puszka zielonego groszku 1 świeży ogórek 20 dag szynki konserwowej pokrojonej w kostkę 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego sól pieprz Tortellini gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, umieszczamy w misce. Dodajemy ogórka pokrojonego w kostkę, szynkę konserwową, groszek, kukurydzę, majonez, jogurt naturalny, sól, pieprz. Podajemy, zajadamy, świętujemy
MojaQchnia.plpuszka zielonego groszku 1 świeży ogórek 20 dag szynki konserwowej pokrojonej w kostkę 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego sól pieprz Tortellini gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, umieszczamy w misce. Dodajemy ogórka pokrojonego w kostkę, szynkę konserwową, groszek, kukurydzę, majonez, jogurt naturalny, sól, pieprz. Podajemy, zajadamy, świętujemy
MojaQchnia.plpuszka zielonego groszku 1 świeży ogórek 20 dag szynki konserwowej pokrojonej w kostkę 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego sól pieprz Tortellini gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, umieszczamy w misce. Dodajemy ogórka pokrojonego w kostkę, szynkę konserwową, groszek, kukurydzę, majonez, jogurt naturalny, sól, pieprz. Podajemy, zajadamy, świętujemy. Artykuł Sałatka z tortellini idealna na imprezę pochodzi z serwisu
MojaQchnia.plugotowanych na twardo - ok. 300g szynki - chleb żytni z ziarnami - majonez ( przepis ) - czarnuszka - sól morska - 1 łyżka soku z cytryny Dodatkowo: - kostki lodu W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i 1 łyżki soku z cytryny. Brokuła dzielimy na różyczki, płuczemy pod zimną, bieżącą wodą i wrzucamy do garnka z gotującą się wodą. Gotujemy ok. 5 minut (mają być(...)pokrywką i nie trzymać go za długo na ogniu, gdyż brokuł straci swój piękny zielony kolor. - Hartowanie ugotowanego brokuła ma na celu zatrzymanie procesu gotowania, utrzymanie koloru i jędrności. Sałatka warstwowa z brokułem, jajkiem i szynką nie tylko wygląda efektownie, ale i smakuje wyśmienicie. Inspiracją był dla mnie przepis znaleziony u Ani na blogu Cook & Look . W oryginale zamiast
mojewypiekiinietylkoczasami łatwo wpaść w stereotyp i gotować tą samą zupę na około. Oczywiście gotuję zupy ulubione przez nas wszystkich ale od czasu do czasu wpadnę na jakiś inny pomysł na zupę jak zupa pizza. Przegląd lodówki i spiżarni podsunął mi myśl na zupę z kiełbasą, szynką i zieloną papryką. Miałam akurat surową salciccia , która od razu wydała mi się idealnym(...)grzyby nie gotowały się. Dodaj grzyby do reszty usmażonych składników. Wlej bulion, pomidory i oliwę. Dodaj suszone oregano. Dopraw solą. Gotuj zupę przez 15 minut. Przed podaniem gorącą zupę posyp utartą mozzarella. The post Zupa pizza z kiełbasą, szynką i papryką appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniajest zupą dietetyczną, u nas bez dodatku śmietany i bez glutenu. Dla zupoholików, to pyszna dodatkowa, dzienna porcja warzyw Dla wzbogacenia smaku warto wykorzystać bulion od parzenia wędzonej szynki (jak u mnie) lub dodać podsmażony boczek. Inspiracją był przepis znaleziony na stronach tm. Składniki na 4 porcje: - 400g obranych buraków (u mnie podłużna, bardziej słodkie) - 1000g wody(...)dodaję) Buraczki (obrane i umyte) rozdrabniamy na małe kawałki (wykorzystałam blender- rozdrabniacz). Przekładamy do garnka, zalewamy wodą (u mnie bulion jarzynowy, bulion od parzenia szynki+ woda), dodajemy sól do smaku i gotujemy 25 minut. Dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, ocet winny, sok z cytryny, pieprz, cukier (do smaku), śmietanę jeśli dajemy i gotujemy jeszcze 5 minut. Ja dodałam
Smaczne Zdrowegłówne składniki + oczywiście przyprawy i majonez :). 1 puszka zielonego groszku 150g ulubionej wędliny 4 jajka 1/2 pęczka natki pietruszki 2 łyżki majonezu sól, pieprz 1. Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę. 2. Szynkę kroimy w kostkę. Natkę pietruszki siekamy. Groszek odsączamy z zalewy. 3. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Szefowa kuchnisię rozpuszczać a sos zacznie gęstnieć dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Sos doprawiamy do smaku i dodajemy pocięte w paski prosciutto. Solą doprawiamy sos delikatnie ponieważ sama szynka jest już słona. W między czasie gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie. Gotowy makaron przekładamy na talerze, polewamy sosem i ozdabiamy listkami rukoli. Smacznego
Kuchenne Wariacjemiesięcy w temp. do 6°C. Tak przygotowane mięso przed użyciem obsusza się na powietrzu w pozycji wiszącej przez 24 godziny, a następnie wędzi albo gotuje. Peklowanie mieszane (stosowane przy peklowaniu całej szynki o wadze 5-7kg) Sposób ten polega na nacieraniu mięsa na sucho , a następnie zalaniu zalewą. Szynkę naciera się czosnkiem i 300g miałkiej soli. Wkłada
Wiem co jemszynką parmeńską lub jamonem smakują doskonale. U mnie dodatkowo z domowym serem z oliwy. Składniki : Pęczek zielonych szparagów sól ,pieprz ,papryka w proszku 2 jajka jamon ,szynka parmeńska Szparagi wrzucamy na wrzątek i gotujemy je około 3 minuty ,w wodzie z odrobiną soli . Starsze z pewnością troszkę dłużej. Następnie przekładamy do lodowatej wody ,na kilka chwil i gotowe. Na kubek
Ladylaura.warto zaszaleć i połechtać kubki smakowe nawet, jak trzeba będzie potem pedałować dodatkowe 15 minut na rowerku :-) Składniki: ugotowane ziemniaki kilka plasterków szynki 1 cebula 1 marchewka słodka śmietanka sklarowane masło sól, pieprz koperek Wykonanie: Marchewkę gotujemy (lub wykorzystujemy z zupy).Na sklarowanym maśle podsmażamy na złoty kolor cebulkę i szynkę pokrojone w kostkę. Ugotowane ziemniaki należy odparować przez
Walijskie Pichcenierównież kupić gotową pastę Vindaloo i postępować wg wskazówek, ale nic nie zastąpi tej robionej własnoręcznie :) Potrawa inspirowana jest przepisem ze strony Słodko-Kwaśny . Zapraszam do gotowania! Składniki (dla 3 osób): 500 g szynki wieprzowej 1 duża cebula 1 łyżka oleju 1 szklanka bulionu Pasta Vindaloo: 2 łyżki gorczycy 1 łyżka kminu rzymskiego 1 mała suszona papryczka chilli
Tajskie smakitylko będę mieć okazję - zrobię je sama. Warto zrobić tez sos, przepis na jego przyrządzenie znajdziecie dalej. Składniki : szynka z dzika papryka konserwowa plastry wędzonego, gotowanego boczku tłuszcz do smażenia sól, pieprz, przyprawy do dziczyzny, liść laurowy, ziele angielski cebula, kwaśne mleko lub serwatka Przygotowanie: Mięso na roladki moczymy w serwatce lub kwaśnym
Proste PotrawySkładniki : * 4 całe i większe liście sałaty lodowej * domowy jogurt naturalny * 2 ząbki czosnku * łyżeczka koperku * różowa sól himalajska Sante , pieprz czarny mielony * gotowana pierś z kurczaka lub ulubiona chuda szynka * przyprawa kebab * pomidor * ogórek * czerwona papryka konserwowa Przygotowanie : Na suchej patelni teflonowej podpiec kurczaka lub szynkę z przyprawą do kebaba. Wystudzić. Z jogurtu, czosnku, koperku i przypraw
Magiczne Życie Martykrążki. Cukinię umyj, obierz i pokrój w plasterki. Do wywaru wrzuć marchewki i krążki pora. Gotuj na małym ogniu ok. 20 minut. Wrzuć plasterki cukinii. Gotuj jeszcze 10 minut , zmiksuj całość na krem. Szynkę pokrój w kostkę , zrumień na rozgrzanym maśle.Dodaj do zupy. Koperek umyj, posiekaj. Zupę połącz ze śmietaną, dopraw do smaku solą i pieprzem. Posyp koperkiem. Podawaj
Różne smaki w kuchni