gotowana szynka - 5856 przepisów (strona:76/391)

SAŁATKA WIELKANOCNA PISANKA + FILMIK 490

szynki wędzonej w kawałku 1 łyżeczka musztardy sól pieprz do smaku  5 łyżek majonezu PRZYGOTOWANIE :  Jaka gotujemy, obieram, jarzyny gotujemy w mundurkach i obieramy. Po ostudzeniu wszystko kroimy w kostkę łącznie z szynką i jajkami ( odkładamy trochę pokrojonej marchewki do dekoracji ). Pieczarki odcedzamy kroimy w drobną kosteczkę lub talarki.  Do sałatki dodajemy musztardę, przyprawy i majonez, wszystko

Kulinarne Fantazje Marioli
Sałatka z selera i szynki konserwowej 273

selera konserwowego, 100 g szynki konserwowej, 1/2 puszki groszku konserwowego, 3 jajka, 1 łyżka majonezu Develey, sól, pieprz, Przygotowanie:     Jajka gotujemy na twardo. Po ostudzeniu obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do nich szynkę konserwową, pokrojoną także w kostkę. Odcedzony seler konserwowy i groszek. Mieszamy. Na końcu dodajemy majonez i przyprawiamy pieprzem i solą. Ponownie mieszamy. Dekorujemy

Aga w kuchni
Świąteczna szynka glazurowana miodem 233

lodówki. Przygotowujemy wywar - warzywa kroimy na kawałki, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą (taką ilością, by szynka po dodaniu była cała zanurzona). Doprowadzamy do wrzenia i wkładamy mięso. Gotujemy na małym ogniu przez około 2 godziny.  Przygotowujemy glazurę - karmelizujemy cukier, dodajemy miód i wino. Gotujemy na wolnym ogniu aż zgęstnieje. Ugotowane mięso przekładamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Sałatka ze szparagami, szynką parmeńską i ricottą z pesto szparagowo-bazyliowym 113

sól, pieprz   Szparagi myjemy, odrywamy zdrewniałe końce i gotujemy w wodzie, jeśli są cienkie wystarczy 3-4 minuty. Jaja gotujemy na miękko (ja zazwyczaj gotuję 6,5 minuty). Część ugotowanych szparagów zawijamy w szynkę parmeńską, resztę wkładamy do malaksera (lub moździerza) razem z listkami bazylii, oliwą z oliwek, solą, pieprzem oraz orzechami włoskimi i miksujemy (lub ucieramy

Mango Papaja
Wieprzowe medaliony i duszona cyklantera 162

plastry szynki sól pieprz mąka 200 g owoców cyklantery (dzikiego ogórka) oregano hyzop pół czerwonej papryki pół żółtej papryki pół cebuli tłuszcz do smażenia gotowane ziemniaki. bazylia natka pietruszki Mięso rozklepujemy jak na schabowe, posypujemy przyprawami i skrapiamy oliwą. W rondlu rozgrzewamy odrobinę tłuszczu, wrzucamy posiekaną cebulę i pokrojoną w paski paprykę, podsmażamy przez 10 min, dodajemy cyklanterę, przyprawiamy

Gotowanie jest łatwe
fasolka z szynką po bretońsku 149

łyżka majeranku 1 łyżka słodkiej papryki szczypta ostrej papryki szczypta lubczyku sól,pieprz nać pietruszki sposób przygotowania Na sześć godzin przed gotowaniem,  fasolę wrzucamy  do   garnka, zalewamy wodą i pozwalamy by się moczyła. Mięso z szynki kroimy w niewielką kostkę, przyprawiamy solą, oraz pieprzem i odstawiamy w chłodne miejsce. Z garnka z namoczoną fasolą zlewamy wodę, ziarna(...)dodałem domową kostkę rosołową ) i gotujemy na niewielkim ogniu, dopóki fasola nie zmięknie. W tym czasie kroimy boczek na plastry i wrzucamy je do garnka, smażąc  na niewielkim ogniu. Następnie do  garnka wrzucamy  pokrojoną w ćwiartki cebulę, oraz posiekany czosnek, całość lekko szklimy. Do zeszklonej cebuli dodajemy smalec i mięso z szynki, całość smażymy przez 10 minut

Miód i pieprz
Wiosenna sałatka jajeczna 447

dodatek chrupkich warzyw – papryki i rzodkiewki. Jej kolorowe warstwy od razu wpędzają w optymistyczny nastrój. Wiosenna sałatka jajeczna: 10 wiejskich, ekologicznych jajek 3 marchewki 3 rzodkiewki 200 g szynki w plastrach (użyłam wędzonego schabu)* ok. 400 g zielonego groszku (mrożonego, nie z puszki) 1 mała, czerwona papryka lub 1/2 dużej 1 duża szalotka lub cebula dymka 6 łyżek dobrego(...)kostkę. Marchewki obieramy i gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. Po ostudzeniu ścieramy ją na tarce o dużych oczkach. Groszek także wsypujemy do wrzątku i gotujemy ok. 7-8 minut. Paprykę, szalotkę i szynkę kroimy w drobną kostkę, a rzodkiewkę na plasterki. Szczypiorek drobno siekamy. Do jajek pokrojonych w kostkę dodajemy szalotkę oraz 4 łyżki majonezu i 1 czubatą łyżeczkę

Poezja smaku
Zdrowa kanapka na śniadanie 182

opisem Waszych ulubionych śniadań. Dajcie znać co lubicie, z czym robicie kanapki itd… Składniki pieczywo (u nas bułka owsiana) kilka plasterków szynki pomidor ogórek jajka masło majonez sól pieprz Zdrowa kanapka na śniadanie – przepis Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu zostawiamy do ostygnięcia. Obieramy i kroimy w plasterki. Pomidora i ogórka kroimy w plasterki. Bułkę kroimy wzdłuż(...)przeciąć jej do końca. Dolną część bułki smarujemy masłem, a następnie układamy nasz dodatki – szynkę, pomidora, ogórka, jajko. Górę bułki smarujemy odrobiną majonezu i delikatnie przyciskamy. Smacznego! Artykuł Zdrowa kanapka na śniadanie pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z jajkiem i szynką szwardzwaldzką 209

pęczek szczypiorku 4-5 ogórków kiszonych 3 jajka ugotowane na twar do 10 plastrów ulubionego żółtego sera pieprz  Opcjonalnie sól   Przygotowanie: Jajka gotujemy na twar do. Szczypiorek drobno siekamy razem z ogórkami. Szynkę oraz ser rwiemy na mniejsze kawałki.  Jajka po ugotowaniu kroimy w plastry. Wszystkie skła dniki ukła damy warstwowo i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem

ChilliJemy
Sałatka z makaronem, z pesto i orzeszkami piniowymi 165

ugotowany makaron jest zdrowszy bo nie wchłania się w całości w czasie trawienia. Zresztą tak gotują makaron Włosi a oni najwięcej wiedzą o makaronach… Po odlaniu makaronu przepłukuję go zimną wodą i ponownie odcedzam. Zimny makaron łączę z pokrojoną w kostkę szynką i orzeszkami które wcześniej tostuję na suchej patelni teflonowej i pesto.Smacznego Post Sałatka z makaronem, z pesto

UgotujmyTo.pl
Sałatka z ryżem 246

łyżka majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy 1 ząbek czosnku   *** Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie na sypko, studzimy *** *** Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę *** *** Szynkę, ogórka i paprykę również kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Dodajemy posiekany szczypiorek i odsączoną z zalewy kukurydzę *** *** Do miski dodajemy też jajka i ryż

Blog z Apetytem
Sałatka z kapusty pekińskiej 142

jajka 150 gram żółtego sera 200 gram szynki 1 duża cebula 2-3 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego sól pieprz Wykonanie: Jajka gotuję na twardo. Kukurydzę osączam na sicie. Kapustę oczyszczam. Cebulę obieram. Kapustę, jajka, cebulę, szynkę i żółty ser kroję w kostkę. Dodaję osączoną kukurydzę, doprawiam solą, pieprzem i majonezem i mieszam dokładnie.  Sałatka gotowa. SMACZNEGO

Bea(u)ty kitchen
Spaghetti z bobem i szynką szwarcwaldzką 180

prezentowanego ostatnio- makaronu ze szparagami i boczkiem , jednak tym razem składające się z pełnoziarnistego makaronu typu spaghetti, bobu, podsmażonej szynki szwarcwaldzkiej oraz pomidorków koktajlowych- proste, na prawdę bardzo smaczne i ekspresowe (realny czas przygotowania tego dania, to czas gotowania się makaronu!). A wiadomo, że bób jest bardzo pożywny oraz zdrowy (zawiera mnóstwo białka i kwasu foliowego) i mimo, że trochę(...)poszatkowaną cebulę wraz z czosnkiem oraz pokrojoną szynkę. Makaron odcedzić, przełożyć na talerz, dodać wyłuskany (lub w łupinkach- jak lubicie) bób, podsmażoną szynkę i całość doprawić solą oraz pieprzem. Ozdobić pomidorkami pokrojonymi w ćwiartki. Smacznego! :) * b ób gotuję razem z makaronem, dzięki czemu oszczędzam czas

Kraina Miodem Płynąca
Makaron ze szpinakiem 239

pyszne danie jarskie:) 500 g makaronu 450 g mrożonego szpinaku 3-4 ząbki czosnku (lub więcej,wg uznania) 2 duże cebule 200 g szynki wędzonej lub boczku 100 g serka topionego 250 g śmietany kremówki Makaron gotujemy al dente według przepisu podanego na opakowaniu. Odcedzamy. Przelewamy zimną wodą. Odstawiamy. Plasterki szynki/boczku kroimy na cienkie paseczki. Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy(...)smażymy jeszcze chwilę. Odkładamy. Na patelni podgrzewamy szpinak. Dodajemy podsmażone cebule z szynką oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Wlewamy śmietanę, oraz dodajemy pokrojony serek topiony (równie dobrze sprawdza się serek topiony z pojemniczka). Podgrzewamy do czasu, aż serek sie roztopi. Nie gotujemy. Gotowy sos mieszamy z odcedzonym makaronem

Smaki Na Talerzu
Rolada serowa z szynką parmeńską i suszonymi pomidorami. 187

wpływem chwili powstała moja rolada. Doskonale sprawdzi się jako zimna przekąska. Polecam. Składniki: 400 g sera żółtego w kawałku kilka plastrów szynki parmeńskiej kilka kawałków suszonych pomidorów z zalewy Wykonanie: Ser w folii gotować na małym ogniu przez około 30 minut.  Roztopiony ser rozwałkować na papierze do pieczenia na równy prostokąt o grubości ok. 5 mm. Ułożyć na serze

zadanie-gotowanie

Proponowane wyszukiwania