Przepis na : śniadanie
Pyszne i bardzo proste w przygotowaniu jajka faszerowane serkiem topionym i szynką. Idealnie sprawdzą się jako imprezowa przekąska lub kolacja. Idealne na co dzień i od święta :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 5 jajek L 50 gram serka topionego śmietankowego ok 80 gram szynki u mnie w kawałku pół większego pęczka szczypiorku 1 czubata łyżeczka musztardy 2 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: jajka gotujemy na twardo... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...