sitku na garnku postawionym na małym ogniu, z niewielka ilością wody, jaka pozostała po gotowaniu makaronu - w ten sposób makaron nie ostygnie i w międzyczasie uzyska odpowiednią miękkość . Posiekaną w kosteczkę cebulę podsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju. Po chwili dodać pokrojoną w kawałki szynkę i jeszcze smażyć. Na końcu doprawić do smaku ulubionymi przyprawami - u mnie papryka słodka
Grunt to przepis!wody Wykonanie Zagotować wodę ze składnikami zalewy oprócz ,żelatyny ,cukru pudru i pektosoli . Całość gotować na małym ogniu około 20minut.Do gorącej przecedzonej zalewy dodać cukier ,żelatynę i sól peklową Przestudzona zalewą nastrzykiwać mięso strzykawką z każdej strony. Woreczek foliowy włożyć do szynkowara ,do woreczka szynkę i wlać na nią zalewę,która nam pozostała..Woreczek skręcić i przycisnąć denkiem szynkowara
w mojej kuchniSkładniki 100g kaszy gryczanej 200g cukinii 2 białe kiełbasy z szynki od Henryka Kani 4 pieczarki 1 czerwona papryka por, biała część, kawałek wielkości kciuka pół czerwonej cebuli lub jedna mała przyprawy - u nas to sól, pieprz kajeński, papryka ostra i zioła Kaszę gryczaną gotujemy, odstawiamy do wystudzenia. Cebulę kroimy w pióra lub półplasterki, pieczarki w plasterki
Gotowanie i blogowaniepotrawy mogą je jeść zarówno dzieci jak i kierowcy ponieważ wino podczas gotowania paruje pozostawiając po sobie delikatny smak i aromat. Pyszny, delikatny rozpływający się w ustach, niezwykle aromatyczny gulasz. Moja rodzina się nim zachwyca;) A jak Wam podoba się ta propozycja? Składniki: 1,20 kg szynki 2 średniej wielkości marchewki 3 małe cebule mąka olej
Krakowskie smaki Aniwspaniale smakują. Polecam! Składniki: 10 plasterków szynki (użyłam polędwicy sopockiej) 5 jajek pół pęczka szczypiorku ćwiartka czerwonej papryki ćwiartka żółtej papryki pół zielonego ogórka 5 rzodkiewek opcjonalnie: czarne oliwki Sos: 1 łyżka majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka chrzanu sól, pieprz, cukier *** Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na ćwiartki *** *** Papryki
Blog z Apetytemtartego żółtego sera 3 łyżki bułki tartej (i jeszcze trochę na panierkę) 2 łyżki drobno pokrojonej kiełbaski, boczku lub szynki papier do pieczenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ugotować groszek: podsmażyć poszatkowaną cebulę, dodać mrożony groszek, szklankę wody, sól do smaku i gotować do miękkości ( około 15 minut ). Gotować pod przykryciem, wówczas zachowa swój piękny zielony kolor. Ugotowany groszek odcedzić
zielonacukinkaDziś propozycja na świąteczny obiad - szynka marynowana a następnie pieczona w sosie z dodatkiem miodu, musztardy, sosu sojowego, czosnku i octu balsamicznego. Mnóstwo smaku, bardzo delikatne
Smaczny zeszyttartego żółtego sera 3 łyżki bułki tartej (i jeszcze trochę na panierkę) 2 łyżki drobno pokrojonej kiełbaski, boczku lub szynki papier do pieczenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ugotować groszek: podsmażyć poszatkowaną cebulę, dodać mrożony groszek, szklankę wody, sól do smaku i gotować do miękkości ( około 15 minut ). Gotować pod przykryciem, wówczas zachowa swój piękny zielony kolor. Ugotowany groszek odcedzić
zielonacukinkamocno śniadaniowej z … jajecznicą. Naprawdę polecam to zestawienie. Polecane przepisy: – przepis na gofry – klasyczne słodkie – gofry z szynką i jajkiem – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – przepis na placki ziemniaczane – racuchy drożdżowe – placki z gotowanych ziemniaków – placki z gotowanych ziemniaków z fetą – placki z ziemniaków i marchewki – placki z kalafiora – placuszki pełnoziarniste na słodko – placuszki
nietylkopasta.plprzygotować jeszcze inną wersję jajka sadzonego. Tym razem również była papryka, ale jajka zapiekłam w piekarniku z dodatkiem szynki i szczypiorku. Mimo, że na zewnątrz panuje nadal zimowa aura, śniadanie wiosenne poprawiło mi humor i nakręciło na dalsze gotowanie;) Składniki1 duża papryka2 […] Artykuł Jajko zapiekane w papryce pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink Envelopeketchupu i sosu sojowego, wyszła mega pyszna i szybka do przygotowania….a i jeszcze jedno ryż do tej zapiekanki gotuję dzień wcześniej wtedy idzie dużo szybciej J Polecam gorąco, domownicy będą zachwyceni. Pomysł własny. Składniki: ½ kg mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1/4 główki małej kapusty włoskiej 1 torebka ryżu 2 cebule 1 jajko 40 dag pieczarek 3 łyżki pikantnego
Wanilia i Kardamonsałatka z makaronem tortellini o smaku szynki, aromatycznym koperkiem i chrupiącymi warzywami. Znika błyskawicznie! 250 g kolorowego tortellini z szynką 1 pęczek koperku 1 puszka kukurydzy 1 pęczek rzodkiewek 1 zielony ogórek 3 łyżki majonezu Sól Pieprz Makaron tortellini gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy. Rzodkiewki oraz obranego zielonego ogórka kroimy w kosteczkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Koperek siekamy
VioletoweKucharzenieczęściej cieszyć się wiosennymi daniami. Składniki (na keksówkę): 180 ml kaszy jaglanej kilka szparagów chili mozzarella wędlina, np. szynka, polędwica sól pieprz szczypiorek Kaszę wypłukać w kilku wodach, przecierając ziarna między palcami. Kaszę zalać 360 ml wody i gotować do odparowania wody. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć kaszę do keksówki i równomiernie ją rozprowadzić. Na kaszy ułożyć plastry mozzarelli
Weekendy w domu i ogrodziestołu i u nas często pojawiają się na świątecznym stole. W tym roku zapragnęłam odmiany więc nie było długiego gotowania wywaru tylko dużo szybsza, jarzynowa wersja ze śmietanką. Żeby mięsożercy nie narzekali razem z warzywami w galaretce zatopiłam kawałeczki szynki. Zapewniam, że taka galaretka smakuje doskonale . Spróbujcie koniecznie bo nie tylko jest pyszna, ale też wygląda efektownie, nie tylko
Smaczna Pyza