galaretka - 14130 przepisów (strona:297/942)

Sernik bananowo-czekoladowy 96

dużo. Bardzo dojrzałe banany szybko ciemnieją i niezbyt apetycznie wyglądają dlatego też aby ukryć kolor dodałam czekoladę. Na dno dałam podłużne biszkopty bo akurat takie miałam a na wierzch galaretkę z owocami. Wyszedł pyszny zimny deser i banany się nie zmarnowały. składniki: 600 g bananów już obranych ze skórki 600 g zmielonego sera u mnie z wiaderka 2 czekolady gorzkie(...)podłużnych biszkoptów 3 łyżki żelatyny 1/2 szklanki mleka 2 galaretki bananowe+800 ml gorącej wody dowolne owoce, miałam 2 banany i truskawki Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do wystudzenia. Do rondelka wlać mleko i dodać żelatynę, odstawić na chwilę aby napęczniała. Następnie całość podgrzać ale nie gotować i dokładnie rozpuścić

Monia miesza i gotuje
PYSZNY SERNIK GOTOWANY PRZEKŁADANY MAŚLANYM CIASTEM + FILMIK 76

Bardzo smaczne maślane spody, przełożone gotowana masa serowa. Do tego truskawki i galaretka, polecam przepis.  CIASTO MAŚLANE :  200 g masła 3/4 szklanki cukru 1 jajko 1 cukier waniliowy   400 g mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki gęstej śmietany(...)DODTKOWO :  500 g truskawek 2 galaretki, rozpuszczone                                                                PRZYGOTOWANIE :   CIASTO -  masło ucieramy z cukrami ( lub zagniatamy ) następnie dodajemy jajko i śmietanę, miksujmy. Następnie dodajemy mąkę

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto jogurtowe na zimno z arbuzem i melonem. 65

miodu odrobina pasty waniliowej 500 g jogurtu greckiego 24 g żelatyny w proszku 5 -6 łyżek zimnej wody 8 łyżek gorącego soku z pomarańczy 750 ml wrzącej wody 2 galaretki przezroczyste kawałek arbuza kawałek melona Zapraszam również do obejrzenia filmu z instrukcja krok po kroku Wykonanie: Herbatniki pokruszyć i wymieszać z rozpuszczonym masłem. Tak przygotowane herbatniki wysypać na tortownice wyłożoną(...)jogurtowej i dobrze ze soba połączyć. Masę dobrze wymieszać, a następnie wylać na przygotowana wcześniej bazę ciasteczkową . Ciasto wstawić do lodówki do lekkiego stężenia. W międzyczasie we wrzątku rozpuścić galaretki i również odstawić je do lekkiego stężenia. Z kawałków arbuza i melona za pomocą półkulistej łyżeczki wydrążyć miąższ. Kawałki owoców ułożyć na stężałej masie jogurtowej i całość zalać tężejąca galaretka

Pani M - kuchnia smakowita
Ciasto Czerwony kapturek 89

łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mąki Pozostałe składniki: 600 ml śmietany 30% 4 łyżeczki żelatyny 2-3 czubate łyżki cukru pudru lub więcej w zależności od upodobania 2 galaretki wiśniowe 2 słoiki dżemu wiśniowego każdy o pojemności 410 gram (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: pieczemy biszkopt, ubijamy białka na sztywną pianę, dodajemy cały czas miksując cukier, żółtka, wodę. Wyłączamy miksowanie(...)wystudzeniu biszkopt wyjmujemy z blaszki, odklejamy od papieru a następnie ponownie umieszczamy w blasze wraz z papierem, dżemy wiśniowe przekładamy do rondelka, mieszając zagotowujemy. Ściągamy z gazu, wsypujemy galaretki wiśniowe. Mieszamy do rozpuszczenia się galaretek i odstawiamy do wystygnięcia. do dużej miski przelewamy dobrze schłodzoną śmietankę 30%, dodajemy cukier puder i ubijamy na sztywno, w międzyczasie do szklanki wsypujemy żelatyną

Blog kulinarny S9.PL
Ciasto Emerald 110

galaretki gruszkowe rozrobione na 600 ml gorącej wody Galaretki rozrabiamy w 600 ml gorącej wody. Odstawiamy do całkowitego stężenia i kroimy w dość grubą kostkę . Zimne mleko miksujemy ze śnieżkami i cukrem pudrem do zgęstnienia ( jak na opakowaniu). Pod koniec dodajemy ostudzoną żelatynę i miksujemy. Gdy masa widocznie zacznie tężeć( można przyśpieszyć wkładając masę na ok 5-7 minut(...)lodówki)- dodajemy pokrojoną w kostkę galaretkę i delikatnie mieszamy.    WYKONANIE: biszkopt ( można dowolnie nasączyć)+ masa z galaretkami   herbatniki Smacznego! p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #000000; line-height: 115%; text-align: left; orphans: 2; widows: 2 } p.western { font-family: "Calibri", serif; font-size: 11pt; so-language: pl-PL } p.cjk { font-family: "Calibri"; font-size: 11pt

Domowe ciasta
Deser Truskawkowa Chmurka 290

się znakomicie. Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem na pyszny deser truskawkowa chmurka, który z pewnością Wam posmakuje. PRZEPIS NA DESER TRUSKAWKOWA CHMURKA Składniki 100 g herbatników 1 galaretka truskawkowa 200 g truskawek 250 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru 8 mini bez garść migdałów 4 duże kieliszki Wykonanie Galaretkę przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odstawić(...)mięsa. Pokruszone herbatniki umieścić na spidzie każdego kieliszka. Truskawki umyć, oczyścić z szypułek i pokroić na mniejsze kawałki. Na krakersach ułożyć kawałki truskawek, następnie zalać je lekko tężejącą galaretką. Całość wstawić do lodówki, by masa stężała. Śmietanę kremówkę ubić z dodatkiem cukru pudru. Puszystą śmietankę wyłożyć na warstwę zastygniętej galaretki. Na śmietanki wysypać pokruszone mini bezy. Całość udekorować podprażonymi migdałami

Przepiski.pl
Deser z galaretką, twarogiem i orzechami 72

Prosty deser w pucharkach, idealny na przekąskę.  Uwielbiam twaróg w każdej postaci, a w połączeniu ze schłodzoną galaretką świetnie sprawdzi się jako  deser dla rodziny czy gości. Ulubiona galaretka z dodatkiem twarogu, który dodatkowo można wzbogacić płatkami i do tego pół garści orzechów tworzy całkiem niezłą kombinację smakową. Łatwe, szybkie i pożywne :)  Wartości odżywcze 1 porcji(...)kcal B 16 g T 8 g W 15 g Składniki na 4 porcje: 1 galaretka (ja dałam truskawkową) + 250 ml wrzątku  250 g twarogu chudego + dosłodzić wedle uznania 4 łyżki płatków kukurydzianych (można pominąć)  70 g ulubionych orzechów (2 garście) Przygotowanie: Przygotowujemy galaretki, przelewamy do połowy szklanek i odstawiamy aby stężały.  Dodajemy twaróg, płatki, orzechy

zdrowo i aktywnie
Deser z galaretką, twarogiem i orzechami 88

Prosty deser w pucharkach, idealny na przekąskę.  Uwielbiam twaróg w każdej postaci, a w połączeniu ze schłodzoną galaretką świetnie sprawdzi się jako  deser dla rodziny czy gości. Ulubiona galaretka z dodatkiem twarogu, który dodatkowo można wzbogacić płatkami i do tego pół garści orzechów tworzy całkiem niezłą kombinację smakową. Łatwe, szybkie i pożywne :)  Wartości odżywcze 1 porcji(...)kcal B 16 g T 8 g W 15 g Składniki na 4 porcje: 1 galaretka (ja dałam truskawkową) + 250 ml wrzątku  250 g twarogu chudego + dosłodzić wedle uznania 4 łyżki płatków kukurydzianych (można pominąć)  70 g ulubionych orzechów (2 garście) Przygotowanie: Przygotowujemy galaretki, przelewamy do połowy szklanek i odstawiamy aby stężały.  Dodajemy twaróg, płatki, orzechy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Fantazja 91

zgęstnienia, cały czas mieszając, a następnie studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch (ok 10 minut na najwyższych obrotach miksera), a następnie dodajemy do niego po łyżce wystudzonego budyniu. Galaretka owocowa: 2 opakowania galaretki wiśniowej 2 słoiczki po ok 350 ml domowego kompotu (u mnie czereśniowo truskawkowy) Kompoty przelewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia. Wsypujemy galaretki i mieszamy aż się(...)rozpuszczą. Odstawiamy do ostudzenia. Dodatkowo: 100 g czekolady  mlecznej 1/3 szklanki mleka Złożenie ciasta: Na wystudzony biszkopt wykładamy tężejącą galaretkę, wyrównujemy i odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Następnie wykładamy krem, który przykrywamy ciastem makowym. Czekoladę kruszymy, dodajemy do niej mleko, a następnie umieszczamy w kąpieli wodnej i rozpuszczamy. Rozpuszczoną czekoladą polewamy ciasto makowe. Całość wkładamy na kilka godzin

Cynamonowe szczęście
Ciasto z ananasem i kokosem 84

Ciasto z ananasem i kokosem na biszkopcie z owocami i galaretką, to ciasto na specjalne okazje. Komunia, urodziny, imieniny zamiast ciężkiego tortu zrób super ciasto ananasowe z owocami i galaretką. Delikatne z kremem śmietankowym, rozpływające się w ustach. Puszysty biszkopt, kokos, kremowy serek, śmietana kremówka i owoce. Ciasto z ananasem i kokosem to nie tylko efektowny wypiek, to super tort(...)owocowy. Ananasowiec to bardzo smaczne ciasto o dwóch smakach. Słodycz ananasa łamie gama różnorodnych owoców, tworząc z ciasta orzeźwiającą, wiosenną kompozycję smaków. Ciasto z ananasem i kokosem oraz galaretką to sprawdzony przepis na pyszne ciasto, które zachwyca nie tylko wyglądem, ale i smakiem. Mięciutki biszkopt, słodka masa z kokosem i kawałkami ananasa. Zazwyczaj do ciast używa się tłustego serka mascarpone

Dieta moja pasja
SERNIK MANGO ZE ŚMIETANOWĄ PIANKĄ I GALARETKĄ Z MARAKUI 90

który już pojawił się na blogu, ale w odwrotnej wersji! Mam dla Was przepis na pyszny, delikatny sernik na ciasteczkowym spodzie o smaku rajskiego mango. Z pianką śmietanową i galaretką z marakui tworzy fantastyczną całość, której NIKT się nie oprze! Jej kwaskowaty smak idealnie komponuje się ze słodkim, kremowym serem. Sernik smakuje fantastycznie! Jest świetnym pomysłem nie tylko na lato(...)dostępne TUTAJ! ŚMIETANKOWA PIANKA: * śmietana 36% – 250 g * cukier puder – 3 łyżki * cukier ze skórką cytrynową – 1 łyżka * żelatyna – 8 g GALARETKA MARAKUJA: * puree owocowe marakuja – 200 g – dostępne TUTAJ! * CALLEBAUT Czekolada Biała Select 25,9% – 100 g – dostępna TUTAJ! * żelatyna – 3 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Ciasteczka mielimy, masło roztapiamy. Wszystko

Ostra na Słodko
Ciasto z musem jabłkowym i bitą śmietaną 58

Biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki pszennej ½ szklanki oleju 4 łyżki wody 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia Mus jabłkowy: 1 kg jabłek (u mnie Ligol) 1 galaretka cytrynowa 100 g cukru (w zależności od rodzaju jabłek) ¼ szklanki wody Bita śmietana: 500 ml śmietanki 30-36% 2 śmietan-fixy 4 łyżki cukru pudru Dekoracja: 3 kostki mlecznej(...)suchego patyczka). Mus jabłkowy: Jabłka obrać i pokroić w niewielką kostkę. Gotować pod przykryciem z cukrem i wodą do czasu, aż jabłka zmiękną (około 20 minut). Następnie wsypać galaretkę i energicznie mieszać przez 3-5 minut, aby galaretka się dobrze rozpuściła. Mus wystudzić. Bita śmietana: Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem i usztywniaczem. Na wystudzony biszkopt nałożyć mus, następnie bitą

KuchniaWeDwoje.pl
Rolada z jabłkami i cynamonem 57

kawałków Składniki: Biszkopt: 3 duże jajka 3 łyżki cukru 4 płaskie łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej ¼ łyżeczki proszku do pieczenia Mus jabłkowy: 1 kg jabłek 1 galaretka cytrynowa 5 – 7 łyżek cukru (w zależności od rodzaju jabłek) ¼ szklanki wody 2 – 3 łyżeczki cynamonu Dodatkowo: czekolada lub cukier puder Przygotowanie: Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno(...)ścierką. Mus jabłkowy: Jabłka obrać i zetrzeć na tarle o grubych oczkach. Gotować pod przykryciem z cukrem i wodą do czasu, aż jabłka zmiękną (około 20 minut). Następnie wsypać galaretkę i energicznie mieszać przez 3-5 minut, aby galaretka się dobrze rozpuściła. Mus lekko wystudzić. Biszkopt rozwinąć, rozsmarować mus jabłkowy i dłuższym bokiem zwinąć roladę. Roladę zawinąć w ścierkę

KuchniaWeDwoje.pl
CIASTO JAJKO SADZONE 112

Ciasto jako sadzone świetnie wpisuje się w Święta Wielkanocne. Pyszne ciasto z dodatkiem morel lub brzoskwiń zalane krystaliczną galaretką nadającą niepowtarzalny urok, ciasto to będzie hitem niejednej imprezy ;) Biszkopt 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia   BITA ŚMIETANA 500 ml śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru; 1 łyżka żelatyny   DODATKOWO Puszka(...)moreli 2 galaretki krystaliczne     SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Biszkopt Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodawać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem dopieczenia i miksować do połączenia się składników. Na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto

RAROSSA
CIASTO JAJKO SADZONE 111

Ciasto jako sadzone świetnie wpisuje się w Święta Wielkanocne. Pyszne ciasto z dodatkiem morel lub brzoskwiń zalane krystaliczną galaretką nadającą niepowtarzalny urok, ciasto to będzie hitem niejednej imprezy ;) Biszkopt 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia   BITA ŚMIETANA 500 ml śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru; 1 łyżka żelatyny   DODATKOWO Puszka(...)moreli 2 galaretki krystaliczne     SPOSÓB PRZYGOTOWANIA   Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Truskawki umyć odszypułkować. przekroić na pół.   Biszkopt   Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodawać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem dopieczenia i miksować do połączenia się składników. Na końcu dodać

RAROSSA

Proponowane wyszukiwania