gotowana szynka - 5856 przepisów (strona:92/391)

Roladki z szynki w galarecie 952

Takie roladki można zrobić przy okazji gotowania rosołu. Wystarczy odlać bulionu na galaretę a zwijanie szynki to już ekspresowo będzie. Roladki idealnie się sprawdzą na wielkanocnym stole a także na imprezkach jako dodatek do tzw zimnej płyty.  Składniki: 7 plasterków szynki konserwowej 0,5 serka śmietankowego typu almette 1-2 łyżki chrzanu ze słoiczka 3/4 szkl bulionu

Ala piecze i gotuje
Makaron Spaghetti w Sosie Serowo - Śmietanowym z Szynką Parmeńską i Orzeszkami Pinii 167

przygotowywałam sos to też Ballarini i garnek, w którym gotowałam makaron, to też Ballarini. Zresztą codziennie gotuje dla mnie Ballarini, może dzięki temu tak dobrze gotuję? :) Składniki: makaron spaghetti (u mnie tricolore) kilka plastrów szynki parmeńskiej trochę szczypiorku ser gorgonzola (90 g do sosu i 110 g pokrojony w kostkę - no co, lubię ser, ale można dodać mniej niż

Blondynka Gotuje
Puree z kalafiora i duszona wieprzowina 99

600 g wieprzowiny (szynka) szczypta chili w płatkach 2 ząbki czosnku pieprz ziołowy pieprz czarny 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka octu jabłkowego 2 szkl wody

Gotowanie jest łatwe
Rolada z szynki z grzybami i kasza gryczana 140

kawałek ładnej szynki ok 600 g sos sojowy ocet balsamiczny oliwa 1 cebula 100 g grzybów leśnych (opieńki) 1 papryka sól pieprz pieprz ziołowy staropolski oregano

Gotowanie jest łatwe
Biała kiełbasa domowa 156

700 g szynki lub łopatki 700 g podgardla pół szkl wody 1 łyżka majeranku sól pieprz pieprz ziołowy pół główki czosnku szczypta gałki muszkatołowej Mięso zemleć

Gotowanie jest łatwe
Szparagi w boczku z żółtym serem 216

Szparagi w boczku z żółtym serem to świetne danie na romantyczną kolację. Nie wymaga od nas wielkich umiejętności kulinarnych i co ważne przygotujemy je maksymalnie w

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka PorLove 127

Sałatka PorLove Pyszna sałatka z porem, delikatną szynką, ogórkiem, który nada sałatce wyrazistego smaku. Sałatka idealna na drugie śniadanie do pracy. 8 porcji 15 minut czas przygotowania Składniki: ·        1 por ·        1 puszka kukurydzy konserwowej ·        15 szynki z indyka(...)Pieprz ·        3 łyżki majonezu Sposób przygotowania: 1.    Jajka gotujemy na twardo. 2.    Pora kroimy w krążki, dodajemy odlaną z zalewy kukurydzę, pokrojoną w kostkę szynkę, pokrojony w kostkę żółty ser oraz ogórki konserwowe. 3.    Następnie dodajemy ugotowane, posiekane jajka, doprawiamy pieprzem oraz solą i łączymy z majonezem

Kulinarna Chwila
Zupa krem z pasternaku 99

niewielkiej ilości wody do miękkości. Zmiksować i przetrzeć przez sito. Połączyć z bulionem i zagotować. Aby osiągnąć odpowiednią gęstość dolać wodę lub odparować przez gotowanie. Doprawić solą i imbirem Słonecznik uprażyć na suchej patelni, zmiksować. Szynkę pokroić w paski szerokości około 0,3 cm, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać

królestwo garów
ZAPIEKANE SZPARAGI W SZYNCE PARMEŃSKIEJ Z CHEDDAREM 169

papryka oliwa z oliwek  Ze szparagów odkroiłam twarde końce. Do zapieczenia można użyć świeżych-surowych. Ja podgotowałam je chwilkę - przez około 3 minuty. Gotowałam w wysokim garnku tylko łodyżki. Wody nie trzeba solić, ponieważ szynka parmeńska i ser są już wystarczająco słone.    Teraz trochę zabawy.  Na plasterku szynki układałam po 2-3 szt. szparagów i plasterek

potrawyregionalne
Chłodnik z melonem i miętą 188

kostkę i zmiksować na gładką masę, doprawić solą oraz pieprzem, pozostawić na kilka minut do lodówki Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć pokrojoną szynkę i odłożyć Na tę samą patelnię wlać ocet, 2 łyżki wody, kilka sekund gotować, aż zmniejszy się objętość płynu , dodać miód i mieszać, aż całkowicie się rozpuści Ostudzić i wlać do zupy, dokładnie wymieszać Do chłodnika dodać

Proste Potrawy
Sałatka z ananasem i tortellini. 112

michę smacznej, pożywnej sałatki. słoik marynowanego selera puszka ananasa paczka tortellini ( u mnie trójkolorowe) 0,5 szklanki szczypiorki 300 g chudej szynki  2 łyżki majonezu 1 łyżka serka ( u mnie Bieluch) czarny pieprz do smaku Tortellini gotujemy al dente tak jak zaleca producent. Selera odciskamy i kroimy na mniejsze kawałki, aby nie był taki długi i ciągnący się. Ananasa

Dieta moja pasja
Pulpeciki z szynki w sosie pieczarkowym 237

Pulpeciki z szynki w sosie pieczarkowym. Dziś polecam Wam kolejny przepis na pyszny, szybki obiad dla całej rodziny. Delikatne pulpety z szynki w prostym sosie pieczarkowym. Sos pieczarkowy u mnie jest dość rzadki, ale Wy możecie go spokojnie mocniej zagęścić. Pulpeciki możecie podać np. z kaszą gryczaną, ziemniakami, makaronem lub świeżym pieczywem. Ja przeważnie przygotuje ich większą ilość dzięki temu(...)prośbę na blogu pojawia się coraz więcej takich propozycji. Prostota i smak, to coś co cenię najbardziej, podobnie jak dobre garnki i sprzęt do kuchni. Pytacie często w czym gotuję, gdzie kupuję garnki, formy czy patelnię. Dlatego dziś przy okazji wpisu chciałabym polecić Wam również wspaniałą patelnię i inne garnki, które możecie nabyć na stronie zwilling.pl Od zawsze wybierałam wyłącznie

Słodkie okruszki
Sałatka z tortellini i ananasem 1384

publikuję na nowo – mam nadzieję, że nie będzie stanowiło to dla Was problemu;) 250 g tortellini 200-250 g szynki (u mnie polędwica wieprzowa) 1 puszka ananasa 1 puszka kukurydzy 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Tortellini gotujemy wg wskazówek zamieszczonych na opakowaniu. Odcedzamy. Kukurydzę osączamy z zalewy. Ananasa osączamy z zalewy, osuszamy, kroimy w kostkę. Szynkę kroimy

Smaki Na Talerzu
Sałatka z brukselki i sera 77

wędzona – 10 dag Sól Pieprz kolorowy Cukier Natka pietruszki Brukselkę należy oczyścić, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą, dodać szczyptę cukru i gotować pod przykryciem. Do miękkości, odcedzić i ostudzić. Brukselkę przekroić na pół, wsypać do miski dodać szynkę pokrojona w kostkę oraz ser żółty pokrojony w paseczki, dodać do smaku sól i pieprz kolorowy, na końcu można dodać natkę pietruszki

przepisy- Milki
Sałatka z brukselki i sera 170

wędzona – 10 dag Sól Pieprz kolorowy Cukier Natka pietruszki Brukselkę należy oczyścić, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą, dodać szczyptę cukru i gotować pod przykryciem. Do miękkości, odcedzić i ostudzić. Brukselkę przekroić na pół, wsypać do miski dodać szynkę pokrojona w kostkę oraz ser żółty pokrojony w paseczki, dodać do smaku sól i pieprz kolorowy, na końcu można dodać natkę pietruszki

Camilla w kuchni