francuskie - 6660 przepisów (strona:185/444)

8 przepisów dla kibica na mecz Polska-Niemcy 138

czosnkową nutą Domowe chipsy paprykowe (z tortilli) Chrupiące kawałki kurczaka w musztardowo-ziołowej panierce Tosty z patelni Grillowana tortilla z wędliną, sosem czosnkowym i dodatkami Tradycyjne zapiekanki na bagietkach Francuskie poduszeczki nadziane pieczarkami Pizza na ziołowym cieście z sosem bolognese Pozdrawiam i… 3MAM KCIUKI ZA NASZĄ REPREZENTACJĘ! Zapisz Zapisz

Słodkie okruszki
Gyros ze szpinakiem w cieście francuskim 272

Szybkie i efektownie prezentujące się danie obiadowe. :-) Do podania z lekkimi warzywami lub sałatką i jogurtowym sosem. Z podanych składników wyjdą nam 3 porcje.  1 arkusz ciasta francuskiego 2 nieduże filety  1 cebula 250g świeżego szpinaku gyros, sól, pieprz sezam 1 jajko olej 1. Filet i cebulę kroimy w kostkę, posypujemy obficie przyprawą gyros i podsmażamy na rozgrzanym(...)oleju. Na osobnej patelni podsmażamy szpinak, doprawiamy solą i pieprzem. 2. Arkusz ciasta francuskiego kroimy wszerz na 3 części. Na połowę arkusza nakładamy warstwę gyrosa, na to warstwę szpinaku. Drugą część ciasta nacinamy w paski, nakładamy na farsz i sklejamy po drugiej stronie. Smarujemy rozmąconym jajkiem posypujemy sezamem. 3. Pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 220 stopni

Szefowa kuchni
Zapiekane tosty francuskie na słodko 168

Lekka i słodka propozycja na śniadanie :) Zapiekane tosty francuskie na słodko. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki: masło do wysmarowania formy 6 kromek pieczywa tostowego, przekrojonych na pół 1 jajko 150 ml mleka szczypta soli 1 czubata łyżka cukru 1/2 łyżeczki cynamonu garść bakalii Dodatkowo: miód do podania dżem truskawkowy do podania CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI

My Culinary Art
Risotto z różowymi krewetkami 128

Risotto to jedno z moich ulubionych dań włoskich. W 20 minut obiad na talerzach gotowy wjeżdża na stół. Krewetki różowe francuskie zakupiłam pierwszy raz i powiem szczerze że są moimi ulubionymi. One surowe są różowe a obiera się je tak samo jak i inne krewetki czy langustynki. Z risotto smakują wybornie, polecam serdecznie. Risotto z różowymi krewetkami. ROZWIŃ

Moje Małe Czarowanie
88 przekąsek i napojów dla kibica 300

czerwoną cebulą Sałatka ze szpinaku z oliwkami i serem pleśniowym Sałatka ziemniaczana z kolorowymi pomidorkami Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i czarnymi oliwkami Smażona kiełbasa z warzywami Tarta z ciasta francuskiego z cukinią  Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Tramezzini z serkiem kremowym, szynką i szpinakiem Woda mandarynkowo - miętowa Woda ogórkowo

Moja smaczna kuchnia
Tartaletki z rabarbarem 104

zapraszam na małe co nieco w wersji słodkiej. Dla niespodziewanych gości, albo kiedy to nam nagle zachce się coś słodkiego. Oto tartaletki z rabarbarem przygotowane na bazie gotowego ciasta francuskiego, wypełnione delikatną masa jogurtową i wykończone kwaskowym rabarbarem. Mówię Wam - pyszności ! Tartaletki z rabarbarem Czas przygotowania:  50 minut Proporcje  na 6 szt Składniki(...)opakowanie gotowego ciasta francuskiego 1 szklanka jogurtu greckiego 1 jajko 3 łyżki cukru pudru otarta skórka  z cytryny 4 łodygi rabarbaru brązowy cukier do posypania cukier puder do posypania Wykonanie: Rabarbar płuczemy, kroimy w ukośne plasterki, a plasterki na dwie, trzy podłużne części.  Ciasto wyjmujemy z lodówki i odkładamy na 10 minut w temperaturze pokojowej. W misce mieszamy

Kulinarne przygody Gatity
Deser z ciasta francuskiego 218

Pomysł na taki deser podpatrzyłam  tutaj. 2 op. ciasta francuskiego 500 g serka mascarpone 1,5 szkl śmietany 36% 1 szkl cukru pudru 1 łyżeczka wanilii sok z połowy cytryny 5 łyżeczek żelatyny kieliszek ajerkoniaku dowolne owoce Piekarnik rozgrzać do 190 stopni.Jeden płat ciasta upiec w całości, drugi pokroić na równe prostokąty/kwadraty i również  upiec. Żelatynę rozpuścić

Moje domowe kucharzenie
Pizza z szynką na cieście francuskim 183

Pizza z gotowego ciasta francuskiego, którą można bardzo szybko przyszykować. Ułożenie składników i upieczenie nie zajmie nam więcej niż pół godziny. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Przekąskowo 112

goście przychodzili, a do wódeczki to niekoniecznie tylko ogóreczki i koreczki No i wymodziłam przekąskę o bardzo wyrazistym smaku (dzięki fecie). Dobre! Szybkie! Do powtórzenia. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 opakowanie sera feta pęczek świeżego koperku szynka szwarcwaldzka kilka suszonych śliwek kilka zielonych oliwek kilka kawałków suszonych pomidorów w zalewie kilka liści roszponki jako foremka do wycinania kółek posłużyła(...)zakrętka od małego słoika Wykonanie: Z ciasta francuskiego powycinać małe kółka, mniej więcej o średnicy ok. 5 cm. Ja akurat miałam formy do makaroników, więc w nich poukładałam kawałki ciasta, ale spokojnie obędzie się bez nich. Wystarczy poukładać ciasto na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Delikatnie nakłuć widelcem każdy krążek ciasta. Wstawić do nagrzanego piekarnika, grzanie góra/dół

gutfut
Stovit naturalnie owocowe - relacja z testowania 196

dżemy nie są prze sadnie słodkie i idealnie nadaję się do różnych kuchenny ch zastosowań: placuszków, naleśników, gofrów , lodów i wszelkich innych pyszności. Za mną ch odz ą jeszcze francuskie, kruche ciasteczka z owocami leśnymi i pewnie lada dzień upiekę

Cynamonowe szczęście
VINIFOLIES 2016 i Dolina Loary 138

Dziedzictwa. W liczbach Dolina Loary prezentuje się imponująco. 70 000 hektarów winnic w 14 departamentach, na których możemy spotkać 7 000 producentów/winogrodników. Jest trzecim pod względem wielkości francuskim regionem produkcji win apelacyjnych (AOP/AOC). Jest największym we Francji regionem produkcji win białych apelacyjnych i największym regionem produkcji win musujących (wyłączając Szampanię). Drugim pod względem wielkości regionem produkcji win różowych(...)Cremant, tak jak Szampan produkowany jest metodą tradycyjną. W przeciwieństwie do Szampanii tu do produkcji używa się szczepu Chenin. Muscadet i do niego śledź a la ostryga – śledź po francusku, marynowana czerwona cebula, koperek. Les Embruns (importer Intermarche cena 13 zł) Klasyczny delikatny muscadet. W Nosie dominują nuty owocowe a w ustach zielone jabłko i lekka słoność. Muscadet to szczep

królestwo garów
Koktajl owocowy na maślance ze spiruliną 130

przyrządzeniu.  Nie byłabym sobą, gdyby tego zdrowotnego koktajlu nie popchnęła kawałkiem słodkości :P  Dieta poszła się schować w kąt niezadowolona, bo do koktajlu zamarzyło mi się ciasteczko francuskie z marmoladą od BRZEŚĆ . No w końcu drugie śniadanie bardziej treściwym musiałam jakoś uczynić! Ciasteczko - albo i dwa ... - po zdrowotnym koktajlu, do codziennej kawki, to była wyśmienita kontynuacja dnia

Grunt to przepis!
Tarta z ciasta francuskiego z pomidorami i mozzarellą 121

Szybka i prosta tarta idealna na ciepłą kolację.  Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 pomidory 2 opakowania mozzarelli 250 ml śmietany 36% 3 jajka 1 łyżeczka przyprawy typu vegeta pieprz świeża bazylia Formę do tarty wyłożyć ciastem francuskim i ponakłuwać widelcem. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 200 st. około 8-10 minut. Zmiksować jajka ze śmietaną, vegetą

talerz przyjemności
Danska potatissallad. Duńska sałatka ziemniaczana 187

boczkiem i ziołami w skandynawskim stylu, nie ma tutaj jednak majonezu, klasycznego dodatku do sałatek. Sałatka ma lekko winny smak, gdyż ugotowane al dente ziemniaki zostały wymieszane z musztardą francuską z ziarnami gorczycy i octem winnym, a chrupiący boczek, koperek i natka pietruszki doskonale uzupełniają i podkreślają jej doskonały smak – ta sałatka to smakowity sukces! Polecam też sałatkę ziemniaczaną(...)parówką i sałatkę ziemniaczaną z bobem . Danska potatissallad. Duńska sałatka ziemniaczana: Składniki: ugotowane al dente młode ziemniaki w mundurkach (ok. 1 kg.) 2 łyżeczki musztardy francuskiej 1 łyżka octu winnego 1/3 szklanki posiekanej natki pietruszki 1/3 szklanki posiekanego koperku sól i pieprz do smaku 1 opakowanie wędzonego boczku (150 g) Przygotowanie: Ugotowane młode ziemniaki odcedzamy, studzimy i kroimy w grubą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
What Katie Ate. Prosta kuchnia w dobrym stylu - Katie Quinn Davis 192

Począwszy od smoothie, duszonej fasolki, poprzez uszka z pieczonymi pomidorami, wietnamską sałatkę z chrupiącym boczkiem, minibabeczki z wołowiną i bekonem i paszteciki z wieprzowiną, jabłkiem i pistacjami aż po francuskie babeczki z malinami, bezowe całuski i tort czekoladowy. Poszukujecie doskonałego przepisu na pyszne danie? W „What Katie ate. Prostej kuchni w dobrym stylu” znajdziecie wiele pysznych różności. Jeśli pragniecie

Tetiisheri