gotowana szynka - 5856 przepisów (strona:100/391)

Zupa krem z porów 150

Przepraszam za średnią jakość zdjęcia ... niestety nie mam przy sobie swojego aparatu. Składniki: 3 pory - białe części 4 ziemniaki (średnie) szklanka mleka 4 szklanki bulionu cebula czosnek 4 plastry szynki wędzonej sól, pieprz biały i czarny ząbek czosnku Wykonanie: Pory kroimy na plasterki,ziemniaki na ćwiartki a cebulę w kosteczkę. Na patelni podsmażamy cebulę i kiedy będzie gotowa dorzucamy(...)smażymy całość 10 minut a następnie zalewamy szklanką bulionu. Podduszamy lekko i przekładamy do dużego garnka gdzie dodajemy resztę bulionu i mleko. Gotujemy 40 minut i całość jeszcze doprawiamy dorzucając zmiażdżony czosnek. Całość blendujemy. Szynkę i pozostawionego pora podsmażamy i dodajemy do zupy. Można dodać też trochę śmietany ale nie jest to konieczne

Lubczyk i Wanilia
Krem z buraków z chipsem szwarcwaldzkim 159

najbardziej kreatywnie. Zazwyczaj nie chce mi się gotować dla jednej osoby, ale stwierdziłam, że warto wykorzystać ten czas na przygotowywanie dań, których mój ukochany nie jada. I tak właśnie powstał krem z buraczków. Bardzo dawno nie jadłam zup, postanowiłam więc zacząć właśnie od tej. Wyszła smaczna, bardzo gęsta i sycąca. Chips z szynki szwarcwaldzkiej to istna wisienka na torcie. Potrzebne(...)ziemniak oraz buraczki i zalać wodą tak, żeby ledwo przykrywała warzywa. Dodać ziele angielskie, liść laurowy i szczyptę soli. Gotować do miękkości ziemniaków. Doprawić do smaku, przestudzić i zmiksować blenderem na gładką masę. Na suchej patelni położyć plasterki szynki i postawić na małym gazie. Gdy zrobią się z jednej strony chrupiące, delikatnie obrócić je na drugą stronę i również przyrumienić

W poszukiwaniu inspiracji
Sałatki z serem żółtym – TOP 10 przepisów 121

kolację. Sprawdź nasze propozycje na pyszne sałatki z serem żółtym, które są łatwe w przygotowaniu i obłędnie smaczne. Na pewno się w nich rozsmakujesz! 1. Sałatka królewska z szynką, serem, porem i selerem przepis na: Przepiski (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Sałatka z żółtym serem i kukurydzą przepis na: Moje Przepisy-Ania 3. Pieczarkowa sałatka z serem przepis na: Ogrodnik(...)Sałatka z tortellini i serem przepis na: Fabryka Kulinarnych Inspiracji 7. Sałatka z ogórkiem konserwowym, serem i szynką przepis na: M&M Cooking 8. Sałatka brokułowa z szynką, serem, papryką i jajkami przepis na: Moje Wypieki i Domowe Gotowanie 9. Złocieniecka sałatka warstwowa przepis na: Gotuj się do Gotowania 10. Szybka sałatka z kabanosem i serem żółtym przepis

BabskiePorady.pl - Przepisy
Zapiekanka z fasolki szparagowej 265

żółtej fasolki szparagowej, 0,5 kg zielonej fasolki szparagowej, 4 cebule, 4 ząbki czosnku, 25 dag sera żółtego, 100-200g szynki szwarcwaldzkiej, 2 łyżki masła, 4 łyżki oliwy, pęczek pietruszki, sól, pieprz. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut. Musi być lekko chrupka. W międzyczasie cebulę kroimy na plasterki i smażymy na oliwie na rumiano

Delicious Titbits
Łosoś na szpinaku z tortellini 204

niż 15 minut. Koniecznie spróbujcie :) Skła dniki: 100g wę dzonego łososia opakowanie szpinaku baby cebula czerwona 50g tortellini (u mnie z szynką) łyżka masła sól + pieprz kilka kropel soku z cytryny Przygotowanie: Przygotowanie całego dania to czas trwania gotowania tortellini. Gotujemy je we dług instrukcji na opakowaniu w lekko osolonej wo dzie. W tym czasie na patelni roztapiamy masło

ChilliJemy
Ekspresowy chłodnik ze szczawiu 52

jajka 6 młodych ziemniaków Sól Pieprz Przygotowanie: Krok 1 Obierz ziemniaki, włóż do garnka, zalej wodą, wstaw na kuchenkę. Gotuj 15 minut. Odcedź. Krok 2 W międzyczasie. Ugotuj jajka. Obierz. Krok 3 Wyłóż na suchą patelnię plastry szynki. Wstaw na kuchenkę, podgrzewaj aż szynka wysmaży się na chrupko. Zdejmij z patelni. Krok 4 Dokładnie umyj szpinak i pietruszkę. Włóż

Niedzielny kucharz
Ekspresowy chłodnik ze szczawiu 64

jajka 6 młodych ziemniaków Sól Pieprz Przygotowanie: Krok 1 Obierz ziemniaki, włóż do garnka, zalej wodą, wstaw na kuchenkę. Gotuj 15 minut. Odcedź. Krok 2 W międzyczasie. Ugotuj jajka. Obierz. Krok 3 Wyłóż na suchą patelnię plastry szynki. Wstaw na kuchenkę, podgrzewaj aż szynka wysmaży się na chrupko. Zdejmij z patelni. Krok 4 Dokładnie umyj szpinak i pietruszkę. Włóż

Niedzielny kucharz
Sałatka z kolorowego makaronu z szynką i pomidorami koktajlowymi 245

dresingu Ugotowany makaron przełóż do półmisków dodaj ser , pokrojone pomidorki, dodaj dresing i całość udekoruj posiekaną natka pietruszki. Artykuł Sałatka z kolorowego makaronu z szynką i pomidorami koktajlowymi pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
sałatka z szynką i cebulką 217

ogórków konserwowych 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 1 pęczek szczypiorku 1 łyżka chrzanu 5-6 łyżek majonezu sól, pieprz wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obierany i kroimy w kostkę. Groszek i kukurydzę odsączamy. Ogórki, szynkę i ser kroimy w kostkę. Szczypiorek siekamy. Większe cebuli przekrawamy np. wzdłuż. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy majonez, chrzan i doprawiamy solą

Domowy Smak Jedzenia
Sałatka z pieczarek, kukurydzy, szynki i sera 191

decydujecie ile czego dajecie, a dajecie to, co macie pod ręką w takiej jakiej macie ilości. Czyli jak zwykle, traktujecie tą listę czysto pomocniczo. Pierwszy raz też gotowałam pieczarki. Kiedyś podejrzałam u kogoś na instagramie ten patent i postanowiłam go wykorzystać. Co ważne, to dobrze aby do podgotowania brać naprawdę świeże pieczarki, bo jeśli użyjemy tych już lekko nadwątlonych(...)cytrynowego sól, pieprz do smaku majonez Wykonanie Zagotowujemy wodę z solą i odrobiną kwasku cytrynowego, wrzucamy na wrzątek pieczarki i gotujemy ok 5 min. Kukurydzę i groszek odcedzamy, ogórki kroimy w kostkę i też odcedzamy. Pieczarki, ser żółty, szynkę i cebulę kroimy w kostkę. Składniki wrzucamy do miski, posypujemy pokrojonym szczypiorkiem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz ziołami

Mieszam w Garnku
Wrapy z pastą jajeczną 135

Idealne na śniadanie, przystawkę lub do pudełka do pracy. 4 jajka 4 rzodkiewki 1 biała cebula 2 kiszone ogórki 4 plastry szynki z indyka 1 łyżka majonezu 2 placki tortilli wieloziarnistej Kilka liści sałaty Sól Pieprz Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, kroimy w drobną kosteczkę. Rzodkiewkę dokładnie myjemy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Białą cebulę oraz

VioletoweKucharzenie
Sałatka makaronowa z szynką, brzoskwiniami i serem pleśniowym 49

szalotka 1 łodyga selera naciowego 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu pół łyżeczki soku z cytryny sól pieprz Makaron gotujemy al dente, przecedzamy i wrzucamy do miski. Dodajemy do niego pokrojone w małą kostkę szynkę, brzoskwinie i ser, pokrojone drobno seler i szalotkę, jogurt, majonez, sok z cytryny. Wszystko doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, mieszamy i wkładamy

Kardamonovy
Sałatka makaronowa z szynką, brzoskwiniami i serem pleśniowym 69

szalotka 1 łodyga selera naciowego 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu pół łyżeczki soku z cytryny sól pieprz Makaron gotujemy al dente, przecedzamy i wrzucamy do miski. Dodajemy do niego pokrojone w małą kostkę szynkę, brzoskwinie i ser, pokrojone drobno seler i szalotkę, jogurt, majonez, sok z cytryny. Wszystko doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, mieszamy i wkładamy

Kardamonovy
Pizzerinki 163

idealne na imprezę lub przekąskę. Można przygotować je również z innymi, dowolnymi dodatkami. Ja robiłam również z pieczarkami, szynką i żółtym serem. Zapraszam do wykonania. Post Pizzerinki pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Domowa wędlina parzona w piekarniku. Prosty przepis, niebo lepsza i zdrowsza od sklepowej 423

wędliny jest naprawdę bardzo proste. Przekonacie się mo tym, wypróbowując nasz przepis . Przepis na domową wędlinę z piekarnika Składniki: około 1,2-kilogramowy ładny kawałek schabu lub mięsa od szynki wieprzowej, 6 ząbków czosnku, 1 cebula, 2 czubate łyżki zwykłej soli, ziele angielskie, liście laurowe, papryka czerwona w proszku, majeranek lub inne zioła suszone, trochę oleju. Jak zrobić domową wędlinę(...)schłodzeniu. Tak przygotowaną wędlinę należy zjeść w ciągu kilku dni. Artykuł Domowa wędlina parzona w piekarniku. Prosty przepis, niebo lepsza i zdrowsza od sklepowej pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska