gotowana marchewka - 3904 przepisów (strona:16/261)

Zupa koperkowa z mięsnymi kuleczkami 143

mieszamy z namoczona w wodzie bułką i jajkiem. Przyprawiamy solą i pieprzem.   Formujemy małe kotleciki. Następnie gotujemy je przez 10 min w gorącej wodzie. W drugim garnku gotujemy bulion z marchewką, pietruszką i selerem. Dodajemy również liść laurowy i ziele angielskie. Do bulionu przekładamy mięsne kuleczki. Doprawiamy wegetą. Gotujemy aż warzywa i kuleczki będą miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy

Passion of Cooking
Gołąbki na parze z sosem pomidorowym 157

różni się za dużo od tego co znamy, jednak zamiast gotować je w garnku to przygotowujemy na parze. Wychodzą pyszne, lekkie gołąbki o unikalnym fantastycznym smaku. Naprawdę polecamy wypróbować. Ilość porcji: 8 Czas przygotowania: 70 minut Składniki: Główka kapusty włoskiej 500g mięsa mielonego ½ szklanki ryżu 1 cebula 1 marchewka 3 ząbki czosnku Nieco masła Sól, pieprz Sos pomidorowy przygotowany według(...)około 3 minuty. Po tym czasie wyjmujemy i zostawiamy do wyschnięcia. Ryż umieszczamy we wrzącej wodzie, gotując połowę czasu podanego na opakowaniu (jeśli podane jest 15 minut to gotujemy około 8). Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Cebulę obieramy i drobno kroimy, podobnie robimy z czosnkiem. Smażymy na maśle do uzyskania złotego koloru. W misce mieszamy ryż

Kolizje Smaków
Krupnik na wędzonce 197

życzę smacznego!Składniki:400 g wędzonego boczku;2 średnie marchewki;1 pietruszka;1/4 selera;Biała część pora;1 liść laurowy;3 ziarna ziela angielskiego;2/3 szklanki kaszy jęczmiennej;4 średnie ziemniaki;1/2 natki pietruszki;Sól;Pieprz;2 litry zimnej wody. Sposób przygotowania:Do garnka, w którym będzie gotowana zupa, włożyć boczek, zalać 2 litrami zimnej wody i gotować przez(...)przestygnięcia.Por, marchewkę, selera i piertuszkę umyć i osuszyć. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Seler i pietruszkę obrać.Do granka z wodą po gotowaniu boczku dodać startą marchewkę, por, seler, pietruszkę, liść laurowy i ziele angielskie. Doprowadzić do wrzenia.Kaszę jęczmienną opłukać pod bieżącą, zimną wodą. Dodać do wrzącego bulionu i chwilę razem pogotować (około

Gospodyni Miejska
Tradycyjna sałatka jarzynowa 132

średnich ziemniaków  * 3 marchewki * 2 cebule * 4 kiszone ogórki * 4 jajka * puszka groszku konserwowego * pół słoiczka majonezu * 2 łyżeczki musztardy sarepskiej * sól , pieprz   Przygotowanie : Ziemniaki , marchewkę oraz jajka gotuję. Odstawiam do wystygnięcia. Kroję w kostkę cebulę i ogórki kiszone. Zimne ziemniaki , marchewkę oraz ugotowane na twardo jajka kroje w kostkę. Łączę wszystkie składniki z odsączonym groszkiem konserwowym, dodaję

Magiczne Życie Marty
Wołowina z marchewką i groszkiem 156

było miękkie, musi się dość długo gotować. Samo przygotowanie dania nie jest jednak zbyt skomplikowane, a w czasie duszenia trzeba je tylko od czasu do czasu zamieszać.  Składniki : 500g wołowiny (lub jagnięciny)  2-3 cebule 2 ząbki czosnku 4-5 ziarenek ziela angielskiego 5-7 ziarenek czarnego pieprzu 4 marchewki 1,5 szklanki mrożonego groszku puszka krojonych pomidorów(...)plasterki, pomidory z puszki i przecier pomidorowy, doprawić solą, dokładnie wymieszać i dusić przez kolejne 30-45 minut lub do czasu aż mięso i marchewka będą miękkie, zamieszać od czasu do czasu. Pod koniec gotowania dodać groszek, delikatnie wymieszać i gotować jeszcze przez kilka minut z uchyloną pokrywką, aby sos zgęstniał. Podawać przybrane natką pietruszki z ryżem lub chlebkiem. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Marchewka w cieście z kaszą bulgur. 139

duże jaja 1 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 kostki bulionowej warzywnej 1/2 limonki oliwa z oliwek sos sojowy oregano, pieprz cayenne, ostra papryka, pieprz czarny Marchewki obieramy i kroimy na połówki, po czym wrzucamy do wrzącej wody, aby podgotowały się na krucho. W tym czasie przygotowujemy ciasto z 3 jaj, mąki ziemniaczanej, mąki pszennej i przypraw. Miksujemy(...)małym ogniu, aby doszła do miękkości. Teraz czas na marchewki. Kiedy ugotują się na krucho wylewamy je na sito i dobrze przelewamy zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania. Następnie kroimy połówki marchewek wzdłuż na ćwiartki i maczając każdą marchewkę w cieście smażymy na dość głębokim oleju. Polecamy ryżowy, bo ma wysoką temperaturę dymienia i nie zmienia smaku potrawy. Każdą marchewkę

vegetanie
PAPRYKARZ Z BIAŁĄ KASZĄ GRYCZANĄ 194

palona i smakuje mi bardziej. W paprykarzu sprawdziła się rewelacyjnie! Składniki: 2 makrele wędzone 2 cebule 2 marchewki 1 pietruszka 1 szkl. kaszy białej gryczanej sól pieprz słodka i ostra papryka cukier ketchup (do smaku) 200g koncentratu pomidorowego olej Wykonanie: Kaszę gotujemy na małym ogniu(...)szklankach wody, do momentu, aż wchłonie nam płyn.  Makrelę obieramy z ości . Cebule  kroimy w kostkę, podsmażamy na złoty kolor na oleju ze szczyptą cukru. Marchewkę i pietruszkę gotujemy w lekko osolonej wodzie. Tym razem wszystkie składniki:kaszę, warzywa, makrelę zmieliłam w maszynce do mielenia mięsa. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, ketchup, ryż, sól, pieprz, obie papryki, przekładamy

Walijskie Pichcenie
Zdrowe gofry z marchewką i płatkami owsianymi 170

owsiane na bardzo drobną mączkę (jeżeli będzie za mało zblendowana gofry będą się rozpadać) Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Etap II - mieszanie Mleko podgrzej (ale nie gotuj) dodaj startą marchewkę oraz olej kokosowy. Dodaj mąkę pszenną, zblednowane płatki oraz proszek do pieczenia. Etap III - Pieczenie Gofrownicę posmaruj z umiarem olejem kokosowym. Na rozgrzaną gofrownicę rozlej po równo ciasto

Wylizany Rondel
Zupa pomidorowa z mielonym i pieczarkami 152

oregano ,imbir. Pomidory sparzamy ,obieramy ,kroimy na kawałki i razem z pokrojoną w kostkę marchewką i porem pokrojonym w talarki podsmażamy na łyżce masła. Całość dodajemy do zupy ,gotujemy do miękkości marchewki. Pieczarki kroimy na plasterki ,podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu ,dodajemy do zupy. Mięso podsmażamy na suchej patelni ,pod kozieniec dodajemy posiekany czosnek ,lekko dusimy i dodajemy do całości

R'n'G Kitchen
Sałatka jarzynowa z marynowaną dynią 200

cebula 3 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu (np. typu greckiego) 1 łyżka oliwy 2 łyżeczki musztardy dijon sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE sałatki: Ziemniaki i marchewkę wstawiamy do gotowania w osolonej wodzie. Ugotowane odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia. Groszek i fasolkę gotujemy z odrobiną cukru. Pamiętajmy aby nie przegotować warzyw, powinny być aldente. Ziemniaki i marchewkę obieramy, kroimy

kulinarnyJa
Hau'asujemy - Wątróbkowy przysmak dla pupila. 158

lubi tego, nie! Przysmak dla psa. 0,5 kg wątróbki drobiowej; 3 duże marchewki; 2 jaja; ok. 100 g zarodków pszennych; 4 - 5 łyżek mielonego lnu. Wątróbkę gotujemy razem z marchewką. Studzimy. Mielimy w maszynce do mielenia. Dodajemy jajka i siemię lniane. Mieszamy. Dodajemy kilka łyżek zarodków pszennych. I zagniatamy. Tak aby powstałe ciasto miało konsystencję dość zwartą i odchodzącą

Miksturownik
Botwinka 74

śmietana Botwinka – przepis Do garnka wkładamy wołowinę, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i gotujemy ok 1,5 godziny bulion. Następnie dodajemy do zupy pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę i ziemniaki. Gotujemy 10 minut, a następnie dodajemy pokrojone w kostkę buraczki i drobno pokrojone liście botwinki. Gotujemy jeszcze 20 minut, dodając w międzyczasie odrobinę soku z cytryny i doprawiając solą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Babka warzywna 336

wersji szczególnie wyglądają zachęcająco... Składniki: 1 kalafior 1 róża brokułów 3 marchewki 3 łyżki żelatyny 3/4 l bulionu sól, świeżo zmielony pieprz do smaku natka pietruszki Wykonanie: Marchewkę myjemy oraz gotujemy. Kalafior i brokuł gotujemy osobno w osolonym wrzątku. Żelatynę rozpuszczamy w gorącym bulionie odstawiamy do wystudzenia. Na dno formy wkładamy pokrojoną w plastry marchewkę na nie różyczki brokuła oraz

kgwjanczewo
Zupa Gulaszowa 177

łopatki wieprzowej. Wymyśliłam, że dziś zrobię zupę gulaszową. Długo się gotuje, ale co tam,jest niedziela, mam czas i co? I mam obiad na dwa, trzy dni z głowy ;) Składniki: 1 kg wieprzowiny 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 200 g pieczarek 4 średnie cebule 3 średnie ziemniaki 1 marchewka 1 pietruszka ćwiartka selera 1/2 szklanki oleju 3 łyżki koncentratu(...)oczyścić i pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju i wraz z mięsem przełożyć do dużego garnka. Zalać wodą (3 litry) i wstawić do gotowania. Paprykę, ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i seler pokroić w kostkę, pieczarki w plasterki. Do zupy dodać 4 ziarenka ziela angielskiego, liście laurowe, kostkę warzywną, marchewkę, pietruszkę i seler. Po 45 minutach dorzucić

Blondynka Gotuje
Pikantna zupa marchewkowa z czerwoną soczewicą 99

praskę czosnek. Dodać przyprawę curry i gałkę muszkatołową i smażyć przez około 10 minut, aż do czasu aż cenula zmięknie. Dodać pokrojoną z grubsza marchewkę, chwilę przesmażyć aż pokryje się przyprawami, następnie dodać bulion i gotować pod przykryciem na niewielkim ogniu przez 20 minut lub aż marchewka będzie miękka. Zupę lekko przestudzić i dokładnie zmiksować. Postawić z powrotem na gazie

Codzienne Gotowanie