Faszerowane zrazy z mięsa mielonego Mięciutkie i soczyste roladki z mięsa mielonego wypełnione pysznym farszem i duszone w aromatycznym sosie. Świetny pomysł na smakowity obiadek! Składniki: ok 0,7 kg mięsa mielonego wołowego lub wieprzowego 1 jajko 3-4 łyżki bułki tartej 1 łyżka musztardy 1 wędzona kiełbasa 1 cebula Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra(...)kilka plasterków suszonych grzybów 1,5 szklanki bulionu lub wody 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego olej do smażenia pół szklanki mąki do obtoczenia zrazów *** Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą, musztardą i przyprawami- do smaku *** *** Cebulę oraz kiełbasę kroimy w kosteczkę *** *** Przyprawione mięso dzielimy na 6-7 porcji. Każdą część rozpłaszczamy dłonią na płaski placek i obkładamy porcją
Blog z Apetytemdlatego też zbawienną okazała się tutaj pomoc Rysia :-* KACZKA FASZEROWANA Składniki 1 kaczka z której wyjęto wcześniej kości (osobiście tego robić nie umiem więc póki co nie zaprezentuję tej sztuki) pól kilograma mielonej łopatki pól kilograma mielonego karczku (poprosiłam Pana w sklepie aby mi zmielił) 2 cebule 2 jajka tymianek sól i pieprz 2 łyżki wódki ziele angielskie odrobina(...)odrobinę usmażyć na patelni i spróbować czy wszystko jest ok. Kaczkę rozwijamy i zaczynamy jej szycie. Najlepiej jest zacząć od szyjki i szyć obrzucając. W połowie kaczki zacząć ją faszerować delikatnie przesuwając mięso aby szyjka również była napełniona - ja nie popychałam go łyżka od środka tylko po prostu ręką przesuwałam od zewnątrz tak jakby napełniając kiełbasę. Zszywamy i napełniamy całą
sierotka maRysia w kuchnimakaron z cukinią w sosie śmietanowym – sałatka z grillowanych warzyw – zupa krem z cukinii – faszerowana okrągła cukinia – tarta z cukinią – mini cukinie pieczone – zbiór przepisów FIT i odpowiedź na pytanie co jeść na diecie chlebek z cukinii PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ PORCJI: 1 Składniki: – 3 jajka – pół sporej cukinii – 100 ml mleka – 2 łyżeczki proszku do pieczenia
nietylkopasta.pl/mielimy zależy jakie są domowe możliwości, czosnek drobno siekamy lub przeciskamy przez praskę, jajko wbijamy do pozostałych składników. Do smaku dodajemy sól, pieprz i porządnie wyrabiamy. Wstawiamy do lodówki na ~30 min. -- Następnie ciasto dzielimy na części, wałkujemy na ~3mm i wycinamy krążki, które faszerujemy wcześniej przygotowaną masą, dokładnie sklejając brzegi. -- Pierogi gotujemy w osolonej wodzie przez
chleba naszegokotlety mielone przez wszystkich znane i kochane. Mielone jak mielone... ale takie faszerowane pieczarkami i papryka okazały się dobrym pomysłem na pyszny obiad. Składniki: 600 g mięsa mielonego 250 g pieczarek 1 papryka cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy 1 czerstwa kajzerka jajko bulka tarta do obtoczenia olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Pieczarki, cebulę pokroić w kostkę
magiczna kuchnia Kasikotletach ziemniaczanych oraz krokietach , przyszedł czas na faszerowane kulki ziemniaczane. Farsz tym razem całkowicie z grzybów leśnych, które zresztą uwielbiam. Pyszne i proste danie. Ziemniaki do jego przygotowania polecam ugotować dzień czesniej. Składniki: 700 g ugotowanych ziemniaków 2 jajka 2 łyżki mąki solidna szczypta curry w proszku sól i pieprz do smaku bułka tarta do panierowania olej
Gosia gotujeFaszerowany kalafior SKŁADNIKI: kalafior -1 duży ser żółty - 200 g mięso mielone -0,5 kg papryka zielona -1 strąk papryka czerwona -1 strąk papryka żółta -1 strąk szczypiorek pieczarki -5 szt jajka -2 szt majonez -3 łyżki cebula - 1 szt keczup do dekoracji ryż 4 łyżki ugotowany na sypko PRZYGOTOWANIE: Kalafior opłukać, włożyć do wrzącej i osolonej wody, gotować
Kuchnia Danusipszenne bułeczki 4 małe jajka 5 dag żółtego sera np. goudy 3 dag boczku wędzonego 1 mała cebula ½ papryki czerwonej Szczypta soli do smaku Szczypta pieprzu do smaku Natka pietruszki do posypania Sposób przygotowania: Bułeczki-mogą być z poprzedniego dnia, są nawet lepsze niż świeże, odcinamy wierzch, wydrążamy ze środka miąższ tworząc miseczkę do faszerowania. Boczek kroimy w kostkę(...)bułeczek, nakładamy farsz, uklepujemy, posypujemy znów serem, bułeczki układamy na blasze wyłożonej pergaminem-czapeczki z odciętego wierzchu kładziemy obok. N a środek każdej bułki wbijamy delikatnie po jednym jajku, tak aby nam się nie rozlało, oprószamy delikatnie solą oraz pieprzem, wkładamy do nagrzanego do 180*c piekarnika zapiekamy do momentu ścięcia się białka, około 12-15 minut żółtko
Wanilia i Kardamonpiekarniku. Oba sposoby gwarantują, że danie zniknie z talerza w mig:) Papryka faszerowana mięsem i ryżem Składniki: ok 15-20 sztuk czerwonej papryki średniej wielkości 500g mięsa mielonego 500g kapusty (ćwiartka niedużej główki) 1 cebula 100g ryżu (np. do risotto albo do gołąbków) 1 jajko 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego sól pieprz
Obiad gotowyBędąc na wczasach w Czarnogórze jedną z potraw .którą podali była wołowina faszerowana..Postanowiłam zrobić podobną ale niemniej na swoją nutę .ponieważ nie znałam składu..I wyszła inaczej ale także bardzo smaczna.. skład: 40 dag dobrej mielonej wołowiny/wyjdą 3 kotlety/ 1 jajko 3 ząbki czosnku sól.pieprz.odrobina imbiru.papryka ostra i przyprawa gyros kawałek sera żółtego oraz papryki
Ugotujmy Cośoraz sól i pieprz. Duszę aż pieczarki będą miękkie i rumiane. Studzę. Gotuję jajka na twardo. Studzę. Obieram a następnie kroję wzdłuż. Wydrążam żółtka. Przekładam do miseczki z pieczarkami. Dodaję majonez oraz bazylią sól i pieprz. Mieszam dokladnie. Nastepnie ugniatam widelcem. Za pomocą małej łyżki faszeruje białka. Podaję na salacie. Smacznego
Gotowanie Patkinasza jeziorowa ryba, każdy rybak często przynosi ją do domu. Przyrządzenie takiego faszerowanego szczupaka zajmuje troszkę czasu, ale myślę że efekt jest wart. Składniki: szczupak ok 1,5- 2 kg 6 marchwi 3 pietruszek liść laurowy- 4 ziele ang- 7 pieprz, sól do smaku jajko dodatkowo: 1 łyżka żelatyny Wykonanie: Ze szczupaka usuwamy skrzela, oczy, łuskę. Skórę wokół
Z Majeczką w kuchniSkładniki: 3 szklanki mąki jajko 1 szklanka ciepłej wody duża szczypta soli 1 łyżeczka oleju Nadzienie: Gorgonzola ok 200g 50 g suszonych pomidorów Sposób wykonania: Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy.Rozwałkować na grubość ok.3 mm.Wycięte krążki faszerować nadzieniem i sklejać.Gotować kilka minut od wypłynięcia w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Nadzienie: Mieszamy ser z rozdrobnionymi pomidorami
Wielki apetytfaszerowanych pieczarek. Rzeczywiście muszę przyznać, że choć pieczarki faszerowane są bardzo popularne, dla mnie są nowością i zrobiłam je po raz pierwszy. Składniki: 10-12 pieczarek średniej wielkości 300 g mięsa mielonego /wieprzowe/ 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 3 -4 łyżki bułki tartej ½ łyżeczki słodkiej papryk 1/2 łyżeczki oregano
Zakamarki mojej kuchnirodzinnych przyjęciach.Syci na długie godziny i zachwyca podniebienia!Faszerowana papryka jest obowiązkowym daniem co roku w sezonie! SKŁADNIKI:- czerwona papryka – 2 szt- ugotowany ryż – 1 szkl- poszatkowana kapusta – 100 g- mięso mielone – 200 g- cebula – 1 szt- czosnek – 1 ząbek- jajko – 1 szt- śmietana 18% – 200 ml- ser żółty
Ostra na Słodko