Składniki: na ciasto: takie same jak w TYM PRZEPISIE na farsz: 1 cebula 400-500g sera chudego białego Emilka sól, pieprz do smaku na skwarki: 100-200g szynki z indyka/kurczaka jogurt naturalny do polania Sposób przygotowania: Cebule kroimy w drobną kostkę lub mielimy w blenderze wrzucamy ją na teflonową rozgrzaną patelnie i smażymy, aż się zeszkli, ewentualnie dodajemy(...)smaku ciasto na pierogi robimy tak jak w przepisie na pierogi ze śliwkami i lepimy ;) pierogi wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy na małym ogniu 5-6 minut od wypłynięcia szynkę kroimy w kostkę i wrzucamy na teflonową patelnie, smażymy, aż się zbrązowi dolewamy odrobinę wody i wtedy wrzucamy na patelnie ugotowane pierogi, żeby trochę się
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpuszki kukurydzy 1 ogórek szklarniowy lub 3 gruntowe sos czosnkowy: 1 łyżka majonezu, 1 łyżka śmietany 18%, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, studzimy. Kukurydzę odcedzamy z zalewy, szynkę i ogórki kroimy w dużą kostkę. 2. Przygotowujemy sos czosnkowy: czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z majonezem, śmietaną, solą i pieprzem. 3. Wszystkie składniki
Szefowa kuchniduża sztuka Rzodkiewka – 5 sztuk Kukurydza konserwowa – 100g Koperek – 1 pęczek Czosnek – 2 ząbki Oliwa z oliwek – 3 łyżki Sól, pieprz Wykonanie: Makaron gotujemy al dente i studzimy. Makaron wymieszać z pokrojoną w kostkę szynką, ogórkiem, rzodkiewką i kukurydzą. Do sałatki dodać posiekany pęczek koperku, drobno posiekany czosnek i wymieszać z oliwą z oliwek i przyprawami. Normal 0 21 false
Kuchnia Bon Appetitkilka krakersów lub grissini (kruchych paluchów) 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu zioła prowansalskie suszony koperek świeżo mielony pieprz kolorowy sól Przygotowanie: Tortellini gotujemy według instrukcji na opakowaniu i studzimy. Ogórka obieramy i kroimy, szynkę również kroimy w niezbyt duże kawałeczki. Suszone pomidory odciskamy z zalewy i kroimy w paseczki. Sos - w miseczce mieszamy majonez, jogurt, przeciśnięty przez
Lawendowe Nieboprzepisów na sałatki, które urozmaicą Wasze grillowe menu. Propozycja pierwsza: fot. Izabela Magdalena Sałatka z brokuł Składniki: brokuły 300-400 g szynki drobiowej rodzynki słonecznik łuskany 4 jajka puszka lub słoiczek kukurydzy majonez, pieprz, sól Przygotowanie : 1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i kroimy w kostkę (nie taką drobną). 2. W garnku gotujemy wodę. Wrzucamy szczyptę soli. Brokuły
Kuchnia smakówktóra prawie w każdej rodzinie wykonywana jest według innego przepisu; „czmeruli” – duszony kurczak w sosie czosnkowym; sum w occie z koprem; „lori” – rodzaj szynki; „gwezeli” – guryjskie pierożki z jajkiem i serem; gotowane nóżki cielęce w zalewie octowej; ser „sulguni” zapiekany z masłem; „dolma” – bakłażany, zielone pomidory, papryka nadziewane pastą orzechową przyprawioną nasionami granatu oraz aromatycznymi ziołami
ProstePesto.pltworzy idealną całość:). 1 słoik selera konserwowego 200g szynki konserwowej 200g sera żółtego 1/2 puszki kukurydzy 4 jajka natka pietruszki 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz 1. Seler i kukurydzę odsączamy z zalewy. Szynkę i ser kroimy w drobną kostkę. Jajka gotujemy, kroimy w kostkę. Natkę pietruszki siekamy. 2. Wszystkie składniki
Szefowa kuchnismacznie. Wszyscy zjedli i zadowoleni :-) Miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: około 1 kg młodych ziemniaków pęczek koperku około 500 g kiełbasy u mnie z szynki kukurydza pieprz sól 1. Ziemniaki obieramy i gotujemy. Kiełbasę obieramy ze skórki, kroimy w plasterki i podsmażamy. Jak ziemniaki będą ugotowane, to kroimy je w ćwiartki i dorzucamy do kiełbasy, dodajemy kukurydzę i koperek. Chwilę
kruche babeczkispeck 1 scalogno 4 cucchiai di parmigiano grattugiato 3 cucchiai di olio extravergine d'oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Przygotowania rozpoczynamy od pokrojenia radicchio i szynki w cienkie paseczki. We wrzącej, osolonej wodzie gotujemy makaron al dente. W międzyczasie na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy z oliwek, szklimy drobno pokrojoną szalotk ę . Dodajemy speck; c ałość podsmażamy
La grande e la piccola cuocafarszem. Składniki 1 kg ziemniaków 300 g mąki ziemniaczanej 300 g kapusty włoskiej 1 cebula 1 łyżka masła 100 ml bulionu warzywnego 250 g mielonej szynki wieprzowej kminek mielony sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki gotujemy studzimy. Cebulę siekamy i szklimy na maśle. Następnie dodajemy szatkowaną kapustę, podlewamy bulionem i dusimy pod przykryciem. Następnie nadmiar płynu odparowujemy, kapustę doprawiamy solą, pieprzem
R'n'G Kitchensmaczna ale i bardzo sycąca. Składniki 500 g ziemniaków 500 g szpecli 500 jabłek 2 sztuki kory cynamonu 200 ml śmietanki 40% 1 jajko 4 łyżki mąki kilka plastrów szynki konserwowej kilka plastrów wędzonego sera cukier trzcinowy 1/2 szklanki startego parmezanu sól, pieprz Przygotowanie Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, prażymy przez kwadrans z cynamonem, po czym dodajemy(...)oczkach, wbijamy jajko, oprószamy solą i pieprzem, mieszamy. Naczynie do tarty wykładamy papierem do pieczenia, układamy masę ziemniaczaną i zapiekamy kwadrans w 180°C . Szpecle gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy. Na masę ziemniaczaną kładziemy szynkę, ser, makaron i zalewamy masą jabłkową. Całość zapiekamy 30 min w temperaturze 190°C , przed końcem posypujemy startym parmezanem
R'n'G Kitchenparmezan jest już dość słony. Odstawiamy do przestygnięcia. Gdy ciasto odpoczywa kończymy farsz dodając sery i ziemniaki. Na krążki z ciasta kładziemy cienki plaster szynki a na to farsz i zawijamy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie około 4 minut. Podajemy z rukolą i parmezanem. SMACZNEGO. CMOK
Pasje Jolkizostały pulpety kurkowe z szynki. Danie proste, szybkie no i grzybowe. Nie ma co więcej pisać, trzeba spróbować. Składniki: 500 gram mielonego mięsa z szynki 1 opakowanie kremowej zupy z kurek ( do gotowania ) Łyżka suszonych warzyw vegeta Sól Pieprz woda Wykonanie: Do mięsa mielonego dodajemy 3 łyżeczki zupy kurkowej, mieszamy. Dodatkowo doprawiamy vegetą i pieprzem. Formujemy małe pulpeciki. Do garnka
Smaki Ewyskładniki: 5 jajek 1 puszka kukurydzy 200 g szynki 1 por 2 małe ogórki konserwowe natka pietruszki 7 łyżek majonezu sól, pieprz wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, ostudzamy, obieramy i kroimy w kostkę. Pora myjemy, drobno kroimy, solimy i odstawiamy. Szynkę i ogórka kroimy w kostkę. Natkę pietruszki siekamy. Kukurydzę odcedzamy, mieszamy z majonezem i pozostałymi składnikami a następnie przyprawiamy
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 4 jajka 2 łyżki startego sera żółtego 1 plaster szynki 3 łyżeczki chrzanu 2 łyżki majonezu sól, pieprz szczypiorek wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przekrawamy na pół i wyciągamy żółtka. Żółtka rozdrabiamy widelcem i mieszamy z serem, chrzanem, majonezem oraz drobno pokrojoną szynką. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotową masą napełniamy białka. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem i opcjonalnie
Domowy Smak Jedzenia