gotowana marchewka - 3904 przepisów (strona:6/261)

Pierogi z mięsnym farszem 165

pierogi - dobre na śniadanie, obiad i kolację. Ciasto: Jak tutaj , tylko połowa składników (żółtko, zamiast całego jajka) Farsz: 400g mielonego mięsa z łopatki duży kubek esencjonalnego wywaru warzywnego 1 gotowana marchewka i pietruszka (z wywaru) 1 spora cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz masło klarowane do smażenia Mięso wykładamy na ciepłą patelnię z łyżką masła i delikatnie je podsmażamy. Zalewamy(...)pieprzem i nadziewamy pierogi. Moje, lepione ręcznie nie są jeszcze wciąż najpiękniejsze, jednak do tych z maszynki wchodzi mniej farszu. ;) Gotowe pierożki wrzucamy do wrzątku z łyżką oleju i gotujemy do momentu wypłynięcia, po czym jeszcze około trzech minut. Najlepsze z zasmażką z cebuli i tłuszczykiem

Kuchenna Kontrrewolucya
Pieczone roladki z piersi kurczaka w szynce parmeńskiej z pesto z orzechów nerkowca 86

tymianku. Wyciągamy roladki z pieca i okrywamy folią aluminiową. Zostawiamy przykryte, aby odpoczęły min. 5 minut . Kroimy w plastry i przekładamy na talerze. Podajemy np. z ziemniakami puree i gotowaną marchewką lub z Salsą z mango i chilli. Czytaj więcej: Pieczone roladki z piersi kurczaka w szynce parmeńskiej z pesto z orzechów nerkowca The post Pieczone roladki z piersi kurczaka

Moja Delicja
Morbradgryde - polędwiczki w sosie z pieczarkami i porem. 180

pieczarki. Zalać bulionem i śmietaną. Dodać łyżeczkę musztardy. Pozwolić dusić się jeszcze na małym ogniu przez około 5 -10 minut. Podawać z ziemniakami, kaszą lub ryżem. W towarzystwie gotowanej marchewki lub dowolnej ulubionej jarzyny/sałatki

zadanie-gotowanie
Potrawka z drobiowych serc. 150

oleju, następnie serca oprószyć mąką i dodać do cebuli. Smażyć kilka minut a następnie przełożyć do garnka i zalać ciepłą wodą. Dodać ziele, liśc laurowy oraz pokrojone w kostkę marchewki. Gotować pod przykryciem do miękkości. Następnie potrawkę doprawić do smaku. Śmietanę wymieszać z 3 łyżkami gorącej wody i wlać do potrawki. Posypać posiekaną natką. Podawać z ziemniakami, ryżem

Radość kipiąca uśmiechem.
Łopatka pieczona w kapuście 220

kapusty kiszonek 2 średnie marchewki 7-8 średnich ziemniaków łyżka majeranku 100 g koncentratu pomidorowego pieprz, sól, papryka ostra olej do smażenia Przygotowanie Łopatkę oprószamy solą i pieprzem i podsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron. Kapustę kiszoną płuczemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy sól i startą na tarce marchewkę. Gotujemy do miękkości i odcedzamy. Ziemniaki obieramy i kroimy

e-PrzepisyKulinarne
Pieczony królik 2. 167

Pół godziny przed wyjęciem odwrócić królika. Mięso powinno być miękkie i powinno odchodzić od kości.   Kawałki mięsa podawać z surówkami lub sałatkami, np. z surówką z marchwi, gotowaną marchewką, całymi pieczarkami itp. Można też ułożyć królika na sałacie z osłodzonym jogurtem naturalnym. Najlepsza będzie tu sałata typu lodowa lub zimowa. ----------- Podobne: Królik z sosem z całych pieczarek Królik

Weekendy w domu i ogrodzie
Szuba – rosyjska sałatka śledziowa 338

Jest to sałatka wielowarstwowa przyrządzana na wiele sposobów. Zawsze jednak są w niej śledź, cebula, gotowane ziemniaki, buraczki, jajka i majonez, a także w zależności od upodobań niektórzy dodają gotowaną marchewkę lub kiszone ogórki. Ja zostałam przy wersji podstawowej. Nie ścieram też warzyw na tarce ale kroję je w drobną kostkę. Taka wersja bardziej nam odpowiada. Pomysł na tę sałatkę

Wiem co jem
Pieczone roladki z piersi kurczaka w szynce parmeńskiej z pesto z orzechów nerkowca 472

tymianku. Wyciągamy roladki z pieca i okrywamy folią aluminiową. Zostawiamy przykryte, aby odpoczęły min. 5 minut. Kroimy w plastry i przekładamy na talerze. Podajemy np. z ziemniakami puree i gotowaną marchewką lub z Salsą z mango i chilli. The post Pieczone roladki z piersi kurczaka w szynce parmeńskiej z pesto z orzechów nerkowca appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Serduszkowy gulasz 157

dokładnie umyć.Marchewkę i cebulę obrać i pokroić .Cebulę podsmażyć na oleju do zarumienienia. Dodać serca i podsmażyć ok. 2- 3 minut.Następnie zalać bulionem. Dodać przyprawy, koncentrat i marchewkę. Gotować na małym ogniu, aż serca będą miękkie.Pod koniec gotowania dodać mąkę wymieszaną z małą ilością zimnej wody i wymieszać.Gotować ok. 1 min, aż sos zgęstnieje. W razie

Moje domowe kucharzenie
KASZOTTO MARCHEWKOWE 215

czosnku 1/2 szklanka białego wina wytrawnego ok. 400-500 ml bulionu warzywnego do smaku: imbir mielony,  gałka muszkatołowa,  kurkuma, sól, pieprz 2 łyżeczki masła klarowanego do smażenia Marchewkę gotuję w lekko osolonej wodzie, aż do miękkości. Odcedzam, gorące warzywo miksuję na puree. Odstawiam. Cebulę i czosnek obieram, drobno siekam. Masło klarowane rozgrzewam w rondlu, wrzucam na gorący tłuszcz

W kuchni Karmel-itki
ZUPA KREM Z DYNI HAKKAIDO Z ZIARNAMI I PESTKAMI. 204

pieprz czarny, do smaku.- domowa vegeta- 2-3 łyżki masłaPodawane z:- "Piekło Niebo" od Ziarenkowo- Pestki Polskiej Dyni Ciemnozielonej od FresanoWYKONANIE:Do wywaru wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę, gotujemy, gdy będą prawie miękkie dorzucamy pokrojoną cebulę i dynię i gotujemy do miękkości. Doprawiamy pieprzem, przyprawą warzywną i blendujemy. Na koniec zabielamy serkiem mascarpone, dodajemy masło i gotowe :)ZIARNA

Wypisz Wymaluj
Galaretka ogórkowo-marchewkowa 267

Jelly with cucumbers and carrotsSkładniki.6 marchewek średniej wielkości1 długi ogórek1/2 szklanki wina białego wytrawnego1/2 łyżeczki papryki łagodnej1/4 łyżeczki cynamonu4 łyżeczki żelatynysólpieprzSos.6 łyżek oliwy z oliwek3 łyżki octu winnego2 ząbki czosnku1 łyżka miodusolpieprzWykonanie.Marchewkę gotować 15-20 minut we wrzącej ,osolonej wodzie.Osączyć i zachować wywar. Do wywaru wlać wino ,cieczy powinno być około 1/2 litra i dodać

Kulinarny karnet Christophera
Esa!! Kuchnia Włoska coś na Walentynki dla ukochanej osoby :) 164

Prawdziwa zupa krem z pomidorów podana z serem feta i chlebkiem razowym. zakładka zupy i kremy...  II danie czyli Risotto po mediolańsku z szafranem z pieczonym łososiem i gotowaną marchewką zakładka obiady... Sałatka z Rukoli, pieczonej gruszki i cebuli  z Chlebkiem razowym idealna jako przystawka przed obiadem lub jako kolacja :)  przepis w zakładce sałatki i surówki... Szarlotka

pichciszto
Pieczona pierś z indyka 270

większa pierś tym trzeba oczywiście piec ją dłużej. Moja miała ok 800 - 900 g. 4. Podawać grubsze plastry jako kotleciki, najlepiej z ziemniakami z koperkiem i gotowaną marchewką z masłem. A cieńsze plasterki mogą spokojnie robić za wędlinę na kanapce. Mega pyszny, przyjemny domowy obiad... aż zgłodniałam!       Umyć pierś z indyka i obwiązać dratwą, tak aby trzymała

Matka Żywicielka
Aromatyczny krem z dyni na słodko 173

jaglanej, ugotowanej wg przepisu na opakowaniu jedna marchewka, starta na drobnych oczkach litr tłustego mleka 3 łyżki miodu pół łyżeczki cynamonu szczypta gałki muszkatołowej szczypta kardamonu Przygotowanie: Dynię i marchewkę gotowałam do miękkości na mleku (około 15-20 minut). Dodałam ugotowaną kaszę jaglaną i przyprawy, gotowałam jeszcze przez chwilę. Całość wystudziłam i zblendowałam na gładki krem. Gotową zupę dosłodziłam miodem

Kulinarny Pamiętnik