bobu - szynka wiejska - 2 grube plastry - 2 ząbki czosnku - zioła toskańskie (ewentualnie prowansalskie) - garść natki pietruszki - 2 łyżki oliwy z oliwek Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na rozgrzaną patelnię, wlej oliwę, dodaj czosnek i szynkę, podsmaż maksymalnie przez 4 minuty, dodaj bób, podsmażaj kolejne 3 minuty. Połącz energicznie z pozostałymi składnikami. Podawaj gorące! Smacznego! Zapraszam na mój profil
SMYKWKUCHNIpuszka kukurydzy 1 pęczek koperku majonez sól, pieprz do smaku Przygotowanie : Brokuł dzielimy na różyczki, wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę i gotujemy al dente, wyciągamy do zimnej wody i odcedzamy, kroimy na mniejsze kawałki. Szynkę kroimy w kosteczkę, przekładamy do miski, dodajemy brokuł oraz odcedzoną kukurydzę i posiekany świeży koperek- mieszamy. Podajemy z kleksem majonezu oprószając świeżo mielonym pieprzem
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkischab myjemy, oczyszczamy, oprószamy solą i pieprzem z jednej strony smarujemy musztardą, układamy po jednym plasterku serka i zawijamy nasze roladki w szynkę smażymy na odrobinie oliwy z oliwek z obu stron, aż się zrumienią kasze gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu dymkę kroimy podsmażamy na maśle dorzucamy ugotowana kaszę na kaszy układamy gorące, zarumienione roladki Smacznego
Luźna KuchniaJeśli nie macie czasu na gotowanie i szukacie przepisu na obiad na szybko, proponuję pyszne placuszki z szynką, papryką i serem żółtym. Nie wymagają one wielu składników, ani nakładu pracy. Kiedy ostatnio mąż zadzwonił, że udało mu się wcześniej wyrwać z pracy i za pół godziny będzie w domu, otworzyłam lodówkę, nie bardzo mając pomysł, co można zrobić na szybko
e-PrzepisyKulinarnePRZYGOTOWANIE : Makaron gotujemy, odcedzamy i studzimy. Następnie przekładamy do dużej miski. Ogórki obieramy i kroimy w małą kostkę. Szynkę i ser również kroimy w kostkę a szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki dodajemy do makaronu, łącznie z majonezem i przyprawami. Mieszamy. Sałatkę podajemy od razu lub schłodzoną. Smacznego
Kulinarne Fantazje Mariolilunch do pracy. Składniki na sałatkę z makaronem w kształcie ryżu i szynką: 250 g makaronu w kształcie ryżu 250 g szynki 5 ogórków konserwowych puszka kukurydzy średni por 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy w osolonej al dente. Trzeba uważać, bo drobny makaron wyjątkowo łatwo się rozgotowuje. Makaron przelewamy zimną wodą. Szynkę, ogórki i pora kroimy
e-PrzepisyKulinarnelubi bardzo słodkich sałatek. Można dodać także kawałek świeżego ogórka. Składniki: 1 opakowanie tortellini z nadzieniem mięsnym (250 g) 250 g szynki konserwowej plastry ananasa z puszki 1 puszka kukurydzy majonez sól pieprz Sposób przygotowania: 1. Tortellini gotujemy wg przepisu na opakowaniu pilnując, żeby się nie rozgotowały. Ugotowane pierożki odcedzamy i studzimy. Odcedzonego ananasa i szynkę konserwową kroimy w małą
Na Ciasteczkowych Papierachlutego również coś zaplanowaliśmy kulinarnego, jednak już nie ja będę gotowała, a odwiedzimy ciekawe miejsce, w którym skosztujemy Walentynkowych przysmaków. A co Wy planujecie przygotować na Walentynki? Składniki : 200 g makaronu tagliatelle 80 g sera pleśniowego (użyłam Ser Cambozola) 6 plastrów szynki parmeńskiej pól czerwonej cebuli pół pęczka natki pietruszki odrobina oliwy sól i pieprz grubo mielony(...)odrobiną oliwy drobno posiekaną czerwoną cebulę, podsmażaj ok 3 min na średnim ogniu. Dodaj ser oraz dwie łyżki wody od gotującego się makaronu, wszystko cały czas delikatnie mieszaj. Gdy ser się rozpuści włóż makaron, posyp kawałkami szynki i drobno posiekaną pietruszką . Wszystko wymieszaj i gotowe! Smacznego
Niezły Młynekniej, możecie kupić bekon lub inną szynkę długodojrzewającą. Zachęcam do eksperymentowania. Powodzenia! Poziom zaawansowania: Średni Składniki na 2 porcje: 2 piersi z kurczaka 6 szt. szparagów zielonych 6 plastrów szynki „szchwardzwaldzkiej” 120 g orzechów włoskich 1 duży batat 50 g sera koziego (10g do sosu) natka pietruszki 8 małych ząbków czosnku garść liści bazylii garść pistacji 4 łyżki(...)godzinę. W międzyczasie, obieramy batata i szparagi. W przypadku szparagów odkrajamy ok. 1/4 kawałka od końca i obieramy do 1/3 wysokości. W ten sposób pozbędziemy się łykowatych części. Gotujemy warzywa w lekko osolonej wodzie przez ok. 10-15 min, aż przestaną być twarde. W oczekiwaniu aż się ugotują nastawiamy piekarnik na ok. 180 stopni i przygotowujemy panierkę do kurczaka. Najpierw
Pyszny Duetjajka (fajna cenę na jajka znajdziecie TUTAJ ) 2-3 plasterki szybki ½ pęczku drobnego szczypiorku Łyżka majonezu Świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól Jajka gotujemy na twardo. Siekamy w kostkę. Podobnie robimy z szynką oraz szczypiorkiem. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy majonez oraz przyprawy. Jajka z wafelka napełniamy sałatką tuż przed podaniem (inaczej wafelek rozmięknie). Smacznego
Kolizje Smakówwłoską szynką i rukolą. Sprawdź przepis na Pizza na jogurcie naturalnym Składniki duża tortilla 15o ml passaty pomidorowej szczypta oregano kulka mozzarelli szynka włoska – Prosciutto crudo Rukola Oliwa sól pieprz Suszone pomidory Pizza z włoską szynką Pizza na tortilli – przepis Passatę doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Następnie rozsmarowujemy ją na placku tortilli. Układamy na niej szynkę i pokrojoną(...)Jeśli lubimy możemy skropić pizzę oliwą z oliwek. Pyszna włoska pizza w 15 minut Pyszne! Artykuł Pyszna włoska pizza w 15 minut pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!koktajlowych 50ml śmietanki 12% 1 jajko 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju sól, pieprz 100g makaronu natka pietruszki do dekoracji 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną szynkę i cebulę. Smażymy do momentu aż zaczną się rumienić. Dodajemy przekrojone na pół pomidory i posiekany czosnek. Smażymy chwilę. 3. Na patelni
Szefowa kuchniwarzywa i smażyć ok 10 minut aż się zaumienią. Zalać rosołkiem, doprowadzić do wrzenia. Groch przepłukać, dodać do zupy, gotować całość aż groch zmięknie. Całość zmiksować, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny, dodać majeranek i wymieszać. Podawać zupę z szynką pokrojoną na kawałki i grzanką z chleba
Smaczny zeszytSkładniki: 6 jajek 1 czerstwa bułka średnia cebula ok. 4 plastry szynki bułka tarta 1 łyżka musztardy pieprz sól przyprawa do jajek tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Pięć jajek gotujemy na twardo.Bułkę moczymy w wodzie i dokładnie odciskamy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i smażymy. Szynkę kroimy w kostkę. Ugotowane jajka drobno siekamy. Do jajek i szynki dodajemy namoczoną bułkę
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: 5 jajek 3 plastry szynki szczypiorek 4 rzodkiewki trochę śmietankowego chrzanu odrobina majonezu pieprz bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo. Hartujemy zimną wodą, obieramy i kroimy na połówki. Wydrążamy żółtka, przekładamy je do miseczki. Szynkę i rzodkiewki kroimy drobniutko. Szczypiorek również. Całość przekładamy do miseczki z zółtkami, dodajemy chrzan, majonez, pieprz - do smaku i rozdrabniamy
Walijskie Pichcenie