faszerowane jajka - 2176 przepisów (strona:88/146)

Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem 141

pyszne klasyczne danie z papryki. Taka faszerowana papryka  będzie idealnym pomysłem na letni obiad. Moje papryczki są  wypełnione  mięsem mielonym i ryżem, bo takie lubię najbardziej.  Składniki: 6-7 białych papryczek 300 g mięsa mielonego 2/3 szklanki ryżu 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko olej do smażenia majeranek sól, pieprz  Wykonanie: Ryż ugotować

magiczna kuchnia Kasi
FASZEROWANA CUKINIA 126

przez jedzącego. Dlatego polecam warzywa faszerowane - propozycja na dziś cukinia faszerowana mięsem mielonym. SKŁADNIKI: 2 średnie młode cukinie 1/2 kg mięsa mielonego 1 mała cebula pokrojona w drobną kostkę  2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 1/2 strąka papryki pokrojonej w kostkę 1 czerstwa bułka namoczona w mleku 1 jajko sól, pieprz, tymianek, ziarenka smaku starty zółty ser 1 pomidor

Kuchnia w opałach
Kotlet cordon blue- Kotlet faszerowany 274

 Kotlet cordon blue- powinien być z cielęciny, z dodatkiem sera szwajcarskiego :) Ja cielęciny nie miałam, dałam kotlety wieprzowe oraz miękki ser. Kotlety są przepyszne- polecam

Smaki Edyty
KOTLETY MIELONE Z SEREM 104

dodatkami smakowały zawsze, znikały już awansem na kanapce. Lubię takie wspomnienia, te dania odświeżają pamięć, zbliżają myślami do rodzinnych, dawnych czasów, potraw i wspólnego celebrowania chwil. Kotlety mielone możecie faszerować dowolnym serem, ja wybrałam parmezan, wszelakimi warzywami, np. papryką, kukurydzą, tartą cukinią czy pieczarkami oraz dodatkami, jak np. parówkami, kaparami. Kotlety świetnie komponują się z pieczonymi ziemniakami, kopytkami, kaszą, ryżem(...)tradycyjnie – marchewką z groszkiem. Kotlety mielone z serem, ziemniakami z wody i sałatą z jogurtem i pomidorkami SKŁADNIKI: 600 g mięsa mielonego z indyka lub wieprzowo-wołowego 1 jajko 1/2 szklanki wody mineralnej 1 czubata łyżka bułki tartej 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki tartego sera, parmezan, grana padano lub żółty 3 łyżki oleju rzepakowego sól, pieprz olej

Zasmakuj Kuchni
Różowe naleśniki na wytrawnie 253

Naleśniki z sokiem buraczkowym, faszerowane pikantnym serem, szynką, delikatnym ogórkiem i natką pietruszki. Na drugie śniadanie, jako przekąska, a krojąc na 2 cm kawałki jako przystawka na imprezy! Składniki: na naleśniki: ok 50 ml soku z buraków, szklanka mleka, ok 200 g mąki, jajko, 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki cukry, 3 łyżki oleju, na farsz

Lena Gotuje
Papryka faszerowana 118

Składniki : • 4 papryki • 350 g mielonego mięsa • 2 łyżki oliwy • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 2 łyżki posiekanej natki • 100 g (1 woreczek) ryżu • 1 jajko

KUCHNIA POLSKA
KOPIEC KRETA 272

ciasto szybko. No tak, można. Ale po co faszerować się jakąś chemią, jeśli w kilka chwil z łatwością krok po kroku przygotujemy je samodzielnie. I wiecie co? Będzie przepysznie.  Składniki: ciasto: 1 3/4  szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka oleju 1 szklanka mleka Wypasione  MLEKOVITA 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody

Z Majeczką w kuchni
Kurczak faszerowany kuskusem, śliwakmi i rodzynkmi 221

obiad, pięknie się prezentuje i z pewnością wszystkim posmakuje. Kurczak faszerowany kuskusem ze śliwkami i rodzynkami. Składniki: 1 kurczak ok1,5 - 2 kg 3/4 szkl bulionu drobiowego 3 łyżki czerwonego wina 1/2 szklanki kuskusu 1/2 startej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka cynamonu 3 łyżki rodzynek 6 suszonych śliwek kalifornijskich 1 jajko sól słodka papryka Kurczaka wytrybować z kości nie rozcinając

W kuchennej krainie
Pieczarki faszerowane 137

tego nie widać. Dzisiaj przedstawię przepis na  pieczarki faszerowane  z książki „najnowsza kuchnia wytworna i gospodarska” Marty Norkowskiej, z 1904 roku. Niestety nie mam tego oryginału książki, mam reprint z 1985 roku. 500 g pieczarek*, 1 średnia cebula, 2 płaskie łyżki masła, 1 łyżka posiekanego koperku, 1 jajko, sól, pieprz, bułka tarta, 50 g masła do polania

królestwo garów
schabowy z pieczarkami i żółtym serem 153

składniki: 6 porcji schabu ok. 300 g pieczarek 100 g sera żółtego 1 cebula 1 łyżka masła sól, pieprz jajka bułka tarta tłuszcz do smażenia wykonanie

Domowy Smak Jedzenia
Pieczarki faszerowane szynka i żółtym serem 155

Kolejne po  tych , faszerowane pieczarki na moim blogu. Bardzo je lubię, a farsz można do nich zrobić niemal z wszystkiego...mięsa mielonego, warzyw, czy wędzonej makreli. Dzisiaj proponuję wersję bardziej tradycyjną z szynką i żółtym serem...polecam. Składniki: 12 średnich pieczarek 2 jajka 150 g  ostrego sera żółtego 150 g szynki gotowanej 1 łyżka kwaśnej śmietany 2 ząbki

Gosia gotuje
,,Cukinia w tropikach” 185

kuchnia to tylko gotowanie? Zapraszamy Was do kącika kreatywnej kuchni. Faszerowana cukinia: Z umytych kawałków cukinii wydrążamy miąższ i wycinamy ozdobne paseczki. Następnie grillujemy z każdej strony na delikatnie posmarowanej oliwą patelni grillowej. Z szynki robimy różyczki i wkładamy je do cukinii. Do każdej różyczki dodajemy pokrojone w wzdłuż jajko, serek oraz wycięte paseczki z pora. Dekoracyjna palma z oliwek

Podróż w kulinaria
Sakiewki szpinakowe z kurczakiem w sosie śmietanowym 382

przepyszne naleśnikowe sakiewki z ciasta szpinakowego faszerowane soczystym kurczakiem … i polane jednym z moich ulubionych sosów : śmietanowo – czosnkowym. Sakiewki nie tylko rewelacyjnie wyglądają , ale i tak samo smakują. Zauroczą nawet najbardziej wybrednych smakoszy! SKŁADNIKI:NALEŚNIKI :- szpinak mrożony – 200 g- mąka – 100 g- mleko – 250 ml- jajko – 1 duże lub 2 mniejsze- proszek

Ostra na Słodko
Pomidory faszerowane szprotkami 244

Polecam takie pyszne pomidorki na śniadanko lub kolację. Ich przygotowanie nie jest trudne a pomidorki fajnie prezentują sie na talerzu.składniki:6 niedużych pomidorów, ja dałam

Monia miesza i gotuje
Pierś kurczaka w cieście francuskim 134

Smacznego Zobacz też: Nuggetsy z kurczaka – pieczone Pierś kurczaka faszerowana mozzarellą Przepis na pierś kurczaka w cieście francuskim Drukuj przepis Porcji: 2-4 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 2 piersi z kurczaka opakowanie ciasta francuskiego - 275 g 100 g pieczarek 150 g żółtego sera (ostrzejszego) mała cebula ząbek czosnku jajko szczypta ziół prowansalskich łyżka masła sól i pieprz Przepis

Kuchnia Bazylii