granat - 2641 przepisów (strona:139/177)

Ciasto szpinakowe "leśny mech" 117

szklanka mąka krupczatka, 2 szklanki proszek do pieczenia, 3 płaskie łyżeczki Składniki na krem śmietana kremówka, 200ml serek mascarpone, 250g cukier puder, 1 czubata łyżka czerwone owoce do ozdoby (granat, truskawki, wiśnie) Przygotowanie    Szpinak rozmrażamy i odsączamy na sitku, resztę wody odciskamy w rękach. W wysokim naczyniu ubijamy mikserem jajka z cukrem, wlewamy olej dalej miksując, następnie mąkę

Gotowanie moimi oczami
test herbatek TEEKANNE 119

pasował ale kiedy spróbowałam zmieniłam zdanie. Posmak jaśminu był bardzo delikatny i nie przytłaczał lekkości zielonej herbaty. Bardzo mi smakowała.  "Love"- herbatka z limitowanej edycji to połączenie smaku granatu i brzoskwiń. Wyraźna w smaku i bardzo, bardzo aromatyczna.  "Broncho tea"- herbatka ziołowa, która zapachem przypominała mi herbatkę dla niemowląt. Na pewno pomoże w problemach żołądkowych ale nie tylko

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
.1136. polenta z piekarnika 154

zapiekana różana polenta z granatem i domową tahini~ Jak dobrze mieć wolne w środku tygodnia <3 Czy tylko ja mam wrażenie, że dzisiaj jest niedziela? :D Dziękuję za wszystkie wczorajsze komentarze :) Cieszę się, że przyjeliście moją propozycję tak entuzjastycznie! W takim razie jak najszybciej będę działać coś w kierunku kanału na youtube :) Jeśli nie w tym to na początku

breakfast of dreams
Warsztaty Kuchni Greckiej z Teo Vafidisem i Lidlem 184

mniejsze, składało się z 3 dań, ale było mega smaczne : Ciasto owsiane z chałwą kakaową  Małże a'la Teo  Starożytna sałatka z kaszą bulgur i dressingiem z granatu  Teo Vafidis zaczął warsztaty od wprowadzenia i opowiedzenia nam o sobie, o Grecji, a także o daniach, które będziemy przygotowywać. Bardzo sympatyczny człowiek, z dużym poczuciem humoru i tworzący

Parowar Faceta
Hummus, za’atar i granaty 148

skończymy, zaprosimy Was na mutabal, czyli pastę z bakłażanów, tabbouleh, czyli sałatkę z natki pietruszki i świeżej mięty, foul, czyli past z bobu, zupę krem z czonsku, migdałów i granatów, tuńczyka w sumaku z arbuzem, liście winorośli z mięsem, marchewki pieczone w kuminie i muhallabeieh, czyli mleczny pudding z kwiatami pomarańczy i różą. Będziecie jeść! A tymczasem czytajcie

GRUBY WAŁEK
Soki i napoje dla zdrowego układu odpornościowego. Co jest dobre, a co wyeliminować z diety, aby być zdrowym. 110

Spożywanie soków, przecierów czy koktajliz owoców i warzyw o wysokiej zawartości przeciwutleniaczy pozwala znacząco zwiększyć poziom ochrony przed szkodliwym oddziaływaniem wolnych rodników. Owoce o najsilniejszych właściwościach przeciwutleniających to: acai, granaty (10 500), jagody, żurawina, jeżyna, suszone śliwki, maliny, truskawki, jabłka, wiśnie. Warzywa o najsilniejszych właściwościach przeciwutleniających to: czerwona fasola ( 1/2 szklanki to 13 727), czerwona fasola Kidney, fasola pinto, serca

Naturalna Kuchnia
LOVE- Limited Edition...i nie tylko.... Teekanne 87

nieco. Przyjrzałam się wszystkim...ale głównie dwóm rodzajom oddalam serce-  a jeden szczególnie przypadł mi do gustu. Moja ulubiona to Love- Ten aromat: wyrocznia dla zmysłów. Smak granatu: orzeźwiający. Miłość: intensywna. Pozwól się oczarować limitowaną edycją "LOVE" od TEEKANNE i delektuj się wyjątkowymi, wykwintnymi chwilami. Kolejna to Broncho ! Delikatna mieszanka kopru włoskiego, szałwii oraz tymianku, która delikatnie koi gardło

Z Kuchni Do Kuchni
30 przepisów na listopad 144

cukinią, papryką i jabłkiem Surówka z marchewki z jabłkiem i orzechami włoskimi Mus dyniowo - jabłkowy z płatkami owsianymi i ziarnami chia Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem Makaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Farfalle z brukselką, natką pietruszki i czosnkiem Sałatka z burakiem

Moja smaczna kuchnia
Pumpkin Spice Granola 125

stopni i piekę przez godzinę. Co 10-15 minut mieszam granolę, by się nie przypiekła. Studzę i przekładam do słoja. Podaję z jogurtem naturalnym i ulubionymi owocami, np. granatem. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
.1124. WEGAŃSKIE BIAŁKO Z GROCHU + KOD RABATOWY DLA WAS! 167

waniliowa owsianka z wegańskim białkiem z grochu i granatem~ Chciałabym przedstawić Wam odżywkę białkową dla wegan/osób wykluczających laktozę z diety. Jest to białko z grochu Shape It . Kilka dni temu przyszła do mnie paczka zawierająca wcześniej wspomnianą odżywkę wraz z saszetkami aromatyzującymi i słodzącymi porcję białka. Shape It to produkty stworzone z myślą o aktywnych kobietach. Na stronie internetowej

breakfast of dreams
Kokosowy omlet figowy 210

mały owoc jest tak wdzięczny w smaku i wyglądzie, że nie mogło go zabraknąć w mojej kolacji. Mój kokosowy omlet figowy podałam w towarzystwie herbaty o smaku owocu granatu "Love" od Teekanne. Polecam! Herbata "Love" uwodzi nie tylko smakiem, ale też i aromatem. Gdy tylko ją zaparzę od razu poprawia mi się nastrój .  Składniki: 5 łyżek mleka 3 łyżki

Słodkie okruszki
Tosty francuskie 121

ramach akcji Wypiekanie na śniadanie. Polecam!     Składniki: 1 bułka bilka/chałka 2 jajka 100 ml mleka 2 łyżki cukru 3 łyżki masła owoce sezonowe: banan, borówki, granaty syrop klonowy/cukier puder/miód   Wykonanie: Bułkę pokroić na plastry. W głębokim talerzu widelcem roztrzepać jajka, dodać mleko i cukier. Bułkę obtoczyć w roztrzepanym jajku. Czytaj dalej... Artykuł Tosty francuskie pochodzi

Pasja Smaku
SAŁATKA Z MANGO 143

Smacznego!   Jeśli lubicie smak mango to polecam: SAŁATKA Z MANGO GRANATEM I SERKIEM RICOTTA

potrawyregionalne
WYCISKANY SOK Z MARCHWI I BURAKÓW 177

ziół: od natki pietruszki, sałaty, brokułów, szpinaku, trawy pszenicznej itp.,  przez wszystkie owoce, w tym miękkie (maliny, aronie, porzeczki, jeżyny itp.)  i cytrusowe (grejpfruty, pomarańcze,ananasy, mango, granaty) do twardych warzyw korzeniowych (marchew, burak, seler itp.),  liściowych oraz ziół. Dziś napiszę o soku z marchwi i buraków. Sok z marchwi Można go pić bez ograniczeń. Marchew odmładza

potrawyregionalne
Ciasteczka paluchy wiedźmy 672

soli kilka kropel aromatu migdałowego kilka kropel aromatu waniliowego Dodatkowo: 15 sztuk migdałów Lukier: 5 łyżek cukru pudru (czubatych) 2 łyżki soku w czerwonym kolorze (użyłam syropu barmańskiego z granatu) Wszystkie składniki ciasteczek, posiekać i szybko zagnieść. Z ciasta uformować kulę, owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie z ciasta formować paluszki

Di gotuje