gotowana szynka - 5856 przepisów (strona:99/391)

Sałatka bezludna wyspa 362

ciepłym piasku i wylegiwaniu się na plaży... :) Składniki: słoiczek selera konserwowego 5 jajek puszka kukurydzy pół puszki ananasa por 150g żółtego sera 250g szynki sól, pieprz majonez pęczek natki pietruszki patyczki do szaszłyków czarne oliwki Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Żółtka wyjmujemy, a białka drobno siekamy. Kukurydzę i selera porządnie odsączamy na sitku. Ananasy odciskamy na ręczniku kuchennym, żeby

Czerwona Porzeczka
Kolorowa sałatka makaronowa 100

Składniki: 300 g drobnego makaronu np. małe kolanka 1 czerwona papryka 3 kiszone ogórki 1 puszka kukurydzy 3 jajka 150 g szynki 1/2 puszki czerwonej fasoli kilka łyżek majonezu sól pieprz papryka słodka w proszku Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy i przelewamy go zimną wodą. Wrzucamy do dużej miski. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Kukurydzę

MyCookBook.pl
Tortellini zasmażane. Szybki obiad lub kolacja. 491

daję pół na pół ) - papryka czerwona 1 sztuka - pomidor 1 sztuka - zielona cebulka - łyżka oleju - sól - bazylia, majeranek Wykonanie Tortellini gotuję w/g przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju. Wszystkie składniki ( boczek, szynkę, paprykę,pomidora bez skórki) kroję w kosteczkę. Na dużej najlepiej głębokiej patelni podsmażam najpierw boczek, jak wytopi się tłuszczyk dodaje szynkę, po chwili

Kuchnia z widokiem na ogród
Papryka faszerowana mięsem i pęczakiem 157

szklanki suchego pęczaku do smaku sól i pieprz, suszone pomidory z czosnkiem i ziołami chili w młynku Kotanyi olej rzepakowy Pęczak gotujemy na sypko w osolonej wodzie. Z papryki odcinamy czubki, usuwamy gniazda nasienne. Płuczemy. Mięso z szynki rozdrabniamy my za pomocą szatkownicy (Triblade Kenwood), przekładamy do miski, dodajemy drobno pokrojone podgardle, sypki pęczak, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, doprawiamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Makaron z sosem paprykowym i szynką szwarcwaldzką 80

godzin w garach (tak, mi też się czasem zdarza ;) Niezawodny makaron z nutką ostrej papryczki, z dodatkiem czosnku i szynki szwarcwaldzkiej połączone kremowym sosem, to pyszne danie, które możemy przygotować w kilka chwil.  Makaron z sosem paprykowym i szynką szwarcwaldzką 1)       250 g makaronu tagliatelle 2)       1 papryczka chili(...)szkl. wody, w której gotowany był makaron 13)    garść pestek dyni 14)    świeżo mielony pieprz czarny 15)    sól 16)    oliwa do smażenia 17)    natka pietruszki Sposób przygotowania: 1.   Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy i zostawiamy wodę, w której gotował się makaron. 2.      Pestki

Na kulinarnym poligonie
Ekspresowa sałatka makaronowa 807

żółtego sera 6 pomidorków koktajlowych 3 łyżki posiekanego szczypiorku sól, pieprz do smaku 1 łyżka majonezu np. Winiary Przygotowanie : Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy. Następnie makaron przekładamy do miski, dodajemy pokrojone w kostkę: szynkę, ser, pomidora, oraz odcedzoną czerwoną fasolkę i kukurydzę. Sałatkę doprawiamy do smaku, dodajemy majonez i posiekany szczypiorek, dokładnie mieszamy. Sałatkę przekładamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Fioletowe purre rozmarynowe ze szparagami na zielono owinięte szynką 108

wskoczyły. Zostały pierwsze sparzone, a następnie z cebulką podsmażone. Duża ilość szczypiorku i pietruszki je otuliła, a szynka szwarcwaldzka na porcje podzieliła. Smaki pod wpływem ciepła się połączyły i z purre z fioletowych ziemniaków fajne, kolorowe danie „stworzyły”. Ziemniaki z rozmarynem się gotowały i dzięki temu nutę zioła uzyskały. Składniki na ok. 3 porcje: garść zielonych szparagów(...)fioletowych ziemniaków, gałązka świeżego rozmarynu, 6 plastrów szynki szwarcwaldzkiej (2 plastry na 1 porcję) surowej, wędzonej na zimno  z udźców wieprzowych , 3 - 4 cebulki dymki ze szczypiorkiem, ½ płaska łyżeczka cukru, 2 łyżki oleju rzepakowego, pęczek zielonej pietruszki, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 1 łyżka masła, ok. 50 ml mleka. Przygotowanie: Purre: Ziemniaki obieramy, myjemy

Moniki Smakołyki
Sałatka z pierożkami ravioli 178

pieczarek 1 mały kubek jogurtu naturalnego gęstego 4 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu pikantnego sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Pierożki ravioli gotujemy wg przepisu na opakowaniu (ok 15 minut). Przelewamy zimną wodą i odcedzamy. Studzimy. Jajka, szynkę konserwową oraz pieczarki kroimy w kostkę. Do tych składników dodajemy pozostałe: przelany wodą i przecedzony groszek konserwowy oraz kukurydzę a także zimne

Kuchnia w czekoladzie
Sałatka z makaronem 120

obiado-sałatki 😊 Składniki: opakowanie (500 g )kolorowego makaronu 500 g pieczarek 250 g koktajlowych pomidorków słoik czarnych oliwek 200 g szynki parmeńskiej  400 g szpinaku baby   słoik pesto ( 350 g- u mnie czerwone) Przyprawy : sól, pieprz Makaron gotujemy al dente.  Pieczarki kroimy w plastry, lekko doprawiamy solą,pieprzem i dusimy do odparowania wody.      Pomidorki

Domowe ciasta
Jajecznica z szynką, cebulą i szczypiorkiem 190

rozbij jajka na patelni, dopraw solą i pieprzem i często mieszaj by się za bardzo nie ścięła. Podawaj z pieczywem. Smacznego! Artykuł Jajecznica z szynką, cebulą i szczypiorkiem pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Papryka faszerowana 108

font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Faszerowana papryka to szybkie i pyszne danie, które można przygotować dosłownie w 20 minut + 30 minut gotowania. Potrzebne składniki: 4 duże papryki 30 dag mielonej wieprzowiny (najlepiej szynki), można zastąpić dowolnym mięsem mielonym ok. 10 dag suchego ryżu (jedna torebka lub nieduża filiżanka) 1 cebula 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki Papryczka chili(...)Gotowym farszem wypełnić papryki i przykryć „pokrywkami”.   Faszerowane papryki układać ściśle w dużym garnku o grubym dnie i zalać bulionem (tak aby były zanurzone do ok. 1/3 wysokości). Gotować na małym ogniu ok. 30. Min. Gotowe papryki można posypać tartym żółtym serem i natką pietruszki. Gotowe! Można podawać z ziołowym dipem jogurtowym lub tradycyjnym sosem pomidorowym. Świetne danie

Gotujemy i jemy
Makaron ze szparagami i wędzoną szynką (Pasta con pesto di asparagi e speck) 120

ottenere qualcosa di speciale, facendo però uso di pochissimi ingredienti. Buon appetito :) SKŁADNIKI 320 g makaronu typu pappardelle (lub dowolnie wybrany) 500 g zielonych szparagów 100 g wędzonej szynki speck (lub parmeńskiej) 5 listków bazylii 2-3 ząbki czosnku 1 szalotka starty parmezan oliwa z oliwek s ó l, pieprz    **** INGREDIENTI 320 g di pappardelle(...)ząbki czosnku; doprawiamy solą i pieprzem.  Wszystko blendujemy na jednolitą masę, stopniowo dodając 1-2 łyżki wody z gotującego się makaronu oraz oliwę. Ugotowany makaron wrzucamy na patelnię  z podsmażoną szynką. Dodajemy pesto ze szparagów, dokładnie mieszamy. Całość dekorujemy pozostałymi główkami szparagów,  oprószamy startym parmezanem i czarnym pieprzem. Makaron podajemy od razu

La grande e la piccola cuoca
Makaronowa sałatka z szynką i żółtym serem 97

cytryny 4 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Wykonanie: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przelewamy zimna wodą i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Ser i szynkę kroimy w paseczki, a ogórki w kostkę. Wrzucamy do miski, dodajemy pozostałe składniki. Wszystko dokładnie mieszamy. Gdyby sałatka była za sucha dodajemy jeszcze trochę majonezu

Kulinarne przygody Gatity
Omlet z szynką, serem żółtym z sałatką z rukoli 159

układamy na talerzu. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki i układamy na rukoli. Całość solimy i skrapiamy olejem sezamowym. Smacznego! Artykuł Omlet z szynką, serem żółtym z sałatką z rukoli pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka Czarujący Czarek 106

Papryka żółta ·        Papryka czerwona ·        Ogórek świeży ·        20 dag szynki konserwowej ·        15 dag sera żółtego ·        Makaron kokardki ·        4 jajka(...)Pieprz Sposób przygotowania: 1.   Makaron gotujemy osolonej wodzie 2.   Jajka gotujemy na twardo 3.   Papryki obieramy z nasion i drobno kroimy 4.   Ogórka obieramy i również drobno kroimy 5.   Szynkę oraz ser kroimy w kostkę 6.   Dodajemy ugotowany makaron i pokrojone w kostkę ogórki konserwowe 7.   Następnie jajka obieramy ze skorupek drobno siekamy

Kulinarna Chwila
Brokułowe jajeczka faszerowane 1294

śniadanie lub stanowić niebanalną przekąskę na imprezowym stole. Polecam!     Składniki: 6 jajek 1/2 brokuła 10dkg szynki kawałek czerwonej papryki kawałek żółtej papryki Sos: 2 łyżki majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku sól, pieprz       *** Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i przecinamy(...)połówki *** *** Za pomocą łyżeczki wyciągamy żółtka ( nie uszkadzając białek), przekładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem *** *** Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonym wrzątku przez około 5 minut, studzimy. Zimnego brokuła drobno kroimy i dodajemy do miski z żółtkami *** *** Szynkę oraz papryki kroimy w drobną kosteczkę i również dodajemy do żółtek *** *** W miseczce mieszamy składniki sosu: majonez, jogurt, przetarty czosnek

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania