kształcie ryżu 200 g dobrej jakości szynki 3 ogórki gruntowe 1 puszka kukurydzy 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy. Szynkę i ogórki kroimy. Kukurydzę odsączamy z zalewy, czosnek przeciskamy przez praskę. 2. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Szefowa kuchniśniadanie, ale również doskonale sprawdzą się jako zimna przekąska na drugie śniadanie. Drugim ważnym plusem, poza szybkością przygotowania, jest możliwość kombinowania z dodatkami. Dziś muffiny z szynką, jutro z pieczarkami, kolejnym razem z gotowanym brokułem... Wariantów smakowych jest bardzo wiele. Składniki: ( na 4-5 sztuk ) 2 jajka 2-3 plasterki dobrej szynki 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 cienki plaster żółtego
kolorowotorcikowoWyśmienite śniadanie, które możecie przygotować na co dzień lub w leniwy weekendowy poranek albo nawet w okresie Wielkanocnym :) Jajko gotowane w koszulce, z kremowym, płynnym żółtkiem, podane na opieczonej grzance z plastrem chrupiącej szynki lub bekonu, a wszystko polane genialnym sosem holenderskim na bazie żółtek, klarownego masła i soku z cytryny. Dodatkowo urozmaicam całość odrobiną rukoli, świeżego szpinaku, bazylii(...)jednym jajku. Łyżką zamieszaj mocno wrzącą wodę, aby powstał wir, w którego środek wlej ostrożnie jajko (drugie ugotujesz osobno). Gotuj jajko około 2 minuty , po czym wyjmij delikatnie łyżką cedzakową i ułóż na bułce z zieleniną i szynką. Polej sosem holenderskim. Gotowe! Smacznego
Słodko-Słony Świat Ilonyczosnkowy 150 g serka naturalnego 3 łyżki jogurtu naturalnego ząbek czosnku szczypta soli przepis Opłukanego i podzielonego na mniejsze różyczki brokuła gotujemy na parze około 10 minut . Szynkę kroimy w kostkę a fetę w większe kawałki lub większą kostkę. W salaterce układamy różyczki brokułów, dodajemy pokrojoną szynkę konserwową i ser feta, całość posypujemy odsączoną z puszki kukurydzą
Smakowite Daniasię smażone prosciutto i ostre kiełki pora. Zamiast szynki możecie dodać małe ziołowe grzanki lub kromkę opieczonego wiejskiego chleba. Aksamitny krem, chrupiąca szynka, aromatyczna oliwa i pikantne przyprawy. Spróbujcie koniecznie. Czas przygotowania: 15 minut + czas moczenia i gotowania przy użyciu suchej fasoli Porcje: 4 Składniki: 1 szklanka białej fasoli (moczonej 12 godz.) lub 1 puszka, Oliwa Monini(...)gałązek świeżych ziół (tymianek, majeranek) lub po pół łyżeczki suszonych, Sól i biały pieprz do smaku, 1 łyżka masła, 2 plastry szynki parmeńskiej. Przygotowanie: Fasolę moczyć min. 12 godz. z dodatkiem kilku kropli octu winnego. Gotować do miękkości bez dodatku soli i bez przykrycia. Czas gotowania jest uzależniony od odmiany fasoli. Ugotowaną odcedzić na sicie. Jeśli używacie fasoli
SzczyptaSmaQDzisiaj będzie krótko, ale niekoniecznie zwięzłowato, bo słabo w tym momencie ogarniam rzeczywistość. A właściwie nie ogarniam wcale 🙂 Nie wiem, czy to przez ostatnie ekspresowe świąteczne
gotować!Na świynta moja Muter już połra lołt 1 kupuje wyndz ō noł 2 szinka, takoł w cołojści i do tego tak fajnie powi ōnzano dratwōm 3
Chop w kuchnikonserwowej duża garść świeżej, siekanej natki pietruszki 4 czubate łyżki majonezu sól i pieprz do smaku Wykonanie: Ryż gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, studzimy. Brązowy ryż gotujemy około 30 minut. Paprykę, pieczarki i szynkę konserwową kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę odsączamy. Wszystkie składniki sałatki łączymy. Mieszamy, schładzamy w lodówce. Smacznego
Smak mojego domusmak. Składniki: 6 jajek 300 g szynki konserwowej kukurydza konserwowa 6 ogórków konserwowych słoik selera konserwowego słoik papryki konserwowej puszka ananasa majonez szczypiorek Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę. Szynkę konserwową, ogórki, paprykę i ananasa - także kroimy w kosteczkę. Pamiętajmy aby wszystkie składniki dobrze odsączyć z zalew - nie chcemy przecież mieć wodnistej sałatki :) Przygotowujemy przezroczystą miskę
Taste Therapymajonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę sól pieprz zioła prowansalskie Przygotowanie Brokuł dzielimy na różyczki i myjemy pod bieżącą wodą, potem gotujemy 5 min. we wrzątku. Kroimy szynkę, ogórka i ser feta w kostkę, a kukurydzę odsączamy z zalewy, po czym mieszamy wszystkie składniki ze sobą. Całość polewamy sosem czosnkowym. Autor przepisu: Aneta Zaborowska Artykuł
Wasze PrzepisySkładniki – porcja na 12 części: 6 jaj, 100 gram szynki, 1 łyżka majonezu, sól, pieprz. Krok 1 Jaja gotujemy na twardo, obieramy, przekrawamy na pół i wydrążamy żółtka. Krok 2 Szynkę kroimy w drobną kostkę, następnie łączymy ją z żółtkami i majonezem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Krok 3 Farsz przekładamy łyżką do otworów po żółtkach. Smacznego
Coś bym zjadłaZupa krem cebulowa Jak usmażyć wątróbkę? | Wątróbka drobiowa z cebulą Tarta z roszponką, szynką i cebulą Przepis na duszoną cebulę Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 20 minut Składniki 5 średnich cebul kilka plasterków szynki lub innego mięsa łyżka smalcu/oleju sól i pieprz do smaku Przepis 1 Wędlinę kroimy w kawałki i podsmażamy na tłuszczu na patelni. Cebulę obieramy
Kuchnia Bazyliipuszki groszku 150 g szynki np. sopockiej 1 czubata łyżka majonezu sól, pieprz Przygotowanie : Ryż brązowy gotuję w osolonej wodzie, ma on nieusuniętą otoczkę i gotuje się go ok 30 minut. Paprykę, ogórka i szynkę kroję w kosteczkę i z groszkiem dodaję do ostudzonego ryżu. Doprawiłem solą i pieprzem, wymieszałem z 1 łyżką majonezu. Wyszło naprawdę dobrze i smacznie
Mechanik w kuchniPrzygotowanie : Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i studzimy. Szynkę lub pierś z kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą do grilla i podpiekamy na oleju. Serki wiejskie odcedzamy na sitku, do granulatu dodajemy przeciśnięty czosnek, sól, cukier i pieprz, mieszamy. Sałatę, oliwki i pomidorki kroimy. Brokuł gotujemy na parze, studzimy. Do średniej wielkości miseczek
Kulinarne Fantazje Marioliogórek puszka kukurydzy cebula 250 g szynki 250 g żółtego sera majonez 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz papryka chili Tortellini przygotować według instrukcji na opakowaniu (ja gotuje dużo dłużej lubię jak jest miękki). Szynkę pokroić na paseczki. Ser żółty oraz cebulkę w kostkę. Ogórka umyć pokroić w kosteczkę razem ze skórką. Wszystkie składniki przełożyć do miski, wymieszać. W osobnym naczyniu
kulinarnyswiatdomi