frużelina - 703 przepisów (strona:34/47)

ORZECHOWE GOFRY (bezglutenowe) 160

Wspomnienie z dzieciństwa: wakacje, a na wakacjach gofry z frużeliną :) A jako, że lato zbliża się wielkimi krokami to polecam bardzo puszyste, orzechowe gofry :) SKŁADNIKI: - 30 g mąki orzechowej (z orzechów arachidowych) - 90 g mąki kukurydzianej - 30 g mąki ziemniaczanej - 2 jajka - szczypta soli - 50 g roztopionego masła - 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki brązowego cukru - 1/4 łyżeczki cynamonu

Kuchnia bezglutenowa Loli
Domowy budyń z mandarynkowową frużeliną 162

zjadłam budyń i powiem że jest pyszny, wart wypróbowania. Polecam na szybki deser w majowy dzień. Można użyć innych owoców jednakże z mandarynkami smakuje wybornie. Domowy budyń z mandarynkową frużeliną. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Mus z kaszy manny 165

śniadaniowym   / 1 porcja / 2 łyżki kaszy manny szklanka mleka (ew. mleka i wody) białko jaja łyżka cukru pudru do podania - najlepiej owoce, sosy owocowe, rzadkie dżemy/konfitury czy frużeliny (sam mus jest trochę mdły)   Wieczorem - mleko wlać do garnka i podgrzewać, aż będzie ciepłe, wtedy wrzucić 2 łyżki kaszy manny i mieszać, aby nie powstały grudki. Kaszkę zagotować

tost z dżemem
Czekoladki z nadzieniem ajerkoniakowym 179

Czekoladki z nadzieniem ajerkoniakowym Składniki : g orzka czekolada 150 g ajerkoniak - 20 ml biała polewa - 40 g frużelina jagodowa - 1 łyżka Przygotowanie : Do garnuszka wsypać 50 g czekolady, rozpuścić czekoladę nad parą wodną. Za pomocą pędzelka wysmarować czekoladą , dno i boki  foremek, odstawić do lodówki do stężenia. W tym czasie przygotować nadzienie. Do metalowego garnuszka wlać ajerkoniak, dodać białą

Kuchnia Danusi
Butik Nespresso – deser inspirowany Wrocławiem 159

Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});     Pani Beata stworzyła przepyszny deser. Składał się z ciasta drożdżowego brioszki, chrupiącej kruszonki z cynamonu, malinowej frużeliny i kremu serowo – śmietanowego z wanilią i skórką pomarańczową. Całość nie za słodka, idealna, świetna do kawy. Do tego wyglądał kusząco i apetycznie.       Przepis można było dostać

Mała Cukierenka
Omlet kokosowy 194

nakryć patelnią i obrrócić omlet na drugą stronę. Znowu smażyć aż omlet przyrumieni się z drugiej strony. Potem zsunąć na talerz i podawać z dowolnym dodatkiem owocowym, u mnie frużelina wiśniowa

Monia miesza i gotuje
tort z lalą 5 185

lalą. Wytyczne były dwie: tort ma być owocowy i wg życzenia czteroletniej jubilatki udekorowany tęczowo... Zdecydowałam się na jasny biszkopt przełożony kremem na bazie serka mascarpone i malinową frużeliną (z tego przepisu , tyle, że z podwójnej porcji) . Wierzch za to udekorowałam kremem na zasmażce oraz moją ulubioną masa cukrową . To chyba najbardziej procochłonny tort, z jakim miałam do tej pory

6niebo
Pomarańczowe ciasto z kaszy manny we frużelinie pomarańczowej 144

proszkiem do pieczenia i sodą, dodaj stratą skórę z pomarańczy i masę jogurtową. Wymieszaj dokładnie i odstaw na 10 minut aby masa zgęstniała. W czasie oczekiwania, możesz przygotować „frużelinę”. Sok z drugiej połowy pomarańczy zblenduj razem z całym środkiem pozostałości po pomarańczy. W tych białych skórach jest samo dobro. Możesz dodać cukier. Dodaj rozpuszczony w niewielkiej ilości ciepłej

greenscarf
Beza idealna – jak zrobić 237

minut. Właściwie beza suszy się. Po upieczeniu bezy można ją zostawić w zamkniętym piekarniku na noc. Beza francuska jest krucha i puszysta. Tort porzeczkowy z bezą Beza z truskawkową frużeliną Kolejny rodzaj bezy to beza włoska. Sposób przygotowania bezy jest nieco trudniejszy i wymaga wprawy. Bezę tą ubija się z syropem cukrowym. Najpierw więc trzeba ugotować poprawnie syrop. Do tego

codojedzenia
Torcik 163

Troszkę czasu trzeba poświęcić, bo masy muszą stężeć itd./ale w sumie torcik wyszedł pyszny..Na blogu nie ma przepisu na maliny , które wykorzystałam do przełożenia...można także wykorzystać frużelinę malinową lub świeże owoce , a nawet jakiś dżem itp.no i do dekoracji użyłam z braku czasu niestety gotowego kremu z proszku. Biszkopt 6 jajek 120 g cukru 100 g mąki

Moje domowe kucharzenie
Błyskawiczne pączki serowe 820

wadę, są bardzo smaczne i domowników trzeba od nich odciągać. Polecam inne moje przepisy na pączki tradycyjne i nie tylko: pączki z jabłkami mini pączki pomarańczowe serowe pączki nadziewane frużeliną Pączki z konfiturą z czereśni. Pączki z konfiturą z róży. Pączki z domowymi powidłami. Pączki angielskie. Składniki na kilkanaście sztuk: 150 g serka kanapkowego ½ szklanki mąki pszennej ½ szklanki mąki krupczatki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Karnawałowe kwiatki puchatki 240

sobie wybrać to, co lubicie, pamiętacie że to sprawdzone przepisy, więc wyjdą na 100%: ekspresowe pączki serowe faworki mini pączki pomarańczowe pączki angielskie pączki z powidłami serowe pączki z frużeliną churros pomarańczowe Składniki: 2 szklanki mąki pszennej*, szczypta soli, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy, 100 g masła 2 łyżeczki cukru, 2 całe jajka , ½ szklanki jogurtu greckiego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami 183

mieć konsystencję kwaśniej śmietany, jeżeli tak nie jest, dodać łyżkę wody. Wymieszać. Smażyć na rozgrzanej patelni na łyżce oleju, z obu stron na złoty kolor pod przykryciem. Podawać z frużeliną wiśniową, cukrem pudrem lub miodem czy syropem klonowym. Smacznego! Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami listonic_type='fooddrink

moj przepis na
Czekoladowe tosty 171

czekolady nigdy za dużo. Dlatego gorące tosty podajemy z kremem czekoladowym i w tym przypadku z malinami (które kontrastują z zimowym krajobrazem). Możecie zastąpić je innymi owocami lub frużeliną. Na grzanki najlepsza będzie chałka, ale można też wykorzystać inne czerstwe pieczywo, np. bułkę pokrojoną w plastry lub po prostu dobry chleb. Gorąco polecam na zimowe (i nie tylko) śniadanie. Składniki

Pełny talerz
Czekolada Terravita 70% kakao- słodki test ;) 154

gustu. I to nie jest wina samej czekolady, a nadzienia. Według mnie jest za mało wiśniowe i trochę sztuczne. Bardziej pasowałoby mi do niej coś w rodzaju frużeliny wiśniowej, o mocnym i intensywnie owocowym smaku. To jak, który smak wybieracie? ;) Ja muszę przyznać, że nie umiem się zdecydować, która jest moją ulubioną. Wybrałam trzy, które smakowały mi najbardziej: crunchy, miętowa

Czerwona Porzeczka

Proponowane wyszukiwania