gotowana szynka - 5856 przepisów (strona:253/391)

Spaghetti w sosie śmietanowym z pesto 86

więc bierzesz to, co wpadnie Ci w ręce i kręcisz z tego jakieś danie na szybko ;) Było szybko, prosto i pysznie! Zamiast wędliny wykorzystałam kawałek upieczonej kilka dni wcześniej szynki. Dodatek mięsny w zasadzie zależy od tego, co akurat macie w lodówce :D Z podanych składników przygotowałam 1 porcję makaronu. Składniki: 100g suchego makaronu spaghetti 1 łyżka śmietany(...)płatków chili kilka plastrów ulubionej wędliny 1 łyżka oliwy z oliwek opcjonalnie natka pietruszki do dekoracji Przygotowanie: Cebulę i czosnek siekamy na drobno. Wędlinę kroimy w małe paseczki. Makaron gotujemy al dente. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i szklimy na niej cebulę z czosnkiem i chili. Dodajemy wędlinę i podsmażamy chwilę, aż się zarumieni. Zmniejszamy gaz na minimum, dodajemy śmietanę

Prosto z Kotła
Gulasz z papryką 77

Składniki: -1 i 1/2 kg szynki wieprzowej -1/2 szklanki bulionu warzywnego -1 cebula -2 ząbki czosnku -2 oleju -2 łyżki sosu sojowego -po pół łyżeczki ostrej i słodkiej papryki -2 czerwone papryki -1 łyżka mąki pszennej Przygotowanie: Mięso pokroić w większą kostkę (ok. 3cm). Cebulę pokroić w kosteczkę, czosnek obrać i również drobno pokroić. Obsmaż mięsko z cebulą(...)oleju w garnku. Następnie zalej wodą dopraw do smaku oraz pół szklanki bulionu i gotuj aż mięso będzie pół miękkie. Dodać pokrojoną paprykę i gotuj jeszcze przez  ok. 15 minut. Pod koniec gotowania odlej jedną chochlę sosu do szklanki dodaj mąkę, wymieszaj aby nie było grudek i dodaj do gulaszu. Wymieszaj i zagotuj. Podawać z ziemniaczkami lub ryżem jaśminowym

I LOVE LIFE
Filet w pysznym sosie z pieczarkami 129

Olej do smażenia ·        ½ kg pieczarek ·        Pomysł na zapiekankę   makaronową   z szynka ·        Cebula ·        Papryka czerwona ·        Pieprz Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy na mniejsze plastry(...)Paprykę drobno kroimy dodajemy do grzybów. 9.    Sos rozrabiamy według przepisu na opakowaniu. 10.         Hartując wlewamy do pieczarek, chwilę gotujemy. 11.         Polewamy sosem z pieczarkami mięso. 12.         Danie gotowe

Kulinarna Chwila
Gryczane kotlety z łososiem 88

kęsy, zagryzę ogórkiem kiszonym i jestem najedzona. 😆 Niby głupie, ale zalicza się jako pełnowartościowy posiłek😎I taki wynalazek jest o wiele ciekawszy i zdrowszy niż standardowa kanapka z serem, szynką i sałatą.😋 T Takie kotleciki można zarówno usmażyć lub upiec. Wartości odżywcze 2 porcji pieczone: 791 kcal  B 52 g W 102 g T 19 g smażone: 970 kcal(...)porcje: -160 g kaszy gryczanej -120 g łososia wędzonego -1 jajo -koperek, sól, pieprz  -2 łyżki tłuszczu do smażenia/można również upiec Przygotowanie: 1. Kaszę gryczaną gotujemy. 2. Łososia siekamy na drobne kawałeczki. 3. Kaszę, łososia, jajo, koperek i przyprawy wrzucamy do większej miski i blenderem ręcznym mielimy do powstania konsystencji pasty. (jeśli nie posiadacie ręcznego, może być

zdrowo i aktywnie
Berlińska zupa ziemniaczana 154

Currywurst. Ale tutaj nie będzie ani keczupu, ani curry. Ok starczy tego pisania przejdźmy do przepisu. Przepis Składniki: 1,25 kg ziemniaków 2 cebule łyżka masła 125g boczku, lub szynki pokrojonej w kostkę pół kilo mieszanki mrożonej na zupę łyżka bulionu w proszku 2 liście laurowe 2 kulki ziela angielskiego 500 kilo parówek pół pęczka pietruszki Oczywiście może ktoś powiedzieć(...)mają więcej składników niż włoszczyzna, a zupa ma smakować, no i trochę z lenistwa. Bulion natomiast z czystej oszczędności i również lenistwa. Jeżeli potrzebuję go niewiele, nie będę gotował rosołu. Zresztą pewnie jak ktoś śledzi nasze przepisy to na pewno zauważy, że my nie silimy się na jedzenie bardzo zdrowe, gotujemy tak jak się gotuje w domu, oszczędnie i szybko

KasiaiKrzysiu.pl
Risotto con prosciutto + warsztaty fotograficzne 170

Melixir -oliwa z oliwek extra virgin -kieliszek białego wina -sól i pieprz do smaku Wykonanie: Po pierwsze spokój i lenistwo! We włoskiej kuchni nie może być pośpiechu! A więc... Gotujemy bulion. W rondelku podsmażamy posiekaną cebulkę na oliwie z oliwek, dodajemy ryż i mieszamy dokładnie tak aby wszystkie ziarenka pokryły się tłuszczem i lekko zeszkliły. Następnie dodajemy białe wino(...)widzicie że ryż wysycha dolewamy kolejną porcję. Powtarzamy to aż ryż będzie al dente. Gdy jesteśmy pewni, że jest gotowy zdejmujemy go z ognia i dodajemy pokrojoną w kosteczkę szynkę, masło, parmezan oraz miód i przyprawy. Mieszamy dokładnie i serwujemy!  Pozwolę sobie napisać jeszcze parę słów o użytym przez nas greckim miodzie.   Miód sosnowy ze względu na niski

Gawron w rosole
Bitki wieprzowe w sosie cebulowym 127

Bardzo lubię takie mięso, robię je często w większej ilości i mam obiad na kilka dni. Bitki najlepiej smakują z kluskami śląskimi i surówką. Składniki: 1 kilogram mięsa z szynki 3 listki laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 5 ziaren pieprzu Sól, pieprz Przyprawa maggi w płynie 3-4 cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki mąki pszennej Olej do smażenia Sposób(...)obsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą w takiej ilości żeby przykryła mięso. Dodajemy listki laurowe, ziele angielskie, pierz i gotujemy do miękkości mięsa. Cebulę obieramy, kroimy w pióra, przekładamy na patelnię po smażeniu mięsa, smażymy do momentu aż cebula się zeszkli, przekładamy do garnka z mięsem. Sos zagęszczamy mąką rozmieszaną

Bajeczna Kuchnia
Domowa biała kiełbasa! 107

ząbków czosnku 8 ziaren zmiażdżonego w moździerzu jałowca 2 łyżeczki majeranku 1 czubata łyżka świeżo mielonego pieprzu 2 łyżeczki soli 250ml bulionu jelita wieprzowe Sposób wykonania: Łopatkę lub szynkę mielimy w maszynce do mięsa o małych otworach, natomiast do boczku używamy dużych otworów. Do masy mięsnej dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, jałowiec, majeranek, sól i pieprz. Do całości dodajemy bulion(...)namoczyć jelita w wodzie. Następnie za pomocą końcówki do robienia kiełbasy napełniamy jelita, przekręcając je co 12cm. Na śląsku surową, białą kiełbasę zapieka się w cieście (tzw. murzyn), zaś gotowaną dodaje do żurku. Zgodnie z tradycją nie może jej zabraknąć na Wielkanocnym stole.  Polecam ją również ze względu na fakt, iż dokładnie wiemy jakie składniki się w niej znajdują

Kuchnia Pani Wiosny
Gulasz leśny – aromatyczna wieprzowina z grzybami 168

całość smażymy, stale mieszając, około minuty. Do zasmażki wlewamy sos z rondla (2 łyżki wazowe wystarczą) i mieszamy, żeby pozbyć się grudek. Całość wlewamy do gulaszu, dokładnie rozprowadzamy i gotujemy jeszcze 5-7 minut, aż sos widocznie zgęstnieje. Sprawdzamy czy dopieprzyć bądź dosolić. Jeśli trzeba — przyprawiamy. Gulasz jest pyszny ze świeżym chlebem, pyzami, śląskimi kluskami lub plackiem ziemniaczanym . Zjedzcie(...)dorosłych osób, jeśli przewidzieliście dodatki typu ziemniaki i surówka, lub obiad dla dwóch dorosłych głodomorów, na dwa, trzy dni. SKŁADNIKI 500g wieprzowiny na gulasz — z łopatki lub szynki 200g mocno uwędzonych surowych frankfurterek 500g pieczarek 200g cebuli 2 garści suszonych leśnych grzybów (najlepsze będą podgrzybki) 2 ząbki czosnku 2 ogórki kiszone 1 mała marchew 1 mała pietruszka 1 gałązka selera

Karo in the Kitchen
Roladki wieprzowe z mięsem mielonym. 192

     Przygotowałam je na jedną z imprez rodzinnych i okazały się hitem!!! Cieniutko rozbite mięsko nadziane soczystą masą z mięsa mielonego, do tego papryka

Rozpustne gotowanie
Miodowa wędlina z piersi indyczej z szynkowaru 161

okazało się, że nie każdy może z tych naszych przepisów korzystać. Otóż część naszych znajomych po prostu najzwyczajniej w świecie nie ma piekarnika. Ciężko jest więc upiec jakąś soczystą szynkę bez piekarnika. No i problem powstał... Zatem naradziliśmy się z Dobrą Kiełbasą i stwierdziliśmy, że trzeba coś poradzić na to, przecież nie może tak być, że ktoś będzie odcięty(...)wdzięcznej nazwie szynkowar. Dobra Kiełbasa nam ten szynkowar dostarczyła, a my dostarczymy wam kilka doskonałych przepisów na domowe wędliny. Bo w tym szynkowarze się nie piecze, tylko tak jakby gotuje. To znaczy mięso się wkłada do szynkowara, szynkowar do wody, czeka się godzinę, dwie lub trzy i wędlina gotowa! :) Brzmi łatwo i prosto? To bardzo dobrze, bo i cały proces

Marder&Marder Manufacture
Rolady wieprzowe-2 137

już wspominałam bardzo lubię eksperymentować w kuchni, poszukiwać nowych  smaków. Zadowolenie moich bliskich i gości jest dla mnie bezcenne. Cieszy również bardzo fakt, że wielu z Was gotuje ze mną, to wielka radość z tworzenia tego bloga. Nie ma tu nic, czego nie wypróbowałam! Ponieważ rolady, czy jak kto woli zrazy zawijane to mięso, które zadowoli każde podniebienie - szukam(...)plastrów schabu (grubość około 1cm.)  przyprawa do wieprzowiny ketchup  sól, pieprz FARSZ: 7-8 śliwek suszonych 1/2 małej papryki czerwonej około 10dag. boczku wędzonego około 10 dag. szynki wędzonej 1 mała cebula czerwona 7-8 małych korniszonów w zalewie pomidorowej (myślę, że ogórki konserwowe też będą ok) WYKONANIE: składniki farszu mielimy na dużych oczkach, wszystko razem mieszamy, mięso

Kuchnia Beaty
Szaszłyki z chleba tostowego 198

Lubicie pyszny chleb tostowy? Ja bardzo. Gości u mnie bardzo często w postaci smacznych kanapek na śniadanie. Jednak pewnego dnia wpadłam na facebooku na pyszny przepis

Gotuję Testuję
Bułeczki z pieczarkami, cebulą i szynką. 201

     Przepyszne, delikatne bułeczki, wypełnione smakowitym farszem, w sam raz na śniadanie, kolację, dodatek do zup, lecz idealnie sprawdzą się również jako przekąska do

Rozpustne gotowanie
Pizza na cienkim spodzie 351

Kto lubi pizzę? Może to głupie pytanie ale z własnego doświadczenia wiem, że nie wszyscy. Ale dla tych co lubią i pieką w domu mam dzisiaj

Ala piecze i gotuje
Bigos z pieczarek, z pulpetami. 145

pozwoliłam, by ten przepis zapodział mi się kilka lat całkowicie zapomniany. Lubię wspominać ciasto drożdżowe z jeżynami podane w sierpniowy ranek przez babcie, czy kompot z rabarbaru i papierówek gotowany przez mamę na ochłodę lata. Podobnie jest z tym przepisem, pamiętam go od zawsze, taki bigos podawany był w naszym domu szczególnie w chłodniejsze dni. Kiedyś mówiło się(...)pieczarkami w roli głównej! :-) Składniki: 2 kg młodych, białych i zamkniętych pieczarek słoiczek 0,5 l ogórków konserwowych 2 duże czerwone papryki 2 cebule 1 kg mięsa mielonego z szynki, niezbyt tłustego 2 jajka opcjonalnie bułka tarta do pulpecików słoiczek koncentratu - 200g pieprz, sól, czosnek granulowany, słodka i ostra czerwona papryka w proszku, łyżka majeranku tłuszcz do podsmażania Wykonanie: Pieczarki

Poezja Smaków - blog kulinarny
Keczup z cukinii z jabłkiem na zimę. Domowe przetwory. 111

czasie garnek stawiam na gaz ( nie odlewam soków ), dodaję cukier, starte na tarce jabłka i gotuję na wolnym ogniu około pół godziny, bez pokrywki. Aż lekko odparuje sok. Co jakiś czas mieszam. Następnie do garnka dodaję koncentrat pomidorowy, przyprawy i ocet. Całość gotuję jeszcze około 20 minut na wolniutkim ogniu, co jakiś czas mieszając. Sprawdzam smak i ewentualnie dodaję(...)minut. Smacznego :) Poniżej podam jeszcze kilka moich propozycji na wykorzystanie cukinii : Cukinia po szwedzku. Smaczna sałatka na zimę. Pasztet z cukini. Świetny na zimno i na ciepło :) Cukinia faszerowana szynką, pieczarkami i serem.  Leczo cukiniowo-paprykowe z dodatkami. Piersi z kurczaka duszone z cukinią, papryką i pomidorami. Zupa krem z cukinii. Smaczna, szybka, pożywna. Marchewka duszona z cukinią. Smaczna

Kuchnia z widokiem na ogród
Caccio e peppe – rzymski makaron 76

innych moich przepisów: – zebrane w jednym miejscu  przepisy na kolację – zebrane w jednym miejscu  najlepsze przepisy na makarony –  makaron z kurczakiem –   penne z szynką parmeńską  –  makaron z boczkiem –  makaron ze szpinakiem –  makaron z polędwicą –  makaron z krewetkami –  spaghetti aglio oilo –  spaghetti bolognese –  spaghetti carbonara –  spaghetti z krewetkami(...)typu spaghetti lub tagliatelle – 80 g sera pecorino – 1 łyżka czarnego ziarnistego pieprzu – 2-3 łyżki masła Przygotowanie : Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pod koniec gotowania odlej 1/3 szklanki wody z gotowanego makaronu, przyda się za chwilę do sosu. W czasie gotowania makaronu przygotuj pozostałe składniki. Pieprz utłucz w moździerzu, tak aby nie było już bardzo

nietylkopasta.pl
Poniedziałek: Bób z pecorino, czyli rzymski klasyk 61

cytryny 2 łyżki białego octu winnego lub soku z cytryny 4 łyżki oliwy Przygotowanie: Krok 1 Opłucz bób, zalej zimną wodą, doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień, przykryj garnek i gotuj na dość intensywnym ogniu 5 minut. Odcedź, odstaw do przestudzenia. Jeśli bób jest młody i ma cienką skórkę, nie obieraj, go. Jeśli skórka jest już twardawa, zdejmij ją z nasionek(...)połowę bobu, a na niego połowę roszponki. Skrop oliwią i sokiem z cytryny, posyp wiórkami pecorino. Znowu kładź bób, roszponkę, polej oliwą, sokiem z cytryny. Na wierzchu układaj plastry szynki prosciutto. Posyp otartą skórką z cytryny. Smacznego! Artykuł Poniedziałek: Bób z pecorino, czyli rzymski klasyk pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Bób z pecorino, czyli rzymski klasyk 69

cytryny 2 łyżki białego octu winnego lub soku z cytryny 4 łyżki oliwy Przygotowanie: Krok 1 Opłucz bób, zalej zimną wodą, doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień, przykryj garnek i gotuj na dość intensywnym ogniu 5 minut. Odcedź, odstaw do przestudzenia. Jeśli bób jest młody i ma cienką skórkę, nie obieraj, go. Jeśli skórka jest już twardawa, zdejmij ją z nasionek(...)połowę bobu, a na niego połowę roszponki. Skrop oliwią i sokiem z cytryny, posyp wiórkami pecorino. Znowu kładź bób, roszponkę, polej oliwą, sokiem z cytryny. Na wierzchu układaj plastry szynki prosciutto. Posyp otartą skórką z cytryny. Smacznego! Artykuł Poniedziałek: Bób z pecorino, czyli rzymski klasyk pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Pęczak z pak choy i dodatkami oraz "Początek" 137

rozgrzewające dania. Co niedziela równolegle z chlebem piekę buraki. Tym razem wrzuciłam odmianę białą z czerwonymi pręgami. Piekę je w plastrach, więc po wyjęciu z piekarnika wyglądają jak szynka przerośnięta tłuszczem 😉 Początkowo myślałam, że danie będzie potrzebowało jakiegoś sera dla dopełnienia, ale okazało się, że danie samo się obroniło. Składniki (na 2 porcje): 120 ml pęczaku pak choy 2 cukinie(...)koperek natka pietruszki chili pół łyżeczki kozieradki sól pieprz olej do smażenia Pęczak dobrze wypłukać w kilku wodach. Zalać 250 ml wody, zagotować, uchylić pokrywkę, zmniejszyć moc palnika i gotować do zaniknięcia wody. Wyłączyć palnik, przykryć pęczak pokrywką, by pęczak doszedł. Dobrze wypłukane i przepołowione pak choy wrzucić na dwie - trzy minuty do wrzątku. Wyjąć na talerzyk. Gdy trochę ostygnie

Weekendy w domu i ogrodzie
Jajka po szkocku - kotlety mielone z płynnym żółtkiem 176

sałatką z pomidorem, czerwoną cebulką i mini kulkami mozzarelli.  Składniki na 5 porcji, tj. 5 kotletów mielonych: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego, np. z łopatki lub szynki 6 jajek (5 - do ugotowania, 1 - do panierki) 1 mała cebula sól, pieprz 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego trochę szczypiorku trochę natki pietruszki mąka do obtoczenia bułka tarta do obtoczenia(...)garnka wlać 2 l wody i podgrzać ją, aż do wrzenia. Następnie pojedynczo wkładać jajka (ugotować 5 jajek!). Woda musi cały czas wrzeć! Od włożenia ostatniego jajka liczyć czas gotowania. Gotować około 4,5 minuty (jajka o rozmiarze M). Po upływie czasu, jajka zalać zimną wodą i zostawić do ostygnięcia. Ugotowane jajka delikatnie obrać ze skorupki. Cebulę obrać, drobno pokroić

Ugotować
Jajka faszerowane wędzonym łososiem 149

dodać zaledwie szczyptę soli.   Składniki: 3 jajka 50 g wędzonego łososia 1 pełna łyżka majonezu 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz     *** Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy na połówki *** *** Z jajek delikatnie za pomocą łyżeczki wydrążamy żółtka i umieszczamy je w miseczce *** *** Do jajek dodajemy majonez, sok z cytryny, kurkumę oraz(...)masę *** *** Powstałym farszem wypełniamy białka jajek *** *** Jajeczka z wierzchu możemy przyozdobić plasterkami wędzonego łososia *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: KOLOROWE JAJECZKA FASZEROWANE PRZEPIS TUTAJ JAJKA Z SOSEM CHRZANOWYM ZAWIJANE W SZYNCE PRZEPIS TUTAJ WIELKANOCNE JAJKA FASZEROWANE PRZEPIS TUTAJ SOS TATARSKI PRZEPIS TUTAJ SAŁATKA W MUSZLACH PRZEPIS TUTAJ WIELKANOCNE MAZURKI PRZEPIS TUTAJ SZARLOTKA WIELKANOCNA PRZEPIS TUTAJ   Artykuł Jajka faszerowane wędzonym łososiem

Blog z Apetytem
Domowa mielonka wieprzowa z folii 279

problemu kupić w necie lub w sklepach z artykułami masarskimi. Polecam wykonać jej większą ilość i część zamrozić. Doskonale się przechowuje. Składniki: 2 kilogramy mięsa wieprzowego: 1 kg szynki, 1/2 kg mięsa z łopatki, 1/2 kg chudego boczku 4 duże ząbki czosnku sól, pieprz ewentualnie 1/2 kg skórek wieprzowych - ugotowanych i wystudzonych ulubione przyprawy: majeranek, tymianek, etc. Skórki wieprzowe dają(...)utworzy się również przepyszna i ścisła galaretka. Można użyć 2 łyżeczek żelatyny ale ja wolę wersję naturalną. Skórki należy ugotować z dodatkiem przypraw: soli, ziela angielskiego i listka laurowego. Gotują się bardzo szybko, jakieś 30 - 40 minut.  Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa wybierając sitko o możliwie jak najgrubszych oczkach. Ugotowane skórki również zmielić. Czosnek obrać i przecisnąć

Ze smakiem bez glutenu
Roladki ze schabu w sosie śmietanowym 206

odstawiamy. Cykorie siekamy, posypujemy solą i zalewamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniała. Również odstawiamy na pół godziny. Przygotowujemy roladki. Każdy plaster smarujemy łyżeczką musztardy, układamy po plasterku szynki i około łyżkę posiekanej cykorii. Następnie całość zawijamy w roladkę. Dla pewności można spiąć wykałaczką, aby się nie rozwinęła. Roladki wraz z cebulą pokrojoną w piórka podsmażamy z każdej strony(...)dusimy pod przykryciem około 45 minut, aż staną się miękkie (w razie potrzeby podlewamy jeszcze wodą). Roladki wyjmujemy, a wywar w którym się dusiły zalewamy śmietaną i przyprawiamy. Sos gotujemy, aż zredukuje się mniej więcej o połowę. Z roladek wyjmujemy wykałaczki i polewamy je sosem. roladki ze schabu Artykuł Roladki ze schabu w sosie śmietanowym pochodzi z serwisu Przepisy Kulinarne

e-PrzepisyKulinarne
Zapiekanka makaronowa 195

każdą postacią. Dzisiejszy przepis troszkę bardziej czasochłonny-ale efekt końcowy całkiem fajny. SKŁADNIKI:  Penne 1/2 szklanki śmietany 12% 2 nieduże jajka 600-700 g. mielonego (u mnie od szynki) Spora cebula 2-3 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów 2 łyżki koncentratu Ostra papryka Sól Pieprz Cukier Oregano Kulka mozzarelli Olej PRZYGOTOWANIE: Sos: cebulę i czosnek drobno siekamy, podsmażamy(...)dodajemy koncentrat (ilość dodanego koncentratu zależy od samku pomidorów z puszki-jeżeli są kwaśne, dodajemy mniej koncentratu). Doprawiamy, solą, pieprzem, ostrą papryka, oregano i cukrem (o ile potrzeba). Makaron gotujemy na półtwardo. Formę do zapiekania smarujemy olejem. Makaron układamy, zalewamy śmietanką z roztrzepanymi jajkami. Na wierch wykładamy mielone-całość posypujemy mozzarellą i zapiekamy w piekarniku (ok. 10 minut

Kopystką po garach
Zgrzewane kanapki weekendowe 145

gotowałam na żywo w CH Pogoria , największym powodzeniem cieszyły się kanapki na cieplo w formie tostów. Dzisiaj przygotowałam na drugie śniadanie zgrzewane kanapki, których tak dawno nie jadłam, a na blogu takie propozycje cieszą się ogromnym powodzeniem, zwłaszcza od początku roku szkolnego. Zachęcam do wypróbowania innych śniadaniowych pomysłów: 35 pomysłów na weekendowe śniadanie 8 przepisów na tosty i grzanki(...)pysznych dań z pomidorami Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Składniki: 2 kromki pszennego chleba 1 pomidor 2 plastry sera gouda lyżeczka posiekanej natki z pietruszki 2 plastry dobrej jakości wędliny Przygotowanie: Na jednej kromce układamy plasterki sera i pomidora oraz wędlinę, posypujemy posiekaną natką, przykrywamy drugą kromką. Całość zapiekamy w zgrzewaczu do kanapek. Podajemy na ciepło

Moja smaczna kuchnia

Proponowane wyszukiwania