Jajka faszerowane szynką

Jajka faszerowane szynką

Jajka faszerowane szynką

Przepis na : śniadanie

Składniki – porcja na 12 części: 6 jaj, 100 gram szynki, 1 łyżka majonezu, sól, pieprz. Krok 1 Jaja gotujemy na twardo, obieramy, przekrawamy na pół i wydrążamy żółtka. Krok 2 Szynkę kroimy w drobną kostkę, następnie łączymy ją z żółtkami i majonezem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Krok 3 Farsz przekładamy łyżką do otworów po żółtkach. Smacznego   function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHt... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Coś bym zjadła

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

Jilian PrażynkaJilian Prażynka

Kocham życie i wszystko to, co mnie otacza – ludzi, miejsca, muzykę,podróże. Wieczna optymistka szukająca wyzwań, Już zastanawiam się „Ciekawe, co fajnego się dziś wydarzy?” :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

majonez, szynka, śniadania, jajka faszerowane , przekąski, przystawki, wielkanoc, przekąska, jajka na święta, szynka gotowana, jajka z farszem

Inne przepisy z Coś bym zjadła

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.