galaretka - 14130 przepisów (strona:313/942)

jogurtowo galaretkowe babeczki z czekoladą i posypką... 131

Składniki: gorąca woda 400 ml, żelatyna 1 łyżeczka, galaretka owoce leśne 1 opakowanie, czekolada mleczna 100 gram, kolorowa posypka DELECTA - ile potrzeba, jogurt naturalny 150 gram żelatynę i galaretkę dokładnie rozmieszać w 400 ml gorącej wody i wystudzić, do chłodnej galaretki wlać jogurt i dobrze wymieszać foremki kładę na desce i można je łatwo przenosić, do foremek silikonowych z kominkiem(...)włożyć kawałeczki czekolady, użyłam czekoladę smak tiramisu, wsypać 2 rodzaje posypki do pełna wlać galaretkę jogurtową i schować do lodówki do stężenia, najlepiej na całą noc babeczki galaretkowe przełożyć na talerz - są bardzo lekkie, smaczne i mało kaoryczne.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Rolada we wzorek z bitą śmietaną i galaretką 166

pieczenia płaska łyżeczka ciemnego kakao bita śmietana 500 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki przesianego cukru pudru łyżeczka aromatu pomarańczowego 3 płaskie łyżeczki żelatyny niebieski barwnik spożywczy kostka z galaretki 2 pastelowe galaretki o smaku pinacolada 2 szklanki wrzątku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA      Rozpuścić galaretki. przelać do prostokątnego pojemnika. Kiedy stężeją, pokroić w kostkę. ciasto      Ubić(...)wrzątku. Ubić śmietanę mikserem na najwyższych obrotach. Pod koniec ubijania dodać cukier, aromat i barwnik Dolać ostudzoną żelatynę mieszając na najniższych obrotach. Wymieszać łopatką bitą śmietanę z pokrojoną galaretką i posmarować wystudzone ciasto.  Zawinąć roladę i włożyć na 3 godziny do lodówki. Można lekko posypać cukrem pudrem

Przepisy Kulinarne
Sernik na zimno z galaretką i drażami jogurtowymi 131

Składniki: (tortownica 28cm)  700g twarogu śmietankowego (twaróg zmielony trzykrotnie) 400g serka homogenizowanego waniliowego 150g cukru pudru 2,5 łyżki żelatyny 0,5 szklanki wrzątku 100g draży jogurtowych 2 galaretki wiśniowe 300g ciastek pełnoziarnistych 130g miękkiego masła Ciastka rozkruszamy, mieszamy z miękkim masłem na jednolitą masę. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i wylepiamy dno masą ciasteczkową. Wkładamy do lodówki(...)żelatynę, zwiększam obroty i miksuję do połączenia składników. Do masy serowej dodaję jogurtowe draże, mieszam szpatułką. Gotową masę wlewam do tortownicy, wyrównuję i wkładam do lodówki na 1 godzinę. Galaretki przygotowuję z 3/4 zalecanej porcji wody, studzę i odkładam do zgęstnienia. Tężejącą galaretkę wylewam na sernik – ale dopiero, gdy minie 1 godzina w trakcie której sernik ma być w lodówce

Gotowanie i blogowanie
Panna cotta. Na Walentynki 148

kuskusem. Zbliżające się Walentynki przypomniały mi o tamtej idei, kupiłam więc ponownie dorodny owoc granatu i zabrałam się do rzeczy. W czasie przygotowań pomysł nieco ewoluował. Najpierw przygotowałam galaretkę owocową: tylko sok i żelatyna. Sama w sobie kwaskowata, idealnie komponuje się ze słodką, kremową panną cottą. A ta jest zupełnie wyjątkowa: nie tylko mocno waniliowa, ale też intensywnie jogurtowa(...)tylko świetnie smakuje, ale też naprawdę znakomicie prezentuje się na talerzu. I to już ostatni pomysł na Walentynki w tym roku. Podoba się Wam...? Jogurtowa panna cotta z galaretką z granatu Składniki: (na 6 porcji) galaretka: 1 granat 1 listek żelatyny panna cotta: 250 ml śmietany kremówki (38%) 1 laska wanilii 50 g cukru 5 listków żelatyny 250 ml jogurtu

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Walentynkowa galaretka z bitą śmietaną 119

Klasyczne połączenie czerwonej galaretki ze słodką bitą śmietaną. Deser jest lekki i ładnie się prezentuje. Uroku dodają mu białe serduszka przyklejone do brzegów kieliszka. Wyobraź sobie uśmiechniętą twarz kochającej Cię osoby, którą obdarujesz takim łakociem... Polecam!     Składniki: (na 3 porcje) Waniliowe serca: 50 ml mleka 100 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru waniliowego 1 łyżeczka żelatyny Dodatkowo(...)galaretki czerwone, np. wiśniowe 3 szkl gorącej wody 100 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru     Przygotowanie:   Mleko, śmietankę i cukier wanilinowy umieścić w garnuszku. Podgrzewać do wrzenia, a następnie zdjąć z ognia. Wsypać żelatynę, mieszać, aż całkowicie się rozpuści.   Tak przygotowaną mieszankę przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia lub folią aluminiową

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto z kaszy manny z galaretkowymi sercami 139

piach herbatników 130 g stopionego masła 2 łyżki miodu Masa z kaszy manny: 1 litr mleka 200 g masła 3/4 szkl cukru 1 szkl kaszy manny Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa 1/2 szkl mleka w temperaturze pokojowej 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżki zimnej wody     Przygotowanie: Spód: Herbatniki przełożyć do miski, wlać masło oraz miód, dobrze wymieszać. Masa powinna konsystencją(...)gotować na małym ogniu do zgęstnienia. Od razu wylać ją na ciasteczkowy spód, dobrze rozprowadzić i wyrównać. Schłodzić w lodówce, aż masa zastygnie (1-2 godziny).     Truskawkową galaretkę rozpuścić w 1,5 szklance gorącej wody, odstawić do przestudzenia. Następnie przelać do kwadratowej blaszki o boku 22 cm wyłożonej papierem do pieczenia lub folią aluminiową tak, aby warstwa galaretki

Nastoletnie Wypiekanie
Miodownik kajmakowy z jabłkami 348

jajka SER KAJMAKOWY: 500g twarogu zmielonego 100g masła 200g kajmaku (masy krówkowej) 2 jajka 1 budyń śmietankowy MASA JABŁKOWA: 1 kg jabłek (waga po obraniu) 2 opakowania zielonych galaretek 1 szklanka wody POLEWA: 3 łyżki kajmaku 100g zmielonych orzechów włoskich Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem pudrem, spulchniaczami, dodać jajka, miód i masło. Zagnieść ciasto i podzielić na trzy równe części(...)pokroić w kostkę. Włożyć do garnka, smażyć na małym ogniu, aż jabłka będą miękkie i zaczną się rozpadać. Wlać wodę i kiedy masa jabłkowa się zagotuje wsypać suche galaretki. Zdjąć z ognia i mieszać, aż galaretki się rozpuszczą. Ciepłe i gęste jabłka wyłożyć na ciasto przykrywając trzecim blatem. W rondelku rozpuścić masę kajmakową i wsypać orzechy. Dokładnie wymieszać i szybko

https:KKuchniaMniam
Tort z kremem czekoladowo-orzechowym 289

szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej napar z herbaty KREM: 500g mascarpone 200g śmietanki 30% 500g kremu czekoladowo-orzechowego 3 łyżeczki żelatyny 1/3 szklanki wody DEKORACJA: 1/2 op galaretki truskawkowej 3/4 szklanki wody płatki kukurydziane muszelki Galaretkę rozpuścić w wodzie i odstawić do stężenia. Wszystkie składniki na biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej. Oddzielić białka od żółtek. Białka oddzielić(...)zacznie gęstnieć przełożyć krążki biszkoptu. Rozsmarować również na bokach i na wierzchu. Odłożyć trochę kremu. Muszelki czekoladowe poprzyklejać do boków tortu. Rozsmarować odłożony krem biały. Wycisnąć rozetki czekoladowego kremu. Galaretkę rozdrobnić widelcem i ułożyć na środku. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Dla dzieci , Torty Tagged: galaretka , kremówka , mascarpone , Nutella

https:KKuchniaMniam
Kruche z bitą smietaną i owocami 166

Stęskniłam się za owocami z bitą śmietaną i pomyślałam ,że coś ala Benoffee ale na pieczonym spodzie i z galaretką i owocami będzie w sam raz :) i jest pysznie :) Składniki : Ciasto : - 50 g cukru - 80 g masła - 150 g mąki pszennej - 1 jajko - 2 duże łyżki śmietany 18 % - kilka kropel olejku waniliowego Ciasto zagnieść szybko i włożyć w woreczku(...)stopni i piec 15-20 minut . Odstawić do ostudzenia. Masa śmietanowa : - 500 ml śmietany 30 %( schłodzona ) - poł szklanki cukru pudru - 3 sztuki  śmietan-fix Dodatkowo : - galaretka malinowa lub o smaku leśnych owoców - mały pojemniczek malin i jagód - poł puszki masy kajmakowej ( wcześniej podgrzać w kąpieli wodnej żeby była bardziej płynna ) Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu jakieś

Wypieki Rene
Czekoladowe ciasto drożdżowe z jabłkami 221

Drożdżowe ciasto z dodatkiem kakao przełożone galaretką z jabłkami. Dzięki czemu ciasto zachowuje dłużej swoją świeżość i tak szybko nie wysycha. Można powiedzieć, że ciasto to jest zupełnie inna wersją drożdżówek z jabłkami, więc można zjeść na śniadanie :) CIASTO DROŻDŻOWE: 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka kakao 3/4 szklanki mleka 25g drożdży świeżych 1/2 szklanki cukru 1 jajko 2 żółtka(...)masła szczypta soli MASA JABŁKOWA: 750g jabłek słodkich 1 op. galaretki agrestowej 1 szklanka wody POLEWA: 1 łyżeczka kakao 2 łyżki wody 2 łyżki cukru pudru 25g masła 50g czekolady gorzkiej perełki do dekoracji Drożdże rozetrzeć z 1 łyżką cukru i ciepłym, ale nie gorącym mlekiem. Tak przygotowany zaczyn odstawić w ciepłe miejsce na 10 min. W misie miksera utrzeć

https:KKuchniaMniam
Borówkowy sernik na zimno 214

śmietany 30% schłodzonej 250 gr borówek amerykańskich lub jagód 2 łyżki żelatyny namoczone w 4 łyżkach zimnej wody 1/4 – 1/2 szklanki cukru drobnego (u nas 1/4) 2 galaretki zielone rozpuszczone w 500 ml wrzątku, ostudzone i schłodzone owoce do dekoracji: borówki amerykańskie, śliwki różnokolorowe, winogrona W misie malaksera zmielić ser, cukier, 250 gr borówek (można też użyć blendera(...)pokroiłam na 10 półksiężyców, ułożyłam, na masie serowej jasne następnie ciemne, następnie borówki, połówki winogron, śliwki i na środeczku winogrono. Wszystkie owoce należy lekko wcisnąć w masę serową. Gdy galaretka zaczyna lekko tężeć (osadzać się na ściankach naczynia, w którym tężeje) należy ją delikatnie wylać na masę serową. Sernik wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Schłodzić, wyłożyć na paterę

moj przepis na
Rolada makowo-kokosowa z białek 166

roladę...miałam szklankę białek i troszkę poszperałam i gdzieś w necie widziałam właśnie taką roladę,no i upiekłam roladę ..moja jest z innym nadzieniem..masa jogurtowa z żelatyną i galaretką..Ciasto podobne jak na pieguska , ale to jest bez margaryny. 1 szkl. białek  1 szkl. maku  1 szkl.wiórek kokosowych  1 szkl. cukru pudru  1/2 szkl(...)mąki  1 łyżeczka proszku do pieczenia  szczypta soli  dodatkowo 1 duży jogurt owocowy [ lub naturalny ] 1,5 łyżeczki żelatyny 1 galaretka  Białka ze szczyptą soli ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier puder.Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia , mak oraz wiórki.Ciasto przelać na wyłożoną papierem blachę i piec w nagrzanym do 200 stopni

Moje domowe kucharzenie
Sernik nowojorski 116

mąki pszennej - 10 g ekstraktu z wanilii - skórka starta z 1 cytryny - 2 łyżeczki soku z cytryny - 3 jajka - 1 żółtko - 300 ml kwaśnej śmietany 18% Składniki na galaretkę malinową: - 200 g malin - 40 g cukru - 20 g wody - 6 g żelatyny Tortownica o średnicy 26 cm. Najpierw dokładnie owijamy tortownicę folią aluminiową (również na zewnątrz – najlepiej dwukrotnie(...)obniżamy do 110 stopni i pieczemy ok 50 minut do momentu aż powierzchnia sernika się zetnie. Upieczony sernik pozostawiamy w piekarniku do wystudzenia. Gdy sernik jest gotowy to robimy galaretkę malinową. Maliny wraz z cukrem wrzucamy do rondelka i lekko przesmażamy aż się maliny rozlecą. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i łączymy z malinami. Gdy galaretka przestygnie i zacznie lekko

Kuchenne Wariacje
Cytrynowy jogurtowiec z malinami i galaretką 251

masa jogurtowa 600 g jogurtu greckiego sok z 1 cytryny 3-4 łyżki ksylitolu lub cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub cukru z prawdziwą wanilią 3 łyżeczki żelatyny galaretka z owocami 2 galaretki malinowe lub o smaku owoców leśnych 1,5 szklanki świeżych malin SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Żelatynę rozpuszczamy w 100 ml gorącej wody i dokładnie mieszamy, studzimy. Jogurt(...)używamy silikonowej tortownicy jej dno wykładamy folią lub papierem do pieczenia ( w przypadku silikonowych nie ma takiej potrzeby). Masę wylewamy na dno tortownicy i wstawiamy do lodówki.  Dwie galaretki malinowe rozpuszczamy w 600 ml wody i studzimy.  Na stężałej masie jogurtowej układamy umyte i osuszone maliny. Kiedy galaretka zacznie lekko tężeć wylewamy ją na owoce i wstawiamy

DefinicjaSmaku
Jogurtowiec "Forest Friut" 178

Lekkie ciasta z owocami i galaretką, w dodatku takie bez pieczenia... Nie wyobrażam sobie bez nich lata ! Jako, że rozpoczynamy sezon jeżynowy, a i jagody jeszcze gdzieniegdzie sa - wykorzystajcie je i przygotujcie jogurtowiec "Forest Fruit". Jogurtowiec możecie przygotować na samych jogurtach z bitą śmietanką. Jeśli jednak zależy Wam na mocny smaku owocowym, dodajcie, tak jak ja to zrobiłam, nową masę(...)czekolady 750 g jogurtu greckiego  3/4 szklanki cukru pudru 330 ml śmietanki 30 % 1 opakowanie masy śmietanowej w proszku o smaku owoców leśnych Dr.Oetker 3 łyżki żelatyny 2 galaretki o smaku owoców leśnych około 0,5 kg różnych owoców jagodowych ( maliny, jeżyny, jagody lub borówki ) Przygotowanie: Czekoladę połamać, przełożyć do misy i ustawić nad gorącą, parującą wodą, do czasu

kolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania