smaż kolejną minutę. Wlej 1 szklankę gorącej wody i zmniejsz płomień na mniejszy. Zaczekaj, aż ryż wchłonie wodę. Wlej pozostałą wodę, dodaj do ryżu awokado, szynkę i tymianek. Dokładnie wymieszaj i gotuj. Gdy ryż będzie miękki, dołóż do niego szpinak i masło. Po chwili zdejmij z ognia i dopraw solą i pieprzem. Podawaj posypane serem i świeżo mielonym pieprzem
Delicious PlaceMięso stanowi w naszej diecie jedno z podstawowych źródeł białka. Jadamy je w różnych postaciach - jako wędliny, szynki, kiełbasy, pasztety, w postaci dań gotowanych, duszonych, smażonych, grillowanych, a nawet surowe. Możemy łączyć je niemal ze wszystkim: ziemniakami, kaszami, ryżami, makaronami, pieczywem, a także warzywami i owocami. Sposobów na przygotowanie mięsa jest tak wiele, że każdy znajdzie taki, który będzie odpowiadał
Z notatnika dietetykaSkładniki: jajka + trochę mleka ser szynka szczypiorek koperek sól, pieprz starta na tartce cukinia pieczarki papryka 1. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Jajka roztrzepujemy razem z
NA MOIM TALERZUSkładniki: jajka + trochę mleka ser szynka szczypiorek koperek sól, pieprz starta na tartce cukinia pieczarki papryka 1. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Jajka roztrzepujemy razem z
Na moim talerzutrzy razy. Można ją jeszcze wrzucić na 10 minut do piekarnika, żeby się ładnie zrumieniła, ale ja tak nie robię. Już wkrótce przepis na bardziej skomplikowaną szynkę mojego Szwagra, moczoną przez tydzień, gotowaną w piwie i pieczoną z tłuszczykiem
Cytryna&Co.Pieczone jajka z pomidorkami, szynką, natką pietruszki i szczypiorkiem. Podawać ze świeżym pieczywem lub grzankami. Składniki: 4 jajka (po 2 sztuki na porcję), 4 plasterki szynki
Lena Gotujeduże łyżki mąki (skrobi) ziemniaczanej lub więcej, gdy używamy mniej mączystych ziemniaków ( my dałyśmy 5 łyżek ) Farsz: - 1/2kg surowego mielonego mięsa (u mnie wieprzowe: szynka+łopatka) lub tyle samo mięsa gotowanego, lub pieczonego wcześniej zmielonego - 1 większa cebula (ja nie dodawałam) - 2-3 ząbki czosnku - 2 łyżki majeranku - 1/2-3/4 łyżeczki soli - świeżo mielony pieprz - szczypta chili - 2-3 łyżki rosołu
Smaczne ZdroweMają też intensywniejszy smak. Im cieńsze szparagi, tym lepiej. Czasem nie trzeba ich nawet obierać ;-) Szparagi można też upiec. Gorąco polecam przepis na szparagi zapiekane w szynce parmeńskiej. Tym razem jednak wersja gotowana, przepyszna bo podana z francuskim sosem Mornay - przepis podlinkowany! Do dzieła! Czas przygotowywania: do 30 minut Ilość sosu: 4 porcje Składniki
AniaGotuje.plszynki konserwowej bądź schabu pieczonego puszka kukurydzy mały pęczek kopru 3 łyżki majonezu 180 ml jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Szynkę kroimy w kostkę, ogórka obieramy i również kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy, koperek siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski. Majonez mieszamy z jogurtem, przeciśniętym
e-PrzepisyKulinarnejajka 1 łyżka jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu sól, pieprz czarny pieprz czerwony Oddzielam liście od sałaty, myję i osuszam. Mango obieram i kroję w kostkę. Szynkę też kroję w kostkę. Jajka gotuję na twardo i też kroję. Cebule obieram i kroję w piórka. Przekładam wszystko do miski, dodaję pokrojone pomidory suszone, majonez, jogurt, sól, pieprz czarny. Mieszam i układam
wesoła kuchniaPyszne śniadanko..:). Czasem trzeba je urozmaicać :) Żółty ryż z jajkiem i szyneczką Składniki (na 2 osoby): paczuszka żółtego ryżu ugotowanego (gotujemy jak na opakowaniu) kilka plasterków szynki, bądź dowolnej wędliny 3 jajka garstka szczypiorku curry, mielona papryka, pieprz, bazylia (wedle uznania) Wykonanie: Na patelni z odrobiną tłuszczyku podsmażamy szyneczkę na złoto potem dodajemy szczypiore. W miseczkę wykładamy ugotowany ryż
Moje pyszne gotowanieUformuj kulę, zawiń w folię spożywczą i wstaw na godzinę do lodówki. Cebulę obierz, pokrój w kotkę i podsmaż na oliwie, dodaj groszek, pokrojoną w paseczki szynkę, 100 ml ciepłej wody i gotuj około 15 minut. Wymieszaj ricottę z jajkami,solą, pieprzem, posiekanymi listkami mięty, parmezanem, śmietanką i 2/3 ugotowanego groszku. Schłodzone ciasto rozwałkuj na placek o grubości
Kuchnia bezglutenowasycąca i gęsta. Bardziej to krem -zupa. Przygotowuje ją z pieczonej dyni obficie polanej oliwą z oliwek. Zamiast grzanek czy makaronu podałam ją z białą fasolką gotowaną na parze. Podsmażaną razem z szynką wędzoną na surowo. Całość smakuje rewelacyjnie. Polecam na niejeden jesienny obiad! Życzę smacznego! Zapraszam Was na mojego Facebooka - smykwkuchni, do komentowania, lajkowania do bycia ze mną
SMYKWKUCHNI200g szynki 100g groszku zielonego ugotowanego 2 średnie ziemniaki ugotowane w mundurkach 2 ogórki kiszone 2 jajka na twardo 2 łyżki słonecznika łuskanego prażonego 1
Lubię to gotujęzawiń w folię spożywczą i wsadź do lodówki na 30 minut. Cebulę obierz, pokrój w kotkę i podsmaż na pozostałym maśle, dodaj groszek, pokrojoną w paseczki szynkę, 100 ml ciepłej wody i gotuj około 15 minut. Wymieszaj ricottę z jajkami,solą, pieprzem, posiekanymi listkami mięty, pozostałym parmezanem, śmietanką i 2/3 ugotowanego groszku. Schłodzone ciasto rozwałkuj na placek o grubości
Calzonella.com