Łopatka pieczona w kapuście

Łopatka pieczona w kapuście

Łopatka pieczona w kapuście

Przepis na smaczny obiad – wieprzowina zapiekanka z kapustą kiszoną i ziemniakami. Składniki: 4 plastry łopatki wieprzowej (albo karkówki czy szynki) 500 g kapusty kiszonek 2 średnie marchewki 7-8 średnich ziemniaków łyżka majeranku 100 g koncentratu pomidorowego pieprz, sól, papryka ostra olej do smażenia Przygotowanie Łopatkę oprószamy solą i pieprzem i podsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron. Kapustę kiszoną płuczemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy sól i startą na tarce marchewkę. Gotujemy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.