puszka kukurydzy 1 puszka czarnej fasoli 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz czosnek granulowany do smaku szczypiorek do dekoracji Przygotowanie : Tortellini gotujemy w osolonej wodzie al dente, odcedzamy. Przekładamy do miski. Szynkę, ser żółty oraz ogórki kroimy w kosteczkę. Dodajemy do tortellini. Kukurydzę oraz fasolę odcedzamy (fasole płuczemy w zimnej wodzie), dodajemy do pozostałych składników - mieszamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipłatków owsianych 10g otrębów owsianych 5g świeżo zmielonego siemienia lnianego przyprawy: pieprz, sól i dowolne zioła + pół małego awokado, mozzarella, pomidorki koktajlowe i plasterki szynki Płatki, otręby, siemię lniane oraz przyprawy zalewamy wrzątkiem i gotujemy, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. W miseczce układamy warstwami gorącą owsiankę i mozzarellę. Awokado kroimy i obieramy ze skórki. Do owsiani dodajemy pomidorki, awokado oraz
Kuchenny Skrawek Niebaszczypiorku pół szklanki kukurydzy 2 łyżki majonezu 2-3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego sól, pieprz *** Papryki myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę *** *** Szynkę i ananasa również kroimy w kosteczkę. Szczypiorek drobno siekamy. Makaron gotujemy do miękkości według przepisu na opakowaniu *** *** W miseczce mieszamy jogurt z majonezem i doprawiamy solą oraz pieprzem *** *** Do dużej miski przekładamy: szynkę, paprykę, ananasa
Blog z Apetytemszynka wieprzowa pół cebuli pół czerwonej papryki 2 ząbki czosnku mąka sól pieprz majeranek oregano tłuszcz do smażenia 400 g ugotowanych ziemniaków 1 szkl mąki sól jajko 2 ugotowane buraczki 4 łyżki wina 1 łyżka miodu szczypta soli czarny pieprz Z ugotowanych ziemniaków przygotowujemy kluseczki. Zagniatamy ciasto z dodatkiem mąki, jajka i soli , formujemy wałeczki, kroimy na małe kawałeczki(...)przy pomocy widelca nadajemy im rowki. Kluseczki gotujemy tuż przed podaniem obiadu w osolonym wrzątku. Buraczki kroimy na plasterki. W garnuszku przygotowujemy wino i rozpuszczamy miód, dodajemy buraczki i smażymy mieszając aż wino wyparuje. Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu by wydobyć lepszy smak. Mięso kroimy na plastry, ubijamy jak na schabowe, z łyżki mąki i ziół przygotowujemy posypkę, maczamy plastry
Gotowanie jest łatweJeżeli mamy do dyspozycji solidną porcję schabu na obiad, a już przejadły nam się zwykłe schabowe - proponuję zapiekane roladki nadziewane żółtą fasolką szparagową, szynką i żółtym serem. Danie wyśmienicie smakuje z dodatkiem gotowanej marchewki i młodych ziemniaczków z koperkiem:) Żółtą fasolkę ugotować do średniej miękkości. Plastry schabu położyć na desce, przykryć folią spożywczą i rozbić płaską stroną tłuczka
Świat Domowej KuchniSposób na szybki obiad? Kawałek duszonego mięsa, pyszny ryż i sałatka! Proste? Dokładnie tak Co nam trzeba? 1 kg szynki łyża oleju 200ml wody 2 torebki ryżu od Kupiec (pyszny do risotto) tarkowana mała marchewka na cienkie wiórka przyprawy: pieprz czarny mielony, sól, papryka słodka, papryka ostra, 4 ziarenka ziela angielskiego, 3 listki laurowe, 4 grzybki suszone, szczypta czosnku(...)małym ogniu. Gdy szynka pod widelcem delikatnie się rozpada zagęszczamy sos, wlewając naszą mieszankę stopniowo i szybko mieszając by nie było grudek. Gotujemy ryż. Po odcedzeniu mieszamy go z marchewką. Podajemy ryż z plastrem szynki, sosem i sałatką w śmietanie. Smacznego! Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares
LatosiowydomSkładniki: 5 plastrów szynki, 4 plastry sera żółtego, 1/2 puszki kukurydzy, 6 jajek, łyżka posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. Kukurydzę osączam z zalewy. Szynkę kroję w kostkę, ser żółty w cienkie paseczki (lub ścieram na tarce o dużych oczkach). Wszystkie składniki sałatki łączę z majonezem i natką pietruszki. Doprawiam
JejKuchniaważy szynka (ok 2 l) glazura: gozdziki 1 łyżka melasy lub miodu 2 łyżeczki (można więcej) musztardy francuskiej 2 łyżeczki cukru trzcinowego Przygotowanie Szynkę włóżcie do garnka, dodajcie obraną i przekrojoną cebulę i zalejcie colą. Gotujcie około 2,5 godziny od chwili zagotowania- trochę ponad godzinę na kilogram mięsa. Rozgrzejcie piekarnik do 240 st. Szynkę wyciągnijcie z garnka, pozwólcie
OliveandThymełyżka mąki 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 marchew 1 garść świeżej bazylii 350 ml bulionu warzywnego 100 g szynki parmeńskiej (plastry) 70 g sera cheddar szczypiorek sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy przez kilka minut w osolonym wrzątku, odcedzamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego. W rondlu rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę, chwilę podsmażamy(...)przypaliła. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, smażymy 1 min, po czym zalewamy gorącym bulionem, dokładnie mieszamy. Dodajemy pokrojoną w kostkę, marchew i posiekaną bazylię. Gotujemy pod przykryciem przez 5 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Szynkę rwiemy na mniejsze kawałki, układamy na makaronie, zalewamy całość sosem, posypujemy startym serem. Zapiekamy 25 min w temperaturze 180°C. Przed podaniem posypujemy posiekanym
R'n'G Kitchenświeżej szynki wieprzowej 2 łyżki smalcu 1/2 szklanki mąki do obtoczenia bitek 1 liść laurowy 3 kulki ziela angielskiego sól, pieprz do smaku 1 duża cebula Szynkę kroimy w plastry , a następnie każdy plaster rozbijamy tłuczkiem , obtaczamy w mące . W głębokim rondelku, w którym będziemy później , dusić nasze bitki rozgrzewamy smalec i podsmażamy na nim nasze obtoczone w mące kawałki(...)czasu do czasu warto delikatnie zamieszać ,żeby mięso nie przywierało do dna garnka , bo może się przypalić . No i w zasadzie już gotowe , teraz tylko gotowane ziemniaczki , buraczki i smacznego Post Bitki z szynki w sosie własnym pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyKlasyczne włoskie bruschetty to przekąska w której zamknięty jest cały smak słonecznych Włoch. Ta przystawka powinna rozpoczynać każdą włoską ucztę. Jest to przepis świetnie pasujący na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!mieszanki meksykańskiej (kukurydza, groszek, papryka) 2 łyżki sosu KIELECKIEGO Tatarskiego szczypiorek pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE : Makaron łamiemy na mniejsze kawałki i gotujemy al dente (bądź wykorzystujemy pozostały z obiadu). Ogórki i szynkę kroimy w kosteczkę. Do miski przekładamy makaron, dodajemy pokrojone składniki oraz połowę puszki mieszanki meksykańskiej. Dodajemy sos tatarski, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem, mieszamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkijarzyn 200 ml gęstej śmietany sól, świeżo mielony pieprz oraz szynka hiszpańskiej (Serrano) lub innej suszonej dojrzewającej pestki dyni Przygotowanie: Gruszki, myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Seler również myjemy, obieramy i kroimy na grubsze plastry. Do garnka wlewamy szklankę wody, dodajemy pokrojoną gruszkę oraz seler i gotujemy do miękkości. Ugotowane przekładamy do blendera, dodajemy oliwę z oliwek(...)wywar z jarzyn, śmietanę i miksujemy razem na najwyższych obrotach przez ok. 1,5 minuty. Przelewamy do garnka, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez kilka minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Szynkę rwiemy na mniejsze kawałki i chwilę podsmażamy na rozgrzanej patelni. Zupę podajemy z chrupiącą szynką i pestkami dyni. Smacznego
bistro mamacebuli sałatkowej -jeden ogórek sałatkowy -6 plasterków szynki konserwowej -sos sałatkowy koperkowo-ziołowy -jedna łyżka majonezu -sól, pieprz do smaku Różyczki kalafiora gotujemy krótko ( 2-3 minuty ), odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia. Papryki, ogórek, cebule i szynkę kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z drobnymi różyczkami kalafiora. Sos rozrabiamy z trzema łyżkami wody i łyżeczką cukru. Polewamy warzywa, dodajemy jeszcze majonez
Kulinarne przemysleniaKluski śląskie podane z pysznym duszonym mięsem z szynki wieprzowej i warzyw to propozycja na pożywny obiad-klasyka kuchni polskiej! Składniki: Kluski: 1 kg gotowanych ziemniaków około 25-30 dag mąki ziemniaczanej 1 jajko 1/2 łyżeczki soli Potrawka mięsna: 1/2 kg szynki wieprzowej 1/2 litra wody lub bulionu rosołowego-używam domowej roboty, nie z kostek! 1 duża cebula 2 marchewki(...)majeranku 1/2 łyżeczki przyprawy z suszonymi pomidorami i czosnkiem niedźwiedzim 2-3 łyżeczki mąki pszennej sól do smaku pieprz czarny świeżo mielony do smaku Sposób przygotowania: Przygotowanie klusek: Gotowane ziemniaki studzimy, mielimy w maszynce do mięsa, lub przeciskamy przez praskę,zmielone ziemniaki, dzielimy na cztery równe porcje, jedna odkładamy na bok, a w to miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną
Wanilia i Kardamon