faszerowane jajka - 2176 przepisów (strona:97/146)

Środa: Gołąbki bez zawijania 179

kapusty, oddzielania liści, faszerowania, zawijania. Cały proces można decydowanie uprościć. Jak? Sami przeczytajcie. Efekt jest naprawdę bardzo dobry, bo smak jest niemal identyczny jak w gołąbku klasycznym. Przepis ściągnęliśmy od Karola Okrasy Składniki: 400 mielonego mięsa wołowo-wieprzowego 2 szklanki posiekanej drobno kapusty 1 szklanka posiekanej kapusty kiszonej 1 szklanka ugotowanej kaszy jęczmiennej 2 cebule 1 jajko 1 łyżeczka majeranku

Niedzielny kucharz
Truposz w dywanie, czyli naleśnik z pysznym farszem :) 183

mleko, dodajemy jajka i stopniowo mąkę. Wszystko razem mieszamy trzepaczką, do chwili gdy pozbędziemy się mącznych grudek. Naleśniki pieczemy na teflonowej patelni, bez dodatku oleju. Jeśli naleśniki przywierają nam do teflonowej patelni, możemy pod pierwszy naleśnik dać niewielką ilość oleju (około ½ łyżeczki). Z kolejnymi naleśnikami nie powinno już być problemu.  Po upieczeniu wszystkich naleśników przechodzimy do faszerowania. Na blasze

Smakowy Raj
Sałatka z pieczonym batatem 117

płynne żółtko jaja poprawia smak dania, a szczególnie w połączeniu z sosem z sałatki. Dlatego tak chętnie dodaję do sałatek jajko na miękko lub jak w tym wypadku jajko sadzone. Tym razem bataty upiekłam z dodatkiem pasty przyprawowej. Wiecie, że kilka miesięcy temu współpracowałam z marką Patak’s. Ich produkty nadal królują w mojej kuchni, a szczególnie pasty przyprawowe(...)przepisów na sałatki .  Polecam Wam także: –  sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem –  sałatka gyros –  sałatka cezar z kurczakiem –  sos do sałatki –  pieczone faszerowane bataty –  sałatka z pieczonym kalafiorem –  sałatka z gruszką i gorgonzolą –  sałatka ze szparagami i jakiem –  sałatka kebab –  sałatka brokułowa –  kurczak z batatami – w jednym

nietylkopasta.pl
Muszle makaronowe z serem 129

Makaron muszle faszerowane serem białym z cukrem i wanilią, zapiekany z jabłkami i wiórkami kokosowymi to danie bardzo efektowne i sprawdzi się z okazji rodzinnego obiadu czy kolacji. PRZEPIS NA MUSZLE MAKARONOWE Z SEREM Składniki na muszle makaronowe z serem: 20 muszli makaronowych conchiglioni 500g twarogu półtłustego lub tłustego cukier do smaku 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 jajko olej kokosowy

Dorota Smakuje
NALEŚNIKI Z SEREM W SOSIE POMARAŃCZOWYM 154

faszerowane lub te bez niczego .  Dziś zapraaszam na naleśniki z serem białym i rodzynkami , które dusiłam w soku z pomarańczy.  Robi się je trochę dłużej niż tradycyjne , ale warto bo smakują obłędnie.   No to zaczynamy :) SKŁADNIKI dla 12 sztuk: Naleśniki ciasto 1.5 szklanki mąki 2 szklanki mleka 1 cukier wanilinowy 1 łyżka cukru brązowego 2 jajka

Gotowanie Patki
Schab faszerowany - wiem, co jem 340

schab faszerowany mięsem mielonym z indyka. Danie, które możemy jeść na zimno jako przekąskę i na gorąco do obiadu, np. z sosem grzybowym. SKŁADNIKI ok 1,5 kg schabu 1 łyżka sosu sojowego zioła typu: majeranek, cząber, tymianek. 2 ząbki czosnku Na farsz: 40 dag mięsa mielonego z indyka ( np. udziec) przyprawa do mięsa drobiowego 1  jajko 1 łyżka

W kuchennym oknie Ewy
Faszerowane ziemniaki 125

Faszerowane ziemniaki to dla mnie taki mini bigos . W tym sensie że na farsz wykorzystuje resztki. A takowych po Świętach jest w brut w każdej lodówce. Więc z takich ziemniaków mamy podwójną korzyść  Skrawki nie zmarnują się . Po drugie lekki obiadek zapewniony. Składniki na 6 szt. 3 duże ziemniaki 2 łyżki skrawków weliny chudej 1 jajko gotowane na twardo

Eli Gotowanie
Faszerowane papryczki z mięsem i pieczarkami 209

Co powiecie na gołąbki tylko z pieczarkami i w papryce?  Nie wiem, po ostatniej rewolucji w kuchni z gołąbkami chcę jeszcze! :) Dlatego dzisiaj na obiad

Niezły Młynek
Arancini 90

Arancini-to faszerowane kulki z ryżu-smażone na głębokim tłuszczu. Przygotowanie jet troszkę czasochłonne...czy warto....sprawdźcie sami. SKŁADNIKI: 1,5 szklanki ryżu arborio (taki jak do risotto – ze zwykłym ryżem nie wyjdzie) 3 szklanki bulionu warzywnego lub mięsnego 1 cebula 3 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki tartego parmezanu 1/3 szklanki białego wina sól, pieprz 1 jajko

Kopystką po garach
Pieczarki faszerowane 182

Pieczarki faszerowane są fajną i smaczną alternatywą dla tradycyjnego mielonego. Mogą być świetnym dodatkiem do obiadu czy pyszną przekąską. Równie dobrze smakują na ciepło jak i na zimno. Można je też upiec w piekarniku, będą mniej kaloryczne ;-) Zapraszam!!!   Składniki: 15 szt. większych pieczarek, 0,5 kg mięsa mielonego, 1 cebula, sól, pieprz, 3 łyżki bułki tartej, 1 jajko, kawałek

Passion of Cooking
Paprykowe kotlety mielone 141

wbić jajko. Warzywa przełożyć do miski, dodać mięso i pół łyżeczki soli. Wszystko dobrze wymieszać. Mokrymi dłońmi formować kotlety. Smażyć na rozgrzanym oleju po obu stronach po 2 razy. Podawać z surówką, sałatką lub chutneyem. Tak zrobione kotlety nie są suche w środku od bułki tartej. Jeśli sami zmielimy mięso, będziemy mieć danie bez glutenu . ----- Podobne: Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

Weekendy w domu i ogrodzie
Faszerowana kaczka barbarie 148

Trudno sobie u nas w domu wyobrazić bez niej święta czy jakąkolwiek uroczystość rodzinną. Mama ją uwielbia i pochłania z przyjemnością do ostatniego kęsa. Ja też

Gosia gotuje
Pieczarki faszerowane 151

walorów smakowych pieczarek nie trzeba nikogo przekonywać. A pieczarki faszerowane – smakują wybornie.       Składniki:     - 8 sztuk dużych pieczarek                   - 250g zwykłych pieczarek (do farszu) - 6 jaj ugotowanych na twardo- pęczek szczypiorku- 2 cebule- mała główka czosnku- 25 dag sera (dałam mozarellę)- 2 papryki czerwone- masło   - czerwona cebula- sól, pieprz- olej  Pieczarki (do pieczenia i do farszu) bardzo dokładnie oczyściłam (używam(...)momentu odparowania wody z pieczarek. Następnie dodałam pokrojoną w kostkę paprykę (najpierw wykroiłam 8 ładnych krążków, resztę zużyłam do farszu) i część szczypiorku. Wymieszałam, smażąc jeszcze chwilę. Ugotowane, obrane jajka starłam do miski na tarce jarzynowej. Dodałam mozarellę (zostawiając trochę do posypania pieczarek), resztę posiekanego szczypiorku oraz ostudzoną, przesmażoną cebulę z dodatkami. Doprawiłam do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem

mojewypiekiinietylko
PYZY Z MIĘSEM CEPELINY KARTACZE 195

 Pyzy, cepeliny lub kartacze   potrawa regionalna bardzo popularna w północno-wschodniej Polsce.  Kartacze są sztandarowym produktem regionalnym wielokulturowego Podlasia. Zazwyczaj masę ziemniaczaną

potrawyregionalne
Faszerowana dorada pieczona na cukinii 165

Dorada faszerowana kaszą gryczaną i brokułami pieczona na cukinii Składniki na 2 porcje: 2 dorady sok z 1/2 cytryny sól, pieprz 2 łyżki masła Farsz: 80 g ugotowanych na parze brokułów 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej 1 mała cebula, pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku, posiekany 2 łyżki masła natka pietruszki 2 łyżki tartego sera żółtego 1 małe jajko

Moja Galeria Smaku
Biszkopt czekoladowy bez proszku do pieczenia (2 blaty) 204

którą faszerujemy siebie i bliskich zupełnie niepotrzebnie. Ten przepis na biszkopt jest naprawdę wspaniały i korzystam z niego od dawna, zrobiłam już nie jeden tort z biszkoptem z tego przepisu. Biszkopt ten jest mocno czekoladowy, a po upieczeniu starcza na dwa blaty od tortu. Przepis na wersję 3-blatową pojawi się mam nadzieję wkrótce :) Składniki (26 cm): 6 jajek (oddzielnie

Jedzeniomania
Kurczak faszerowany bułką + film 120

Kurczak faszerowany bułką i natką pietruszki z chrupiącą skórką to smaczne danie które bardzo często króluje na moim stole wielkanocnym. Najlepiej smakuje podany na zimno z sosem chrzanowym , może być świetnym dodatkiem do sałatki. składniki na 5 porcji 1 sprawiony kurczak (około 1,80 kg) 2 pęczki natki pietruszki opakowanie przyprawy do kurczaka (30g) 4 ząbki czosnku 8 jajek

Smakowite Dania