gotowana szynka - 5856 przepisów (strona:81/391)

Makaron z szynką i brokułem w sosie serowym 209

makaronu (dałam penne, ale może być inny, byle niezbyt drobny) 250 g szynki lub innej wędliny dobrej jakości brokuł kawałek pora ząbek czosnku 100 g sera pleśniowego z niebieska pleśnią 200 g śmietany 30% oregano, bazylia,zioła prowansalskie, pieprz ziołowy, suszone pomidory, pieprz czarny, sól Przygotowanie Makaron gotujemy(...)dente w osolonej wodzie. Brokuła dzielimy na drobne różyczki. Garnek zalewamy wodą, dodajemy po pół łyżeczki cukru i soli i wsypujemy różyczki brokuła. Wodę gotujemy, aż brokuł będzie w miarę miękki, ale nierozpadający się. Szynkę kroimy w paski, pora w półplasterki, czosnek drobno siekamy. Na patelnię z rozgrzanym olejem wsypujemy pora, czosnek i szynkę. Podsmażamy przez jakieś 5-7 minut

e-PrzepisyKulinarne
Rolada z żółtego sera z kolorowym farszem 182

sera żółtego w kawałku (zapakowanego próżniowo) 300 g serka śmietankowego 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1/2 papryki zielonej 2 korniszony 100 g szynki 1/2 pęczka szczypiorku 1 łyżeczka majonezu   PRZYGOTOWANIE: W garnku gotujemy wodę, wyłączamy i wkładamy do niej ser w opakowaniu. Przykrywamy pokrywką i trzymamy w garnku ok 40 minut. Serek śmietankowy przekładamy do miski. Wszystkie papryki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sałatka z selerem konserwowym 714

grzankami. Składniki: 170 g selera sałatkowego (po odsączeniu z zalewy) 285 g kukurydzy (odsączonej z zalewy) 20 dag żółtego sera 20 dag szynki konserwowej 3 jajka 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz drobny szczypiorek - natka Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. W tym czasie odsączamy seler i kukurydzę z zalewy - kukurydzę wrzucamy do miski. Seler siekamy nożem na mniejsze kawałki

Alutka-Gotuje
Jajka faszerowane na ciepło 2366

gotowania dobrze kilka razy mieszać jajka, bo wtedy jak jajko zaczyna się ścinać to dzięki sile odśrodkowej żółtko będzie zawsze w środku a nie przy brzegu. Ugotowane jajka przeciąć na pół i wydrążyć delikatnie. Jeśli skorupka jest bardziej popękana to można zostawić część białka, żeby bardziej trzymało całość. 2. Jajka blendujemy na papkę albo drobniutko kroimy. Dodajemy pokrojoną drobno szynkę

UgotujmyTo.pl
DIETETYCZNA PIZZA Z KALAFIORA 126

DODATKI :  1 papryka 100 g chudej szynki 100 g mozzarelli light listki bazylii do dekoracji                                                                   PRZYGOTOWANIE :  Kalafior gotujemy na parze na miękko. Studzimy, przekładamy(...)spód z kalafiora ładnie się zarumieni. Pomidory i cebulę drobno kroimy, przekładamy do garnka i gotujemy aż sos ładnie zgęstnieje. Dodajemy czosnek i wszystko blendujemy na gładki sos. Doprawiamy do smaku cukrem, solą i bazylią. Na spód wylewamy sos pomidorowy, rozkładamy pokrojoną szynkę i plasterki mozzarelli. Pizzę pieczemy 10-15 minut w temperaturze 190 % C aż się zarumieni. Podajemy ciepłą

Kulinarne Fantazje Marioli
Wyborne śniadanie 119

zjedzone zostało z apetytem i tak jestem po śniadaniu. A że na zewnątrz nadal zimowo, śniadanie wiosenne poprawiło mi humor i nakręciło na dalsze gotowanie;) Składniki 1 duża papryka 2 jajka szczypiorek 3 plasterki ulubionej szynki (można zastąpić boczkiem) sól, pieprz Sposób przygotowania Paprykę przeciąć na pół, wydrążyć środek. Pokroić szynę na mniejsze kawałki, dać na spód papryki, wbić jajko

pink envelope
Jajko w koszulce na szparagach z musztardowym winegretem 106

dbające o linię! Jajko w koszulce na szparagach z musztardowym winegretem Składniki na 2 porcje:  8-10 zielonych szparagów 2 duże jajka (najlepiej od szczęśliwych kur/wiejskie) 2 plastry szynki parmeńskiej lub innej długo dojrzewającej szczypiorek sól, pieprz Składniki na musztardowy winegret: 25ml oliwy z oliwek extra virgin 1 płaska łyżka płynnego miodu 1 łyżeczka octu z białego wina(...)wierzchu). Jajko w koszulce delikatnie wyłowić z wody łyżką cedzakową i położyć na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby obeschło. Przygotowanie talerza  - u gotowane al dente szparagi ułożyć na talerzu. Na szparagach położyć plaster szynki parmeńskiej, na niej delikatnie ułożyć jajko w koszulce, oprószyć solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i drobniutko posiekanym szczypiorkiem. Całość polać musztardowym winegretem i natychmiast podawać

Codzienne Gotowanie
Jajka zapiekane w szynce parmeńskiej 130

piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 15-20 minut.  Zapieczone jajka podajemy posypane szczypiorkiem lub ze szparagami posypanymi np.parmezanem. Szparagi obieramy i krótko gotujemy,tak aby zachowały jeszcze chrupkość.  uwaga: Jajka zapieczone w szynce parmeńskiej są dość słone, dlatego należy uważać z solą. Do wersji mniej słonej polecam użyć zwykłej szynki lub cienkich plastrów boczku

Bon appetit mon amie
Szynka faszerowana 121

kilkanaście minut możesz wykonać smaczną przekąskę na każdą okazję. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 3-4 jajka 10 plasterków szynki 4-5 szt suszonych pomidorów sos tatarski 2 cebulki dymki 2 ogórki konserwowe natka pietruszki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Instrukcja przyrządzenia/przygotowania\ Jajka gotujemy na twardo czyli do garnka wlewamy wodę, wkładamy jajka i gotujemy przez 8 min od momentu gdy woda(...)Dodajemy sos tatarski i wszystko dokładnie mieszamy. Przygotowany farsz kładziemy na plastry szynki i zawijamy. Na wierzch można ozdobić nasza faszerowaną szynkę sosem tatarskim oraz natką pietruszki. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Czas przygotowania: 15-20 minut Czas gotowania: 8 min Łącznie: 25 minut Zdjęcia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Blog kulinarny S9.PL
Kulki jajeczne babci Basi 129

odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Składniki : 6 jajek, 1 łyżeczka drobno pokrojonej cebuli, 1/2 szklanki posiekanej chudej szynki( np. z indyka ) 1/4 szklanki majonezu Winiary, orzeszki solone z puszki, sałata, Przygotowanie : Gotujemy jajka, studzimy i obieramy. Trzemy na tarce na drobnych oczkach lub drobno siekamy. Mieszamy z cebulą, dodajemy szynkę i majonez. Z powstałej masy

Pysznosci Babci Basi
Perliczka w occie - Faraona al Aceto 151

zbrązowieje. Opiekałam po dwa kawałki. Trzeba uważać , bo tłuszcz mocno pryska.  Kiedy mięso jest już ładnie obsmażone, dodać ocet i wino , gotować aż płyn mocno się zredukuje, co jakiś czas obracać mięso. Dodać kapary, oliwki, szynkę, anchovies i pastę pomidorową i obsmażać jeszcze 5 minut. Dodać bulion, zagotować a następnie zmniejszyć płomień i gotować pod przykryciem

Stare Gary
Wielkanocna szynka zawijana 254

rzeżuchą: 10 plastrów szynki 1 ogórek rzodkiewki kiełki rzeżuchy szczypiorek 5 jajek pieprz do smaku 10 łyżeczek sosu wiosennego z koperkiem Winiary Jajka gotujemy na twardo, studzimy, kroimy w ćwiartki. Ogórek kroimy w słupki długości plastra szynki. Rzodkiewki kroimy w podłużne słupki Każdy plaster szynki smarujemy delikatnie sosem majonezowym, rozkładamy po 3-4 słupki ogórka, rzodkiewkę, po 2 ćwiartki jajka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Risotto z cukinią, chipsami z szynki parmeńskiej oraz natką pietruszki 121

dużym ogniu. Doprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy 1/4 z podanej ilości bulionu i gotujemy tak długo aż ryż całkowicie wchłonie bulion, następnie dolewamy ponownie część bulionu. I tak do wykorzystania całego bulionu, powinno to potrwać około 18-20 minut. W tym czasie na suchej patelni smażmy szynkę parmeńską(...)minuty z każdej strony. Pozostałą cukinię kroimy w kostkę i smażmy na patelni, na której smażyła się szynka parmeńska (na wytopionym z niej tłuszczu), doprawiamy solą i pieprzem. Natkę pietruszki siekamy dość drobno. Pod koniec gotowania risotto dodajemy natkę pietruszki oraz parmezan (zostawiamy odrobinę do posypania na talerzu). Całość dokładnie mieszamy i ściągamy z ognia. Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem

Mango Papaja
Makaron z szynką + film 90

pomysł na sycące danie obiadowe. Taka potrawa nie wymaga dużego nakładu pracy, jest świetną propozycją dla zabieganych osób, które nie mają czasu na gotowanie.     składniki na 3 porcje 250 g ugotowanego makaronu 300 g szynki 2 cebule 150 g żóltego sera startego na tarceo małych oczkach 1 pęczek posiekanej natki pietruszki 400 g śmietany 18% olej do smażenia

Smakowite Dania
Pasta kanapkowa z sera i szynki konserwowej 237

może być konserwowa) 100 g sera żółtego 3-4 jajka garść roszponki 1 cebula 4-5 łyżek majonezu 1 łyżka ketchupu sól, pieprz Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy i kroimy w grubą kostkę. Szynkę konserwową kroimy na cienkie paseczki. Ser żółty trzemy na dużych oczkach tarki. Cebulę drobno siekamy. Przelewamy na sicie niewielką ilością wrzątku. Roszponkę myjemy

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania