gotowana marchewka - 3904 przepisów (strona:20/261)

Gulasz z łopatki i fasoli w sosie pomidorowym 231

Sycący gulasz z łopatki wieprzowej w pomidorowym sosie z fasolą Piękny Jaś, boczkiem i marchewką. Gulasz najsmaczniejszy jest na drugi dzień, jak wszystkie składniki się przegryzą. Pasuje do ziemniaków, kaszy lub z pieczywem.Składniki:1 kg łopatki wieprzowej1/2 kg fasoli Piękny Jaś500 g passaty pomidorowej1 duża marchewka130 g wędzonego boczku1 i 1/2 szklanki bulionu3 łyżki koncentratu pomidorowego1 duża cebula4 ząbki(...)bulionem, dodać ziele angielskie, passatę pomidorową, koncentrat pomidorowy, wino i sól. Wymieszać. Gotować pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Następnie dodać obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę i fasolę z wodą z gotowania. Wszystko wymieszać i gotować na małym ogniu przez około 20 minut, aż marchewka zmięknie i wszystkie smaki się połączą. Na koniec dodać do gulaszu posiekaną natkę pietruszki

Oryginalny smak
Żurek z klopsikami z białej kiełbasy 354

kiełbasy białe surowe (domowej roboty) lub ze sklepu - 1 łyżka kaszki manny - 1 jajko Przygotowanie: Parzony boczek kroimy w kostkę, przekładamy go do garnka . Zalewamy wrzącą wodą i gotujemy z włoszczyzną (marchewka, kawałek selera i pietruszka), z zielem angielskim i listkami laurowymi ok. 20 min. Z kiełbasy ściągamy osłonkę i przekładamy masę mięsną do miski, dodajemy jajko i kaszkę manną

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Włoska lasagne z mięsem mielonym 61

bolognese z mięsem mielonym po bolońsku. Włoska lasagne zapieczona w jednoporcjowych naczyniach żaroodpornych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: MIĘSO MIELONE Z SOSEM BOLOŃSKIM 1 cebula 1 mała marchewka 50 g boczku parzonego lub gotowanego 400 g mięsa mielonego wieprzowo – wołowego 100 ml białego wina lub szampana 1 puszka pomidorów sól i grubo mielony czarny pieprz SOS BESZAMELOWY 40 g masła(...)PT30M","cookTime":"PT40M","totalTime":"PT1H10M","recipeCategory":["Makaron"],"recipeCuisine":["W\u0142oska"],"recipeYield":["4","4 porcje"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":"140 cal"},"recipeIngredient":["1 cebula","1 ma\u0142a marchewka","50 g boczku parzonego lub gotowanego","400 g mi\u0119sa mielonego wieprzowo - wo\u0142owego","100 ml bia\u0142ego wina lub szampana","1 puszka pomidor\u00f3w","s\u00f3l i grubo mielony czarny pieprz

ProstePesto.pl
Roladki schabowe duszone w sosie cebulowym z kaszą jęczmienną 217

topionego śmietankowego 4 łyżeczki musztardy francuskiej jarzynka do smaku sól pieprz do smaku olej do obsmażenia mąka do obtoczenia i zagęszczenia sosu Dodatek: kasza jęczmienna z suszonymi pomidorami marchewką i soczewicą gotowana na sypko  SYS   Sposób przygotowania Schab płuczemy pod bieżąca wodą osuszamy ręcznikiem papierowym,kroimy na 4 równe plastry, rozbijamy przez woreczek foliowy tłuczkiem do mięsa,oprószamy

Wanilia i Kardamon
Curry z kalafiorem 154

pokrój w talarki, cebulę w kostkę. Podsmaż chwilę na niewielkiej ilości oleju, a następnie dodaj pastę curry i wymieszaj. Dodaj mleko, cieciorkę, pomidory, liście kaffiru i gotuj całość pod przykryciem do momentu, aż marchewka będzie lekko miękka. Kalafiora podziel na małe różyczki. Dodaj do garnka i gotuj do miękkości. Na ostatnie 2-3 minuty dodaj fasolkę szparagową. Uważaj, żeby warzywa

wiecejwarzyw.pl
falki wołowo - drobiowe 127

podszykowane flaki w worku i działam. Na początku gotuję rosół z mięsa drobiowego i warzyw. Nie robię go identycznie jak na niedzielę, ponieważ też sobie drogę skracam. Robię bazę do dania, ale z uczuciem :) To teraz uczucia przełożę na składniki może :) * 90 dkg podgotowanych flaków wołowych * 3 ćwiartki z kurczaka * 2 marchewki * 1 pietruszka * majeranek * sól, pieprz, przyprawa(...)flaków * 3 liście laurowe * 5 ziaren ziela angielskiego * 1/4 kostki masła * 1.5 łyżki mąki pszennej Falki wcześniej dwa razy krótko obgotowuję. Dodaję je do rosołu ugotowanego z podudzi, marchewki i pietruszki. Gotuję ok. 15 minut. Ugotowane mięso z kurczaka, marchew i pietruszkę kroję w kostkę i łączę z flaczkami gotowanymi w rosole. Dodaję liść i ziele angielskie. Po czasie, kiedy

Pieprzyć z Fantazją
Kopytka z marchewką 175

chodzi tu o frytki – „Tato, przecież ziemniaki to warzywa!” Nauczyły się już jeść surówki i gotowane warzywa, no może z wyjątkiem brukselki (nawet pulpeciki nie pomogły). Często do gotowania ziemniaków dodaję marchewkę i robię z tego puree. Dzisiaj do obiadu postanowiłem zrobić kopytka z marchewką. Wyszły bardzo dobre. Czytaj dalej

Gotuj z Misiem
PULPETY Z KURCZAKA W SOSIE KOPERKOWYM 163

płaskie łyżki mąki  3 - 4 łyżki siekanego koperku 2 łyżki ukwaszonej śmietany sól do smaku Wykonanie :  W garnku zagotowujemy wodę z liściem laurowym, zielem angielskim, solą, marchewką i pietruszką. Gotujemy bazę na sos ok. 20 minut.  W tym czasie robimy pulpety.  Do mielonego  mięsa dajemy wcześniej namoczoną i dokładnie odciśniętą z wody bułkę, drobno posiekaną(...)kulki i wkładamy na gotujący się bulion. Gotujemy na małym ogniu ok. 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy pulpety i warzywka z bulionu. Rozrabiamy mąkę odrobiną zimnej wody i zaciągamy nasz sos. Następnie dodajemy ukwaszoną śmietankę (wcześniej zahartowaną) i posiekany koperek. Na koniec przekładamy pulpety do sosu. Ja z reguły kroję ugotowaną marchewkę i pietruszkę w drobną kostkę i również

Walijskie Pichcenie
Zupa brukselkowa 137

pietruszki - 1 cebula  - 200 g boczku wędzonego  - 2 l bulionu - śmietana 18% - grzanki  - sól - pieprz Przygotowanie: Boczek kroimy w kostkę, zalewamy bulionem i gotujemy. W międzyczasie obieramy pietruszkę, marchewkę i cebule. Kroimy na większe kawałki aby łatwiej nam się wyławiało. Dodajemy do boczku i gotujemy około 10 minut. Po tym czasie dodajemy brukselkę i gotujemy jeszcze

Kulinarne życie
Smakowita buraczkowa z podsmażanymi ziemniaczkami 88

Składniki, 4 litry zupy: Bulion: 200 g żeberek 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 marchewka 0,5 korzenia selera 1 pietruszka (korzeń + liście) 2 listki laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 4 ziarenka pieprzu 4 suszone grzybki Zupa: 0,5 kg czerwonych buraków 2 ząbki czosnku 1 cebula pieprz i sól do smaku natka pietruszki Przygotowanie: Wszystkie składniki(...)podsmażyć na patalni.  Po 1,5 godziny odcedzić bulion od składników. Odłożyć do miseczki grzybki i marchewkę.  Do bulionu wrzucić pokrojone buraczki i gotować przez 40 minut.  Grzybki posiekać, marchewkę pociąć w talarki, natkę pietruszki posiekać i wszystko razem z podsmażoną cebulą i czosnkiem dodać do bulionu. Doprawić solą i pieprzem.  Podawać ze świeżo podsmażonymi

cooklife
Roladki z kurkami, serem i pietruszką 189

szklanka żółtego sera Sól Pieprz 1 jajko Bułka tarta do panierowania Oliwa z oliwek Dodatkowo: 1,5 szklanki wody 100 g ryżu 5 łyżek mrożonego groszku 1 łyżka suszonej marchewki Sól Filety z piersi kurczaka kroimy na płaty (jak na schabowe). Każdy płat rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Kurki oczyszczamy i myjemy. Cebulę kroimy w kosteczkę, szklimy(...)Każdą panierujemy w przyprawionym solą i pieprzem rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano z każdej strony. W garnku gotujemy wodę. Wsypujemy ryż, mrożony groszek i marchewkę. Solimy. Zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez 15 minut

VioletoweKucharzenie
Penne w sosie szpinakowym 120

naszego maluszka jest, by karmić go piersią, bo mleko mamy jest najlepsze:)  A  co za tym idzie... oczywiście dieta mamy... wszędzie tylko słyszę, że powinnam jeść gotowanego kurczaka i marchewkę, ale ile można? Czemu nikt nie mówi o szpinaku? Postaram się każdej świeżo upieczonej mamie urozmaicić menu i zaproponuję Wam kilka przepisów, oczywiście z ograniczoną ilością przypraw :) Składniki

Aga w kuchni
Pierogi z mięsem wołowym 130

cebule olej do podsmażenia cebuli sól do smaku pieprz mielony (dość dużo) około 14 łyżek bulionu wołowego Okrasa: o lej 1 duża cebula sól do smaku Dodatki do gotowania mięsa: 1 marchewka 1 pietruszka niewielki seler niewielki por 2 liście laurowe 10 ziaren ziela angielskiego około 1 płaskiej łyżeczki soli pieprz mielony Wykonanie: Przygotowanie mięsa: Mięso dokładnie płuczemy, zalewamy zimną

Smak mojego domu
Pasztet małego Henia 106

sztywno 4 cebule 20 dag wątróbki drobiowej 2 duże bułki pszenne mleko do zamoczenia bułek sól i pieprz do smaku gałka muszkatołowa do smaku czosnek lubczyk- maggi marchewka ,pietruszka do mięsa gotowania tu jeszcze surowy Wykonanie Karkówkę i kurczaka ugotować z marchewką i pietruszka w małej ilości wody . Cebule pociąć w piórka i podsmażyć na złoty kolor,dodać wątróbkę

mojej kuchni