flaki po - 327 przepisów (strona:15/22)

Wołowe klopsiki z serem mozzarella w pomidorowym sosie 250

Wołowe klopsiki z serem mozzarella to dobry pomysł gdy domowe mielone już się trochę przejadły Twoim domownikom. Klopsiki możesz podawać z ryżem lub makaronem spaghetti. Przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Flaczki jak za dawnych lat 175

Hej! Dziś prawdziwy rarytas i hit każdej imprezy od wielu lat. Cóż więcej dodać? Może tylko tyle, że popularność trwa do dnia dzisiejszego. Co to jest

Tylko pysznie
z kiełbasy, jajek pyszna pasta do chleba... 155

pęczek, majonez 7 łyżek, pieprz mielony - ile potrzeba, sól - ile potrzeba jajka ugotować na twardo, obrane zmielić w maszynce do mięsa na drobnym sitku kiełbasę drobiową wiejską obrać z flaka, zmielić w maszynce do mięsa do zmielonych jajek na drobnym sitku pieczarki obrane zetrzeć na tarce grubsze oczka, masło na patelni roztopić, zeszklić cebulę pokrojoną, dodać pieczarki i podsmażać

W Mojej Kuchni Lubię
WYTRAWNY MAZUREK WIELKANOCNY 176

zagotowujemy wodę. Nie doprowadzamy do wrzenia. Po zagotowaniu, zdejmujemy garnek z ognia i pozostawiamy kiełbasę w gorącej wodzie przez około 10-15 min. Lekko studzimy. Kiełbasę obieramy z flaka i kroimy w plasterki/półplasterki. Boczek kroimy w paski i podsmażamy z obu stron, na patelni. 2 jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Obieramy ze skorupki i kroimy w plasterki. Pozostałe

Kuchnia MagdaLeny
Ziti penne z salsiccia, pieczarkami i szpinakiem 434

smaku Dodatkowo wióry parmezanu grzanki z bułki Obierz cebulę i czosnek, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle. Dodaj pokrojone w plasterki pieczarki i smaż przez 4 minuty. Zdejmij flak z kiełbasy i pokrój ją w plasterki. Dodaj do pieczarek i smaż aż kiełbasa się lekko zrumieni. Jeśli masz za małą patelnię użyj garnka np. żeliwnego. Wlej pomidory. Rozpuść przecier

codojedzenia
Kanapka drwala z białą kiełbasą i makaronowym burgerem 128

więc nie potrzebuje więcej czasu, aby móc go podać. Kromki pieczywa podpiekamy na suchej patelni z obydwu stron. Każdą z białych kiełbas kroimy wzdłuż, nie przecinając z jednej strony flaka, tym samym będziemy mieć płaską kiełbaskę, którą grillujemy z obydwu stron. SKŁADANIE: Jedną z kanapek smarujemy sosem czosnkowym, kładziemy na niej kiełbaskę, makaronowego burgera i zakrywamy kolejną kanapką posmarowaną sosem

MamaOskarka
Klopsiki z białej kiełbasy w sosie pomidorowym 393

sosie pomidorowym /porcja na 4 osoby 5-6 sztuk białej kiełbasy surowej 2 puszki pomidorów olej do smażenia sól, pieprz, natka pietruszki lub bazylia ryż Białą kiełbasę wycisnąć z flaka dzieląc na porcje. Smażyć kotleciki na rozgrzanym oleju, aż się zrumienią. Dodać pomidory z puszki, doprawić i gotować, aż sos się nieco zredukuje. Pod koniec dodać natkę pietruszki lub bazylię

Pieguskowa Kuchnia
Zapiekanka penne z salsiccia i wódką 157

pomidorów z puszki 150 g jarmużu, pokrojonego 250 g makaronu penne rigate 2 kulki mozzarella 3 lyżki posiekanej natki pietruszki sól i czarny pieprz do smaku Zdejmij z kiełbasy flak. Pokrój kiełbasę w kostkę lub rozgnieć widelcem. Pokrój drobno szalotki i czosnek. Usmaż plastry boczku i wyjmij na talerz. Na tłuszczu z boczku zeszklij cebulę i czosnek, następnie dodaj salsiccia

codojedzenia
Strudel z białą kiełbasą i jabłkami 180

łyżki prażonych jabłek, majeranek, sól, pieprz , jajko + 2 łyżki mleka łyżka masła 3 łyżki porzeczek, łyżeczka musztardy, łyżeczka miodu Przygotowanie: Por kroimy drobno, podsmażamy na maśle. Dodajemy rozdrobnioną pozbawioną flaka kiełbasę, prażone jabłka, majeranek, sól pieprz. Chwilę podsmażamy. Na koniec dodajemy posiekany szczypiorek i mieszamy. Płat ciasta francuskiego smarujemy roztrzepanym jajkiem z mlekiem. Wykładamy farsz po długości i zawijamy. Zawijamy

Lena Gotuje
Obsypunki z grilla 194

czyli, tanio, prosto i wysokokalorycznie. Część elementów tej kuchni już kiedyś robiłem pod innymi nazwami, ale ten bardzo mi się spodobał. No i idealne na grilla. Oczywiście w formie flaka możemy użyć wielu rzeczy, ale folia spożywcza jest najtańsza i najprostsza w obsłudze. Tylko piec w niej nie możemy :) Składniki: - ziemniaki - cebula - majeranek - mąka (opcjonalnie) - kasza gryczana (opcjonalnie) - folia spożywcza

Kryzysowa Książka Kucharska
Chrzanowe paszteciki z białą kiełbasą 210

pewno dla wielu osób będą nowością i przyjemnym zaskoczeniem:).  1 arkusz ciasta francuskiego 3 białe kiełbasy surowe 3 łyżki chrzanu  1 jajko majeranek 1. Kiełbasę wyciągamy z flaka. Zagniatamy z chrzanem. 2. Ciasto francuskie przekrawamy wzdłuż na pół. Na środek każdego płatu wykładamy farsz, boki zwijamy i sklejamy ze sobą, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Szefowa kuchni
Gemelli z salsiccia i parmezanem 206

pomidorów w oleju 1 łyżka oliwy garść świeżej bazylii 2 łyżki świeżego oregano 3 lyżki startego parmezanu Pokrój cebulę, chili i czosnek w kostkę. Zeszklij na rozgrzanej oliwie. Zdejmij flak z kiełbasy i pokrój ją na plasterki. Dodaj kiełbasę do warzyw i smaż aż się zrumieni. Wlej wino i smaż aż wino wyparuje. Pokrój zioła, świeże pomidory w kostkę

codojedzenia
Spaghetti z klopsikami z białej kiełbasy 160

cebule 2 ząbki czosnku 300 ml śmietanki 30% 100g topionego serka 100g startego sera cheddar 1 pęczek natki pietruszki sól, pieprz, papryka słodka, majeranek olej 1. Kiełbasę wyciągamy z flaka. Formujemy małe pulpeciki. Wrzucamy je na wrzącą wodę, gotujemy około 20 minut. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną drobno cebulę. Dodajemy serek topiony

Szefowa kuchni
Barszcz biały z pulpetami z białej kiełbasy, boczkiem i jajkiem 165

chrzanu 5 jajek pęczek natki pietruszki sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany, majeranek 1. Do garnka wlewamy 2 litry wody, zagotowujemy. W międzyczasie białą kiełbasę wyciągamy z flaka, formujemy małe pulpeciki. Wrzucamy na wrzącą wodę, gotujemy przez około 20 minut. Wyciągamy na talerz.  2. Do wody wrzucamy pokrojone warzywa pokrojone na części. Gotujemy do miękkości przez około

Szefowa kuchni
Fusilli z kiełbasą i szpinakiem 181

świeżego szpinaku sól i pieprz do smaku 300 g fusilli, waga sucha Pokrój cebulę i czosnek w kostkę. zeszklij na oliwie. Dodaj tapenadę i smaż przez minutę. Zdejmij flak z kiełbasy i pokrój w plasterki. Do makaronu możesz użyć dowolnej kiełbasy lub dobrej jakości parówkowej. Dodaj do cebuli i smaż aż kiełbasa się zrumieni. Ugotuj makaron al dente w lekko

codojedzenia