gotowana marchewka - 3904 przepisów (strona:27/261)

Nieco inna pomidorowa 149

pływających warzyw i dla wypełnienia komosa ryżowa. Doskonała, pożywna zupa. Zupa pomidorowo-paprykowa z komosą ryżową składniki: 4 czerwone papryki 2 kartoniki pomidorów krojonych  1 ząbek czosnku 3 marchewki 2 pietruszki 4-6 łyżek komosy ryżowej (przed ugotowaniem) bulion warzywny/woda około 1 litr 2 łyżki śmietany kremówki chilli w proszku sól, pieprz natka pietruszki wykonanie: Paprykę myjemy i dokładnie(...)minut. Dzięki temu skórka z papryki lepiej odejdzie. W mojej kuchni nie używam kostek rosołowych itp dlatego dla lepszego smaku proponuję bulion warzywny. W nim będzie się gotować pokrojona w kostkę marchewka i pietruszka. Gdyby zalać je samą wodą wywar będzie jak dla mnie zbyt jałowy. Można jednak w trakcie przygotowanie zupy umieścić w garnku warzywa na bulion, a potem

Przysmaki Karolki
Pyszna zupa pomidorowa z makaronem 198

być również porcja rosołowa z kurczaka) umieszczamy w garnku, zalewamy zimną wodą. Dodajemy ziarna pieprzu, ziele angielskie i liście laurowe. Zagotowujemy, wybieramy „szumowiny” i gotujemy na wolnym ogniu przez około 25 min. Następnie dodajemy 2 marchewki, por i pietruszkę (obrane, w całości). Cebulę obieramy, przekrawamy na pól i opalamy nad palnikiem lub na suchej patelni, dodajemy do wywaru. Gotujemy(...)godz. Następnie rosół przecedzamy. Surową marchewkę ścieramy na tarce i podsmażamy na maśle. Dodajemy do rosołu. Można również dodać marchewki z rosołu, pokrojone w kostkę i mięso obrane ze skór i kości. Dodajemy zmiksowane pomidory i koncentrat pomidorowy. Gotujemy kilka minut, przyprawiamy do smaku. Wyłączamy palnik, dodajemy śmietanę wymieszaną wcześniej z 3 łyżkami zupy i mieszamy. Zupę podajemy z ugotowanym

e-PrzepisyKulinarne
Serca w sosie i kasza gryczana z ogórkami kiszonymi 172

łyżeczka oregano listek laurowy ziele angielskie na kaszę; 2 szkl kaszy gryczanej 1 l wywaru z gotowania serc 1 łyżka suszonych kiszonych ogórków sól Serca wymoczyć i oczyścić, Zagotować w garnku ok 2 l wody, do wrzątku włożyć serca i obraną marchewkę, oraz cebulę, przyprawić listkiem laurowym, zielem angielskim i ugotować serca do miękkości. Wyjąć ugotowane mięso, przestudzić(...)pokroić na plasterki niezbyt drobne. W głębokiej patelni rozgrzać 2 łyżki tłuszczu, przesmażyć lekko mięso , dodać czosnek , podlać ok 3/4 szl wywaru z gotowania i dodać przyprawy, poddusić sos ok 20 min, Na koniec dodać pokrojoną marchewkę która ugotowała się z sercami i śmietaną wymieszaną z mąką i zagęścić sos. Litr wywaru z serc zagotować, dodać suszone ogórki kiszone

Gotowanie jest łatwe
Zupa gulaszowa węgierska 218

wyciskacz do czosnku Rozgrzewamy patelnię, dodajemy smalec i szklimy cebulkę. Do cebulki dodajemy mięso, czosnek, paprykę w proszku i smażymy około 5 minut Dodajemy pomidory , chwilę gotujemy Dolewamy bulion, liście laurowę, paprykę, marchewkę i 2 łyżki pastry paprykowej (można mniej, można więcej - kwestia jak ostro lubicie) Gotujemy na wolnym ogniu aż mięsko zmięknie.  20 minut przed końcem dorzucamy ziemniaki

Snejkusiowe Przepisy
Łosoś w sosie porowo-czosnkowym 169

musztardyWYKONANIEGotujemy na parze. Do naczynia wkładamy łososia przyprawionego solą i pieprzem. Brokuł rozdzielamy na różyczki i wkładamy na rybę. Do tego por pokrojony w talarki, marchewka w paski lub talarki. Wszystko nakrywamy i gotujemy ok 20 min. Sos przyrządzamy z wyciśniętego soku z cytryny, jogurtu , musztardy. oraz z pora , który gotował się w garnku. Pora blendujemy. wszystko mieszamy. Można lekko

W kuchennym oknie Ewy
Ramen wegetariański 137

pieczonych warzyw https://mojtalerz.blogspot.com/2019/01/roso-z-pieczonych-warzyw.html 2. Do małego garnka przecedzamy rosół. Odkładamy jedną małą marchewkę. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Marchewkę i cebulę miksujemy blenderem. Dodajemy do przecedzonego rosołu. 3. Gotujemy jajko na twardo. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni. 4. Do rosołu z zmiksowaną marchewką i cebulą dodajemy makaron, sos sojowy, lubczyk, świeżo starty

NA MOIM TALERZU
Zupa jarzynowa z jajkiem 186

ziemniaków, 2 łyżki śmietany 18%, 4 łyżki śmietany 30%, 2 jajka, natka pietruszki, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE : 1. Skrzydełka przekładam do garnka. Wlewam 2 litry wody. Gotuję 45 minut na małym ogniu. 2. Marchewkę, pietruszkę oraz ziemniaki obieram i kroję w kostkę. Pora kroję w plasterki. Fasolkę kroję na mniejsze kawałki. Marchewkę, pietruszkę, ziemniaki, pora, fasolkę oraz groszek dodaję do wywaru

Tradycyjna kuchnia Kasi
Poulet DG 131

Niemcom. Nazbierałem pełno leśnego kurczaka, dlatego musiałem zrobić coś kurczakowego. Składniki: - grzyb leśny kurczak - żółciak siarkowy - marchewki - koncentrat pomidorowy - groszek konserwowy Wykonanie: Żółciaka kroimy w kostkę, gotujemy 15 min i podsmażamy. Dodajemy marchewki, zalewamy trochę wodą i dusimy. Dodajemy groszek i koncentrat, ewentualnie trochę wody i jeszcze chwilę dusimy

Kryzysowa Książka Kucharska
Marchewkowa tarta tatin 186

oleju smażyć cebulę do momentu aż będzie miękka, następnie przełożyć ja do miski i wymieszać z pomidorami. Na tej samej patelni rozgrzać masło i cukier, dodać marchewkę i 100 ml wody i gotować na małym ogniu przez 15 minut, do momentu aż woda odparuje a marchewka będzie miękka. Marchewkę równomiernie rozłożyć na patelni, następnie rozłożyć pomidory z cebulą a następnie

Mama Gotuje
Szynka w galarecie 325

składników. Polecam również: Kurczak w galarecie z papryką (galat) Kurczak w galarecie (galat) Kurczak w galarecie (galat) Jak przygotować Szynkę w galarecie? Składniki: 7 dużych plastrów szynki gotowanej mieszanka warzywna:ugotowana marchewka, groszek, kukurydza, natka pietruszki, 1 kostka bulionu warzywnego Winiary 4-5 łyżeczek żelatyny (na 1/2 litra bulionu) 6 plastrów szynki kroimy na pół, każdą połówkę wkładamy do silikonowej(...)drugi, środek zostawiamy pusty. Pozostały plaster szynki kroimy w drobną kostkę. Na dno kładziemy natkę pietruszki. Szynkę i warzywa naprzemiennie wkładamy do foremek. Przygotowujemy bulion warzywny z kostki, lub gotujemy wywar na wywarze warzywnym potrzebujemy 1/2 litra płynu. Żelatynę zalewamy kilkoma łyżkami zimnej wody a następnie rozpuszczamy we wrzącym bulionie. Ostrożnie bulionem zalewamy zawartość silikonowych foremek..Odstawiamy do lodówki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa ogórkowa na skwarkach 239

wody;200 g kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18%;Sól;Pieprz;Pęczek koperku.Sposób przygotowania:Marchewkę, piertuszkę, seler i por umyć i osuszyć. Marchewkę, pietruszkę i seler obrać. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pietruszkę pokroić w słupki.Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć i pokroić w kostkę.Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na złocisty kolor na suchej(...)zetrzeć razem ze skórką na tarce o grubych oczkach.Ząbki czosnku obrać i zmiażdżyć ręką lub deską do krojenia.Koperek drobno posiekać.Do granka, w którym będzie gotowana zupa, wrzucić pokrojone ziemniaki, stratą marchewkę, obraną pietruszkę i seler, por, ziarna ziela angielskiego, liście laurowe, łyżkę przyprawy do zupy, podsmażony boczek i zalać 2,5 litrami zimnej wody.Całość gotować na średnim

Gospodyni Miejska
Zupa zacierkowa 176

umyć i osuszyć. Marchewkę, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić w krążki.Do garnka, w którym będzie gotowana zupa, wrzucić pokrojone ziemniaki, startą marchewkę, pietruszkę i seler oraz pokrojony por. Dodać vegetę/ziarenka smaku/kostki rosołowe, liść laurowy, zalać 2,5 litrami zimnej wody i gotować na średnim ogniu, aż ziemniaki będą miękkie

Gospodyni Miejska
Młoda kapusta 114

jeden z moich ulubionych przepisów na młodą kapustę. Obowiązkowo z dużą ilością koperku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Młoda kapusta Składniki 1 spora główka młodej kapusty lub 2 małe 2 marchewki 1 cebula cukrowa 1 pęczek kopru 20 dag chudego mięsa np. łopatki 3 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe sól 6 łyżek oleju rzepakowego 1 łyżeczka mąki pszennej Instrukcje Mięso(...)się zrumieni. Odstawiamy. Kapustę drobno szatkujemy wrzucamy do garnka i zalewamy wodą, gotujemy 5 minut i odlewamy całą wodę. (Jeśli mamy kapustę z pewnego źródła pomijamy ten etap i zalewamy kapustę 1 l wody). Ponownie zalewamy kapustę tym razem gorącą wodą około 1 l. Dodajemy pokrojoną marchewkę w kostkę lub talarki, ziele, liść laurowy i zawartość patelni. Całość dusimy

To co lubię - gotuję i polecam
Przepis na ogórki faszerowane 177

sałatki dla 3-4 osób: 1-2 ogórki, długi, wężowy, rzodkiewka i szczypiorek do dekoracji Sałatka: 3-4 ugotowane młode ziemniaki 2 jajka na twardo 1-2 ugotowana młoda marchewka 1 mini pomarańczowa papryczka 4-5 rzodkiewki 1-2 ogórek małosolny 1-2 łyżki majonezu lub dla tych co na diecie łyżka mieszanki jogurtu z majonezem sól i pieprz(...)miejscach gdzie są gniazdka nasienne, ale nie do końca i lekko solimy. Ogórki ustawiamy na sicie, tak by odsączył się z nich sok. W między czasie kroimy gotowane młode ziemniaki i marchewkę w kosteczkę, a 2 jajka na twardo możemy pokroić rozdrabniaczem do jajek. Mieszamy w misce, dodajemy papryczkę pokrojoną w drobną kostkę, rzodkiewkę i posiekany szczypiorek. Ogórka małosolnego kroimy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię