frużelina - 703 przepisów (strona:28/47)

Restauracja Magia | Lublin – Miejsca ze Smakiem 112

deser? Po przystawce i daniu głównym byliśmy już dość syci, jednak skusiliśmy się jeszcze na sernik z mascarpone i ricotty oraz lody waniliowe z bitą śmietaną i frużeliną ze świeżych owoców – co było słodkim zwieńczeniem tej kolacji. W restauracji Magia Lublin, każdy z Was znajdzie coś dla siebie. Od regionalnych dań kuchni lubelskiej, poprzez smaki z całego świata. Jeżeli

Kuchnia Bazylii
KREM Z MASŁEM ORZECHOWYM I KAJMAKIEM 150

Pyszny krem z masłem orzechowym i kajmakiem zachwyci każdego fana masła orzechowego. Krem do lekkich nie należy. Warto i polecam dodać owocową i lekko kwaśną frużelinę lub konfiturę, jak to zrobiłam w Torcie bananowym. Składniki na krem z masłem orzechowym i kajmakiem: 400 g serka mascarpone, schłodzonego 245 g masła orzechowego, niesolonego, schłodzonego 120-160 g kajmaku w puszce

Słodki Pomysł
tartaletki z beza 111

cukru brązowego 1 łyżeczka octu jabłkowego,lub zwykłego 1 łyżeczka soku z cytryny  1 łyżka mąki ziemniaczanej 8-10 daktyli suszonych drobno pokrojonych  Środek tartaletek wypełnione są frużeliną owocowa   tutaj ,a na to beza położona . Wykonanie  Białka w temperaturze pokojowej ubić ze szczypta soli.Następnie po 1 łyżce cukru ,miksując do rozpuszczenia cukru

mojej kuchni
Słonecznikowiec bez pieczenia 162

Przekładane ciasta mają to do siebie, że trzeba im poświęcić sporo czasu… Pieczenie poszczególnych blatów, przygotowywanie kremów, przełożeń, frużeliny- no cóż trochę schodzi;) Czy jednak można w mniej niż godzinę upichcić efektownego i co najważniejsze pysznego przekładańca? Jasne;) Słonecznikowiec jest tego najlepszym przykładem. Okrągłe biszkopty służą za podstawę i „ciastowe” warstwy, a pyszny krem kakaowy przygotowany

Domowe ciasta
Gofry – najlepszy przepis oraz jak wybrać dobrą gofrownicę 145

będziemy ze świeżymi owocami – lub bez cukru, jeśli serwujemy gofry ze słodkim dodatkiem) i świeżymi owocami np. truskawkami, malinami, jeżynami lub ze słodką konfiturą z malin lub truskawek, frużeliną lub sosem owocowym. Polecam!   The post Gofry – najlepszy przepis oraz jak wybrać dobrą gofrownicę appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Ciasto wiśniowe na makowym biszkopcie 161

Dzięki tak dobranym składnikom możemy przygotować pyszne ciasto wiśniowe poza sezonem, bo nie wymaga ono od nas posiadania wiśni. Oczywiście jeżeli posiadacie mrożone wiśnie, to możecie przygotować z nich frużelinę wiśniową zamiast korzystać z dżemu wiśniowego. U mnie dekoracja z galaretek nadziewanych wiśniami (domowych) i liści z marcepanu (liście robiłam sama). SKŁADNIKI Biszkopt: 6 jajek szczypta soli 100 g cukru

Passions hobbies life
Top 3 proteinowych serników - Instagram cz. III 156

mąki kokosowej. A do trzeciej rozmrożone jagody i 2 łyżki mąki kokosowej. 3. Układaj masy warstwami w blaszce, dobrze ubijając łyżką. Sernik dobrze jest schłodzić. 4. Na górę nałożyć frużelinę czyli jagody smażyć na patelni z ksylitolem. 5. Sernik można udekorować herbatnikami lub innymi ciasteczkami np. z tego przepisu. 6. Popcorn można zrobić samemu smażąc na oleju ziarna kukurydzy przeznaczone

Candy Pandas
Recenzja robota z Lidl Polska Silver Crest MONSIEUR CUISINE 157

cukier wedle uznania Za pomocą funkcji gotowanie (w pokrywce wyjmij mały przeźroczysty "korek" tak aby sos odparowywał) gotujemy sos, tak aby odparowała jego znaczna ilość, całość będzie mieć formę frużeliny. Wyrośnięte ciasto na parowańce, dzielimy na równe 14-15 części. Każdą formujemy w kulę, układamy na ściereczce i pozostawiamy do wyrośnięcia na 15 minut. Do misy miksującej wlej 1 litr

SMYKWKUCHNI
Torcik „Wuzetka kokosowa z wiśniami” 136

uzyskania gęstego kremu. (3 łyżki kremu odłożyć do dekoracji) Poncz: Nalewkę wiśniową uzupełnić wodą do ¾ objętości, wymieszać. Na paterze umieścić pierwszy blat ciasta, nasączyć ponczem wisniowym, rozsmarować   połowę frużeliny wiśniowej , nałożyć   połowę kremu kokosowego, przykryć drugim blatem i czynność powtórzyć, torcik przykryć trzecim blatem ,włożyć do lodówki. Przygotować polewę: Żelatynę zalać mlekiem, odstawić do spęcznienia.   Resztę składników

Wanilia i Kardamon
Kawowy sernik nowojorski 184

Porcje 16 New York Cheesecake to jeden z tych serników, który pokochał chyba cały świat. Przyznam szczerze, że i ja mam do niego słabość. Wyśmienicie smakuje z frużeliną owocową, polewą czekoladową jak i solo. Stanowi również świetną bazę do różnych wariacji smakowych. I właśnie dziś klasyczny sernik nowojorski zamieniłam w sernik o wspaniałej, kawowej nucie. Miłośnicy kawy z pewnością będą

Wędrówki po kuchni
KREM RAFAELLO 182

Delikatny krem kokosowy z migdałami na bazie śmietanki kokosowej przywodzi na myśl znane pralinki kokosowe. Krem rafaello idealnie komponuje się z jasnym biszkoptem i słodko-kwaśną frużeliną owocową. Chociaż towarzystwo kakaowego biszkoptu mu nie przeszkadza ;). Składniki: 150 g śmietanki kokosowej, otrzymanej ze schłodzonego mleczka kokosowego* 130 g białej czekolady 220 g mascarpone, schłodzonego 55 g wiórków kokosowych 20 g migdałów

Słodki Pomysł
tort z kremem malinowym 212

dodajemy przetarte maliny i mieszamy przy pomocy np. szpatułki na jednolity krem. składniki na nasączenie: ok. 200 ml naparu z herbaty wymieszane z 1 łyżeczką soku z cytryny dodatkowo: frużelina malinowa lub dżem malinowy biszkopty świeże maliny żywe kwiaty wstążka wykonanie tortu: Pierwszy blat biszkoptu nasączamy, smarujemy dżemem, wykładamy 1/3 kremu, przykrywamy drugim blatem, nasączmy go, smarujemy dżemem, wykładamy drugą

Domowy Smak Jedzenia
Tort okolicznościowy 149

Tort okolicznościowy Torcik urodzinowy, maślano- czekoladowy z frużeliną porzeczkową. Wszystkie dekoracje, wykonane są przeze mnie. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk

Kuchnia Danusi
Frużelina borówkowa 182

Zapraszam na smakowitą frużelinę borówkową. Będzie jak znalazł w zimie do deserów, naleśników, gofrów czy lodów. Zamykając smak lata w słoiczkach możemy cieszyć się smakiem pysznych borówek nie tylko latem. Polecam Składniki: 500 g borówek 1/2 szkl cukru trzcinowego 1/2 szkl wody 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Borówki myjemy i przekładamy do garnka o grubym dnie, posypujemy cukrem, mieszamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Domowy ketchup z cukinii – przepis krok po kroku 161

otwarciu – koniecznie w lodówce! A Wy robicie takie domowe ketchupy, czy korzystacie ze sklepowych? Smacznego!   A jeśli szukacie inspiracji na przetwory, polecam moje przepisy: Jarzynka a la vegeta Frużelina czereśniowo-jabłkowa Domowa nutella śliwkowa   Artykuł Domowy ketchup z cukinii – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi

Okiem Blondynki by McBlondi

Proponowane wyszukiwania