rondlu rozpuszczamy masło. Do gorącego wrzucamy pokrojoną w cienkie pasy prosciutto. Mieszamy i smażymy około 2-3 minut, aż szynka zbrązowieje. Wrzucamy połowę skórki startej z pomarańczy, wlewamy śmietanę. Dodajemy sok z pomarańczy i czekamy aż sos zacznie się gotować. Gdy zacznie bulgotać — wrzucamy starty parmezan, dodajemy świeży, grubo mielony pieprz (czarny lub kolorowy) i delikatnie solimy sos. Mieszamy całość
Karo in the Kitchenporcje): 350 gram piersi kurczaka 3-4 plastry szynki parmeńskiej 6-7 suszonych pomidorów świeży tymianek oliwa z oliwek do smażenia garść groszku cukrowego sól, pieprz dwie garści szpinaku czosnek masło klarowane do smażenia pomidorki koktajlowe do podania dodałam jeszcze gotowaną na parze marchew z brokułem, natomiast Ty możesz dodać swoje ulubione warzywa
Mango PapajaPożywna i rozgrzewająca zupka pełna kawałków mięsa i warzyw. Zupka idealna na jesienny czy zimowy obiad. Można ją doprawić ulubionymi przyprawami. składniki: 700 g mięsa wieprzowego, łopatka lub szynka 2,5 l wody 2 czerwone papryki 2 cebule 5 średnich obranych ziemniaków 250 g pieczarek 3 listki laurowe 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka wędzonej papryki ostra(...)koncentratu pomidorowego olej do smażenia Do garnka wlać wodę i zagotować. Mięso pokroić w niedużą kostkę. Następnie mięso przyrumienić na rozgrzanej patelni z olejem. Potem przełożyć do garnka z gotującą wodą. Cebule obrać i pokroić w pół plastry i również wrzucić do garnka. Dodać listki laurowe i odrobinę soli, gotować aż mięsko będzie prawie miękkie. W międzyczasie paprykę oczyścić
Monia miesza i gotujeSkładniki: 600 g szynki wieprzowej 2 duże papryki 2 duże cebule 2 łyżki masła kierowanego 2 łyżki mąki + woda (do zaprawienia) Sól i pieprz do smaku łyżka suszonego lubczyku Przygotowanie: Mięso kroimy w dużą kostkę. Podsmażamy chwilę na maśle klarowanym. Następnie zalewamy przegotowana woda tak aby zakryła mięso i była trochę ponad nim. Gotujemy na średnim ogniu
Lena GotujePrzepiski (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Sałatka jajeczna z porem i szynką w muszlach przepis na: Blog z Apetytem 3. Sałatka z boczkiem i jajkiem przepis na: Kuchenne Megi Rewolucje 4. Sałatka brokułowa z jajkami przepis na: Mirabelkowy 5. Sałatka majonezowa z ryżem i warzywami przepis na: Moje Gotowanie 6. Sałatka ziemniaczana z ogórkiem kiszonym i jajkiem przepis na: Słodko Słodka
BabskiePorady.pl - Przepisyserki topione, 100 ml śmietany 30%, 1 bułka, 50g masła, 2 plastry szynki, sól, pieprz, suszony koperek, oliwa. PRZYGOTOWANIE: 1. Bulion warzywny przelewam do garnka i zagotowuję. Cebulę kroję w małą kostkę i szklę na oliwie. Dodaję do wywaru. Do bulionu dodaję rozdrobnione serki, mieszam. Gotuję na małym ogniu około 10 minut, aż serki się rozpuszczą. Wlewam śmietanę i zagotowuję
Tradycyjna kuchnia Kasipszennej szklanka mleka sól, pieprz, gałka muszkatołowa Przygotowanie Ziemniaki i marchew gotujemy w mundurkach na półtwardo. Następnie studzimy i obieramy. Ziemniaki kroimy w plastry grubości około 1 cm, marchew w cienkie plasterki. W plasterki kroimy również pora i pieczarki. Oba składniki podsmażamy razem na patelni. Szynkę kroimy w paski. Pomidory parzymy w gorącej wodzie przez jakieś 10 minut
e-PrzepisyKulinarneświęta przygotowuję własną szynkę, karkówkę, boczek lub schab. I mam na mięso dwa patent. Pierwszy - smaruję mięso solą peklową i zostawiał w lodówce na minimum 24 godziny, następnie płuczę i wkładam do zimnej wody z przyprawami i gotuję dwa razy po kilkadziesiąt minut w odstępie 24-godzinnym. Drugi sposób, który dzisiaj zaprezentuję jest równie prosty, ale mięso ma nieco szlachetniejszy
Czerwień i błękitKarnawałowo sylwestrowe przekąski sprawdzają się przez cały rok na różnych imprezach. Ja proponuję zrobić krokiety z chleba tostowego z parówką z szynki i mozzarellą. Można je
Ala piecze i gotujeSpontaniczny pomysł na zapiekanki z łatwo dostępnych produktów. Składniki na zapiekanki (2 sztuki): pół bagietki 2 pomidory 3 plastry szynki wieprzowej 4 plastry sera żółtego 2
Karola gotujeSkładniki: 2 opakowania pierożków tortellini 2 pęczki świeżego koperku 1 puszka ananasów 30 dag szynki 2 puszki kukurydzy majonez sól, pieprz Sposób przygotowania: Pierożki przygotowujemy według
Pobite gary BarbarySkładniki: 1 kg porów (u mnie dwie duże sztuki) 15 dag szynki (w plastrach) 15 dag żółtego sera (w plastrach) puszka ananasów 4 kromki pieczywa
Pobite gary BarbaryDoskonała alternatywa zwykłego śniadaniowego omleta Składniki chleb, 5 kromek jajka, 5 szt śmietana 18%, 2 łyżki szynka, 2-3 plasterki salami, 3-4 plasterki ser
Gotowanie moimi oczamiPierś z kurczaka nadziewana suszonymi pomidorami z dodatkiem serka topionego , bazylii, czosnku,owinięta w szynkę prosciutto. Lubię tak robić wtedy piersi są bardziej soczyste i
Ala piecze i gotujesolą, pieprzem, dodać szałwię, tymianek, pokrojony seler naciowy, podlać 1 litrem zagotowanej wody. • Gotować ok. 15 minut. Czubki szparagów wyjąć wcześniej do dekoracji, aby zbytnio się nie rozgotowały. • Zupę zmiksować, wlać śmietankę i wymieszać, • Na szpatułki drewniane nabić zwiniętą w różę szynkę i czubki szparagów. • Podawać zupę z szaszłykiem z szynki, posypaną natką
To co kocham