Przepis na : obiad
1 brokuł 1 zielony ogórek Bulion warzywny Jogurt naturalny lub śmietana Sok z cytryny Sól i pieprz do smaku Brokuła podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Pozostawić do wystygnięcia. Ogórki pokroić w drobną kosteczkę, a różyczki brokuła zmiksować. Do warzyw dodać zimny bulion i jogurt. Proporcje należy dobrać według własnego uznania. Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Zupę podawać dobrze schłodzoną, przybraną pestkami granatu lub cząstkami świeżej papryki – ważny jest akcent kolorystyczny... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Serdecznie zapraszam!
Kocham gotować i robić zdjęcia jedzenia i kwiatów. Mój blog to sprawdzone przepisy na większy i mniejszy apetyt!