faszerowane jajka - 2176 przepisów (strona:78/146)

Świąteczny obiad: Pieczony kurczak nadziewany wątróbką 157

jabłkami Pieczona gęś, faszerowana kaszą i grzybami Kurczak w cytrusach z ziemniakami hasselback Kurczak faszerowany wątróbką Składniki: Kurczak 1,5-1,6 kg 1 łyżka tymianku 2 ząbki czosnku Sól – 2 łyżki Pieprz 1 łyżka Nadzienie 4 wątróbki indycze Bułka kajzerka 2 jajka 2 łyżki bułki tartej 4 łyżki siekanej natki pietruszki 2 łyżki siekanego koperku 2 łyżki masła Sól

Niedzielny kucharz
Cukinie zapiekane z soczewicą i porami 221

Dzisiaj mamy dla Was przepis z recenzowanej książki „Facei i Kuchnia – smacznie, kreatywnie i bez glutenu” a są nim cukinie zapiekane z soczewicą

Kuchenne Wariacje
Gołąbki z czerwonej kapusty z kaszą jaglaną 203

patelni rozgrzewamy olej , dodajemy posiekaną drobno cebulkę oraz pokrojony w kosteczkę boczek.Po przesmażeniu dodajemy wraz z jajkiem i posiekaną natką pietruszki do ugotowanej kaszy.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Na blacie rozkładamy sobie liście kapusty ( jeśli liście mamy twardawe rozbijamy je lekko tłuczkiem ).Faszerujemy kaszą , zawijamy i spinamy wykałaczkami.Wkładamy delikatnie do dużego garnka i zalewamy bulionem – bulionu musi być

Ostra na Słodko
Inspirujące pierogi gryczane 238

natkę pietruszki (nie soliłam, bo feta była dość słona). Całość wymieszałam ręką.Mąkę przesiałam, wbiłam jajko, posoliłam i wlałam odrobinę wody. Zagniotłam ciasto. Było dość ciężko, ale jego konsystencję dozowałam wodą. Gotowe rozwałkowałam na omączonym blacie i za pomocą szklanki wycięłam koła. Każde faszerowałam kaszą i zlepiałam w pierożka. Kilka pierogów od razu ugotowałam (wrzucałam na osolony wrzątek

bastalena
Cukinia faszerowana mięsem mielonym 162

jajkiem i parmezanem ( ok. 3 łyżki). Powstałym farszem (ok 2/3 części) wypełnić wgłębienia cukinii. Pozostałą część farszu wymieszać z 3 łyżkami bułki tartej (można dodać jeszcze trochę parmezanu), łyżką oliwy tworząc kruchą posypkę, Posypujemy nią wierzch cukinii. Tak przygotowane cukinie wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 ºC i piec aż cukinia będzie miękka a kruszonka się zarumieni.   Artykuł Cukinia faszerowana

I LOVE LIFE
Knedle z pieczarkami 159

Pyszne knedle na słono, z nadzieniem pieczarkowym. Składniki: ½ kg ziemniaków 15 dag mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 jajka ½ kg pieczarek 20 dag cebuli 2 łyżki

Tradycyjna Kuchnia
Sałatka z awokado zapieczonym z łososiem i jajkiem 136

Awokado z łososiem i jajkiem, czyli super dawka kwasów omega- 3 w jednym daniu. Propozycja idealna na śniadanie – smacznie, zdrowo, szybko i łatwo. Włączamy piekarnik, nastawiamy wodę na herbatę, przekrawamy awokado, wymyjemy pestkę, faszerujemy i do piekarnika. W ciągu 15 minut, kiedy awokado się piecze zdążymy zaparzyć herbatę, przygotować mix sałat i sos, i … już! Jeszcze mały patent

Tajemnice Smaku
Pasta z brokuła i jajka 128

brokuła oddzielamy różyczki i gotujemy je w lekko osolonej wodzie do miękkości. 2. Jajka kroimy w kostkę, ostudzonego brokuła również możecie na połówki pokroić. 3. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, przyprawiamy, dodajemy jogurt wedle uznania (w zależności, czy chcemy uzyskać pastę do faszerowania, czy gęstszą do kanapek. Ja dałam 2 łyżki na kanapkową). Za pomocą blendera/miksera łączymy składniki. Przepis możecie

zdrowo i aktywnie
Pasta z brokuła i jajka 171

brokuła oddzielamy różyczki i gotujemy je w lekko osolonej wodzie do miękkości. 2. Jajka kroimy w kostkę, ostudzonego brokuła również możecie na połówki pokroić. 3. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, przyprawiamy, dodajemy jogurt wedle uznania (w zależności, czy chcemy uzyskać pastę do faszerowania, czy gęstszą do kanapek. Ja dałam 2 łyżki na kanapkową). Za pomocą blendera/miksera łączymy składniki

Zdrowie i pysznie na talerzu
Imprezowe menu nie tyko na sylwestra 965

wędzonym kurczakiem Warstwowa sałatka szefa Musztardówka z ananasem Warstwowa sałatka z tuńczykiem i jajkami Sałatka gyros Sałatka z kabanosem i sosem czosnkowym Inne przekąski  Frytki z cukinii  Krokiety Francuskie ślimaki hit imprezy Chrupiące zapiekanki  Smażony ser Panierowane pieczarki Zapiekanki z czerstwego chleba Faszerowana i zapiekana papryka Pizza

W Moim Magicznym Domu
“Niebezpieczne związki kulinarne” – recenzja 159

chodzi o przepisy, to książka jest wielką pochwałą sosu avgolemono, czyli z greckiego „jajko-cytryna”. Ponieważ znam go z potrawki fricasea, wiem, że jest pyszny i że dodawanie go do prawie każdego dania nie jest przesadą. Dobrze wygląda też ośmiornica w winie, faszerowane cukinie, karczochy po konstynapolitańsku, pieczona jagnięcina i dolmadakia, czyli gołąbki z liści winogron, Smacznego, czyli

Ugotowane pozamiatane
Udka faszerowane mięsem mielonym, fetą i papryką 188

przyjemne. To taka odmieniona wersja dobrze znanego wszystkim mięsa. Wierzcie - jest pyszne! UDKA FASZEROWANE MIĘSEM MIELONYM, FETĄ I PAPRYKĄ  Składniki: - 20 udek kurczaka - 0,5 kilograma mięsa mielonego z szynki - 1/2 opakowania fety - 1 zielona papryka - 1 kilogram pieczarek - 1 cebula - 2 jajka - sól - pieprz - słodka papryka Przygotowanie: Z udek usuwamy kości. Następnie doprawiamy je solą, pieprzem i papryką

Życie zamknięte w smaku
Nadziewany wyluzowany kurczak 184

nitka Wykonanie: Mięso mielone przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy do niego poszatkowaną pietruszkę, pomidory w paski, jajko i bułkę tartą oraz pokrojoną, wyciętą z kurczaka pierś. Całość mieszamy. Wyluzowanego kurczaka kładziemy na desce, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką, vegetą. Kurczaka zszywamy i formujemy z niego kieszeń, faszerujemy przygotowanym mięsem mielonym, zszywamy do końca i przyprawiamy zewnętrzną część solą, pieprzem, papryką. Pieczemy

Smaki Ewy
Krokiety z soczewicą i warzywami 342

więc kombinuję z nimi ile tylko się da! Dziś padło na wersję wegetariańską! Faszerowane soczewicą i warzywami są fantastycznym i niezwykle smacznym pomysłem na obiad.Chrupiące i mega sycące!Polecam! SKŁADNIKI:NALEŚNIKI:- mąka – 1 szklanka- mleko – 200 ml- woda gazowana – 100 ml- jajko – 1 szt- olej – 2 łyżki- proszek do pieczenia – 1 łyżeczka- sól

Ostra na Słodko
Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami 109

Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami – idealna na kanapki :) lub do faszerowania wielkanocnych jajeczek :) Oczywiście pastę można dowolnie modyfikować i wzbogacić o swoje ulubione zioła :) Pasta

Kulinarne Przeboje