Składniki: 300 g drobnego makaronu np. małe kolanka 1 czerwona papryka 3 kiszone ogórki 1 puszka kukurydzy 3 jajka 150 g szynki 1/2 puszki czerwonej fasoli kilka łyżek majonezu sól pieprz papryka słodka w proszku Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy i przelewamy go zimną wodą. Wrzucamy do dużej miski. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Kukurydzę
MyCookBook.pldaję pół na pół ) - papryka czerwona 1 sztuka - pomidor 1 sztuka - zielona cebulka - łyżka oleju - sól - bazylia, majeranek Wykonanie Tortellini gotuję w/g przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju. Wszystkie składniki ( boczek, szynkę, paprykę,pomidora bez skórki) kroję w kosteczkę. Na dużej najlepiej głębokiej patelni podsmażam najpierw boczek, jak wytopi się tłuszczyk dodaje szynkę, po chwili
Kuchnia z widokiem na ogródszklanki suchego pęczaku do smaku sól i pieprz, suszone pomidory z czosnkiem i ziołami chili w młynku Kotanyi olej rzepakowy Pęczak gotujemy na sypko w osolonej wodzie. Z papryki odcinamy czubki, usuwamy gniazda nasienne. Płuczemy. Mięso z szynki rozdrabniamy my za pomocą szatkownicy (Triblade Kenwood), przekładamy do miski, dodajemy drobno pokrojone podgardle, sypki pęczak, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, doprawiamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięgodzin w garach (tak, mi też się czasem zdarza ;) Niezawodny makaron z nutką ostrej papryczki, z dodatkiem czosnku i szynki szwarcwaldzkiej połączone kremowym sosem, to pyszne danie, które możemy przygotować w kilka chwil. Makaron z sosem paprykowym i szynką szwarcwaldzką 1) 250 g makaronu tagliatelle 2) 1 papryczka chili(...)szkl. wody, w której gotowany był makaron 13) garść pestek dyni 14) świeżo mielony pieprz czarny 15) sól 16) oliwa do smażenia 17) natka pietruszki Sposób przygotowania: 1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy i zostawiamy wodę, w której gotował się makaron. 2. Pestki
Na kulinarnym poligonieżółtego sera 6 pomidorków koktajlowych 3 łyżki posiekanego szczypiorku sól, pieprz do smaku 1 łyżka majonezu np. Winiary Przygotowanie : Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy. Następnie makaron przekładamy do miski, dodajemy pokrojone w kostkę: szynkę, ser, pomidora, oraz odcedzoną czerwoną fasolkę i kukurydzę. Sałatkę doprawiamy do smaku, dodajemy majonez i posiekany szczypiorek, dokładnie mieszamy. Sałatkę przekładamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwskoczyły. Zostały pierwsze sparzone, a następnie z cebulką podsmażone. Duża ilość szczypiorku i pietruszki je otuliła, a szynka szwarcwaldzka na porcje podzieliła. Smaki pod wpływem ciepła się połączyły i z purre z fioletowych ziemniaków fajne, kolorowe danie „stworzyły”. Ziemniaki z rozmarynem się gotowały i dzięki temu nutę zioła uzyskały. Składniki na ok. 3 porcje: garść zielonych szparagów(...)fioletowych ziemniaków, gałązka świeżego rozmarynu, 6 plastrów szynki szwarcwaldzkiej (2 plastry na 1 porcję) surowej, wędzonej na zimno z udźców wieprzowych , 3 - 4 cebulki dymki ze szczypiorkiem, ½ płaska łyżeczka cukru, 2 łyżki oleju rzepakowego, pęczek zielonej pietruszki, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 1 łyżka masła, ok. 50 ml mleka. Przygotowanie: Purre: Ziemniaki obieramy, myjemy
Moniki Smakołykipieczarek 1 mały kubek jogurtu naturalnego gęstego 4 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu pikantnego sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Pierożki ravioli gotujemy wg przepisu na opakowaniu (ok 15 minut). Przelewamy zimną wodą i odcedzamy. Studzimy. Jajka, szynkę konserwową oraz pieczarki kroimy w kostkę. Do tych składników dodajemy pozostałe: przelany wodą i przecedzony groszek konserwowy oraz kukurydzę a także zimne
Kuchnia w czekoladzieobiado-sałatki 😊 Składniki: opakowanie (500 g )kolorowego makaronu 500 g pieczarek 250 g koktajlowych pomidorków słoik czarnych oliwek 200 g szynki parmeńskiej 400 g szpinaku baby słoik pesto ( 350 g- u mnie czerwone) Przyprawy : sól, pieprz Makaron gotujemy al dente. Pieczarki kroimy w plastry, lekko doprawiamy solą,pieprzem i dusimy do odparowania wody. Pomidorki
Domowe ciastarozbij jajka na patelni, dopraw solą i pieprzem i często mieszaj by się za bardzo nie ścięła. Podawaj z pieczywem. Smacznego! Artykuł Jajecznica z szynką, cebulą i szczypiorkiem pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Faszerowana papryka to szybkie i pyszne danie, które można przygotować dosłownie w 20 minut + 30 minut gotowania. Potrzebne składniki: 4 duże papryki 30 dag mielonej wieprzowiny (najlepiej szynki), można zastąpić dowolnym mięsem mielonym ok. 10 dag suchego ryżu (jedna torebka lub nieduża filiżanka) 1 cebula 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki Papryczka chili(...)Gotowym farszem wypełnić papryki i przykryć „pokrywkami”. Faszerowane papryki układać ściśle w dużym garnku o grubym dnie i zalać bulionem (tak aby były zanurzone do ok. 1/3 wysokości). Gotować na małym ogniu ok. 30. Min. Gotowe papryki można posypać tartym żółtym serem i natką pietruszki. Gotowe! Można podawać z ziołowym dipem jogurtowym lub tradycyjnym sosem pomidorowym. Świetne danie
Gotujemy i jemyottenere qualcosa di speciale, facendo però uso di pochissimi ingredienti. Buon appetito :) SKŁADNIKI 320 g makaronu typu pappardelle (lub dowolnie wybrany) 500 g zielonych szparagów 100 g wędzonej szynki speck (lub parmeńskiej) 5 listków bazylii 2-3 ząbki czosnku 1 szalotka starty parmezan oliwa z oliwek s ó l, pieprz **** INGREDIENTI 320 g di pappardelle(...)ząbki czosnku; doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko blendujemy na jednolitą masę, stopniowo dodając 1-2 łyżki wody z gotującego się makaronu oraz oliwę. Ugotowany makaron wrzucamy na patelnię z podsmażoną szynką. Dodajemy pesto ze szparagów, dokładnie mieszamy. Całość dekorujemy pozostałymi główkami szparagów, oprószamy startym parmezanem i czarnym pieprzem. Makaron podajemy od razu
La grande e la piccola cuocacytryny 4 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Wykonanie: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przelewamy zimna wodą i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Ser i szynkę kroimy w paseczki, a ogórki w kostkę. Wrzucamy do miski, dodajemy pozostałe składniki. Wszystko dokładnie mieszamy. Gdyby sałatka była za sucha dodajemy jeszcze trochę majonezu
Kulinarne przygody Gatityukładamy na talerzu. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki i układamy na rukoli. Całość solimy i skrapiamy olejem sezamowym. Smacznego! Artykuł Omlet z szynką, serem żółtym z sałatką z rukoli pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Papryka żółta · Papryka czerwona · Ogórek świeży · 20 dag szynki konserwowej · 15 dag sera żółtego · Makaron kokardki · 4 jajka(...)Pieprz Sposób przygotowania: 1. Makaron gotujemy osolonej wodzie 2. Jajka gotujemy na twardo 3. Papryki obieramy z nasion i drobno kroimy 4. Ogórka obieramy i również drobno kroimy 5. Szynkę oraz ser kroimy w kostkę 6. Dodajemy ugotowany makaron i pokrojone w kostkę ogórki konserwowe 7. Następnie jajka obieramy ze skorupek drobno siekamy
Kulinarna Chwilaśniadanie lub stanowić niebanalną przekąskę na imprezowym stole. Polecam! Składniki: 6 jajek 1/2 brokuła 10dkg szynki kawałek czerwonej papryki kawałek żółtej papryki Sos: 2 łyżki majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku sól, pieprz *** Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i przecinamy(...)połówki *** *** Za pomocą łyżeczki wyciągamy żółtka ( nie uszkadzając białek), przekładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem *** *** Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonym wrzątku przez około 5 minut, studzimy. Zimnego brokuła drobno kroimy i dodajemy do miski z żółtkami *** *** Szynkę oraz papryki kroimy w drobną kosteczkę i również dodajemy do żółtek *** *** W miseczce mieszamy składniki sosu: majonez, jogurt, przetarty czosnek
Blog z ApetytemMakaron pierwsze gotujemy i w tym czasie za krojenie warzyw się bierzemy. Papryki kolorowe delikatnie podsmażamy, do nich pomidorki dokładamy, doprawiamy, makaron dokładamy i całość mieszamy. Na koniec tylko szynkę dodajemy, tajskimi przyprawami posypujemy, bazylią tajską ozdabiamy i już na gorąco sałatkę makaronową mamy. Składniki: 1 garść(...)makaronu fusilli, 10 pomidorków koktajlowych, ½ papryki czerwonej, ½ papryki żółtej, ½ papryki zielonej, olej rzepakowy do smażenia, 5 plastrów szynki wędzonej, długodojrzewającej, 1 łyżka płatków czosnku, 2 łyżeczki ziół tajskich, świeże listki bazylii tajskiej, pieprz do smaku, sól do smaku. Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente i odcedzamy. Papryki kroimy po szerokości w cienkie paski. Na dużej
Moniki Smakołyki