galaretka - 14130 przepisów (strona:289/942)

Ciasto " Pawi ogon" 204

szklanki mielonych orzechów 1 słoik powideł śliwkowych 200 g masła 1 l mleka 1 szklanka cukru 1 duże opakowanie cukru wanilinowego  80 g mąki  ziemniaczanej 1 opakowanie galaretki wiśniowej  1 duża paczka biszkoptów   Polewa czekoladowa : 3 łyżki kakao 3 łyżki mleka 3 łyżki cukru 2 łyżki margaryny Cukier , kakao i mleko mieszamy w garnuszku. Gdy cukier(...)rozsmarowujemy na nich powidła z orzechami. Zwijamy wzdłuż krótszego boku i układamy w blaszce wszystkie 3 roladki , które pieczemy w temp. 195 C przez 15- 20 minut. Studzimy. Galaretkę rozpuszczamy w wodzie według przepisu na opakowaniu. Wstawiamy do lodówki. Krem budyniowy:  Z mleka odlać 1 szklankę , zmiksować z 3 jajkami oraz resztą mąki pszennej

Słodkości i nie tylko
Sernik na zimno z orzechami włoskimi i brzoskwiniami 244

najbliższy czas. Z dodatkiem chrupiących orzechów i skórki pomarańczowej, która nadaje mu świeżości doskonale chłodzi i cudownie łaskocze podniebienie :) Sernik: 120 g biszkoptów 700 g zmielonego sera szklanka cukru galaretka brzoskwiniowa garść orzechów włoskich garść skórki pomarańczowej Wierzch: 4 brzoskwinie galaretka brzoskwiniowa      Galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki wrzącej wody, studzimy. Miksujemy z serem i cukrem, dodajemy skórkę(...)dodajemy do masy serowej. Ciasto bardzo delikatnie i powoli przelewamy na biszkopty, wierzch wyrównujemy i wrzucamy do lodówki na co najmniej 2-3 godziny.      Drugą galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu, zostawiamy do porządnego ostygnięcia. Umyte brzoskwinie kroimy w cienkie plasterki i układamy na wierzchu sernika, całość zalewamy lekko tężejącą już galaretką. Chłodzimy w lodówce przez całą

sama złodycz
Kostka szczęścia ;) 527

szklanki wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: masło 200g 1/2 litra mleka 2 żółtka 6 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej cukier waniliowy Galaretka z truskawek: 250 g truskawek 1 galaretka truskawkowa   Polewa: czekolada gorzka 1 łyżka mleka Wykonanie: Zacznijmy od przygotowania kremu - z pół litra mleka odlewamy pół szklanki, resztę zagotowujemy z cukrem(...)krótko miksujemy. Ubijamy pianę z 7 białek i mieszamy z ciastem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut. Po wyjęciu studzimy i kroimy na 3 części. Galaretka z truskawek: truskawki kroimy na mniejsze części i w garnuszku dusimy, aż powstanie jednolita masa. Jeśli truskawki są uparte i nie chcą się całkowicie rozpaść, możemy je zblendować. Do gorącej

Czerwona Porzeczka
Ciasto Don Juan – uwiedzie niejedno podniebienie 46

łyżka mąki ziemniaczanej łyżka mąki pszennej 200 g masła 50 g cukru 50 g orzechów (włoskich lub ziemnych) 100 g czekolady z orzechami   Cytrynowa pianka: 2 opakowania galaretki cytrynowej (2 x 75 g) 400 g śmietany 30% 400 g jogurtu greckiego 200 ml wody   Do nasączenia ciasta: napar z kawy   Przygotowanie Ciasto Jajka wyjmij wcześniej w lodówki(...)czas energicznie mieszając np. rózgą kuchenną. Masę podgrzewaj i mieszaj do momentu, aż zrobi się gęsta. Gorącą masę wylej na blat ciasta i odstaw do całkowitego wystudzenia. Cytrynowa pianka Galaretki rozpuść w 200 ml gorącej wody i odstaw do ostudzenia. Śmietanę prosto z lodówki ubij na najwyższych obrotach miksera na sztywno. Cały czas miksując, dodawaj do śmietany po łyżce jogurtu

e-PrzepisyKulinarne
ciasto kakaowe z jabłkiem, galaretką... 45

szklanki, kakao 4 łyżki, mleko 3/4 szklanki, palma miękka 1/2 kostki jabłka 1 kg + cukier 1/2 szklanki + cynamon 1 łyżeczka + 1 łyżka sok z cytryny + kisiel pomarańczowy 1 opakowanie galaretka truskawkowa 2 opakowania + woda gorąca 900 ml Składniki temperatura pokojowa= wszystkie składniki od razu mikserem ucieramy= do miski dać jajka, cukier, mąkę tortową, kakao, proszek do pieczenia i sodę, miękką(...)formy, na wierzchu dać jabłka i piec w nagrzanym piekarniku na 200C grzanie góra/dół około 55 minut, ciasto w formie dobrze wystudzić. Na zimne ciasto dać tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 900 ml gorącej wody, ciasto w chłodnym miejscu lub lodówce zostawić na do zastygnięcia galaretki - ciasto jest jak biszkoptowe, lekkie, wilgotne, z dodatkiem jabłek kisielowych, galaretki smakuje wyśmienicie

W Mojej Kuchni Lubię
Pianka z galaretki ze skyrem 57

dwóch składników? Będziecie zaskoczeni, jak łatwo można go przygotować! Ma tylko jedną wadę - szybko znika (i trudno go pokroić w zgrabne kawałki, przez co jest absolutnie niefotogeniczny:) Pianka z galaretki ze skyrem  Składniki: 1 opakowanie galaretki o dowolnym smaku 1 skyr naturalny (lub jogurt, serek quark) (200ml) Galaretkę rozpuszczamy w 200ml gorącej wody. Zostawiamy do ostudzenia. Gdy wystygnie(...)będzie przypominać syrop, ubijamy mikserem na dużych obrotach. Uwaga: piana bardzo rośnie, lepiej więc użyć dużej głębokiej miski. Ubijamy do uzyskania gęstej piany, galaretka zwiększy objętość 3-krotnie. Dodajemy skyr, ubijamy przez minutę, żeby nie było grudek skyru. Piankę przelewamy do pucharków lub formy, wstawiamy do lodówki do stężenia na ok 2h.  Smacznego

Obiad gotowy
Prosty sernik na zimno z owocami 42

taką pogodę jak dziś (zimno, szaro, mokro) warto przywołać wspomnienie słonecznego upalnego lata. Wystarczy do tego porcja mrożonych owoców, galaretka i kilka innych składników z których wyczarujecie pachnący latem sernik.  Leciutki, kremowy z wyraźnie wyczuwalnym smakiem owoców dość prosty w przygotowaniu z pewnością poprawi samopoczucie w takie ponure dni jak dziś. Składniki (na tortownicę o średnicy(...)dobrym składem) 500 ml śmietany 30% 5 łyżek cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny 1/2 szklanki mleka ok 500 g  mrożonych owoców (u mnie mieszanka truskawek i borówek) 2 galaretki truskawkowe Na dnie tortownicy układamy równą warstwę herbatników (możecie zastąpić je biszkoptami) Żelatynę zalewamy mlekiem i odstawiamy do napęcznienia, a po ok 10 minutach rozpuszczamy w kąpieli wodnej.  Galaretki

Cynamonowe szczęście
Owocowe lato 37

Zamknęłam trochę lata w cieście. Owocowe lato jest delikatne i przepyszne ? To biszkopt, świetny krem czekoladowy i mnóstwo owoców w galaretce. Tak prosto i tak smacznie ? UWAGA: Szklanka 200 ml Składniki na biszkopt: 5 jajek 2/3 szklanki cukru 1 ¼ szklanki mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Białka ubijam na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier. Następnie zmniejszam obroty(...)wykładam ¾ porcji kremu, wyrównuję i przykrywam drugim blatem, który również nasączam. Górę smaruję pozostałym kremem. Dodatkowo potrzebuję: 500 g ulubionych owoców (u mnie to borówki, truskawki i mandarynki) 1 galaretka w ulubionym smaku (u mnie pomarańczowa) Galaretkę rozpuszczam w 500 ml wody i odstawiam do wystygnięcia. Owoce myję, kroję i układam na wierzchu ciasta. Kiedy galaretka zacznie tężeć, wylewam

Słodki sentyment
Sernik gotowany z brzoskwiniami 50

Przepis na kremowy, jedwabisty sernik, który nie wymaga pieczenia. Dodatek brzoskwiń i galaretki przełamuje waniliowy smak masy serowej. SKŁADNIKI (na blaszkę 24×24 cm) 200 g masła 200 g cukru 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka 1 łyżeczka esencji waniliowej 2 budynie waniliowe bez cukru (po 40 g każdy) 100 ml mleka 4 jajka ok. 200 g biszkoptów okrągłych(...)puszka brzoskwiń 1 galaretka brzoskwiniowa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZYGOTOWANIE Galaretkę rozpuść w 500 ml wody Brzoskwinie z puszki pokrój w dużą kostkę Dno blaszki wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na nim warstwę biszkoptów W dużym garnku rozpuść masło z cukrem Budynie rozpuść w mleku Do garnka dodaj stopniowo ser i zmiksuj na gładką masę Następnie dodaj budynie, wanilię

Słodki Blog
Szarlotka bez pieczenia 56

szarlotka jest wilgotna, jabłka są miękkie i soczyste a całość smakuje wyśmienicie. Przygotowanie szarlotki bez pieczenia zaczynam od obrania, starcia na tarce i usmażenia jabłek. Do usmażonych jabłek dodaję galaretkę w proszku, studzę i wylewam na namoczone w mleku biszkopty. Ciasto wstawiam do lodówki, aby jabłka stężały po czym dekoruję je bitą śmietaną i posypuję drobno startą czekoladą. Ta szarlotka(...)życzę smacznego. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Szarlotka Składniki na szarlotkę bez pieczenia. 14 sztuk podłużnych biszkoptów 1,2 kg jabłek 2 galaretki cytrynowe w proszku (77 g każda) 150 ml wody 100 ml mleka Bita śmietana: 300 ml zimnej śmietanki kremówki (36%) 30 g cukru pudru 40 ml wrzącej wody 10 g żelatyny

MeCooks
Biszkopt z masą śmietanową kawowo-czekoladową 54

albo te z posmakiem kawy, koniecznie wypróbuj ten przepis. Biszkopt kakaowy, na nim śmietankowa masa z dodatkiem karmelowej kawy zbożowej, a dalej śmietankowa pianka z białą czekoladą usztywniona przezroczystą galaretką. Jest mięciutko, puszyście i słodziutko, jednym słowem – idealnie. Biszkopt: 3 jajka 4 łyżki drobnego cukru 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki kakao 2 łyżki oleju + 1 łyżka rumu(...)mnie karmelowa około 3-4 łyżki cukru pudru lub do smaku 3 łyżeczki żelatyny Warstwa z białą czekoladą: 330 ml śmietanki 36% 150 g białej czekolady 1 op. galaretki krystalicznej Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno. Pod koniec, łyżka po łyżce, dodajemy cukier. Miksujemy za każdym razem przez około minutę. Następnie dodajemy po 1 żółtku (znów za każdym razem dokładnie miksując

Smaki Na Talerzu
Malinowo- cappuccinowa pychotka 293

wyobraża sobie niedzielnego poranka bez filiżanki aromatycznej kawy i kawałka pysznego ciasta.  Ja dziś proponuję ciasto "Malinowo- cappuccinowa pychotka". To połączenie lekkiego dwukolorowego ciasta z kremem cappuccinowym, galaretką i malinami. Ciasto nie jest trudne do przygotowania i na pewno zaskoczy swoim smakiem wielu miłośników słodkości.  SKŁADNIKI: Ciasto ciemne: 6 żółtek, 2 całe jajka, 1/2 szklanki cukru, 4 łyżki(...)Masa budyniowa: 500 ml mleka, 2 opakowania budyniu o smaku cappuccino bez cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 3 łyżki cukru pudru, 200g masła, Dodatkowo: 500g świeżych malin, 3 opakowania galaretki malinowej, PRZYGOTOWANIE: 1.  Ciasto ciemne:  Żółtka, jajka oraz cukier razem ucieram na puszystą masę. Nie przerywając ucierania stopniowo dodaję do masy mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto Pupilek – puszysty biszkopt z kremem kukułkowym i pianką 190

mleka 100 g cukierków kukułki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 200 g masła   Malinowa pianka: 200 ml śmietany 30% 250 g malin (mogą być mrożone) 1 opakowanie galaretki malinowej 1/3 szklanki wody   Dodatkowo: napar z kawy do ponczu, 100 g biszkoptów okrągłych   Jak przygotować ciasto Pupilek? Opis przygotowania krok po kroku Biszkopt Jajka powinny być w temperaturze pokojowej(...)wystudzenia. Miękkie masło przełóż do dużej miski i ucieraj przez chwilę robotem kuchennym, następnie, cały czas ucierając, dodawaj po łyżce zimnego budyniu. Miksuj do połączenia się składników. Malinowa pianka Galaretkę rozpuść w 1/3 szklanki gorącej wody i odstaw do wystudzenia. Maliny zmiksuj blenderem. Wymieszaj je z chłodną, ale jeszcze płynną galaretką. Zimną śmietanę prosto z lodówki ubijaj na najwyższych obrotach

e-PrzepisyKulinarne
BISZKOPT Z MASĄ MALINOWĄ + FILMIK 37

szklanka oleju  1 łyżka mąki ziemniaczanej  2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mąki pszennej tortowej            MASA :  3 galaretki malinowe  750 ml gorącej wody  300 g malin  250 g mascarpone 200 ml śmietany 30 %          BITA  ŚMIETANA :  400 ml śmietany(...)PRZYGOTOWANIE :  Z podanych składników na biszkopt pieczemy ciasto. Przecinamy je na dwie połówki.  Do miski wsypuję 3 galaretki malinowe wlewam 750 wrzątku. Mieszam i odkładam do ostygnięcia, jak będą zimne dodajemy maliny. Galaretki chłodzimy aż będą tężeć. Następnie w misie robota ubijamy śmietanę z mascarpone i wlewamy tężejące galaretki z malinami.  Masę wylewamy na pierwszy blat ciasta

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto Inspektor – sprawdzi się nawet podczas wizyty teściowej 169

Ciasto Inspektor to pyszny wypiek, który jest stosunkowo prosty do zrobienia i zawsze wszystkim smakuje. Składa się z puszystego biszkoptu kakaowego, prostego kremu czekoladowego i owocowej galaretki poprzekładanych herbatnikami. Całość świetnie ze sobą współgra, ciasto jest słodkie, ale nie za słodkie, niezapychające, podzielne i rozpływa się w ustach. Taki domowy wypiek sprawdzi się zarówno do popołudniowej kawy, jak i podczas(...)mąki pszennej typ 450 lub 500 (niepełna szklanka) 100 g cukru (pół szklanki) łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao   Wkładka owocowa: 200 ml wody opakowanie galaretki truskawkowej 280 g dżemu truskawkowego lub innego o czerwonych kolorze   Krem: 500 g mascarpone 4 łyżki masła czekoladowego   Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 3 łyżki mleka (jeśli chcecie uzyskać

e-PrzepisyKulinarne

Proponowane wyszukiwania