Sernik na zimno z malinami i galaretką to połączenie, któremu nikt się nie oprze. Pyszny i łatwy w przygotowaniu! Składniki 2 l tłustego mleka 7 jajek 450 ml śmietany 18% 1,5 kostki masła 1 szkl. cukru pudru 1 op. cukru waniliowego herbatniki lub biszkopty borówki amerykańskie maliny 2 galaretki truskawkowe Przygotowanie Mleko zagotować. Do miski wbić 7 jajek, dodać(...)waniliowy (lub inny aromat). Dodać wystudzony ser. Zmiksować. Tortownicę wyłożyć herbatnikami lub biszkoptami. Wyłożyć niewielką część sera i borówki. Potem wyłożyć resztę sera i na wierzchu ułożyć maliny. Zalać galaretką (2 galaretki na 0,5l wody). Wystudzić. Autor przepisu: Aleksandra Artykuł Sernik na zimno z malinami pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisyjuż klasyk wśród letnich wypieków: malinowa chmurka. Ciasto na kruchym spodzie z malinami, galaretką malinową, puszystą masą z mascarpone i śmietany przykryte bezą z płatkami migdałowymi. Składniki: na formę 24 x 24 cm kruchy spód: 1 ½ szklanki mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, 1 szklanka cukru, 4 żółtka, 120 g masła, szczypta soli masa śmietanowa(...)mascarpone, 200 mi śmietany 30%, ¼ szklanki cukru beza: 4 białka, ½ szklanki cukru, ok 30 g płatków migdałowych dodatkowo: 500 g malin, 3 galaretki malinowe Przygotowanie: kruchy spód: Do mąki dodajemy proszek do pieczenia, cukier, sól - mieszamy lekko. Dodajemy zimne pokrojone w kostkę masło. Łączymy składniki jak na kruszonkę - musimy zrobić to w miarę szybko, żeby masło
Lena GotujeSkładniki: Budyń: 2 opakowania budyniu o smaku waniliowym 800 ml mleka 2 łyżki cukru 2 opakowania galaretki o smaku cytrynowym 1 łyżka żelatyny Mus waniliowy 400 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny Dodatkowo: ok. 200 g herbatników (36 szt) ok. 250 g masy krówkowej 2 opakowania galaretki agrestowej 700 ml gorącej wody U mnie szklanka(...)dokłądnie wymieszać do uzyskania gładkisej masy, na koniec dodać łyżkę żelatyn, wymieszać. Odstawić z ognia. Budyń odstawić do lekkiego przestudzenia. Budyń ma być ciepły. 2 opakowania galaretki o smaku agrestowym rozpuścić w 700 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia. Mus - Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i dokładnie ubijamy
Ciastka - domowe słodkościsera w wiaderku (dobrej jakości) 250 ml zimnej śmietanki 30% pół opakowania podłużnych biszkoptów (około 110 g) 3 łyżki cukru pudru 1/3 szklanki gorącej wody 2 łyżki żelatyny 1 galaretka truskawkowa około 15 średnich truskawek (przepis na formę o wymiarach 23 cm x 23 cm) Galaretkę robimy według opisu na opakowaniu, studzimy, wkładamy do lodówki do lekkiego stężenia. Truskawki myjemy(...)papier do pieczenia, układamy na nim biszkopty, następnie masę serową, wyrównujemy. Na masę wykładamy plasterki truskawek. Formę wkładamy do lodówki na minimum godzinę (możną ją przykryć folią spożywczą). Kiedy galaretka lekko stężeje, wylewamy ją na ser z owocami. Ja ją wylewam zawsze na dużą łyżkę. Z łyżki galaretka powoli spływa sobie na ciasto. Mam nadzieję, że wiecie
Kardamonovyzakończenie sezonu truskawkowego mam dla Was jeszcze pyszny deser :-). Na dole mamy truskawkową piankę, następnie ekspandowany orkisz, warstwa śmietanowa i truskawki. Deser był pyszny :-) Składniki na 4 porcje: 1 galaretka truskawkowa 300 ml wrzątku 500 ml śmietanki 30% 125 g serka mascarpone ekspandowany orkisz 1 łyżeczka cukru pudru truskawki 1. Galaretkę truskawkową zalewamy 300 ml wrzątku i odstawiamy(...)wystudzenia. Jak galaretka będzie już zimna w misie miksera ubijamy 300 ml śmietanki 30%. Do ubitej wlewamy galaretkę, miksujemy do połączenia się składników. 2. Piankę przelewamy do szklaneczek i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. 3. Jak pianka się zsiądzie to ubijamy pozostałą śmietankę 30%, dodajemy do niej mascarpone i łyżeczkę cukru pudru. Miksujemy krótko tylko do połączenia się składników
kruche babeczkiPewne desery są tak proste, że dosłownie nie wymagają podawania przepisu 😉 I tak jest tym razem. Galaretkę rozpuściłam w odrobinie mniej wody niż przewiduje przepis na opakowaniu. Kiedy się schłodziła podzieliłam ją na 2 części. Do jednej dodałam 2 łyżki mleka (można równie dobrze dodać śmietankę), aby uzyskać mleczną barwę. Do deserowych mini pojemniczków wlałam po kilka łyżek(...)mlecznej galaretki, kiedy zastygła ułożyłam pokrojone truskawki i zalałam galaretką. Wstawiłam do lodówki, a po zastygnięciu wlałam kolejną warstwę galaretki mlecznej. Prościej się nie da prawda? 😉 Wyszedł pyszny, lekki deser, a porcja niewielka w sam na raz do kawy
Walijskie Pichcenieskładniki 2 okrągłe opakowania galaretki w cukrze ok. 24 szt. czekoladek Merci 1 opakowanie Raffaello 1 duża gumka recepturka czerwona kokardka opcjonalnie: złoty podkład pod tort taśma dwustronnie klejąca wykonanie: Opakowania galaretek kładziemy jedno na drugim. Na opakowanie galaretki zakładamy gumkę. Za gumką umieszczamy (jedna przy drugiej) czekoladki Merci. Na wierzchu układamy pralinki Raffaello. Na końcu przywiązujemy wstążkę i torcik(...)gotowy. Aby torcik był bardziej stabilniejszy można opakowania galaretek (jedno do drugiego oraz do podkładu pod tort) przykleić taśmą dwustronnie klejącą
Domowy Smak Jedzeniaskładniki 2 okrągłe opakowania galaretki w cukrze ok. 24 szt. czekoladek Kinder (Kinderki) 1 opakowanie wafelków Kinder Bueno mini lub Schoko Bons lub dowolnie innych 1 duża gumka recepturka czerwona kokardka opcjonalnie: złoty podkład pod tort taśma dwustronnie klejąca wykonanie: Opakowania galaretek kładziemy jedno na drugim. Na opakowanie galaretki zakładamy gumkę. Za gumką umieszczamy (jedna przy drugiej) czekoladki Kindreki(...)wierzchu układamy wafelki Kinder Bueno lub inne. Na końcu przywiązujemy wstążkę i torcik gotowy. Aby torcik był bardziej stabilniejszy można opakowania galaretek (jedno do drugiego oaz do podkładu pod tort) przykleić taśmą dwustronnie klejącą. Tort z czekoladek krok po kroku
Domowy Smak Jedzeniawypieki z nimi, i dlatego też chcę się z Wami podzielić przepisem na kolejne ciasto z truskawkami. Tym razem to pyszne ciasto z kremem, pianką czekoladową, truskawkami i galaretką. jest łatwe, pięknie wygląda, nie za słodkie i leciutkie. Polecam i bardzo serdecznie zapraszam Zapraszam też na film z jego przygotowaniem krok po kroku SKŁADNIKI *blaszka ok 25x35cm (może być(...)śmietanki 30% -300g serka homogenizowanego waniliowego lub naturalnego -0,5 szkl cukru pudru -1,5 łyżki zelatyny -100ml wrzątku -150g czekolady mlecznej DODATKOWO -2 galaretki truskawkowe -ok 800ml wrzątku -ok 400g truskawek Na początek robimy bazę kremu-litr mleka, cukier, budynie mieszamy i gotujemy Powstały budyń studzimy. BISZKOPT Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy je, dodajemy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuskładniki 2 okrągłe opakowania galaretki w cukrze ok. 24 szt. czekoladek Merci ok. 14 szt. czekoladek Ferrero Rocher 1 duża gumka recepturka złota kokardka opcjonalnie: złoty podkład pod tort dwustronna taśma klejąca wykonanie: Opakowania galaretek kładziemy jedno na drugim. Na opakowanie galaretki zakładamy gumkę. Za gumką umieszczamy (jedna przy drugiej) czekoladki Merci. Na wierzchu układamy czekoladki Ferrero. Na końcu przywiązujemy(...)wstążkę i torcik gotowy. Aby torcik był bardziej stabilniejszy można opakowania galaretek (jedno do drugiego oaz do podkładu pod tort) przykleić taśmą dwustronnie klejąca. Tort z czekoladek krok po kroku
Domowy Smak Jedzeniaowocami. W ogóle w ostatnich dniach to składam się w 50% z truskawek i wcale jeszcze nie mam ich dość. Dziś klasyczne ciasto szpinakowe z dodatkiem truskawek w galaretce i bitej śmietany. Zapewniam Was, że ten niezwykle oryginalnie wyglądający deser posmakuje nawet tym co szpinaku do ust nie wezmą (przetestowałam na własnym Mężu, spróbował dość nieufnie zielonego ciasta(...)24x24 cm) i pieczemy w temp. 180 C przez około 30-35 min. do lekkiego zarumienienia i tzw. suchego patyczka. Studzimy i ścinamy wierzch ciasta. Warstwa truskawkowa: 2 galaretki truskawkowe 750 ml gorącej wody 500 g truskawek świeżych lub mrożonych Galaretki zalewamy gorąca wodą, mieszamy i zostawiamy do lekkiego stężenia. Następnie dodajemy truskawki i ponownie mieszamy i wykładamy
Cynamonowe szczęścieprzepisem na przepyszny i bardzo łatwy do zrobienia deser sernikowy z truskawkami w pucharkach. Deser składa się z warstwy kakaowych herbatników z czekoladą, masy sernikowej, truskawek z galaretką oraz ze śmietanki. Deser pięknie wygląda i smakuje po prostu wspaniale. Zapraszam serdecznie po przepis Zapraszam też na film z przygotowaniem deseru krok po kroku SKŁADNIKI *z tych proporcji wyszło(...)szkl cukru -2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru po 40g sztuka -250g herbatników kakaowych -ok 100g czekolady mlecznej -ok 70g masła -350-400g truskawek -2 galaretki truskawkowe -800ml wrzątku -czekolada do posypania -500ml śmietanki 30 lub 36% -ok 3,5 kopiaste łyżki cukru pudru Na początek herbatniki kruszymy np w malakserze, masło
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuczekoladowy, masę wyrównuję i wykładam na nią pozostałe biszkopty, które maczam w wodzie malinowej. Ciasto wstawiam do lodówki i zabieram się za mus malinowy. Składniki na mus malinowy: ½ standardowej galaretki malinowej 150 ml gorącej wody 200 ml śmietanki 30% 100 g ricotty 100 g malin (można pominąć i dać maliny na wierzch ciasta) Przygotowanie: Galaretkę rozpuszczam w gorącej wodzie(...)odstawiam do wystygnięcia. Kiedy galaretka zaczyna lekko gęstnieć, ubijam śmietankę w osobnym naczyniu, a następnie dodaję ją razem z ricottą do galaretki. Wszystko delikatnie miksuję, aż składniki się połączą (na tym etapie można też dodać owoce malin) Masę malinową wylewam na mus czekoladowy, wyrównuję i wstawiam ciasto ponownie do lodówki na kilka godzin. Następnie dekoruję ciasto wg własnego uznania. Malinowa
Słodki sentymentChcesz przygotować ciasto z rabarbarem, ale boisz się, że takie ucierane (np TO ) wyjdzie Ci z zakalcem? W takim razie zrób ciasto kruche z rabarbarową galaretką. Jest pyszne i z pewnością zaspokoi potrzebę zjedzenia czegoś słodkiego. Jak to z ciastem kruchym bywa, najlepiej smakuje na 2-3 dzień po przygotowaniu, kiedy to kruche ciasto robi się zdecydowanie miększe. Lekką kwasowość(...)Beza: 4 białka 150 g drobnego cukru 75 g posiekanych orzechów (u mnie laskowe) Masa rabarbarowa: 600 g rabarbaru 150-170 g cukru 1/2 szkl. zimnej wody 2 op. galaretki truskawkowej Na stolnicę przesiewamy mąkę, cukier puder oraz proszek do pieczenia. Mieszamy z cukrem wanilinowym. Na środku umieszczamy zimne masło. Wszystkie składniki siekamy nożem. Następnie dodajemy żółtka oraz kwaśną śmietanę
Smaki Na TalerzuBiszkopt, krem, owoce i galaretka. Klasyka zawsze się sprawdza. Do kremu dodałam drobno pokrojoną czekoladę, żeby coś się działo. Chyba nie muszę nikogo specjalnie zachęcać do tego ciasta. Każdy zna i chyba każdy lubi. Szczególnie teraz, kiedy robi się ciepło, takie ciacho będzie często gościć na naszych stołach. Składniki: 3 jajka 3 łyżki cukru 1 łyżka(...)maki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej na czubku łyżeczki proszku do pieczenia Krem straciatella: 250 ml. śmietanki 30 % 250 g. serka mascarpone 50 g. czekolady mlecznej Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe 700 ml gorącej wody truskawki borówki Wykonanie: Białka ubić, dodając cukier i cukier waniliowy. Dodać żółtka, ubijać jeszcze przez chwilę. Następnie przesiać obie mąki
Agusiowe smakołyki