faszerowane jajka - 2176 przepisów (strona:83/146)

Pomidory faszerowane jajecznicą 214

Nie jest to może pomysł zbyt rewelacyjny , ale jest to danie jakby 2 w 1. Przepis znalazłam  w gazetce Kauflandu , ale jeszcze  przerobiłam go

Proste Potrawy
Przepis na Wigilię: Faszerowany pieczony szczupak 177

warta jest końcowego efektu. Ryba ładnie wygląda i wyśmienicie smakuje. Faszerowany i pieczony szczupak jest daniem, które od kilku lat regularnie gości na naszym wigilijnym stole. Polecamy wam nasz sprawdzony przepis na to smakowite i piękne danie. Składniki: Szczupak świeży, patroszony 1 bułka kajzerka 1 szklanka mleka 2 jajka 4 łyżki masła 2 łyżki drobno posiekanego koperku Sól i pieprz(...)Delikatnie oprósz solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piecz 35-40 minut. Podawaj w całości lub pokrojonego w plastry. Smacznego!   Artykuł Przepis na Wigilię: Faszerowany pieczony szczupak pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Podudzia z kurczaka nadziewane pieczarkami 184

Rewelacyjne rozpływające się w ustach podudzia z kurczaka faszerowane pieczarkami. Smaczny obiad świetna propozycja na różnego rodzaju przyjęcia. 6 szt dużych podudzi (pałek) z kurczaka  8 dużych pieczarek 1 mała cebula sól  pieprz odrobina czosnku w proszku Czubata łyżka bułki tartej 1 małe jajko przyprawa do kurczaka lub ulubione przyprawy A by przygotować takie nadziewane pałeczki z kurczaka

Andzia Pichci
Pieczarki faszerowane szynką i żółtym serem 212

Karnawał w pełni, na domowe imprezy proponuję pyszna przekąskę, faszerowane pieczarki. Świetnie się sprawdzą zarówno na szwedzkim stole, jak i imprezie zasiadanej. Są banalnie proste do zrobienia, a smakują naprawdę wybornie. Polecam. Składniki : 8 dużych pieczarek 150 g szynki  tradycyjnej z tłuszczykiem  HAŃDEREK 1 jajko 150 g  ostrego sera żółtego 1 łyżka kwaśnej śmietany 2 ząbki czosnku

Gosia gotuje
Jajka faszerowane pieczoną papryką z serkiem 130

przez 10 minut- aż skórka papryk zarumieni się. Studzę papryki i obieram. Jajka gotuję na twardo, około 6 minut we wrzątku. Odcedzam, studzę, obieram i kroję na pół. Wyciągam żółtka. Obraną paprykę, bazylię i seler siekam drobno, mieszam z serkiem, żółtkami, solą i pieprzem do połączenia. Białka faszeruję przygotowaną masę. Chłodzę w lodówce przez 2-3 godziny, Podaję schłodzone

Mango Papaja
Dlaczego weganizm cz. 3 + HUMMUS 199

tamtej pory nie wziął do ust żadnego produktu pochodzenia zwierzęcego, żadnych jajek, żadnego sera, a nawet lodów, nie za wiele też cukru i białej mąki. Przestał zabierać ze sobą snickersy i batony energetyzujące na długie trasy, a przytwierdzaną do paska torebkę wypełniał ryżowymi burritos, chlebkami pita faszerowanymi HUMMUSEM i oliwkami oraz kanapkami z wypiekanego domowym sposobem chleba, posmarowanego PASTĄ

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Mięsa 222

warzyw podany z ryżem Muffinki z kurczaka Pieczeń z makaronem Pieczona kaczka, faszerowana jabłkami z miodem Pieczone żeberka Pieczony schab z kaszą gryczaną Pierś z gęsi Polędwiczki wieprzowe Polędwiczki w sosie szałwiowym Rolada z grzybami i kurczakiem Roladki z kabanosem Roladki ze szpinakiem Roladki ze szpinakiem i jajkiem Roladki w serowej panierce Sakiewki z kurkami Schab nadziewany śliwką Schab

Aga w kuchni
Papryka faszerowana mięsem mielonym 219

Papryki faszerowane to świetna propozycja dla dzieciaków. Są efektowne, łatwe w przygotowaniu i tanie. Doskonale sprawdzą się nie tyko na obiad, ale i na kolację. By je przyrządzić będziecie potrzebować tylko jednego garnka i 15 minut, by przygotować papryki i mięso. Później papryki robią się już praktycznie same. 0,5 kg mięsa mielonego 6 średnich papryk 100 g ryżu(...)torebka) 1 jajko 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól pieprz Z papryki wycinamy szypułki i gniazda nasienne. Płuczemy wodą, by pozbyć się ze środka wszystkich nasion. Mięso mieszamy z surowym ryżem i jajkiem. Doprawiamy masę solą i pieprzem. Papryki napełniamy do ok. ⅔ objętości (nie do pełna, bo ryż w trakcie gotowania pęcznieje i farsz wydostałby się na zewnątrz). Papryki ustawiamy pionowo

Dieta bez mleka
Roladki Groszkowo marchewkowe 178

Roladki Groszkowo marchewkowe Roladki drobiowe faszerowane słodką marchewką są tak pyszne aż rozpływają się nam ustach. Składniki: ·        2 filety z kurczaka ·        1 słoik groszku z marchewką ·        10 dag sera żółtego w plasterkach ·        Sól(...)Olej do smażenia ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka ·        Mąka pszenna do panierki Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, solimy. 2.   Układamy na każdym kawałku mięsa plasterek sera i łyżkę groszku z marchewką. 3.   Zawijamy

Kulinarna Chwila
PIECZARKI PORTOBELLO SMAŻONE W PANIERCE 169

większe niż te tradycyjne, charakteryzują się ciemniejszą barwą kapelusza. Można je faszerować, zapiekać, smażyć. Dziś przedstawiam Wam prosty sposób na ich przygotowanie, smażone w tradycyjnej panierce. Doskonale nadają się jako dodatek obiadowy lub przekąska. To taki "bezmięsny kotlet", idealny na piątkowy obiad :) Składniki: * 4 pieczarki portobello * 1 jajko * bułka tarta do panierki * olej do smażenia * sól i pieprz Wykonanie

Zrób to smacznie
Schab z kurkami 157

Schab z kurkami Przepyszny schab faszerowany kurkami, który można podawać na gorąco lub na kanapki.  Przepis został zaczerpnięty z zagranicznej strony. Składniki : schab - 700 g Farsz : kurki - 380 g cebula - 1 szt natka pietruszki - 0,5 pęczka bułka tarta - 1 łyżka jajko - 1 szt ser żółty - 4 plastry sól i pieprz vegeta Przygotowanie: Schab opłukać, osuszyć. W schabie długim

Kuchnia Danusi
Bułki z serem feta... 380

wałkujemy na grubość około 1 cm. -- Potem wycinamy krążki, które będziemy faszerować. -- Przed nałożeniem dodatków, każdy wycięty kawałek jeszcze trochę wałkujemy i wówczas układamy sery, paprykę, salami i posypujemy koperkiem, który dodaje jeszcze smaku. Następnie zawijamy i wykładamy bułki na blachę z papierem do pieczenia. Smarujemy rozbitym jajkiem lub mlekiem, posypujemy nasionami i nacinamy. Tak przygotowane wkładamy do rozgrzanego piekarnika

chleba naszego
Jogurtowe ciasto z jagodami 166

ciasto z jagodami, ale na dniach wyczekujcie bardziej wytrawnych przepisów na faszerowana cukinię, naleśniki ze szpinakiem i inne smakołyki. Składniki: 1 duży kubek 400 g jogurtu naturalnego 3 kubki mąki 1 kubek cukru 6 łyżek cukru 1 kopiasta łyżka cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 6 jajek 1 kubek oleju roślinnego pozostałe: jagody cukier puder Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy

Życie zaczyna się w kuchni
Patisony faszerowane mięsem i soczewicą 167

pięknie prezentują się na talerzu. Polecam!     Patisony faszerowane mięsem i soczewicą   Składniki na 4 sztuki:   4 średniej wielkości patisony 300g mięsa mielonego (dowolnego) pół szklanki czerwonej soczewicy, ugotowanej wg instrukcji na opakowaniu i wystudzonej 1 cebula, drobno posiekana ząbek czosnku, drobno posiekany 1 jajko przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka po łyżce posiekanej natki pietruszki

Smak mojej kuchni
Francuskie rurki nadziewane 220

ciasto się zarumieni to gotowe :)  masa 3/4 mleka mieszamy z jajkiem dodajemy dodajemy budyń, mąkę  i cukier, wszystko ładnie mieszamy. Pozostałe mleko zagotowujemy i łączymy ze sobą tak jak gotujemy budyń. Masę zagotowujemy, zdejmujemy z palinka studzimy i mieszamy z masłem. Taką masą nabijamy szprycę i faszerujemy wcześniej upieczone i ostudzone rurki.  Smacznego

Niezły Młynek

Proponowane wyszukiwania