gotowana szynka - 5856 przepisów (strona:72/391)

Roladki drobiowe z pesto w szynce parmeńskiej 222

święta, przyjęcia czy inne imprezy. Mięso jest bardzo aromatyczne i soczyste w środku. Polecam każdemu. Post Roladki drobiowe z pesto w szynce parmeńskiej pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Sałatka dla szwagra 1466

zapraszam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); sałatka dla szwagra składniki: 1 mniejszy kalafior 250 gram żółtego sera 250 gram ulubionej szynki 1 pęczek szczypiorku pieprz do smaku 2 łyżki majonezu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); sałatka dla szwagra – sposób wykonania: Kalafior oczyszczamy i gotujemy w osolonej wodzie. Należy pilnować, aby się zbytnio nie rozgotował. Następnie żółty(...)kroimy w kosteczkę. Szynkę również kroimy w kosteczkę. Szczypiorek myjemy i drobniutko siekamy. Pokrojony kalafior, szynkę i ser przekładamy do miski. Posypujemy pieprzem i dodajemy majonez. Mieszamy, aby składniki się połączyły. Majonezu można dodać więcej wg. uznania, Na koniec posypujemy szczypiorkiem. Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sałatka dla szwagra pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!
SZYNKA WIEPRZOWA Z SZYNKOWARA 120

wstawić do wysokiego garnka, zalać wodą około 2-3 cm ponad poziom mięsa w szynkowarze i wstawić do zagotowania. Kiedy woda w garnku zacznie się gotować zmniejszyć palnik do minimum i tak parzyć szynkę około 1,5 godziny. Następnie szynkowar wyjąć z wody, wystudzić i wstawić do lodówki na kolejne 18-20 godzin. Po tym czasie można już

Zrób to smacznie
Jajka faszerowane papryką i szynką 69

szynką Dziś mam dla was przepis na proste i pyszne faszerowane jajka. Jajka faszerowane papryką i szynką możecie podać na śniadanie, na różnych spotkaniach lub przygotować je na święta wielkanocne. Proste, szybkie i pyszne. Składniki: 4 jajka 2 łyżki majonezu kieleckiego WSP Społem 2 łyżki jogurtu lub śmietanę 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 mała czerwona papryka kawałek szynki (grubszy plaster(...)łyżeczki łagodnego ketchupu kieleckiego WSP Społem sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, kroimy i wyciągamy ostrożnie żółtka. Żółtka przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Do żółtek dodajemy pokrojoną w kotkę szynkę, pokrojoną małą czerwoną paprykę, ketchup, szczypiorek, jogurt i majonez. Doprawiamy całość do smaku solą i pieprzem i mieszamy składniki. Powstałym farszem nadziewamy połówki białek

Słodkie okruszki
Sałatka makaronowa z brokułem 105

łyżki majonezu 1 ząbek czosnku sól, pieprz Makaron gotujemy na al dente według instrukcji zamieszczonych na opakowaniu. Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy na półtwardo w osolonym wrzątku z dodatkiem cukru (około 1 płaskiej łyżeczki). Szynkę kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Łączymy z sosem przygotowanym z połączenia jogurtu, majonezu, przeciśniętego przez praskę czosnku

Smaki Na Talerzu
jajka faszerowane rzodkiewką i szynką 726

składniki: 5 jajek 5-6 rzodkiewek 100 g szynki 2-3 łyżki majonezu szczypiorek sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); wykonanie: Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. Przekrawamy wzdłuż. Oddzielamy żółtka od białek. Rzodkiewkę i szynkę drobniutko siekamy. Żółtka rozgniatamy widelcem, dodajemy rzodkiewkę, szynkę oraz majonez. Całość mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Gotowym farszem napełniamy białka. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem

Domowy Smak Jedzenia
Szynka marynowana,pieczona 85

30.04.2019 Pyszna pieczona szynka dla wszystkich miłośników chudego mięsa.Szynka pozostawiona w marynacie na dobę z mieszanką różnych ziół po upieczeniu smakuje wyśmienicie. Jako dodatek proponuję

gotuj ze mną
Szynka wieprzowa z papryką 104

Składniki ( 2 porcje): 500 g szynki wieprzowej pokrojonej z małe kawałki po 1/2 czerwonej, zielonej i żółtej papryki 1 cebula sól i pieprz do smaku olej

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Makaron z Szynką 96

SKŁADNIKI: 200g makaronu 350g szynki 1 duża cebula sól pieprz 2 łyżki masła WYKONANIE: 1.Makaron ugotować według przepisu. 2.Cebulę i szynkę kroimy w kostkę. 3.Na

Dziś Ja gotuje
Jesienna strona makarona 159

Można dodać do niego suszoną papryczkę chilli - opcjonalnie, dodaje daniu nice charakteru - polecamy zwłaszcza jeśli ktoś z różnych przyczyn rezygnuje z dodatku szynki. Odcedzamy na sicie i zostawiamy, aby odciekł. MAKARON: W czasie, gdy kalafior się gotuje a sos odpoczywa, wstawiamy wodę na makaron. Solimy ją i dodajemy odrobinę oleju, aby makaron się nie sklejał (użyliśmy oleju kokosowego i makaron(...)łamać. Smażymy z dwóch stron, aż szynka będzie miała sztywna strukturę. Składamy danie - najpierw wykładamy makaron, na to sos, kalafior i na końcu chipsy. Dla ładnego efektu można posypać świeżymi listkami rozmarynu. Smacznego! Ten przepis bierze udział w konkursie #Ambition Dla każdego w sklepie  Dajar  (klik) na hasło ZDROWE-GOTOWANIE 10 % zniżki na produkty Ambition

Kuchnia od dwojga
Jajka z szynką w klarownej galarecie 91

porcji 4 małe jajka ok.250 gram szynki konserwowej mały kawałek papryki czerwonej kilka różyczek brokuła zielona pietruszka do dekoracji Na galaretkę ok 750 mi.wody 3/4 kulki ziela angielskie 1 liść laurowy 1 łyżka octu szczypta soli 1 łyżeczka cukru żelatyna w proszku według instrukcji na opakowaniu Wodę zagotować wraz z przyprawami, gotujemy ok 5/10 minut na małym(...)ogniu, smakujemy wywar powinien być lekko kwaskowaty jeżeli wyjdzie zbyt kwaśny doprawiamy cukrem.  Następnie dodajemy żelatynę postępujemy według instrukcji na opakowaniu i studzimy. Jajka gotujemy na twardo,studzimy i kroimy na połówki. Szynkę,paprykę kroimy w kostkę,brokuła blanszujemy i dzielimy na malutkie różyczki. W naczyniach,(szklanka,kubeczek ,salaterka  ja użyłam blaszki do muffinek :) )układamy kolejno listek zielonej

Andzia Pichci
Tosty z szynką i serem 182

ułóż na chlebie, włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz do momentu aż ser się nie roztopi Wyjmij i posmaruj ketchupem. Smacznego! Artykuł Tosty z szynką i serem pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Maccheroni al ferretto w sosie Alfredo z indykiem i szynką Serrano. 124

każdej strony. Przekładamy je do żaroodpornego naczynia, przykrywamy folią i pieczemy jeszcze 10 minut w temp. 180 °C. Na rozgrzanej patelni (bez tłuszczu!) podsmażamy plastry szynki Serrano. Wytopiony tłuszcz odsączamy na ręczniku papierowym. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, według instrukcji na opakowaniu. W rondelku rozpuszczamy masło i wrzucamy bardzo drobno posiekany czosnek. Podsmażamy ok. 40 sekund. Dodajemy kremowy serek(...)topimy. Wlewamy śmietankę i doprawiamy. Gotujemy ok. 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Ściągamy z ognia, wrzucamy parmezan i mieszamy. Dorzucamy pokrojonego indyka. Mieszamy z odcedzonym makaronem, układamy na talerzach i dekorujemy szynką, szczypiorkiem oraz bazylią. Smacznego

DominikaDolci
Pasterski sos do makaronu 121

sosu jest bardzo prosta , jak i samo wykonanie.Jak sama nazwa wskazuje, stworzony został przez pasterzy zwierząt. Gotowali z tego co mieli pod ręką. Oczywiście dziś ten przepis jest mocno zmieniony i będzie nadal zmieniany.A oto moja wersja:- Pieczarki 40dkg- Sos pomidorowy 1 litr- szynka surowa wędzona 30dkg , może być również każda inna, taka jaką mamy w domu, może być salami(...)patelni.NIE SOLIMY. Możemy dodać liścia laurowego.Podsmażamy na złoty kolor, jeżeli trzeba dodajemy odrobinę tłuszczu.Gdy już pieczarki są gotowe, dodajemy do grzybów szynkę, sos pomidorowy, śmietanę i pietruszkę.Wszystko mieszamy, chwilę gotujemy , smakujemy,doprawiamy czosnkiem, pieprzem i solą jeżeli nam tego brakuje po czym SOS GOTOWY

Pasje Jolki
Sałatka z makaronem w kształcie ryżu, szynką i świeżym ogórkiem 110

szklanka makaronu w kształcie ryżu Orzo puszka kukurydzy konserwowej świeży ogórek szklarniowy 200 g szynki wędzonej (w kawałku) 2 łyżki majonezu sól i pieprz Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku wg opisu na opakowaniu. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Obrane ogórki i szynkę kroimy w kostkę. Dodajemy do makaronu razem z odcedzoną kukurydzą i majonezem. Całość dokładnie mieszamy

Atlas Smaków