Pomyśloł żech sie, że trza by sam wciepnōńć 1 tyż jaki recept 2 do tych, co to majōm dwie lewe rynce do warzynia. 3 Coś ajnfachowego
Chop w kuchniMyślę, że nie muszę nikogo przekonywać o jakości sklepowych wędlin. Te najbardziej popularne mają nie wiele mięsa w sobie. Te bogate w mięso są bardzo drogie
Kuchnia BeatyMuszę przyznać, że już odwykłam od sklepowych wędlin, dlatego ciągle szukam nowego smaku!Dziś szynka drobiowo-wieprzowa. SKŁADNIKI: 30 dag. filetu z kurczaka 70 dag. szynki
Kuchnia BeatyDziś kolejna odsłona szyneczki domowej, tym razem z dodatkiem wędzonego boczku. Zwolennicy chudszych szynek muszą pamiętać, aby wybierać chude mięso, wtedy szynka też będzie chuda. Ja
Kuchnia Beatychce nam się długo przebywać w kuchni, każdy spałaszuje go z apetytem! Taki obiad to podstawa w sezonie. Składniki: 1 główka młodej kapusty 1/2 kg szynki wieprzowej 40 dag boczku gotowanego 1 duży pęczek koperku 2 cebule 4 łyżki oleju 1,5 szklanki rosołu 1 łyżka mąki pszennej przyprawa do gołąbków jarzynka lub sól do smaku pieprz grubo mielony
Wanilia i Kardamonferworze prac świątecznych bardzo się liczy. Składniki (na dużą misę): 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa słoiczek selera konserwowego ok 30 dag wędliny drobiowej w kawałku(szynka, polędwica) 3-4 jajka gotowane na twardo kawałek pora (kilka centymetrów) słoik majonezu (250 ml) Przygotowanie: Zanim przystąpimy do robienia sałatki produkty z puszek porządnie odsączamy z zalewy. Na dno przeźroczystej misy układamy
Kuchnia po mojemuDzisiaj o muffinkach troszkę inaczej bo na słono ;) Idealne na kolację, imprezę czy do piwka! Na 12 dużych muffinek potrzebujemy: 225 g mąki 1 jajko 50
Kolejny blog o gotowaniusałat z rukolą i roszpunką 2 ząbki czosnku 1 sos do sałatek ziołowo paprykowy ( te takie mini sosiki do rozrobienia na oleju) 4-8 plasterków balerony gotowanego, lub innej dowolnej ulubionej szynki Przygotowanie: Mix sałat mieszamy z sosem do sałatek i 2 wyciśniętymi ząbkami czosnku. Na placki do tortilli nakładamy serek do smarowania, na to dowolna kolejność
ClauditteMissCookingSkładniki: -4 jajka -kostka sera białego -kilka łyżek jogurtu naturalnego (gęstego) -pęczek szczypiorku -łyżka lub dwie majonezu -sól i pieprz [ew. kilka rzodkiewek, drobno pokrojona szynka lub tuńczyk] Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Następnie drobno kroimy - można też zetrzeć na tarce. Dodajemy do twarogu razem z posiekanym szczypiorkiem, jogurtem i majonezem. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. I śniadanie
KasiekGotujegotuję rosół , wykorzystuję z niego wszystkie super pyszne i aromatyczne dodatki jakie dodawałam na początku gotowania pysznego rosołu , i tu zapraszam na pyszne pierogi z kurczaka gotowanego z warzywami , do tego skwarki z szynki długo dojrzewającej , to połączenie eksploduje smakiem , zapraszam koniecznie do wypróbowania . Składniki na pierogi 4 szklanki mąki pszennej 1 łyżka oleju 1 szklanka(...)czasie ja wyciągam pierogi i zalewam zimną wodą aby się nie posklejały , następnie układam na oddzielnym talerzu , i gotuję następnie pierogi aż ugotuję wszystkie . Jak mamy już pierogi ugotowane , rozgrzewam patelnie z odrobiną oliwy , kroję szczypior oraz szynkę długo dojrzewającą , przesmażam wszystko razem koło 10 minut często mieszając , kiedy nam się zarumieni szynka wykładam na porcję naszych pierogów
Mój SmakNastał weekend. Czas się odprężyć. Można to zrobić samemu lub w gronie przyjaciół. Bez względu na to, która opcja nas czeka, zawsze warto mięć jakąś przekąskę
W kuchni wieczoremszparagów 150 g szynki dojrzewającej 3 łyżki maśła 3/4 szkl gęstej śmietany sok i skórka starta z 1/2 cytryny sól i pieprz do smaku natka pietruszki Szparagi oczyścić, odłamać zdrewniałe końcówki, główki odciąć, łodyżki pokroić w ok 1 cm ukośne paski. Makaron ugotować al'dente wg przepisu na opakowaniu, ok 1,5 minuty przed końcem gotowania wrzucić szparagi. Osączyć(...)szkl wody, w której się gotował. Ponowie postawić na ogniu, podgrzewać delikatnie mieszając aż wszystko się połączy, pod koniec dodając poszarpaną na kawałki szynkę (w razie potrzeby dodać jeszcze wody z gotowania makaronu). Przed podaniem posypać natką pietruszki
6niebołyżeczki ostrej papryki 2 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki pieprzu 1 łyżka majeranku Do gotowania: 2 litry wody 3 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy 1 łyżka słodkiej papryki 2 ząbki czosnku 6 listków laurowych 6 ziaren pieprzu Sposób przygotowania: Szynkę przekładamy do miski, nacieramy cukrem, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 48 godzin. Po tym czasie mięso dokładnie(...)czasie szynkę wyjmujemy z pończochy pończochy. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy przyprawy, majonez i musztardę , gotujemy przez 10 minut od momentu zagotowania, studzimy. Czynność powtarzamy jeszcze dwa razy. Po ostudzeniu wyjmujemy szynkę z zalewy, osuszamy ręcznikiem papierowym i wstawiamy do lodówki, przed krojeniem mocno schładzamy
Bajeczna Kuchniarazem. Przepis na 4 porcje. Składniki na fasolkę w szynce: - 500 g fasolki szparagowej (pół na pół żółtej i zielonej) - 100g szynki szwarcwaldzkiej, parmeńskiej itp. - oliwa z oliwek - pieprz Fasolkę płuczemy pod bieżącą wodą, odcinamy końce i gotujemy do miękkości. (Wrzucamy ją do zimnej wody, ok. 2l wody na 500g fasolki wraz z łyżeczką soli, można ją również gotować(...)pierwszych 10 minutach. Każdy lubi różną jej twardość, więc gdy będzie już taka, jaką lubimy, odcedzamy, przelewamy zimną wodą (w ten sposób zatrzymujemy proces gotowania) i podajemy, bądź przygotowujemy ją wraz z szynką.) Wegetarianie i weganie zawijają w cukinię. W każdy pojedynczy plaster szynki/ cukinii zawijamy po 10-15 fasolek i układamy w naczyniu żaroodpornym. Gdy zawiniemy fasolkę we wszystkie
Be Fit Be StrongWykonanie: Kapustę szatkujemy, sparzamy wrzącą wodą odcedzamy. Kapustę przekładamy do garnka dodajemy tłuszcz, startą marchewkę na tarce jarzynowej o grubych oczkach, listek laurowy, gotujemy na wolnym ogniu. Cebulę obieramy kroimy w półksiężyce podsmażamy na maśle. Szynkę kroimy w kostkę dodajemy do podsmażonej cebuli, smażyć razem około 10 minut. Przekładamy do gotującej się kapusty, dodajemy opłukaną żurawinę
kgwjanczewo