Stworzenie małych deserków w słoiczkach i pucharkach daje wiele możliwości – taki sposób podania nie ma ograniczeń pod kątem konsystencji i użytych składników. Możesz łączyć przeróżne warstwy – owoce, galaretki, kremy na bazie bitej śmietany, kremy sernikowe i wiele, wiele więcej. Poniżej znajdziesz 10 przepisów na mini deserki, a wśród nich: puszysty deser kawowy deser Kinder Bueno deser z mango(...)bazie płatków ryżowych! Deser podany w intrygujących, przechylonych salaterkach Bubble – to szkło francuskiego producenta La… ZOBACZ PRZEPIS Deser z mango w pucharku Orzeźwiający deser z mango z galaretką i nutą kokosa. Deserek podany w pucharku marki La Rochere z motywem pszczoły. Więcej… ZOBACZ PRZEPIS Deser Kinder Bueno w pucharkach Deser Kinder Bueno – przepyszny, rozpływający się
Via GustoGalaretka drobiowa, znana również jako zimne nóżki, to klasyczne danie, które cieszy się niezmienną popularnością na stołach wielu rodzin na całym świecie. Ta tradycyjna potrawa jest zarówno smaczna, jak i odżywcza, a jej przygotowanie jest niezwykle satysfakcjonujące. Historia i tradycja galaretki drobiowej Galaretka z kurczaka ma swoje korzenie w dawnych czasach, kiedy to ludzie starali
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kaktus – 1 litr * masło 200 g PONCZ: * woda – 0,5 szkl * sok z cytryny – 3 łyżki * cukier puder – 1 lyżka MASA ŚMIETANKOWA: * galaretka agrestowa – 1 op * wrzątek – 250 ml * truskawki – 0,5 kg * śmietana 36% – 500 ml SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Jajka ubijamy z cukrem oraz szczyptą soli na puch. Do osobnej miski(...)cukier puder i dokładnie mieszamy. Dolną część ciasta nasączamy 1/2 ponczu. Wykładamy masę budyniową i rozsmarowujemy. Kładziemy drugą część przekrojonego ciasta i delikatnie dociskamy. Nasączamy pozostałym ponczem. MASA ŚMIETANKOWA: Galaretkę zalewamy gorącą wodą, mieszamy, odstawiamy do wystudzenia. Truskawki kroimy. Ubijamy zimną śmietankę kremówkę, dodajemy wystudzoną galaretkę i miksujemy chwilę do połączenia się. Dodajemy pokrojone truskawki, dokładnie mieszamy. Masę wykładamy
Ostra na Słodkotaka przygotowana od serca kawusia ze spienionym mleczkiem i do tego domowe ciasto to pełnia przyjemności. Tym ciastem był zwykły biszkopt, przełożony malinami z naszej grządki zanurzonymi w galaretce. Niby nic specjalnego, taka słodka zachciewajka naszej latorośli, ale takie proste smaki zawsze sprawdzają się doskonale i są zdecydowanie lepszym wyborem niż sklepowe słodkości naszpikowane różnymi zbędnymi substancjami(...)wsypujemy ostrożnie obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Całość przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez ok 35 minut w 170 st. C Przełożenie: 2 galaretki malinowe 750 ml wrzątku 500 g malin Galaretki rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy do ostygnięcia. Biszkopt kroimy na 2 równe placki. Tężejącą galaretkę mieszamy z owocami i wykładamy na jedną
Cynamonowe szczęścieCześć Kochani, dziś chcę Was zaprosić na mega fajne ciasto bez pieczenia. Jest to jogurtowiec zebra z malinami i galaretką. Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z jogurtu greckiego, śmietanki i mleka skondensowanego zagęszczonego) słodzonego. Ciasto robi się łatwo i przyjemnie a efekt zachwyca. Zapraszam i polecam Zapraszam też na film z przygotowaniem tego ciasta(...)puszka mleka skondensowanego słodzonego ok 500g -3,5 kopiastej łyżki żelatyny -125ml wrzątku -16g cukru waniliowego -2 łyżki kakao DODATKOWO -500g malin -2 galaretki malinowe -2 paczki podłużnych biszkoptów ok 300g -750ml wrzątku -trochę mleka Biszkopty maczamy w mleku i wykładamy nimi dno blaszki (nie moczmy długo tylko zanurzamy-żeby nie namiękły za bardzo) Żelatynę
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuKrem z białej czekolady to świetny dodatek do tortów i deserów. Aksamitna konsystencja i słodki smak sprawiają, że stanowi idealne przełamanie dla kwaśnych owoców, dżemów lub galaretek. Krem po ubiciu i ochłodzeniu jest stabilny, nadaje się do tworzenia słodkich dekoracji . A w rzeczy samej krem z białą czekoladą jest słodki. Dlatego ja rzadko stosuję ten krem samodzielnie. Najczęściej występuje(...)kwaskowatego smaku malin, wiśni, porzeczek, agrestu, marakui, owoców leśnych, jeżyn, cytryny . Dobrze komponuje się również z truskawkami, borówkami . Wszystkie z przedstawionych smaków można przygotować w postaci kremu, musu, frużeliny, galaretki (uwaga: galaretki z torebki są słodzone). Ciekawie smakuje również połączenie kremu z białej czekolady z galaretką cytrynową z zatopionymi w niej bananami lub jabłkami. Dla osób, które za deserami owocowymi
SmartBake.pl250g mąki gryczanej, 2 jajka, 200ml mleka, 50ml oleju rzepakowego, 50g ksylitolu, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, jabłko, banan. Do przygotowania kremu będą Ci potrzebne: 300ml śmietanki kremówki, galaretka cytrynowa bez cukru, 70ml wrzątku, 1-2 łyżki ksylitolu. 1. W misce wymieszaj suche składniki: mąkę, ksylitol i proszek do pieczenia. 2. W drugiej miseczce rozbełtaj jajka z mlekiem(...)dodaj do ciasta, po czym ponownie wymieszaj. 5. Ciasto przelej do foremek na muffinki i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 25-30 minut. 6. Galaretkę z ksylitolem wymieszaj rózgą z wrzątkiem, odstaw do ostudzenia. Ponieważ galaretka zawiera mało wody mieszaj co jakiś czas, aby zbyt szybko nie zakrzepła. 7. Schłodzoną kremówkę ubij, dodaj do niej galaretkę
Z notatnika dietetykanaleśniki na słodko Przepis na naleśniki zapiekane z serem to pomysł na pyszne danie na słodko! Naleśniki przygotowałam z farszem z twarogiem i… ZOBACZ PRZEPIS Lekki sernik z galaretką z jogurtów Skyr – sernik z winogronami Sernik z galaretką z jogurtów Skyr i winogronami to lekkie ciasto bez pieczenia. Sernik składa się ze spodu na bazie… ZOBACZ PRZEPIS(...)Sernik na zimno z galaretką i borówkami – prosty i pyszny przepis! Sernik na zimno z galaretką i borówkami to przepis na pyszne ciasto idealne na ciepłe dni. Sernik jest lekki, puszysty… ZOBACZ PRZEPIS Ekspresowe ciasto z cukinii – ciasto cytrynowe z cukinią Ciasto z cukinii to świetny sposób na wykorzystanie cukinii – jeśli nie masz pomysłu
Via Gustomaliny i borówki w pełni, więc trzeba korzystać. Ja dzisiaj robię dżem, a dla dzieci jest deser. W planach jeszcze jagodzianki :-) Składniki: borówki amerykańskie czarne maliny biszkopty podłużne galaretka borówkowa 250 g mascarpone 4 łyżki mleka 1 łyżeczka cukru pudru 4 małe bezy 400 ml wrzątku 1. Galaretkę zalewamy wrzątkiem i odstawiamy do wystudzenia. Jak zacznie nam tężeć(...)wtedy możemy zacząć przygotowywać deser. 2. Na spód pucharków rozkruszamy podłużne biszkopty (ja d jednego pucharka dawałam 1,5 biszkopta). 3. Galaretkę ja mieszam widelcem, żeby powstał nieład ;-). Łyżką rozkładam do pucharków na pokruszone biszkopty. 4. Serek mascarpone przekładam do miseczki, dodaję mleko i cukier puder. Mieszam do połączenia się składników, dodaję trochę owoców, mieszam i wykładam na galaretkę
kruche babeczkilatka, dla których najważniejsze jest dmuchanie świeczek, a wszystkie wydumane torty z praliną, frużeliną, czy innymi taki im nie smakują. Postawiłam zatem na prostotę, bita śmietana z galaretką i odrobina dżemu do przełożenia. Wyszło lekko, owocowo i bardzo smacznie. Tak sobie liczę w głowie, że ten tort był też całkiem niedrogi i gdyby skrupulatnie podliczyć wszystkie składniki to kosztował(...)tortownicy (26 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 minut w 180 st.C Krem: 500 ml śmietanki 30 lub 36% 2 opakowania Śnieżki (bitej śmietany w proszku) 2 galaretki użyłam truskawkowej 400 ml mleka 2 łyżki cukru pudru słoik dżemu (u mnie domowy z borówki) Galaretki rozpuszczamy w 400 ml wrzątku i zostawiamy do wystygnięcia. Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy
Cynamonowe szczęścieSernik na zimno z malinami i galaretką to połączenie, któremu nikt się nie oprze. Pyszny i łatwy w przygotowaniu! Składniki 2 l tłustego mleka 7 jajek 450 ml śmietany 18% 1,5 kostki masła 1 szkl. cukru pudru 1 op. cukru waniliowego herbatniki lub biszkopty borówki amerykańskie maliny 2 galaretki truskawkowe Przygotowanie Mleko zagotować. Do miski wbić 7 jajek, dodać(...)waniliowy (lub inny aromat). Dodać wystudzony ser. Zmiksować. Tortownicę wyłożyć herbatnikami lub biszkoptami. Wyłożyć niewielką część sera i borówki. Potem wyłożyć resztę sera i na wierzchu ułożyć maliny. Zalać galaretką (2 galaretki na 0,5l wody). Wystudzić. Autor przepisu: Aleksandra Artykuł Sernik na zimno z malinami pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisyjuż klasyk wśród letnich wypieków: malinowa chmurka. Ciasto na kruchym spodzie z malinami, galaretką malinową, puszystą masą z mascarpone i śmietany przykryte bezą z płatkami migdałowymi. Składniki: na formę 24 x 24 cm kruchy spód: 1 ½ szklanki mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, 1 szklanka cukru, 4 żółtka, 120 g masła, szczypta soli masa śmietanowa(...)mascarpone, 200 mi śmietany 30%, ¼ szklanki cukru beza: 4 białka, ½ szklanki cukru, ok 30 g płatków migdałowych dodatkowo: 500 g malin, 3 galaretki malinowe Przygotowanie: kruchy spód: Do mąki dodajemy proszek do pieczenia, cukier, sól - mieszamy lekko. Dodajemy zimne pokrojone w kostkę masło. Łączymy składniki jak na kruszonkę - musimy zrobić to w miarę szybko, żeby masło
Lena GotujeSkładniki: Budyń: 2 opakowania budyniu o smaku waniliowym 800 ml mleka 2 łyżki cukru 2 opakowania galaretki o smaku cytrynowym 1 łyżka żelatyny Mus waniliowy 400 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny Dodatkowo: ok. 200 g herbatników (36 szt) ok. 250 g masy krówkowej 2 opakowania galaretki agrestowej 700 ml gorącej wody U mnie szklanka(...)dokłądnie wymieszać do uzyskania gładkisej masy, na koniec dodać łyżkę żelatyn, wymieszać. Odstawić z ognia. Budyń odstawić do lekkiego przestudzenia. Budyń ma być ciepły. 2 opakowania galaretki o smaku agrestowym rozpuścić w 700 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia. Mus - Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i dokładnie ubijamy
Ciastka - domowe słodkościsera w wiaderku (dobrej jakości) 250 ml zimnej śmietanki 30% pół opakowania podłużnych biszkoptów (około 110 g) 3 łyżki cukru pudru 1/3 szklanki gorącej wody 2 łyżki żelatyny 1 galaretka truskawkowa około 15 średnich truskawek (przepis na formę o wymiarach 23 cm x 23 cm) Galaretkę robimy według opisu na opakowaniu, studzimy, wkładamy do lodówki do lekkiego stężenia. Truskawki myjemy(...)papier do pieczenia, układamy na nim biszkopty, następnie masę serową, wyrównujemy. Na masę wykładamy plasterki truskawek. Formę wkładamy do lodówki na minimum godzinę (możną ją przykryć folią spożywczą). Kiedy galaretka lekko stężeje, wylewamy ją na ser z owocami. Ja ją wylewam zawsze na dużą łyżkę. Z łyżki galaretka powoli spływa sobie na ciasto. Mam nadzieję, że wiecie
Kardamonovy