powstało niby-tiramisu, bez jajek, bez kawy i amaretto. Za to z mango, które leżało samotnie w lodówce. Składniki: MUS Z MANGO: 1 duże, dojrzałe mango 1/2 banana 1/3 galaretki o smaku mango-marakuja, rozpuszczonej w kilku łyżkach wrzątku MASA: 250g mascarpone 200ml kremówki cukier puder do smaku DODATKOWO: kilka biszkoptów herbata o smaku mango (np. Lipton) Przygotowanie: MUS: Mango(...)banana obrać ze skórki, zblendować. Dolać galaretkę, wymieszać, schłodzić. MASA: Kremówkę ubić na sztywno, dodając pod koniec cukier puder. Do ubitej śmietanki dodać mascarpone, zmiksować. SKŁADANIE: Na dno szklaneczki położyć biszkopcik namoczony w herbacie, na to warstwę kremu, znów namoczony biszkopcik, krem i na wierzchu warstwa musu z mango. Całość schłodzić w lodówce
Cakes By Kejtgotowy spód tortowy 1 krążek · galaretka pomarańczowa 1 op · woda 400 ml Krem: · śmietana 30 % 400 g · cukier puder 1 szkl · cukier waniliowy 1 łyżka · serek mascarpone 250 g spód układamy na tortownicy, można go nasączyć. Galaretke rozpuszczamy w 400ml gorącej wody i studzimy. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym do momentu zesztywnieje. Pamiętaj, aby zacząć(...)miksera i stopniowo je zmniejszać. Dodajemy serek mascarpone i jeszcze chwilkę miksujemy. nakładamy mase na spód tortowy i wstawiamy do lodówki by sie masa ściągła na 20 minut, zalewamy galaretką chłodzimy ok 2 godz. Dekorujemy
Camilla w kuchnipieczenia. W piekarniku zamykamy na 25 minut w temperaturze 180 stopni. Składniki na masę arbuzową - 3 kilogramy miąższu arbuza - 4 łyżki żelatyny (odpowiednio agar agaru w wersji wegetariańskiej) - 2 galaretki truskawkowe Przygotowanie masy arbuzowej: Z miąższu wyjmujemy możliwie dużą ilość pestek. Kroimy go drobno, odsączamy i zagotowujemy. Żelatynę (lub agar agar) i galaretki rozpuszczamy w soku pozostałym z arbuza. Mieszamy
Życie zamknięte w smakuowoców i zapachów rozpoczynającego się lata ciasto. klasyczne ciasto na tartę 200 g masła 100 g cukru 300 g mąki 1 jajko pozostałe składniki 1 opakowanie serka mascarpone 1 galaretka owocowa truskawki Wykonanie: Zagniatamy ciasto na tartę z wymienionych wyżej składników. Ciasto powinno się schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Po upływie tego czasu wylepiamy nim formę ( dla utrudnienia(...)jajkiem ( zostawiłam odrobinę z z tego do ciasta ) i pieczemy dalej. Po schłodzeniu na tartę rozsmarowujemy serek mascarpone, układamy przekrojone na pół truskawki i zalewamy wcześniej przygotowaną, lekko gęstniejącą galaretką owocową. SMACZNEGO
Smaki Ewywystygnięcia. Masło ucieramy na pulchną masę i stopniowo dodajemy ugotowany budyń. Na koniec opcjonalnie powolutku wlewamy spirytus. Przed przełożeniem tortu wstawiamy krem do lodówki, aby zgęstniał. dodatkowo: 1 galaretka malinowa 1 słoiczek malin z sokiem Maliny wraz z sokiem podgrzewamy dodajemy galaretkę i mieszamy, aż się rozpuści. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Na paterze układamy jeden blat biszkoptu jasnego, smarujemy
Domowy Smak Jedzeniakakao 25 gr masła 2/3 szklanki cukru 1/2 szklanki wody 5 płaskich łyżek żelatyny owocowy wierzch sernika: 7-8 niewielkich brzoskwiń 2 łyżki cukru 2 pełne łyżeczki żelatyny( lub galaretka owocowa) 1 szklanka wody dodatkowo: Tortownica o średnicy około 24 cm Sposób przygotowania Do blendera wrzucamy herbatniki kruszymy je, dodajemy kakao i masło, a następnie dalej mieszając ucieramy(...)niewielkiego rondla dodajemy dwie łyżki cukru i gotujemy przez 3-4 minuty. Następnie, w oddzielnym naczyniu, mieszamy szklankę gorącej wody, z dwiema łyżkami żelatyny (lub z ulubioną owocową galaretką) i dodajemy do brzoskwiń. Całość studzimy, a kiedy masa zacznie tężeć układamy ją na wierzchu sernika. Deser wstawiamy do lodówki na co najmniej 1,5 godziny a następnie wyjmujemy z tortownicy
Miód i pieprzłyżeczka proszku do pieczenia. Jajka utrzeć z cukrem, delikatnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wylać na blaszkę, piec ok 30 minut. Masa Jabłkowa: 4 duże jabłka 2 galaretki pomarańczowe 1,5 szklanki wody Jabłka obrać, zetrzeć na grubych oczkach, zagotować w 1,5 szklanki wody. Gotować ok 7 minut, zestawić z ognia i dodać galaretkę dokładnie wymieszać
Słodka Kraina WypiekówMasa truskawkowa: 2 serki Danio 1 duży jogurt o smaku kiwi ( ja uwielbiam ten z "Biedronki") 0,5 kg truskawek 2 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: 0,5 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe Masa truskawkowa Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie i odstawiamy do napęcznienia. Truskawki myjemy i rozdrabniamy blenderem. Następnie mieszamy je z serkami oraz jogurtem. Kiedy żelatyna napęcznieje rozpuszczamy(...)zagotowania żelatyny). Dodajemy ją do masy truskawkowej, mieszamy do połączenia się składników i wylewamy na przestudzony biszkopt. Na wierzchu układamy przekrojone na pół truskawki jedna przy drugiej. Galaretki przygotowujemy wg przepisu podanego na opakowaniu, kiedy zacznie tężeć wylewamy na truskawki i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego
Słodka Kraina Wypiekówłyżek cukru brązowego lub cukru pudru - 5 łyżeczek żelatyny+ 2 łyżki zimnej wody wierzch - 200 g jeżyn - 150 g soku z czarnej porzeczki - 150 g gorącej wody 1 galaretka czerwona ,ja dałam niebieską, o smaku owoców leśnych, ale w połączeniu z sokiem wiadomo, dały kolor bordo. Wykonanie bardzo proste,pamiętać należy, alby serek mascarpone był porządnie schłodzony. Zmiksuj ciasta(...)mascarpone i mieszamy. Przelewamy na spód z ciasteczek i schładzamy w lodówce. Układamy na masie jeżyny lub borówki i wkładamy do lodówki. Sok mieszamy z gorącą wodą i rozpuszczamy galaretkę. Czekamy aż przestygnie i zalewamy wierzch ciasta. Szybko do lodówki. Ja pomogłam sobie zamrażarką w pewnych etapach, gdyż ciasto powinno leżakować całą noc...a ja miałam gości za 8 godzin
Z Kuchni Do Kuchnipół szklanki gorącej wody - 4 wyparzone jajka - 1 kilo sera trzy razy mielonego ( ja kupiłam gotowy w wiaderku) - szczypta soli - szklanka cukru pudru - puszka mleka kokosowego NA GALARETKĘ - słoik konfitur 0,5 l + 1 czubata łyżka żelatyny. Żelatynę rozpuść w wodzie, odstaw do ostygnięcia. Blachę wyłóż folią spożywczą. Białka oddziel od żółtek i ubij je na sztywną pianę(...)dnie puszki. Teraz czas na żelatynę i białka, które delikatnie, ręcznie wmieszaj w masę serowo - kokosową. Wylej wszystko na blachę i przykryj folią. Schowaj do lodówki. Czas na galaretkę. Słoik konfitur 0,5 l np. wiśniowych z kawałkami owoców wymieszaj z 1,5 szklanki wody. Podgrzej, ale nie gotuj. Wymieszaj z czubatą łyżką żelatyny. Pozostaw do ostygnięcia
Pasje Jolkibiszkopt 3 krąki krem śmietankowy - 1op krem czekoladowy 1 op krem ajerkoniakowy 1 op mleko masło papaja kandyz 10 dag czekoladowe kulki 10 dag galaretka w cukrze 1 op bezy 10 dag rurka czekoladowa 2 szt dowolny alkohol 50ml biszkopt nasączyć alkoholem wymieszanym z odrobina wody.Kremy przygotować wg opisu na opakowaniu, ja dokładam zawsze odrobinę masła. Każdym kremem przełożyć(...)krążki biszkoptu. Wierzch tortu posmarować najlepiej białym kremem, obsypac boki skórką, ułożyć bezy i galaretkę, w środek nasypać czekoladowych kulek i umieścić rurki czekoladowe. Schłodzić. Szybki w wykonaniu i zadowolenie wsród gości
Camilla w kuchnipomysł na prosty i smaczny deser. Smak ciasta może się za każdym razem różnić, ponieważ zależy od słodkości malin. Jest to lekkie ciasto. Idealne na lato. Składniki: - 3 galaretki malinowe - biszkopty - 250g malin - 700ml wody Sposób przygotowania: Maliny myjemy i blendujemy na gładki mus. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie. Odstawiamy do przestygnięcia. Po tym czasie dodajemy mus malinowy
Pan i Pani Smith w kuchnitemperaturze 180 stopni przez około 12 - 15 minut, do zarumienienia. Wystudzić. W ten sam sposób upiec drugi placek, wystudzić i pokruszyć. Odłożyć. Masa jabłkowa: 1,5 kg jabłek 1 galaretka cytrynowa cukier do smaku + 100 g gorzkiej czekolady Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jabłka podsmażyć z cukrem. Do gorących jabłek galaretkę w proszku i dokładnie
Domowa cukiernia Ewyjagód – 3l wody – kilka goździków – 8 łyżek cukru – 1 opak. cukru z prawdziwą wanilią/ pestki z wydrążonej połowy laski wanilii – 1 opak. galaretki np. wiśniowej (na 500 ml) – opcjonalnie 2 listki świeżej lawendy. Dodatkowo: – ulubiony makaron – śmietanka słodka 12/18% Wykonanie: Wiśnie (jeśli chcecie) wydrylować, jagody krótko przepłukać (ale naprawdę krótko, żeby(...)małym ogniu (w zależności od soczystości owoców i tego, jak mocno „puszczą” soki). Sprawdzić, czy nie trzeba dosłodzić (z kwaśnością wiśni bywa różnie). Wyłączyć gaz, wsypać opakowanie galaretki. Wystudzić. Podawać z ugotowanym makaronem i dodatkiem śmietanki. Przechowywać w lodówce! Podobne przepisy Clam chowder czyli gulasz z małży z Nowej Anglii Prawdziwy żurek z białą kiełbasą i żeberkami Krem
Pociąg Do Kuchni