szybka sałatka, która jest idealna dy późno wracasz do domu. Jako obiad, kolacja czy jako sałatka imprezowa. PYCHOTA! Do przygotowania sałatki potrzebujemy: – puszkę tuńczyka – kawałek sera typu feta (w zależności od upodobań) – ugotowany makaron – ząbek czosnku – pieprz Do miski wrzucić tuńczyka i rozdrobnić go widelcem oraz na grubych oczkach zetrzeć ser. Czosnek przecisnąć przez
Szybko Tanio Smaczniebardzo smaczna i tak naprawdę uniwersalna. Podpatrzona na blogu everydaycooking. Dzieciom smakowała i mi również. Ma piękny kolor, obłędny smak i zapach. Krem z Marchwi z Mlekiem Migdałowym i Feta 1 łyżka oliwy 1 mała drobno posiekana cebula 2 ząbki czosnku, drobno posiekane po 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu, mielonego kardamonu, łyżeczki mielonego imbiru
Dzieje kuchennej Wiewiórykulinarnego bloga :-P Ale chcę się z Wami dzielić tym, co jem :) Składniki: kiść pomidorków cherry pół czerwonej cebuli wiązanka świeżej bazylii (same listki) pół opakowania sera typu feta oliwa z oliwek sok z cytryny sól i pieprz listki mięty do dekoracji Pomidorki przekrawamy na połówki, cebulę kroimy w pół księżyce, listki bazylii siekamy, ser kroimy w kostkę
Bon Appetit Małgorzatygrupy B, witaminy C, magnezu, wapnia, potasu oraz ma właściwości odkwaszające organizm. Tak więc jedzmy buraki!!! Składniki: 1 puszka cieciorki 2 duże buraki 10 dag sera feta 1 ząbek czosnku natka pietruszki sól, pieprz Wykonanie: Buraki ugotować, obrać. Cieciorkę osączyć z zalewy, zmiksować razem z burakami, czosnkiem i serem. Przyprawić i posypać natką pietruszki. Banalnie
Anioły w kuchniSkładniki : 1 mały brokuł pęczek rzodkiewek 1/2 opakowania sera typu feta majonez, jogurt sól i pieprz Przygotowanie: Brokuł podzielić na różyczki i sparzyć chwilę we wrzątku (wodę posolić in ciut posłodzić)- osączyć Umytą rzodkiewkę pokroić, ser również pokroić w kostkę Ostudzony brokuł, rzodkiewkę i ser wymieszać razem i posolić oraz dodać pieprzu do smaku Jogurt i majonez
Proste PotrawySkładniki : dobry ser typu feta olej - u mnie słonecznikowy świeża papryczka chili 4 ząbki czosnku - zawsze można więcej odrobina tymianku, kilka ziaren czerwonego pieprzu Przygotowanie: Ser pokroiłam w kostkę, papryczkę w paski, czosnek obrałam Do słoja włożyłam poszczególne składniki i zalałam olejem Pozostawiłam w lodówce na kilka dni do "przegryzienia" się smaków. Ten przepis znalazłam u Amber, bardzo przypadł
Proste Potrawymaki ( ja użyłam żytniej al może być na pszennej) 100 g masła 1 jajko szczypta soli Farsz: 250 g boczku wędzonego 250 g brokuł 2 pomidory ser feta - najlepiej smakuje ( w tej wersji jest camerbert) ząbek czosnku cebula 4 jaja 200 ml śmietany 18% pieprz, sól, papryka słodka, oregano Przygotowanie ciasto: Na stolnicy umieść wszystkie składniki i zagnieć
Niezły MłynekSkładniki: - ugotowana pierś z kurczaka - zielony ogórek - 4 jaja ugotowane na twardo - ser feta- opakowanie - ananas (1 puszka) - 100 g ryżu kolorowego (z dzikim) - puszka czerwonej fasoli - majonez + jogurt naturalny - sól i pieprz do smaku Wszystkie składniki łączymy ze sobą, doprawiamy sosem majonezowo- jogurtowym. Wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Smacznego! spróbuj też: Sałatka z kurczakiem i ananasem
SMYKWKUCHNIgreckiej, sałatki makaronowej z pomidorkami , sałatki ziemniaczanej , makaronu z bakłażanem i suszonymi pomidorami lub sałatki z komosy ryżowej z cukinia i groszkiem . A próbowaliście kiedyś pieczonej fety w całości? Jeżeli nie, serdecznie polecam Wam mój dzisiejszy przepis. Pieczona feta z dodatkiem pomidorów, czerwonej cebuli, czarnych oliwek z du ż ą ilością suszonego oregano(...)wakacje. Smacznego ;) **** Oggi Vi porto in un viaggio in Grecia, famosa non solo per i bellissimi paesaggi, ma anche per il suo cibo delizioso. Il formaggio feta, molto popolare in tutto il mondo, proviene proprio dalla Grecia, e viene realizzato con latte di pecora o con una miscela di latte
La grande e la piccola cuocażywa dotarłam do domu. W planach już od czwartku miałam pierogi. Do szpinaku wciąż przekonać się jakoś nie mogę ale jest jedna forma w jakiej go uwielbiam. Farsz z fetą, szpinakiem i czosnkiem! Pierogi lepiły trzy pary rąk, dzieciaki pomagały mi a ja pomagałam im, najpierw w wykrawaniu kółek, potem w sklejaniu, a na koniec w krojeniu
Dzieje kuchennej Wiewióryniewielkiej ilości oliwy z oliwek. 3 W garnku rozmróź szpinak, dodaj pokrojonego w kostkę łososia i plasterki czosnku. 4 Zmieszaj dokładnie aż się składniki zlepią, następnie dodaj pokruszoną fetę i pokrojone pomidorki koktajlowe. Smaż na małym ogniu aż feta się roztopi, dosól, dopieprz do smaku. 5 Naleśniki nadziej farszem. W razie potrzeby podsmaż je na suchej patelni, jeśli zdążyły(...)razie potrzeby podsmaż je na suchej patelni, jeśli zdążyły już ostygnąć. Naleśniki ze szpinakiem, wędzonym łososiem i fetą Składniki Przygotowanie {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","author":"atopestka","datePublished":"2019-07-02","name":"Nale\u015bniki ze szpinakiem, w\u0119dzonym \u0142ososiem i fet\u0105","image":"https:\/\/atopestka.pl\/wp-content\/uploads\/2019\/06\/Nale\u015bniki-1-700x525.jpg","description":"Nale\u015bniki ze szpinakiem, w\u0119dzonym \u0142ososiem
A to pestkagarnku zagotuj wodę i wrzuć kluseczki. Wyjmij je zaraz po wypłynięciu na powierzchnię. 4 Na maśle podsmaż szpinak wraz z czosnkiem. 5 Jak tylko szpinak zmięknie, dodaj fetę oraz suszone pomidory. Smaż wszystko około 3 minuty – aż feta się rozpuści. Tak przygotowany sos dodaj do kluseczków. 6 Podawaj gnocchi jako dodatek do dań z ulubionym sosem bądź jako pełnoprawny(...)Podawaj gnocchi jako dodatek do dań z ulubionym sosem bądź jako pełnoprawny obiad. Domowe gnocchi w sosie szpinakowym z fetą Składniki Przygotowanie {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","author":"atopestka","datePublished":"2018-11-17","name":"Domowe gnocchi w sosie szpinakowym z fet\u0105","image":"https:\/\/atopestka.pl\/wp-content\/uploads\/2018\/11\/Gnocchi-w-sosie-szpinakowym-z-fet\u0105-700x525.jpg","description":"Domowe gnocchi w sosie szpinakowym
A to pestkaNic dodać, nic ująć:) Po prostu wypasiona wersja zwykłego dania...
Kulinarne InspiracjeTe paszteciki, bo tak chyba mogę je nazwać, zjawiły się na naszym stole zupełnie nieplanowane.Rozmroziłam dwa ciasta francuskie, jak się okazało o jedno za dużo
bistro mamaCzerwiec to dla mnie raj nowalijkowy, wśród których króluje botwinka. Ale ile można jeść z niej chłodniki, dlatego postanowiłam zrobić z niej coś innego. Wykorzystałam przepis
Bernika - moj kulinarny pamietnik