Dziś propozycja na świąteczny obiad - szynka marynowana a następnie pieczona w sosie z dodatkiem miodu, musztardy, sosu sojowego, czosnku i octu balsamicznego. Mnóstwo smaku, bardzo delikatne mięso. Tak upieczona szynka będzie też dobra na zimno, chociaż szkoda tego pysznego sosu:) Szynka w sosie miodowo-musztardowym Składniki: szynka (ok 1 kg) 1 cebula 1 łyżka oleju MARYNATA 3 łyżki oleju 1 łyżka musztardy dijon 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki sosu sojowego 1 czubata łyżka miodu 2 ząbki czosnku posieka... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...