granat - 2641 przepisów (strona:118/177)

Ciasto leśny mech w wersji fit 129

lodówce kilka dni, ale wystarczy jak wsadzimy je przynajmniej na jeden dzień) oraz kilka łyżek erytrytolu. Całość będzie się prezentować jeszcze bardziej okazale, kiedy przyozdobimy wierzch ciastae pestkami granata, albo innymi czerwonymi owocami.  Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień, schłodzone w lodówce. Inspiracja: Kwestia Smaku Składniki (tortownica o średnicy 24 cm): Ciasto: 450 g opakowanie mrożonego szpinaku (liście

Healthy food explorer
Sałatka z serem pleśniowym i winogronami 119

opakowania sałaty roszponki 150 g winogron jasnych 150 g sera pleśniowego niebieskiego 3 łyżki płatków migdałowych 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego ( użyłam o smaku granata )   PRZYGOTOWANIE: Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni, a następnie przesypać na talerzyk i wystudzić. Sałatę oczyścić, opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i przełożyć do miski. Winogrona oczyścić, opłukać, osuszyć i przekroić

WSZYSTKO SMACZNE
Jak przechowywać owoce i warzywa 113

owoce, które chowamy do lodówki dopiero gdy dojrzeją Awokado Ananasy Brzoskwinie Gruszki Kiwi Mango Melony Morele Nektarynki Papaje Śliwki Warzywa i owoce, które przechowujemy w lodówce Brokuły Brukselki Czereśnie Granaty Jabłka Jagody Jarmuż Kalafior Kapusta Kukurydza w kolbach Kolendra Maliny Marchewka Pietruszka Por Roszponka Rukola Sałata Szparagi Truskawki Winogrona Zielony groszek Warzywa i owoce powinny być trzymane osobno, bo przyspieszają

Niedzielny kucharz
Jedzonko do pracy #65 134

wywodzi się bento, czyli tradycja szykowania posiłków w pudełkach). Cały zestaw okazał się niezwykle smaczny, lekki i sycący ;) Polecam! Śniadanie: Sałatka fattoush - pomidorki, czerwona cebula, rzodkiewka, ogórek, koperek, sumak, granat, feta, pieprz, oliwa, cytryna, zgrillowany chlebek arabski (u mnie tortilla). Lunch: Soboto z indyka z jajkiem i groszkiem* Soboro z indyka z jajkiem i groszkiem Jak zrobić soboro z indyka

Codzienne Gotowanie
Marchewki pieczone z kminem rzymskim 117

Kuchnia arabska zaskakuje wspaniałymi i jednocześnie prostymi smakami. Dziś przygotowałam marchewki pieczone z kimnem rzymskim wg przepisu Samar Khanafer z ksiązki Hummus, za'atar i granaty. Marchewki są cudownie słodkie i aromatyczne. Idealnie sprawdzą się jako indywidualne danie, przekąska czy dodatek do mięsa. Świetnie sprawdzą się także do zapakowania do pudełka z jedzonkiem do pracy. Gorąco polecam! Marchewki pieczone

Codzienne Gotowanie
Ryż z zieloną soczewicą i kurczakiem 138

ryż są już miękkie, dodać kurczaka wraz z oliwą na której się smażył. Delikatnie wszystko wymieszać, doprawić do smaku i natychmiast podawać przybrane natką pietruszki i/lub pestkami granatu.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Gazpacho, czyli warzywny chłodnik (dieta dr Dąbrowskiej) 177

buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną

Kulinarne przygody Gatity
Zielony koktajl ze szpinakiem, ogórkiem i miętą (dieta dr Dąbrowskiej) 121

buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną

Kulinarne przygody Gatity
KRUCHE CIASTO Z KREMEM BORÓWKOWYM (ZDROWE, WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE) 108

szklanki borówek, 3/4 szklanki owoców suszonych (u mnie- daktyle plus rodzynki), 1 łyżka otartej skórki z cytryny EKO, 1 łyżka chia. Dekoracja: 2 łyżki borówek, 1 łyżka pestek granatu, Kilka kawałków skórki cytryny. Wykonanie : Kaszę, wiórki i płatki owsiane mielimy na pył/mąkę**. Umieszczamy w misce i mieszamy z sodą i cukrem. W osobnym naczyniu mieszamy składniki mokre

Jeść, by żyć w zdrowiu
Najlepsze lody o smaku kremówki 112

Paolo Fruits Chocolate - Gdańsk • Peter Bertoti – smak: Czarna porzeczka - Pruszków • Piotr i Adam Lubocki – smak: Chlebowiec z ryżem jaśminowym i jagodą kamczacką - Szczecin • Szymon Musialski – smak: Biała czekolada z granatem i pistacjami - Ostrow Wielkopolski • Tomasz Szypuła – smak: Cud miód orzeszki – Baborów . Uczestnicy polskiej edycji Gelato Festival 2018  A tak prezentowały się niektóre konkursowe smaki i mistrzowie w trakcie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Co można jeść podczas diety warzywno-owocowej dr Dąbrowskiej 190

buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną

Kulinarne przygody Gatity
Zdrowa sałatka z kaszą kuskus 126

różnymi dodatkami, ale najlepiej lubię z sezonowymi owocami.  Po dodaniu mięty, sałatka jest orzeźwiająca. Składniki : 2 szkl  kuskusu 2 szkl wody gotowanej sól - szczypta 1/2 szt granata ( pestki ) 1/2 szkl jagody kamczatki 5 dużych truskawek 1,5 łyżki posiekanej mięty Sok sok z 1/2 cytryny miód - 2 łyżki Przygotowanie: Kaszę kuskus wsypać do miski, zalać lekko osoloną gotowaną

Kuchnia Danusi
Sałatka z kalafiora, czyli udawane tabbouleh (dieta dr Dąbrowskiej) 218

buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną

Kulinarne przygody Gatity
Surówka z młodej kapusty z koperkiem (dieta dr Dąbrowskiej) 544

buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną

Kulinarne przygody Gatity
Serniczek na zimno (bezglutenowy) 138

tabliczki białej czekolady masa serowa: 0,5 l śmietany 30 % 750 g sera sernikowego 3 łyżki cukru pudru sok z 1 cytryny lub limonki 5 łyżeczek żelatyny owoce (truskawki, granat, winogrona, borówki lub takie jak macie)   Przygotowanie: Płatki kukurydziane rozdrabniamy blenderem. Masło i czekoladę rozpuszczamy w rondelku, wlewamy do płatków i mieszamy. Jeżeli nadal są zbyt sypkie trzeba dodać

Kulinarna Patilogia