Solianka Andzi

Solianka Andzi

Solianka Andzi

Solianka zwana także solanką. Która nazwa jest poprawna tak naprawdę nie wiem ale gdy pierwszy raz spotkałam się z tym przepisem to wtedy mówiono właśnie solianka i tak u mnie zostało. Bardzo sycąca aromatyczna zupa z typu gulaszowych. U mnie najczęściej jest gotowana po świętach bo świetnie można w niej wykorzystać pozostałe  kawałki mięs, nadmiar kiełbas czy wędlin. około 500 gramów mięsa wieprzowego (wykorzystałam  karkówkę i łopatkę) Około 400 gramów wędlin (użyłam 2 kiełbasy śląskie, kilka plasterkó... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Andzia Pichci

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.