamiast wiśni można użyć sezonowych czerwonych owoców, malin lub truskawek a nawet granata.   Jest nieprzesłodzona, wręcz idealna! Tortownica 24/24 cm Ciasteczkowy spód: 30 dag  markizów kakaowych 50 g gorzkiej czekolady 60% kakao 50 g stopionego masła Mus czekoladowy: 10 dag mlecznej

Wanilia i Kardamon
Czekoladowo - orzechowy budyń z kaszy jaglanej 159

małym ogniu ok. 15 minut. Przekładamy kaszę do misy miksera, dodajemy resztę mleka, orzechy, cukier i blendujemy do momentu aż masa będzie gładka. Podajemy na ciepło, posypane np. pestkami granatu. Równie dobrze smakuje na zimno. Smacznego! Autor: Ania

Moja Mama Gotuje
Spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym (dieta dr Dąbrowskiej) 116

Dąbrowskiej: leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas

Kulinarne przygody Gatity
Surówka z kapusty z marchewką i jabłkiem (dieta dr Dąbrowskiej) 250

Dąbrowskiej: leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków

Kulinarne przygody Gatity
Stek ze strusia z młodymi grillowanymi warzywami 203

octu balsamicznego najlepiej figowego szczypta soli ,pieprzu 1 opakowanie szparagów zielonych 1 szalotka 2 żółte młode słodkie papryki 1 gałązka pomidorów  typu sweet piccolo kiełki sałaty i owoc granatu Kochani nie dodajemy żadnego tłuszczu . Jedzmy zdrowiej Sposób: Mięso myjemy ,osuszamy. Zabieramy się za robienie marynaty Do wina dodajemy łyżeczkę octu,i mieszamy . Następnie wkładamy  właściwie zanurzamy STRUSINĘ

Viola cooks with passion
Co Lila jadła w środę? 37 (kulinarne inspiracje dla całej rodziny) 173

się z postem Żywienie dziecka - czym skorupka za młodu nasiąknie , który wprowadzi Cię do tej cotygodniowej serii. Śniadanie 8:00 Płatki jaglane ugotowane na mleku kokosowym, syrop klonowy i granat. II Śniadanie 10:30 Jabłko. Zupa 13:00 Zupa krem z brokułów (zmiksowane brokuły, ziemniaczki, pietruszka, marchewka, cebula, czosnek i seler). II Danie 16:00 Ziemniaki, indyk przyprawiony kurkumą

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Warzywa po grecku (dieta dr Dąbrowskiej) 204

warzywny zupę z kiszonych ogórków wegański rosół z makaronem z marchewki sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków

Kulinarne przygody Gatity