galaretka - 14130 przepisów (strona:658/942)

Słodkie Środy - Tarta z brzoskwiniami 241

francuskie ciasto, jednak mam nadzieje, że wkrótce i ja skuszę się by przygotować je samodzielnie...  Zapraszam na pyszny deser, który z pewnością ucieszy wielu smakoszy słodkości z galaretką i owocami.  Tarta z brzoskwiniami  SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego mrożonego (odmrożone do pieczenia) 1 puszka brzoskwiń 2 opakowania galaretki brzoskwiniowe 600/700 ml wrzącej wody 900 ml mleka

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Babka warzywna 338

Warzywny, kolorowy mix, jarska galaretka, akurat na wiosenny stół! Pamiętajmy! WARZYWA O KAŻDEJ PORZE ROKU I DNIA,  a w tej wersji szczególnie wyglądają zachęcająco... Składniki: 1 kalafior 1 róża brokułów 3 marchewki 3 łyżki żelatyny 3/4 l bulionu sól, świeżo zmielony pieprz do smaku natka pietruszki Wykonanie: Marchewkę myjemy oraz gotujemy. Kalafior i brokuł gotujemy osobno w osolonym wrzątku(...)Żelatynę rozpuszczamy w gorącym bulionie odstawiamy do wystudzenia. Na dno formy wkładamy pokrojoną w plastry marchewkę na nie różyczki brokuła oraz warstwę kalafiora. Zalewamy tężejącą galaretką z bulionu odstawiamy do lodówki. Wykładamy na talerz ozdobiony sałatą dekorując natką pietruszki, można również podać z sosem czosnkowym. Smacznego

kgwjanczewo
Ciasto z Łakotek z owocami leśnymi 153

się znakomicie- bita śmietana SKŁADNIKI opakowanie ciastek Łakotki kakaowe śmietana 30%, cukier waniliowy (to się niestety nie udało) krem z owoców leśnych łyżka żelatyny czekolada truskawki mrożone 2 galaretki truskawkowe Przygotowanie ciasta z ciastek należy rozpocząć od pokruszenia całego opakowania Łakotwek z miękkim masłem, ja zmieliłam ciasta blenderem. Powstałą masę wyłożyć do formy, formując coś w rodzaju spodu ciasta(...)wrzątku. Do zrobionego kremu dodajemy pokruszoną czekoladę, mieszamy. A następnie wylewamy na zmrożony spód. Zostawiamy na jedną godzinę do lodówki. Owoce rozmrozić i ułożyć na stężony krem, wylać ostygniętą galaretkę. Wstawić do lodówki na kolejna godzinę.  Pychotka

MarciochaKucharzy
Galaretka kawowa z malinami i serkiem mascarpone 144

Zawsze podobały mi się desery podane w szklankach, takie warstwowe... Dlatego zrobiłam Galaretkę kawową z malinami i serkiem mascarpone SKŁADNIKI: 100ml gorącej kawy (z kawiarki/ekspresu) 1 łyżeczka żelatyny mleko mrożone maliny herbatniki 1 serek mascarpone cukier puder, aromat migdałowy, mięta W gorącej kawie rozpuścić żelatynę oraz 1-2 łyżeczki cukru pudru. Dobrze wymieszać, dodać mleko (w zależności jaką kawę się(...)odłożyć na ok 1 h do lodówki. Następnie zmiksować serek mascarpone z 2-3 łyżkami cukru pudru i 2-3 kroplami aromatu migdałowego.  Na koniec układać warstwami:  galaretka->pokruszone herbatniki->serek->malinki->serek Polecam odłożyć jeszcze na 30 minut do lodówki. My nawet mięty zapomnieliśmy dodać... :D  Słodkiego wieczora

MarciochaKucharzy
tort jabłkowy 137

kostke    1/2 szkl. wody   1 lyzeczka cynamonu 1/2 łyżeczki  kardamonu 1/4 łyżeczki galki muszkatolowej trochę soku z cytryny 4-5 lyżek cukru trzcinowego galaretka cytrynowa ,lub żelatyna Wykonanie zagotować, aż jabłka zrobią się miękkie, i  na mus Ponownie rozgrzać mus i dodac galaretkę cytrynową ,lub żelatynę namoczoną w wodzie i rozpuszczoną

w mojej kuchni
Czekoladowy Milky Way z truskawkami 334

szklanka mąki pszennej 0,5 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka spirytusu/octu szczypta soli masa truskawkowa 300 g truskawek 0,5 szklanki wody 2 galaretki truskawkowe masa Milky Way 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 1,5 kostki masła roztopionego  2 opakowania cukru waniliowego 4 szklanki mleka w proszku Do dekoracji kuleczki czekoladowe (albo wiórki(...)Upieczony biszkopt wyciągamy z piekarnika i czekamy aż wystygnie. Przecinamy go w połowie tak aby wyszły dwa równe placki. masa truskawkowa: Truskawki blendujemy, w garnuszku zagotowujemy wodę z galaretką, tak aby dobrze się rozpuściła, czekamy, aż się ostudzi i łączymy z truskawkami, dobrze mieszając aby powstała gładka masa. Jak masa zacznie tężeć wylewamy ją na dony placek, wyrównując

Niezły Młynek
Sernik waniliowo czekoladowy 156

rumieniło zmniejsz na 160°. Studź ciasto w lekko otwartym piekarniku. Gdy ciasto jest już zimne, można zjadać.  Można też udekorować. 300-400 g mrożonych truskawek i jedna  galaretka morelowa. Galaretkę rozpuść w połowie gorącej wody niż jest podana na opakowaniu. Dodaj odmrożone truskawki razem z sokiem. Gdy zacznie gęstnieć wylej ją na ciasto. Zostaw w chłodnym miejscu

Pasje Jolki
PRZYJĘCIE URODZINOWE DLA DZIEWCZYNKI - INSPIRACJA 158

jednym miejscu: tort jagodowy z białą czekoladą, babka maślana z nutą mandarynki w lukrze, babeczki jagodowe z śmietankowym kremem, kostka jogurtowa z amarantową galaretką i makaroniki z mascarpone :) Tort z kremem jagodowym i z białej czekolady. Widok tortu z lotu ptaka :D Babeczki z jagodami i kremem z tego przepisu  Babka(...)maślana z nutą mandarynki (przepis) Kostka jogurtowo-serowa z tego przepisu w wersji przekładanej galaretką amarantow ą I znowu lot ptaka:D Chyba za mało jeszcze dałam zdjęć tortu :D Piękna wrzosowa wstążka :D Fortepian gotowy by na nim grać... Najlepsze makaroniki ever :)) Przepis znajdziecie tu :) Tak to wyglądało nim wszystko zostało bezpowrotnie pożarte

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto kiwi Cię ożywi 226

przez niektórych niedoceniany lecz w cieście idealny. Osobiście tez nie za bardzo poprzepadam za nim, sama nie wiem czemu. Składniki: 500 g herbatników maślanych 12 dojrzałych owoców kiwi 2 galaretki agrestowe (600 ml wody) Masa budyniowa: 630 ml mleka 7 łyżek cukru 3 duże żółtka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 200 g miękkiego masła Przygotowanie: Do garnka(...)formie 25 x 25 cm układami herbatniki, 1/3 kremu, kiwi, herbatniki, krem i kiwi. Ciasto wstawiamy do lodówki na ok 30 min. Po tym czasie zalewamy ciasto tężejącą galaretką i ponownie wstawiamy do lodówki. Smacznego u mnie tylko ten kawałek ocalał do zdjęcia

Panda i jej świat
Ciasto czekoladowe z musem brzoskwiniowym 186

cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru z wanilią 250 g masła lub margaryny Mus brzoskwiniowy: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe 1/2 szklanki cukru pudru Wykonanie:                Ciasto: Mleko podgrzać, rozpuścić w nim czekoladę i wystudzić. Jajko utrzeć do białości dodając stopniowo cukier, ucierać(...)słodkie cukru można nie dodawać). Zalewę z brzoskwiń w puszce wlać do kubka i jeśli jest jej mniej niż 250 ml to uzupełnić wodą. Brzoskwinie z zalewą zagotować, wsypać galaretki i rozmieszać do ich rozpuszczenia się (nie gotować). Odstawić do wystudzenia, aby szybciej zaczęła tężeć można wstawić do lodówki. Nie dopuścić tylko do całkowitego zastygnięcia, gdyż nie posmarujemy ciasta

Kuchcik gotuje
Ciasto z pianką i kiwi 92

postanowiłam w końcu wykorzystać do ciasta z kiwi. Pamiętam jak byłam młodsza to kiwi było zawsze atrakcją moich urodzinowych deserów, za którymi jednak nie przepadałam bo była tam też galaretka. Dziś nie było galaretki a biszkopt. Z całym sercem wzięłam

Pink Envelope
Pomarańczowa szarlotka sypana 204

anotnówek 2 łyżki cukru do wypieków 80 g skórki pomarańczowej kandyzowanej u mnie ze sklepu  SKWORCU -garstka rodzynek Jumbo  Skworcu cynamon około 1 łyżeczki -3 łyżeczki galaretki pomarańczowej- proszku Ponadto będziemy potrzebować masła 82% tłuszczu, zamrożonego najlepiej dzień wcześniej- będziemy je trzeć na tarce o dużych oczkach. Umyj jabłuszka i zetrzyj na dużych oczkach, możesz skropić sokiem(...)cytryny.Jeśli jabłka puszczą sok- odcedz.Dodaj skórkę pomarańczową. Cukier oraz cynamon i galaretkę.  Wymieszaj i odstaw. Do dużej miski odmierz wszystkie składniki suche i wymieszaj dokładnie.  Podziel na 3 równe części. Wysmaruj tortownicę masłem i posyp mąką. Wsyp pierwszą część składników sypkich, wyrównaj.  Na to delikatnie wyłóż połowę jabłek, wyrównaj. Teraz znowu kolejna warstwa sypka, jabłka

Z Kuchni Do Kuchni
Tarta z owocami lasu 136

łyżka mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy 1/3 kostki masła 2 łyżki cukru owoce leśne (maliny, borówki, jeżyny, jagody – ja tym razem użyłam jeżyn i malin) ½ galaretki malinowej lub poziomkowej Przygotowanie: Herbatniki i ciasteczka owsiane zmielić (ja robię to w malakserze). Dodać masło i zagnieść, aby powstała konsystencja mokrego piasku. Tak przygotowanym ciastem wyłożyć formę do tarty(...)Zdjąć z ognia i dodać masło – dobrze wymieszać. Tak przygotowana masę wylać jeszcze ciepłą na spód do tarty. Na kremie ułożyć owoce. Kiedy tarta całkowicie ostygnie przygotować pół porcji galaretki i tężejącą zalać wierzch ciasta. Zostawić w lodówce na noc, bo na drugi dzień smakuje najlepiej

Kulinarne Inspiracje
Ciasto z wkładką serową i musem brzoskwiniowym 323

Wkładka serowa: 500g sera białego 5 jajek 150g cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 100g margaryny 2 łyżki budyniu waniliowego Masa brzoskwiniowa : 1 puszka brzoskwiń w syropie 2 opakowania galaretki brzoskwiniowej Masa budyniowa: 500ml mleka 2 opakowania budyniu waniliowego 4 łyżki cukru 1 kostka masła Dodatkowo: polewa czekoladowa kolorowe perełki PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt ciemny : Białka ubijam na sztywną pianę(...)wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę 40 minut w temperaturze 170 stopni. 4. Masa brzoskwiniowa : Brzoskwinie razem z syropem miksuję blenderem. Mus przelewam do garnka i doprowadzam do wrzenia. Wsypuję galaretki, mieszam i odstawiam do przestudzenia. 5. Masa budyniowa : Z mleka odlewam 1/2 szklanki. Pozostałe mleko gotuję. W odlanym mleku mieszam budynie oraz cukier. Masę wlewam do gotującego się mleka. Mieszam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto MocnoMarchewkowe 168

kubka oleju rzepakowego 4 średniej wielkości marchewki krem 1 op serka mascarpone sok z 1 cytryny skórka z 1 cytryny Polewa: 2 kubki soku marchewkowego 1 budyń śmietankowy 1 galaretka brzoskwiniowa lub cytrynowa Przygotowanie: Mąkę przesiewamy, dosypujemy proszek i cynamon Jajka ubijamy z białym cukrem na puszystą, kremową masę  stopniowo dolewamy olej, po łyżce dodajemy mąkę mieszamy na gładką(...)pół serek, skórkę z cytryny i sok  mieszamy, masą przekładamy ciasto połowę soku wlewamy do rondelka, gotujemy, w drugiej połowie mieszamy budyń, dolewamy do gotującego się soku, dosypujemy galaretkę i mieszamy, ciepłą polewą smarujemy ciasto:) Smacznego

Luźna Kuchnia