dodajemy listek laurowy, ziele angielskie, doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy na małym ogniu przez 1,5 godziny. Po tym czasie dodajemy wszystkie warzywa i gotujemy jeszcze 30-45 minut, aż mięso będzie miękkie. Ugotowane golonki wyjąć, olej wymieszać z majerankiem oraz papryką, natrzeć mięso. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, piec 20-25 minut w temperaturze 200°C, aż ładnie się zrumieni
magiczna kuchnia Kasisztuk suszonych pomidorów (suchych, nie w oleju) 2 cebule 3 ząbki czosnku 2 kajzerki sól pieprz 2 liście laurowe Do większego garnka nalewam wodę, daję golonki, marchewkę, pietruszkę, selera, liście laurowe i gotuję. Jak mięso i warzywa będą miękkie, wyjmuję z rosołu, studzę. Mięso obieram. W międzyczasie smażę na maśle klarowanym wątróbkę i cebulę. W szklance bulionu mączę
kruche babeczkiGolonki zalać wodą, dodać obraną marchewkę, pietruszkę, seler i cebulę. Do wody wrzucić liście laurowe, ziele angielskie i ziarna pieprzu. • Gotować ok. 1,5 godziny na wolnym ogniu. Po ugotowaniu wyjąć golonki z wywaru. • Wymieszać wszystkie składniki marynaty z czoskiem i pokrojoną w piórka cebulą. • Golonki zalać marynatą i odstawić
To co kochamschować do lodówki najlepiej na całą noc golonki włożyć z marynatą do szybkowara, wlać wodę z przyprawą w płynie, zamknąć, po zasyczeniu pary gotować z 45 minut na mniejszym ogniu szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie, golonki można podać z ziemniakami na obiad lub do pieczywa do kolacji.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięszybkowara włożyc pociętą kiszoną kapustę, posypać cukrem, dodać ziele, liście laurowe, kminek, pokrojoną papryczkę ostrą razem z pestkami na kapuście położyć zrumienione golonki indycze, wlać tłuszcz z patelni, wlac wodę zamknąć szybkowar, od chwili zagotowania - gotować na minimalnym ogniu z 45 minut, po ugotowaniu zostawić na 10 minut i spuścić ciśnienie golonki są bardzo kruche, soczyste a kapusta pełna smaków
W Mojej Kuchni LubięPrzepis jest niezwykle prosty, ale przy tym bardzo smaczny. Golonka świetnie smakuje bezpośrednio po upieczeniu (wytwarza się fajny sosik), jak też na drugi dzień - z ulubionym
Di gotujegolonki z marchwią, dodać pokruszoną suszoną lub świeżą papryczkę chilli, wlać przyprawę w płynie, wodę i zamknąć szybkowar - od chwili zasyczenia pary gotować na małym ogniu 35 minut, szybkowar otworzyć jak ciśnienie samo opadnie golonki są miękkie i smakują z kapustą i marchwią, można je podać do pieczywa, ziemniaków.................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięGolonka w kapuście to moja kolejna propozycja do trwającej akcji Gotujemy po polsku! pod patronatem serwisu zPierwszegoTloczenia.pl . Jest syta, aromatyczna. To kultowe danie kuchni polskiej. Tłusto ale nie umiem się jej oprzeć i czasami pojawia się na moim stole. Koniecznie podana z kuflem zimnego piwa! Golonka w kapuście golonka kapusta kiszona włoszczyzna 3 liście laurowe ziele angielskie pieprz w ziarnach
Pieguskowa Kuchniapołówki. Golonkę ponacinać bardzo ostrym nożem, a następnie posypać i natrzeć przyprawami. Włożyć golonkę do garnka i obłożyć warzywami. Do garnka wlać piwo. Golonka powinna być zanurzona przynajmniej do 3/4. Dodać łyżkę miodu. Całość gotować na małym ogniu ok. godziny do półtorej od zawrzenia piwa. Mięso można wyjąć z garnka, gdy skóra będzie odchodzić od mięsa, a samo mięso
Weekendy w domu i ogrodziemarynatą, na golonkach ułożyć obrane i przekrojone marchewki, dodać liść laurowy i ziele angielskie, wlać wodę szybkowar zamknąć i od chwili zasyczenia pary gotować z 90 minut na małym ogniu, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie golonki są kruche, soczyste i z marchewką smakują wyśmienicie................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięmisce. Trzeciego dnia golonki przekładamy do dużego garnka, zalewamy wodą, wrzucamy kilka listków laurowych i kilka kulek ziela angielskiego i pieprzu czarnego. Gotujemy na wolnym ogniu przez 2 godziny. Woda musi lekko pyrkać. Po tym czasie golonki przekładamy do brytfanny lub innego naczynia do pieczenia, posypujemy ostrą mieloną papryką i podlewamy połową butelki piwa. Pieczemy godzinę w 170 stopniach
Marder&Marder Manufacturełyżka słodkiej papryki łyżka majeranku łyżeczka pieprzu ziołowego łyżeczka suszonego czosnku łyżeczka mielonego kminku sól i pieprz do smaku łyżka tłuszczu Kapustę odrobinę kroimy, gotujemy około 20 minut z solą i liściem laurowym, odcedzamy. Czyste golonki osuszamy papierowym ręcznikiem i obficie posypujemy papryką. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz,( ja miałam gęsi smalec) obsmażamy golonki z każdej stron. Wykładamy na talerz
Dieta moja pasjaWitam serdecznie Propozycja na pyszne golonki z indyka pieczone w piekarniku, mięso po upieczeniu jest delikatne i bardzo smaczne, więc polecam na obiad. Będziemy potrzebować: 6
Uwaga Babcia GotujeCzasem lekki, zdrowy posiłek może zachwycić niejednego smakosza golonki i moim zdaniem takie właśnie jest to danie. Mój Tato jak wcześniej wspominałam, to prawdziwy niejadek, robiący
Gosia gotujekiszoną kapustę, wsypać wszystkie przyprawy, śliwki suszone bez pestek, suszone grzyby zmielone, wlać wodę, przyprawę w płynie, wymieszać dokładnie włożyć 2 średnie golonki wieprzowe i nakryć je kapustą, zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary gotować na mniejszym ogniu z 40 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie, zostawić na drugi dzień pod przykryciem w lodówce bigos z golonkami przełożyć
W Mojej Kuchni Lubię