gotowana marchewka - 3904 przepisów (strona:6/261)

Rosół z indyka i kurczaka z wolnowaru 204

pasztet lub farsz do pierogów lub naleśników. A nasze psy na pewno będą szczęśliwe, jeżeli i one coś z rosołowych resztek dostaną - moje uwielbiają nie tylko kuraka, kochają też gotowaną marchewkę. .     składniki 1 udo kurczaka najlepiej wiejskiego lub zagrodowego 1 szyja  lub pałka z indyka 1200  - 1300 ml wody ( ile się zmieści) 1 marchewka(...)opalić nad ogniem.  Umieść mięso, warzywa, opieczoną nad ogniem cebulę,  czosnek, i pozostałe przyprawy w misie wolnowaru. Wodę zagotować i  wlać do misy wolnowaru. Przykryć i gotować na ustawieniu low przez 8 - 10 godzin lub high przez 6 godzin. Po ugotowaniu  ostrożnie przecedzić rosół z wolnowaru do garnka. Doprawić solą.  Podawać z makaronem, najlepiej domowym

Stare Gary
Naleśnikowe spaghetti z sosem marchewkowo - imbirowym 167

makaron. To dość szybki sposób na delikatny i nieco inny dodatek na przykład do zupy. Ja dzisiaj namówię Was na połączenie takiego makaronu z sosem z gotowanej marchewki. Danie o dość ciekawym smaku, które zasmakuje wielbicielom marchwi. Wymyśliłam je szukając pomysłu na coś oryginalnego i niebanalnego. Czy mi się udało? musicie sami ocenić, bo zdania

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pierogi z mięsnym farszem 146

pierogi - dobre na śniadanie, obiad i kolację. Ciasto: Jak tutaj , tylko połowa składników (żółtko, zamiast całego jajka) Farsz: 400g mielonego mięsa z łopatki duży kubek esencjonalnego wywaru warzywnego 1 gotowana marchewka i pietruszka (z wywaru) 1 spora cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz masło klarowane do smażenia Mięso wykładamy na ciepłą patelnię z łyżką masła i delikatnie je podsmażamy. Zalewamy(...)pieprzem i nadziewamy pierogi. Moje, lepione ręcznie nie są jeszcze wciąż najpiękniejsze, jednak do tych z maszynki wchodzi mniej farszu. ;) Gotowe pierożki wrzucamy do wrzątku z łyżką oleju i gotujemy do momentu wypłynięcia, po czym jeszcze około trzech minut. Najlepsze z zasmażką z cebuli i tłuszczykiem

Kuchenna Kontrrewolucya
Pieczone roladki z piersi kurczaka w szynce parmeńskiej z pesto z orzechów nerkowca 54

tymianku. Wyciągamy roladki z pieca i okrywamy folią aluminiową. Zostawiamy przykryte, aby odpoczęły min. 5 minut . Kroimy w plastry i przekładamy na talerze. Podajemy np. z ziemniakami puree i gotowaną marchewką lub z Salsą z mango i chilli. Czytaj więcej: Pieczone roladki z piersi kurczaka w szynce parmeńskiej z pesto z orzechów nerkowca The post Pieczone roladki z piersi kurczaka

Moja Delicja
Morbradgryde - polędwiczki w sosie z pieczarkami i porem. 150

pieczarki. Zalać bulionem i śmietaną. Dodać łyżeczkę musztardy. Pozwolić dusić się jeszcze na małym ogniu przez około 5 -10 minut. Podawać z ziemniakami, kaszą lub ryżem. W towarzystwie gotowanej marchewki lub dowolnej ulubionej jarzyny/sałatki

zadanie-gotowanie
Potrawka z drobiowych serc. 134

oleju, następnie serca oprószyć mąką i dodać do cebuli. Smażyć kilka minut a następnie przełożyć do garnka i zalać ciepłą wodą. Dodać ziele, liśc laurowy oraz pokrojone w kostkę marchewki. Gotować pod przykryciem do miękkości. Następnie potrawkę doprawić do smaku. Śmietanę wymieszać z 3 łyżkami gorącej wody i wlać do potrawki. Posypać posiekaną natką. Podawać z ziemniakami, ryżem

Radość kipiąca uśmiechem.
Łopatka pieczona w kapuście 201

kapusty kiszonek 2 średnie marchewki 7-8 średnich ziemniaków łyżka majeranku 100 g koncentratu pomidorowego pieprz, sól, papryka ostra olej do smażenia Przygotowanie Łopatkę oprószamy solą i pieprzem i podsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron. Kapustę kiszoną płuczemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy sól i startą na tarce marchewkę. Gotujemy do miękkości i odcedzamy. Ziemniaki obieramy i kroimy

e-PrzepisyKulinarne
Pieczony królik 2. 145

Pół godziny przed wyjęciem odwrócić królika. Mięso powinno być miękkie i powinno odchodzić od kości.   Kawałki mięsa podawać z surówkami lub sałatkami, np. z surówką z marchwi, gotowaną marchewką, całymi pieczarkami itp. Można też ułożyć królika na sałacie z osłodzonym jogurtem naturalnym. Najlepsza będzie tu sałata typu lodowa lub zimowa. ----------- Podobne: Królik z sosem z całych pieczarek Królik

Weekendy w domu i ogrodzie
Szuba – rosyjska sałatka śledziowa 316

Jest to sałatka wielowarstwowa przyrządzana na wiele sposobów. Zawsze jednak są w niej śledź, cebula, gotowane ziemniaki, buraczki, jajka i majonez, a także w zależności od upodobań niektórzy dodają gotowaną marchewkę lub kiszone ogórki. Ja zostałam przy wersji podstawowej. Nie ścieram też warzyw na tarce ale kroję je w drobną kostkę. Taka wersja bardziej nam odpowiada. Pomysł na tę sałatkę

Wiem co jem
Pieczone roladki z piersi kurczaka w szynce parmeńskiej z pesto z orzechów nerkowca 433

tymianku. Wyciągamy roladki z pieca i okrywamy folią aluminiową. Zostawiamy przykryte, aby odpoczęły min. 5 minut. Kroimy w plastry i przekładamy na talerze. Podajemy np. z ziemniakami puree i gotowaną marchewką lub z Salsą z mango i chilli. The post Pieczone roladki z piersi kurczaka w szynce parmeńskiej z pesto z orzechów nerkowca appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Serduszkowy gulasz 142

dokładnie umyć.Marchewkę i cebulę obrać i pokroić .Cebulę podsmażyć na oleju do zarumienienia. Dodać serca i podsmażyć ok. 2- 3 minut.Następnie zalać bulionem. Dodać przyprawy, koncentrat i marchewkę. Gotować na małym ogniu, aż serca będą miękkie.Pod koniec gotowania dodać mąkę wymieszaną z małą ilością zimnej wody i wymieszać.Gotować ok. 1 min, aż sos zgęstnieje. W razie

Moje domowe kucharzenie
KASZOTTO MARCHEWKOWE 200

czosnku 1/2 szklanka białego wina wytrawnego ok. 400-500 ml bulionu warzywnego do smaku: imbir mielony,  gałka muszkatołowa,  kurkuma, sól, pieprz 2 łyżeczki masła klarowanego do smażenia Marchewkę gotuję w lekko osolonej wodzie, aż do miękkości. Odcedzam, gorące warzywo miksuję na puree. Odstawiam. Cebulę i czosnek obieram, drobno siekam. Masło klarowane rozgrzewam w rondlu, wrzucam na gorący tłuszcz

W kuchni Karmel-itki
ZUPA KREM Z DYNI HAKKAIDO Z ZIARNAMI I PESTKAMI. 184

pieprz czarny, do smaku.- domowa vegeta- 2-3 łyżki masłaPodawane z:- "Piekło Niebo" od Ziarenkowo- Pestki Polskiej Dyni Ciemnozielonej od FresanoWYKONANIE:Do wywaru wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę, gotujemy, gdy będą prawie miękkie dorzucamy pokrojoną cebulę i dynię i gotujemy do miękkości. Doprawiamy pieprzem, przyprawą warzywną i blendujemy. Na koniec zabielamy serkiem mascarpone, dodajemy masło i gotowe :)ZIARNA

Wypisz Wymaluj
Galaretka ogórkowo-marchewkowa 249

Jelly with cucumbers and carrotsSkładniki.6 marchewek średniej wielkości1 długi ogórek1/2 szklanki wina białego wytrawnego1/2 łyżeczki papryki łagodnej1/4 łyżeczki cynamonu4 łyżeczki żelatynysólpieprzSos.6 łyżek oliwy z oliwek3 łyżki octu winnego2 ząbki czosnku1 łyżka miodusolpieprzWykonanie.Marchewkę gotować 15-20 minut we wrzącej ,osolonej wodzie.Osączyć i zachować wywar. Do wywaru wlać wino ,cieczy powinno być około 1/2 litra i dodać

Kulinarny karnet Christophera
Esa!! Kuchnia Włoska coś na Walentynki dla ukochanej osoby :) 140

Prawdziwa zupa krem z pomidorów podana z serem feta i chlebkiem razowym. zakładka zupy i kremy...  II danie czyli Risotto po mediolańsku z szafranem z pieczonym łososiem i gotowaną marchewką zakładka obiady... Sałatka z Rukoli, pieczonej gruszki i cebuli  z Chlebkiem razowym idealna jako przystawka przed obiadem lub jako kolacja :)  przepis w zakładce sałatki i surówki... Szarlotka

pichciszto

Proponowane wyszukiwania